facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Transalp XL650 - težava z smerokazi, težava merilnik

Kotiček za motoriste.

Moderator: Blue Angels

Transalp XL650 - težava z smerokazi, težava merilnik

OdgovorNapisal/-a Projc » 16 mar 2017 21:03

Transalp xl 650/2001, 64000 km pa sta se na začetku sezone pojavile dve težavi:

1. Smerokazi - lansko leto so začeli nagajati. Levi smerokaz je delal, desni je "prijel" šele ko sem stikalo vklopil 2-3 krat. Ko je bilo toplo vreme, težav ni bilo, takoj ko je bil mraz, smerokaz (desni) ni delal. Mislil sem da je stikalo, vendar ni. Nekaj dni nazaj sem motor pripravil, vendar mi sedaj nagajata oba (levi in desni) smerokaza. Dejstvo pa je, da se takoj, ko preklopim stikalo ali levo ali desno, v armaturni plošči sliši rele, kako preklaplja (blinka - z normalno hitrostjo, občasno tudi hitreje) vendar se levi smerokaz odzove šele po nekaj poskusih, desni pa nikakor. Ali lahko kaj sam storim. Po moje gre za kak slab stik...

2. Merilnik hitrosti - Lani, dejansko na koncu sezone sem vozil po razgibanem terenu, od takrat mi merilnik ne deluje. Ali je potrebno zamenjati pletenico skupaj z bovdnom, ali se lahko zamenja samo notranja pletenica? Ter kje to nabaviti. Seveda pod predpostavko, da naj bi sam merilnik deloval.

Hvala za pomoč in nasvete..
https://SecreLocal.com - Free Girls Chat - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Dating Messenger [/url]
Uporabniški avatar
Projc
Uporabnik

Kraj: Usa

Re: Transalp XL650 - težava z smerokazi, težava merilnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 16 jul 2017 12:50

1. Očitno se dogaja nekaj znotraj z relejem in njegovim hitrim preklapljanjem.
Sem imel podobno neprijetno zadevo na avtomobilu Fiat Punto in jo ršil tako, da sem odklopil ter pustil nekaj minut, sestavil nazaj in zadeva sedaj deluje kot mora.
Lahko pa se tu je tudi znucal jeziček oziroma tista kljukica, ki preklaplja L-0-R.
2.Pomoje je potrebno menjati komplet.
Lahko pa je tudi le kaj v žicah, ki se sčasom zrahljajo in premaknejo v kolikor voziš izven ceste
A varovalke si pogledal?

Kako si potem rešil omenjeni zadevi?
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

Vrni se na Motocikli

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost