Moderator: Blue Angels
ToMiNaToR je napisal/-a:Človek drka in trolla folk po forumu že lep čas, od tega se polovico časa sam s seboj pogovarja, ti se pa zdej v en moj komentar spuščaš? Če sem ti tak trn v peti lahko pobrišeš komentar, po želji tudi mene kot uporabnika, če ti bo lažje spatres mi dol visi, če še berem kdaj gluposti od tega degena po forumu ali pa ne

ToMiNaToR je napisal/-a:Seveda paše, sam sem naredil swap motorja na svojem accordu, tako da zdaj edini vozim 2.3 turbo accorda v sloveniji... sem pa zaradi potreb življenja v vukojebini moral narediti tudi swap podvozja, tako da je tudi edini accord suv v sloveniji... slik žal ne morem nalimat, ker sem zaradi potreb po finanacah, za takšen poseg, moral prodati večino stvari, med drugim tudi vse telefone s kamero in fotoaparat... se ga pa da v živo videt v okolici zgornjih butar...
ToMiNaToR je napisal/-a:Človek drka in trolla folk po forumu že lep čas, od tega se polovico časa sam s seboj pogovarja, ti se pa zdej v en moj komentar spuščaš? Če sem ti tak trn v peti lahko pobrišeš komentar, po želji tudi mene kot uporabnika, če ti bo lažje spatres mi dol visi, če še berem kdaj gluposti od tega degena po forumu ali pa ne
Honda Forever je napisal/-a:Zadeva ni tako preprosta kot bi prodajal žemlje, pa še takrat ni povsod in vedno simpl. Modelna ponudba je taka kot je in je na voljo od EU Honde katera vodi posel in določa kaj se bo prodajal na katerem od lokalnih trgov. Kot lahko vidmo tud drugje po EU je bolj švoh ponudba. Za to majo več razlogov. Očitno ne dovolj ustrezna ponudba od Honde za zanje majhen trg in umik poznanih modelov iz prodaje ali nekaterih vsaj iz EU, verjetno zaradi nerentabilnosti. Vse gre skozi profit. Če ga ni, artikel prejkoslej umakneš. Tud jaz ne bi proizvajal artikla za en manjši trg (kot EU je) če mam pa na njem verjetno zgubo. V EU je preveč posebnosti in raznih stroškov za manjše proizvajalce kot Honda v EU pri vozilih je.
Da pa lahko uvažaš Honde iz USA al pa Kanade, pa moraš met neko obliko EU homologacije ali pa avto predelat in met papirje, da prbližen ustreza EU zahtevam, če se vozilo enakega modela (CRV, HRV, CIVIC) že prodaja v EU. Samo Poljaki imajo drug zakon za svoje USA gasterbajtarje, da lahko pripeljejo sem vozila in jih na Poljskem registrirajo z manjšimi omejitvami.
Sam sem pred leti hotel pripeljat Elementa. Jok, za zmešat od birokracije in zahtev. Uvoznik pa ga ni mogel, ker baje ne dobijo dokumentov od Honde EU. Kao, da niso na voljo in jih EU Honda ne dobavi, ker ne uvaža teh vozil. En diler v Nemčiji (mislim da AH Fugel) katera uvaža nekatera vozila iz USA pa je kompliciral. Če nisi povratnik iz daljšega dela v tujini avta ne moreš pripeljat, ker ga ne moreš homologirat. Tu se zadeva ustav.
Acura se pa v EU ne bo prodajala, dokler na bo dala Honda žegen. To je čista poslovna odločitev najvišjih krogov, kot je bilo to v primeru Lexusa in Toyote in ne nekih malih lokalnih uvoznikov na posameznih trgih.
saj veste, kaj bi če bi. Zadeve o modelih se odločajo drugje, ne pri Honda ali Toyota Slovenija ampak mnogo višje. Nekatera vozila pripeljana iz USA v Slovenijo (tudi Honde), pa so bila registrirana drugače in ne čisto le...en način. So zadevo drugače »uredil«. Jim je ratal. Sorry, če sem bil predolg.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov