facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

mnenja - honda hr-v 2001

Če vas zanimajo informacije o oglasih, ki so na Avto.net, Mobile.de in podobno. Oddate lahko tudi oglas za svoje vozilo, če hocete komentarje.

Moderator: Blue Angels

mnenja - honda hr-v 2001

OdgovorNapisal/-a travna_bilka » 29 apr 2023 17:30

Oj!

S pravkar narejenim izpitom se spuščam v nakup prvega avtomobila. Nagibam se (ok, prekucnila se bom) k Hondi, ker slišim same pozitivne izkušnje z njihovo vzdržljivostjo tudi v starosti :)) vleče me predvsem k (manjšim ali wannabe) SUV vozilom, ker mi je pomembno, da se da v njem semi udobno prespat -> itak sem večinoma pod milim nebom, za krizo bi pa blazino v avtu. Aha, v izogib morebitnim komentarjem o razmetavanju denarja staršev: budget je absolutno samo od študentskega dela. :)

Zdej pa tako: o avtih res nimam pojma. O avtomobilskih oglasih tudi ne. Tukaj potrebujem vas, ki čisto zagotovo veste vsaj kaj, verjetno pa precej več. Na avto.net sem zasledila oglas za Hondo HR-V, letnik 2001. 200.000 prevoženih km, podatka o lastnikih ni. Tule je link, ubistvu: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... nda%20HR-V. Stane 900e.
Itak se priporoča ogled z zaupanja vrednim avtomehanikom, kar je prva stvar - kje se slednji sploh najdejo? In kdaj se obrneš na uradni in kdaj na nepooblaščeni servis? Če je avto v, točno v tem primeru, Gornji Radgoni, jaz pa skoraj 200km stran, recimo temu okolica Domžal, iščem za ta prvi ogled avtomehanika iz lastne okolice, ki mu bo tudi kasneje zaupan avto, ali pač od tam?

Kakšna so nasploh vaša mnenja o nakupu tako starega avtomobila, mar je sploh vredno? Na kaj moram biti res pozorna in kakšna vprašanja je prodajalcu nujno zastaviti (sploh glede na to, da je na avto.net zelo skop z opisom)? Kako pa je sicer z nadomestnimi deli ob morebitnih okvarah ali poškodbah, recimo dobavljivost, je price range vreden omembe?

Za kakršnokoli mnenje ali komentar bom hvaležna.:D
Uporabniški avatar
travna_bilka
Uporabnik

Re: mnenja - honda hr-v 2001

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 30 apr 2023 09:21

Živijo.
Moje osebno mnenje, nisem mehanik, oz. nekaj komentarjev.....če ti je tak avto všeč ali želiš tak model, potem bi jaz iskal in bil mogoče malo bolj potrpežljiv, in bi ga poskušal najti kaj bližje tvoji lokaciji, kot pa da delaš 200km v eno stran, ker boš porabila skoraj toliko kot je vreden ta avto ki ga kupuješ :), malo za hec. Kot drugo ta HRV ni 4x4 kot ima nalepko, ker mislim da HRV sploh ni bil nikoli 4x4....Osebno tega avta jaz ne bi šel gledat, ker že na daleč (slikah) ne zgleda ohranjen....in četudi je 900€ bi raje iskal kaj lepše ohranjenega....Overall mislim da pri teh hondah, če so bile vsaj normalno (redno) vzdrževane, nimaš kaj veliko za faliti, ti motorji so bulletproof, verjetno bo pri tej starosti največji problem rja....kjer japonski avti ne glede na znamko ne splovijo kot najboljši :), je pa zelo odvisno kako je bil avto vzdrževan....(moja 14.let stara preludka ni imela pike rje)....servisiranje takega avta nima smisla na uradnih servisih, ker ti bodo samo vzeli dodatne €....če imaš v svoji okolici kakega dobrega mehanika, ga voziš tja....v LJ lahko kontaktiraš uporabnika "Devil", ki se ukvarja s tem....jaz osebno, če ti je všeč, bi potem raje gledal model CRV, recimo kaj takega, ta kot izgleda je res lepo ohranjen, sicer cena je za moje pojme over-rated, ker za 26.let star avto to ni realno, da ga bo prodal, ampak pri tem avtu se recimo vidi da je ohranjen/vzdrževan... -> https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... nda%20CR-V
Ne vem koliko sem ti sicer pomagal, ampak kot rečeno, za moje pojme se tudi stari avti najdejo lepo ohranjeni (in je za moje pojme bolje dati par 100€ več kot pa kupiti nekaj kar se že na daleč vidi, da je "iztrošeno")....pa srečno pri nakupu :zakon:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

Vrni se na Avtomobilski oglasi z interneta

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost