Moderator: Blue Angels
valiant je napisal/-a:Rudonya je napisal/-a:Priporočal bi ti da imaš Start&stop funkcijo izklopljeno v kolikor želiš ohraniti akumulator oziroma ga imeti dalj časa.
A za stalno se je pa ne da izklopiti?
Ja, saj izklapljam, ker mi gre na živce. Za stalno, pa se baje ne da izklopit, vsaj uradno ne...mislim, da je to zakonsko pogojeno. Bi ga pa takoj permanentno izklopil...
Rudonya je napisal/-a:Aha.
S tem samo štarter, akumulator, alternator, bencinska črpalka/bosch pumpa samo bolj trpijo, pa še več se kasira ker se vozi na servise.
Jaz sem imel v mojem CR-V akumulator 8 let, alternator pa sem predkratkim menjal po 15letih. Danes to ne bi zdržalo niti 2 leti.
A nisi nič priklopil na polnilec?
kemarkone77 je napisal/-a:Kako je sedaj s tem 1.5 turbo motorjem? Se splača kupit danes Hondo s tem motorjem ali je preveč rizično? Kolk berem je kar nekaj problemov z temi motorji, zanimajo me dejanske izkušnje. Ne bi rad kupil avto iz garancije in me motor začne zafrkavat.
Akul je napisal/-a:kemarkone77 je napisal/-a:Kako je sedaj s tem 1.5 turbo motorjem? Se splača kupit danes Hondo s tem motorjem ali je preveč rizično? Kolk berem je kar nekaj problemov z temi motorji, zanimajo me dejanske izkušnje. Ne bi rad kupil avto iz garancije in me motor začne zafrkavat.
Za enkrat lahko rečem da je motor ok, imam že drugega CIVIC-a. Pri obeh je bila težava elektronika, katero so rešili.
Z prvim sem prevozil 47k kilometrov, s tem tudi že čez 40k pa sem z motorjem izredno zadovoljen.
Zadnji bencinski Hondin motor na Evropskih tleh. Jaz ga nebi zamudil.
kemarkone77 je napisal/-a:To si pa imel kar nekaj resnih težav. Sam sicer nisem na Hondi navajen tega.
Ja, cene so danes res blesave. Jaz sicer iščem granda, ki jih pa itak skoraj ni pri nas nič. Teh par Hond na netu, ki so v garanciji, so pa skoraj dražje kot so bile nove. Ne, hvala.
kemarkone77 je napisal/-a:Kako je sedaj s tem 1.5 turbo motorjem? Se splača kupit danes Hondo s tem motorjem ali je preveč rizično? Kolk berem je kar nekaj problemov z temi motorji, zanimajo me dejanske izkušnje. Ne bi rad kupil avto iz garancije in me motor začne zafrkavat.
kpecnik2 je napisal/-a: in letos menjan antifriz.
kpecnik2 je napisal/-a:kemarkone77 je napisal/-a:Kako je sedaj s tem 1.5 turbo motorjem? Se splača kupit danes Hondo s tem motorjem ali je preveč rizično? Kolk berem je kar nekaj problemov z temi motorji, zanimajo me dejanske izkušnje. Ne bi rad kupil avto iz garancije in me motor začne zafrkavat.
Naš 1.5 sport, bo septembra praznoval 5. obletnico in dela super. Prevoženih ima 44500. Po nakupu je bil menjan akumulator in malo pozneje še navi; ploščice so škripale in bile zamenjane. Narejen je bil 5 x servis (na 9t) in letos menjan antifriz.
Skratka OK.
Dušan
P.S. razmišljam o novem ehev-u .cena
alexvip je napisal/-a:https://www.aliexpress.com/item/4000183947336.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.10ef1802YpF3CC
To sem pred enem letu nabavil jaz. Do danes deluje še vedno brezhibno ko avto prižgeš se StartStop ugasne, če pa ga želiš uklopiti nazaj pa samo stisneš gumb.(nekako obrne zadevo če pomisliš po kmečko).
Če te zadeva zanima pa ti jo jaz prodam ker bi sedaj kupil novo vezje, ki ima tudi funkcijo da ob prižigu avta vklopi tudi Brake hold kar potem omogoči, da ko avto ugasneš in se odpasaš avtomatsko vklopi ročno zavoro
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost