Stara tema, ampak vseeno je mogoče smiselno omenit mojo izkušnjo, ker sem prepričan da veliko ljudi išče informacije.
Honda Civic 1.4 90KM (letnik 1998) brez vtec-a: plin vgrajen pri 170.000 km (plinex). Sedaj jih ima 370.000. Odkar je vgrajen plin, je bil vedno vožen na plin - se pravi do zdaj 200.000 km. BREZ MAZANJA VENTILOV
Mazanje je sicer bilo vgrajeno, ampak sem takrat naredil malo raziskave - porabil sem 10 ur na internetu in prišel do zaključka, da je vse skupaj bullshit in mazanje odstranil. Do zdaj niti enkrat nisem nastavljal ventilov, ker jih ni slišati. Mašina še vedno laufa in enako dobro vleče kot pred vgradnjo (brez heca). Žena ima porabo cca 6.7 L/100km, jaz pa nekje 7.6. Ko sem bolj "športno" razpoložen tudi do 9

ampak to je res ekstrem.
Moram pa povdarit, da ta avto žre precej olja in sicer že ves čas (tudi pred vgradnjo plina)... na 1000 km kakšnih 6 dl. Mogoče se tako maže in se zato ventili ne pregrevajo... nimam pojma. Olje in filter vedno menjam na 10.000 km. Glede na kilometre bi lahko pričakoval, da bo jutri zaribala, ampak zaenkrat motor res ne kaže nobenih problemov. Še sam ne verjamem

V samem motorju nisem še nič menjal, razen teflonov (tesnila ventilov), ker sem mislil, da bo nehal žret olje, ampak ni niti malo pomagalo - očitno so zanič batni obročki, kar se mi pa res ne da menjat, ker je treba celo mašino razdret.
No, da se pa vrnem na temo - Accord 2.4i

Imam tudi accorda 2.4i VTEC 190KM, letnik 2005, pri kateremu je bil vgrajen plin ravno tako pri cca 170k km (zavoli). Sedaj ima 290k km. Ta ima še vedno vgrajeno mazanje (ta je malo več vreden, zato nisem reskiral z odstranjevanjem le-tega

)
Poraba motornega olja pri tem je cca 0.5L na 5.000 km, kar je verjetno čisto normalno in sprejemljivo za ta avto.
Če res lepo voziš spije plina nekje 8L/100km, če nekaj srednjega recimo 9, če ga res žgeš pa do 10.5L/100km.
Skratka - plin dela dobro pri obeh, pri enem celo brez mazanja (na nek način LOL). Za moje pojme se splača.
Upam, da sem komu vsaj malo pomagal...