Uporabnik
Aless wrote:Evo tu maš še mojo porabo do zdaj za Accord i-CTDI Letnik 2008.

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=5345
Malo kilometrov delaš za dizla.. Tudi sam razmišljam, da bi preklopil na accorda dizla..samo novi model še je predrag, stari pa me več ne mika, odkar sem se vsedel v novega! :D
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabnik
M.P. wrote:
Po dolgem cajtu sem se usedu v accorda ctdi 07l. Kva to dela 140 km/h je tako hitro in to brez ropota,samo začutiš zic v hrbtu
Ne samo 140 ampak tudi 200 km/h hitro doseže, zmotilo me je pa to, kar sem že parkrat napisal, da ko v tretji prestavi (40-50 km/h) zaviješ iz recimo rondoja Tomacevo proti Trzinu in pritisneš gas, pa se nic ne dogaja nekaj casa, ker turbina še nima sape, no bom še nekaj casa verjetno ostal pri bencinarju brez turbine. Kje je tisti navor pri nizkih vrtljajih?
tale rondo je res ena zaj***, to paje problem ja

Kaj ko pa pri relacijah celo avtocesto pelješ v isti (peti ali šesti) prestavi s katero suvereno pospešuješ od 100 naprej, medtem ko tvoj bencinar na prvem klančku omaga?

drugač pa na primer TSI nikjer ne omaga, ne dol ne gor, je treba bolj na to pazit da se preveč ne zgodi
Uporabnik
Primoz wrote: tale rondo je res ena zaj***, to paje problem ja
Tist rondo ni noben problem. Problem je v tem, da nekateri ne znajo dizla vozit. Iz tega rondoja se da v četrti prav lepo zapeljat, kaj šele v tretji. V tretji pri 50km/h je turbina že tolk odprta, da avto dobro pospeši. Ictdi ima največji navor pri 2000obr/min. Turbina začne pa delat že pri 1250 obr/min. Je pa res, da ko pohodiš gas, se mašina ne odzove takoj. Ampak to je zelo zelo kratek čas. Če bi bil to tak problem, bi pri prehitevanju moral 5 minut prej gas pohodit :)
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabnik
jacques33 wrote:
pil0t wrote:Koliko vam v povprečju pijejo 2.2. dizel mašine?

Zraven še napišite kateri letnik imate, da se bo vedelo.
Jaz sem ravno včeraj natočil 52 litrov, pred tem pa sem prevozil 848 km in če sem si prav izračunal, je bila poraba 6,13l. Gre pa se za Accorda v mojem podpisu.
Ha ha ha...............tudi jaz sem malo prej tankal..................57 litrov supra za 590 kilometrov 8)
Accord 2.4 avt.
Suzuki SV 650
Shellby cobra 427
Uporabnik
honda.ctdi wrote:Tudi sam razmišljam, da bi preklopil na accorda dizla..samo novi model še je predrag, stari pa me več ne mika, odkar sem se vsedel v novega! :D
honda.ctdi, ne nas zapustit! Accord je dolgčas, pri Civicu se pa vedno kaj dogaja hehe :D

P.S.: a si že ugotovil, kaj ti tuli, gume ali ležaj?
Uporabnik
matko37 wrote:
honda.ctdi wrote:Tudi sam razmišljam, da bi preklopil na accorda dizla..samo novi model še je predrag, stari pa me več ne mika, odkar sem se vsedel v novega! :D
honda.ctdi, ne nas zapustit! Accord je dolgčas, pri Civicu se pa vedno kaj dogaja hehe :D

P.S.: a si že ugotovil, kaj ti tuli, gume ali ležaj?
Dvomim, da mi bo to uspelo letos..drugo leto pa ziher! :P

Ja, dolgčas nam pa s civic-om res ni.. :lol: Pa saj je kul avto, ta naš civic :D

Glede gum, še vedno leva "poje"..v sredo grem k Seliču..bom potem poročal kaj je vzrok..po moje ni ležaj..
lp
Uporabnik
Katero olje je najbolše za hondo 2.2 disel?
Uporabnik
honda zapy wrote:Katero olje je najbolše za hondo 2.2 disel?
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?t=53279
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabnik
Če boš vozil po omejitvah ne bo problem doseč 6 litrov.

Čez vikend sem postavil rekord navzgor, in sicer Split-Ljubljana 10,1 litra po BC, pri čemer je to absolutni maksimum za ta motor, ker je šlo ves čas na polno, razen na cestninskih sem šel po omejitvah in skozi tunele 150, sicer pa kolikor je pač šlo z gasom do konca, kar pomeni, da je bila konstantna vožnja med 200-230 po števcu :oops:

V glavnem Split-Ljubljana v 3 urah in 10 minutah :D , štartal pa sem ob 3.00 zjutraj, tako da sem na celi poti do Lj srečal cca 10 avtomobilov.
Uporabnik
Honda.ictdi
Honda.ictdi

Ti se nam accordovcem kar pridruži :)

Novi Accord je bistveno boljši avto kot Civic, boš videl.

lp
Accord 2,2 dtec (2009-)
Uporabnik
Re: Honda.ictdi
Easytel wrote:Honda.ictdi

Ti se nam accordovcem kar pridruži :)

Novi Accord je bistveno boljši avto kot Civic, boš videl.

lp
Z velikim veseljem! :P Edino ena ovira..samo par jurčkov sem še prekratek.. :cry: :lol:

Sem pa ravno jutri zmenjen na AC Lj za testno vožnjo! Pa da vidimo..edino čisto sem pozabil vprašat ali dizla ali bencinca..upam, da dizla! :P

Lp
Uporabnik
Re: Honda.ictdi
honda.ctdi wrote: Z velikim veseljem! :P Edino ena ovira..samo par jurčkov sem še prekratek.. :cry: :lol:

Lp
...to se pa velikokrat dogaja,in verjemi,da ne samo tebi :wink:
Accord 2.0 sport
HR-V 1.6 sport
T-MAX 530
GSX-R 1000 K6
Uporabnik
Re: Honda Accord 2.2i CTDi kupiti ali ne kupiti??
Dragi lastniki Accordov.

Kaj od tega drži:
http://avtonasveti.com/honda-accord-200 ... -vpoklici/" onclick="window.open(this.href);return false;

Glede na to da sem slišal samo dobre stvari o tem avtomobilu, me zanima s prve roke kakšno je resnično stanje ;)

LP,
Luka :)
ModeratoR
Razen da pokajo izpušni kolektorji v kolikor niso bili menjani pod garancijo (z izboljšanimi ni problemov) ter da so sklopke slabe in v primeru slabega čipanja ne vzdržijo drugih problemov ni. Sovoznikov motorček centralnega zaklepanja rad po par letih popusti, to je pa tudi kar se tiče okvar na elektroniki vse kar je res rednega. Najbolj pa me moti da priporočajo 2.0 iVTEC in 2,2 CTDI, medtem kot 2.4 motor ki je verjetno najbolj zanesljiv od vseh treh, pravi avtocestni cruiser in z njim delaš in delaš kilometre pa ni nič, tega pa ne priporočajo :shock:
Buče v glavnem :?
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Kakšni so pa stroški menjave izpušnega kolektorja v kolikor crkne in ga bom mogu sam menjat? Pa kakšen je strošek sklopke :P ? Vem da sklopka pri golfu 5 košta skoraj jurja z menjavo vred :)
Aly hvala za odgovor :)
Lp
ModeratoR
Ja sklopka je tudi tukaj tu nekje ja, ker če si pameten boš tudi DMF menjal zraven. Izpušni kolektor stane mislim da 350-400€ z vsemi tesnili, pa tam 150-200 popoldancu za menjavo.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Super. Hvala ti za odgovor. 8)
Uporabnik
:shock: zame to niso normalne cene. niti pribžino
Jupi :)
Uporabnik
izpušni je mislim da malo dražji, ampak podaljšana garancija velja do 8.let oz. 200.000km, tako da če ga menjaš v tem intervalu pač plačaš samo delo. senzor za gas je do 200k km verjetno tudi stvar menjave (jaz sem ga menjal), strošek 250€ :) za en majhen el.delček, drugega jaz pri sebi nisem menjal, pa imam trenutno 192k km.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Aly wrote:Ja sklopka je tudi tukaj tu nekje ja, ker če si pameten boš tudi DMF menjal zraven. Izpušni kolektor stane mislim da 350-400€ z vsemi tesnili, pa tam 150-200 popoldancu za menjavo.
Sklopko dobiš iz Anglije za 250 EUR OEM... Za 610 EUR pa skupaj z vztrajnikom.

LP Nejc
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels