facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Acura

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Acura

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 25 jan 2019 05:43

Si je kdo ogledal omenjeni model?
Je res kod sem zasledil, da večina delov paše od modela Accord, saj je to njegova SUV verzija?
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ToMiNaToR » 25 jan 2019 17:18

Seveda paše, sam sem naredil swap motorja na svojem accordu, tako da zdaj edini vozim 2.3 turbo accorda v sloveniji... sem pa zaradi potreb življenja v vukojebini moral narediti tudi swap podvozja, tako da je tudi edini accord suv v sloveniji... slik žal ne morem nalimat, ker sem zaradi potreb po finanacah, za takšen poseg, moral prodati večino stvari, med drugim tudi vse telefone s kamero in fotoaparat... se ga pa da v živo videt v okolici zgornjih butar...
VTEC - učinkovito blaži stres...
Uporabniški avatar
ToMiNaToR
Uporabnik

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a Aly » 25 jan 2019 17:22

To zdaj ti malo duhovičiš ne? :x Človek je normalno vprašal, če veš ok, če ne preskoči temo.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a ToMiNaToR » 25 jan 2019 22:30

Človek drka in trolla folk po forumu že lep čas, od tega se polovico časa sam s seboj pogovarja, ti se pa zdej v en moj komentar spuščaš? Če sem ti tak trn v peti lahko pobrišeš komentar, po želji tudi mene kot uporabnika, če ti bo lažje spat :wink: res mi dol visi, če še berem kdaj gluposti od tega degena po forumu ali pa ne
VTEC - učinkovito blaži stres...
Uporabniški avatar
ToMiNaToR
Uporabnik

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a SilverCRX 98` » 25 jan 2019 23:28

ToMiNaToR je napisal/-a:Človek drka in trolla folk po forumu že lep čas, od tega se polovico časa sam s seboj pogovarja, ti se pa zdej v en moj komentar spuščaš? Če sem ti tak trn v peti lahko pobrišeš komentar, po želji tudi mene kot uporabnika, če ti bo lažje spat :wink: res mi dol visi, če še berem kdaj gluposti od tega degena po forumu ali pa ne

:zakon: :zakon: :zakon: :rockon:
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabniški avatar
SilverCRX 98`
Uporabnik

Kraj: Sentjur pri Celju

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 25 jan 2019 23:44

ToMiNaToR je napisal/-a:Seveda paše, sam sem naredil swap motorja na svojem accordu, tako da zdaj edini vozim 2.3 turbo accorda v sloveniji... sem pa zaradi potreb življenja v vukojebini moral narediti tudi swap podvozja, tako da je tudi edini accord suv v sloveniji... slik žal ne morem nalimat, ker sem zaradi potreb po finanacah, za takšen poseg, moral prodati večino stvari, med drugim tudi vse telefone s kamero in fotoaparat... se ga pa da v živo videt v okolici zgornjih butar...

:zakon: :ave:
Top shit, jaz sem tud svojega accorda predelal na 4.osno vozilo in f....k moram darsu placevat cestnino za nad 3.5t, ker z nadgradnjo imam poltovornjak, ccccc in vinjeta ni vec zadosti...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 25 jan 2019 23:47

ToMiNaToR je napisal/-a:Človek drka in trolla folk po forumu že lep čas, od tega se polovico časa sam s seboj pogovarja, ti se pa zdej v en moj komentar spuščaš? Če sem ti tak trn v peti lahko pobrišeš komentar, po želji tudi mene kot uporabnika, če ti bo lažje spat :wink: res mi dol visi, če še berem kdaj gluposti od tega degena po forumu ali pa ne

Rudonya pac, kot v fuzbal reprezentanci pred 20.leti.... :zakon:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 26 jan 2019 09:03

Jaz z nogometom nimam nič, so pa res čudaki tu na forumu.
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 12 jun 2019 22:40

V Zagrebu se prodaja enaka, le z močnejšim motorjem
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 12 jan 2021 11:18

Pri nas bi lahko prodajali omenjeno znamko tako kot Lexus
Odlično bi se prodajal tudi model Crosstour kateri bi bil konkurenca Audi A4/A6 Quattro, Bmw 3/5 X-drive, Mercedes C/E 4matic, ...ipd...
Naša miselnost in tržna logika sta žal še vedno takšni da mora biti vse boljše od soseda ter da ni nič bolj udobnejšega in luksuznejšega še na vozilu ne sija katera od značk nemške svete trojice
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aly » 12 jan 2021 12:24

