facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Izgradnja večnamenskega dirkališča v Sloveniji

Debate o F1, Rally, Drag racing, Street racing in ostalih vejah motošporta.

Moderator: Blue Angels

Izgradnja večnamenskega dirkališča v Sloveniji

OdgovorNapisal/-a Hooonda99 » 16 maj 2023 16:12

Pozdravljeni na spletni strani https://predlagam.vladi.si/predlog/16412 je odprto glasovanje o predlogu za izgradnji prvega resnega večnamenskega dirkališča v Sloveniji. Če vam je predlog všeč ga lahko podprete na https://predlagam.vladi.si/predlog/16412

DIRKALIŠČE V SLOVENIJI

Glede na nedavni obisk predsednika FIA Mohammeda Ben Sulayema v Sloveniji in špekulacijah o izgradnji novega večnamenskega objekta, ki bi bil v pri vrsti namenjen podpori gospodarstvu (tehničnega - testiranja, predstavitve,… kot tudi ostalega (gostinstvo, turizem, delavnice,… ) in izboljšanju prometne varnosti v Sloveniji, po drugi strani pa tudi podpora avto-moto športu ter nazadnje tudi takšni in drugačni zabavi, saj na dirkališčih po svetu potekajo tudi koncerti, sejmi, letalski mitingi,… navsezadnje bi takšen objekt služil za promocijo celotne države.

Takšen večnamenski objekt bi blagodejno vplival na gospodarski razvoj v širši okolici, saj bi s tem v Sloveniji odprla možnost testiranj izdelkov uspešnim podjetjem (Akrapovič, Hidria, Revoz, Goodyear Slovenija, GKN Driveline, …) kot tudi priložnost za vstop ali sodelovanje z drugimi podjetij iz bližnje (Rimac) kot širše okolice, ki bi tako lahko v Sloveniji začeli z zaposlovanjem kadra z visoko dodano vrednostjo.

Prav tako pa bi blagodejno vplival na razvoj gospodarstva v bližnji okolici, saj bi se povečalo povpraševanje po gostinskih in turističnih storitvah, povpraševano po mehaničnih in vulkanizerskih delavnicah, konferenčnih dvoranah, RENT-A-CAR storitvah, zabavni industriji,…

Prav tako menim, da bi bilo potrebno ob takšnih objektih oglaševati celotno Slovenij, saj je zaradi svoje raznolikosti, lepotah in majhnostih idealna za vikend oddihe celotne družine. S tem bi vsekakor pripomogli k prepoznavnosti naravnih, umetnih in kulinaričnih lepot celotne države.

Moje mnenje je, da bi načrtovanje in umestitev takšnega objekta moral biti državni projekt, ki pa bi ga se sofinancirali s strani FIA in gospodarstva, pri čemer mislim, da bi moral prvi korak začeti država z »nabiranjem« sponzorjev, ki bi sodelovali pri projektu, saj je takšen center velik finančni zalogaj. Nato pa bi gospodarstvo imelo vlogo pri načrtovanju, izgradnji in nadzoru izgradnje, država pa bi urejala »papirje« po čim hitrejšem postopku (nabava oz. zagotavljanje potrebnih zemljišč, gradbena in vsa ostala dovoljenja,…)

Glede lokacije podajam predlog v okolici Slov. Bistrice neposredno ob avtocesti in ind. coni, kjer je na voljo vsa priključna infrastruktura, prav tako so v okolic dobri pogoji za razvoj vseh vrst panog, prav tako lokacija ne spada v območje Nature 2000. Območje je dobri lokacije glede prihoda gostov iz vseh sosednih kot tudi drugih držav, hkrati pa je primerno kot izhodišče za vse enodnevne izlete po vsej Sloveniji od morja pa do Prekmurja in takšna lokacija bi lahko pripomogla tudi decentralizacije Slovenije.

Na podano območje sem v merilu prilepil progo dirkališča Red Bull Ringa iz avstrijskega Spielberga, kjer potekajo celo tekmovanja MotoGP in Formule 1 in ima polega primarnega dirkališča urejene tudi površine za treninge varne vožnje, bokse, konf. dvorane, go-kart progo,…

Menim da bi takšen objekt lahko bil širšega pomena za razvoj celote Slovenije, saj je to branža, kjer se tako gospodarsko kot zabavljaško »obrača veliko denarja« in bi pomenilo pritok tujega kapitala v Slovenijo in višanje BPD-ja, ter blaginjo celotni državi.

Glede na hrup in ostale pritožbe, v prilogah prilagam lokacije podobnih objektov, ki se nahajajo neposredno v okolici mest in občani lepo živijo v sožitju z avto-moto svetom.

PROSIM poglejte datoteko Dirkališča po Evropi.pdf, kjer sem prilepil postavitev dirkališč po Evropi v neposredni bližini mest. Na vseh slikah je zemljevid v enakem merilu in vsa ta dirkališča so že in nekatera bodo tudi letos gostila tekmovanje Formula 1 ter kup nižje rangiranih tekmovanj oz. tekmovanj v ostalih avto-moto disciplinah.
Uporabniški avatar
Hooonda99
Uporabnik
 
Pridružen: 05 maj 2017 19:52

Re: Izgradnja večnamenskega dirkališča v Sloveniji

OdgovorNapisal/-a Aly » 17 maj 2023 08:01

Glas ZA oddan.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR
 
Pridružen: 19 maj 2003 12:46
Kraj: Štajerska

Re: Izgradnja večnamenskega dirkališča v Sloveniji

OdgovorNapisal/-a Hooonda99 » 17 maj 2023 12:03

:zakon:
Uporabniški avatar
Hooonda99
Uporabnik
 
Pridružen: 05 maj 2017 19:52


Vrni se na Motošport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


cron