No tu te morem pa popraviti. Žal je tako da se ljudje morejo/-mo obrniti k drugim znamkam, ker nam Honda Slovenija v svoji ponudbi ne zmore ponudit to kar Honda ima. Dober primer je dvosklopčni menjalnik, Accord ga ima, 10 stopenjskega v US. A ga Honda ponuja v EU, ne. Enako pogon na vse 4.pa pustimo zdaj CRV z 1.6d motorjem :roll: Honda Slo ne nudi niti priblizno vsega kar ima Honda, se jim kao ne splača, kaj šele da bi Acuro pripeljali. In potem so/smo ljudje krivi da gremo na drugo znamko, ki nam to nudi? Denar imam, zapravit sem ga pripravljen, pa mi ne dajo kaj želim. Valda si bom kupil to kar mi pase, to ni nobena slovenska logika, to je kriv uvoznik zakaj pa ne nudi tega kar bi lahko.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 12 jan 2021 13:08

Pri nas je modelna ponudba jasno zelo okrnjena in ne ponuja niti 1% tega kar ponuja Honda.
Problem pri nas je ker je s strani EU prisiljeno katere modele lahko prodajaš in katerih ne.
In tako si se prisiljen obrniti drugam, ker ti tu niso pripravljeni pojasniti kaj šele pomagati.
Eden prispevkov na omenjeno temo :
https://siol.net/avtomoto/zgodbe/deset- ... iti-432892
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Honda Forever » 22 jan 2021 22:52

Zadeva ni tako preprosta kot bi prodajal žemlje, pa še takrat ni povsod in vedno simpl. Modelna ponudba je taka kot je in je na voljo od EU Honde katera vodi posel in določa kaj se bo prodajal na katerem od lokalnih trgov. Kot lahko vidmo tud drugje po EU je bolj švoh ponudba. Za to majo več razlogov. Očitno ne dovolj ustrezna ponudba od Honde za zanje majhen trg in umik poznanih modelov iz prodaje ali nekaterih vsaj iz EU, verjetno zaradi nerentabilnosti. Vse gre skozi profit. Če ga ni, artikel prejkoslej umakneš. Tud jaz ne bi proizvajal artikla za en manjši trg (kot EU je) če mam pa na njem verjetno zgubo. V EU je preveč posebnosti in raznih stroškov za manjše proizvajalce kot Honda v EU pri vozilih je.
Da pa lahko uvažaš Honde iz USA al pa Kanade, pa moraš met neko obliko EU homologacije ali pa avto predelat in met papirje, da prbližen ustreza EU zahtevam, če se vozilo enakega modela (CRV, HRV, CIVIC) že prodaja v EU. Samo Poljaki imajo drug zakon za svoje USA gasterbajtarje, da lahko pripeljejo sem vozila in jih na Poljskem registrirajo z manjšimi omejitvami.
Sam sem pred leti hotel pripeljat Elementa. Jok, za zmešat od birokracije in zahtev. Uvoznik pa ga ni mogel, ker baje ne dobijo dokumentov od Honde EU. Kao, da niso na voljo in jih EU Honda ne dobavi, ker ne uvaža teh vozil. En diler v Nemčiji (mislim da AH Fugel) katera uvaža nekatera vozila iz USA pa je kompliciral. Če nisi povratnik iz daljšega dela v tujini avta ne moreš pripeljat, ker ga ne moreš homologirat. Tu se zadeva ustav.
Acura se pa v EU ne bo prodajala, dokler na bo dala Honda žegen. To je čista poslovna odločitev najvišjih krogov, kot je bilo to v primeru Lexusa in Toyote in ne nekih malih lokalnih uvoznikov na posameznih trgih.
Fantje, morate zadevo malce bolje poznat in ne le iz debate za šankom – saj veste, kaj bi če bi. Zadeve o modelih se odločajo drugje, ne pri Honda ali Toyota Slovenija ampak mnogo višje. Nekatera vozila pripeljana iz USA v Slovenijo (tudi Honde), pa so bila registrirana drugače in ne čisto le...en način. So zadevo drugače »uredil«. Jim je ratal. Sorry, če sem bil predolg.
Uporabniški avatar
Honda Forever
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 23 jan 2021 00:36

Honda Forever je napisal/-a:Zadeva ni tako preprosta kot bi prodajal žemlje, pa še takrat ni povsod in vedno simpl. Modelna ponudba je taka kot je in je na voljo od EU Honde katera vodi posel in določa kaj se bo prodajal na katerem od lokalnih trgov. Kot lahko vidmo tud drugje po EU je bolj švoh ponudba. Za to majo več razlogov. Očitno ne dovolj ustrezna ponudba od Honde za zanje majhen trg in umik poznanih modelov iz prodaje ali nekaterih vsaj iz EU, verjetno zaradi nerentabilnosti. Vse gre skozi profit. Če ga ni, artikel prejkoslej umakneš. Tud jaz ne bi proizvajal artikla za en manjši trg (kot EU je) če mam pa na njem verjetno zgubo. V EU je preveč posebnosti in raznih stroškov za manjše proizvajalce kot Honda v EU pri vozilih je.
Da pa lahko uvažaš Honde iz USA al pa Kanade, pa moraš met neko obliko EU homologacije ali pa avto predelat in met papirje, da prbližen ustreza EU zahtevam, če se vozilo enakega modela (CRV, HRV, CIVIC) že prodaja v EU. Samo Poljaki imajo drug zakon za svoje USA gasterbajtarje, da lahko pripeljejo sem vozila in jih na Poljskem registrirajo z manjšimi omejitvami.
Sam sem pred leti hotel pripeljat Elementa. Jok, za zmešat od birokracije in zahtev. Uvoznik pa ga ni mogel, ker baje ne dobijo dokumentov od Honde EU. Kao, da niso na voljo in jih EU Honda ne dobavi, ker ne uvaža teh vozil. En diler v Nemčiji (mislim da AH Fugel) katera uvaža nekatera vozila iz USA pa je kompliciral. Če nisi povratnik iz daljšega dela v tujini avta ne moreš pripeljat, ker ga ne moreš homologirat. Tu se zadeva ustav.
Acura se pa v EU ne bo prodajala, dokler na bo dala Honda žegen. To je čista poslovna odločitev najvišjih krogov, kot je bilo to v primeru Lexusa in Toyote in ne nekih malih lokalnih uvoznikov na posameznih trgih.

saj veste, kaj bi če bi. Zadeve o modelih se odločajo drugje, ne pri Honda ali Toyota Slovenija ampak mnogo višje. Nekatera vozila pripeljana iz USA v Slovenijo (tudi Honde), pa so bila registrirana drugače in ne čisto le...en način. So zadevo drugače »uredil«. Jim je ratal. Sorry, če sem bil predolg.

Se strinjam z napisanim, vendar se vseeno da, ker se v Sloveniji prodaja CIVIC iz Kanade ( grand 2.0) in tudi nekaj ACCORD-ov je na MOBILE.DE. Tudi Pilot, Odyssey, Rigeline se sobijo. Celo en Element je gor. V glavnem če je želja, pa cekini se vse da in vse dobi!
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 23 jan 2021 17:31

Vse je lahko in prav povedati.
Odkar je EU komplicirajo z modeli in zadnja leta krčijo modelno ponudbo.
kako so pa lahko model Logo prodajali na Hrvaškem, pri nas pa ne?
V Zagrebu in na Krku jih imaš še ogromno po ulicah, pri nas se pa vidiš samo najnovejše Jazz-e.

Še nekaj brošur modelov Acura do 2003 letnik http://importarchive.com/acura
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Honda Forever » 24 jan 2021 21:56

Ja res je. Vozilo se lahko pripelje tudi v Slovenijo pod določenimi pogoji. Če si povratnik iz dela v tujini (USA, KANADA,...) po več kot XY mesecih ali letih oziroma v diplomatski službi ali vojni ataše in podobno. Z manjšimi omejitvami ga lahko prosto registriraš ob povratku domov za stalno, še posebej gre lažje če gre za modele CRV, HRV, Civic, Jazz kateri se prodajajo tudi v EU.
Načeloma pri vozilu zamenjaš žarometa (drugačen svetlobni snop) ter zmontiraš zadnjo meglenko katera manjka na USA vozilih in pa še kakšno žarnico z drugo barvo (v grobem rečeno).
Za bolj EU »eksotičene« modele (Acure, Pilot, Ridgeline, USA Accord,...) je malce težje, pa ne poznam zakaj. Sem videl že Odyseya pri nas ampak ne vem od kje je prišel. Mogoče katero tuje podjetje, katerega lahko začasno uvozi in registrira. Pojma nimam. Za Ridgeline vem kako je prišel, pa ne bi o tem.

Za Logo model konec 90.let sem slišal, da je bil drag kot vrag in dražji od Civic Bingota, če bi ga takrat AC pripeljal. Sem s sosedom takrat o njem govoril, kje še delal na AC. Baje je bil Bingo takrat sodobnejši in cenejši in zato Logota niso pripeljal. Pa vsi vemo da Bingoti večinoma še dons dobro laufajo.
Uporabniški avatar
Honda Forever
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 17 nov 2021 19:42

Še en zanimiv link z ACURA katalogi :
https://autocatalogarchive.com/acura/?page_id=16806

Je pa zanimivo da je večina teh luksuznih brandov znotraj japonskih in korejskih znamk nastalo v 80-ih letih ;
Acura,1986
Lexus, 1989
Infinity, 1989
...
Genesis pa je svojo ustanovil leta 2015

Zanimiva prestavitev Acura RSX-S i Honda Civic EG K20 Radmile Radović | Ep 3
https://www.youtube.com/watch?v=pfhZuZt1wWw

Tako je pa Juraj Šebalj predstavil Lexus
https://www.youtube.com/watch?v=71xhr69yZxM
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 02 maj 2023 11:00

Zanimivo da se pri nas prodaja kar nekaj Infinitijev kateri so se do predlanjskim prodajali v Zagrebu dokler PSC ni ugasnil.
Vprašanje je edino z dobavljivostjo rezervnih delov.
Zadeva je očitno enaka tako kot pri Lexusu za izbrance.
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

Prejšnja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov