Uporabnik
Re: New Honda Civic Type R on the way
smaxor wrote:BTW...Kaj sploh je špera?! :oops: Zapora diferenciala? :?:
ja
Uporabnik
smaxor wrote:BTW...Kaj sploh je špera?! :oops: Zapora diferenciala? :?:
da
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabnik
SilverCRX 98` wrote:
yaxo11 wrote:čak a 8gen type R nima špere ? :shock:
sej tut 7 gen je nima kaj ti ni jasn..
7.gen za japosnki trg so mele špero :)
HONDA ACCORD COUPE 2.2 16V CD7
HONDA PRELUDE 2.2 VTEC 4WS BB8

SPFC - Svn Prelude fan club - http://prelude.mojforum.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Za japonski trg imajo vse generacije špero. 6, 7, 8, in obe integri. Ampak brezveze primerjat to z evropskim trgom.
[url=http://www.jdm.si/]JDM.si[/url]
ITR#05182
Uporabnik
No pol se pa čudijo zakaj se v evropi ne prodaja Honda. :?
Uporabnik
Za type r 8. generacije velja da imata LSD championship white izvedba in pa vsi faceliftani type r-i.
Uporabnik
Dejstvo je, da je FN2 slab paket za svojo ceno. Ima premal hp, pretežek je, nima LSD-ja, bremze katastofa.. Menjalnik je top, podvozje zelo solidno. To je pa to.

Po drugi strani pa. Men je top :) Imam ga že skoraj pet let, od novga pa v njem še vedno uživam. Zelo. Men ni lepšga k na starih cestah, vržem iz četrte v tretjo, avto zapoje, se zavrti čez 8500rpm, takrat ga ni megana, ne forda, k bi mi ponuju več užitkov.. Stvar okusa. Sem bil že tik pred nakupom novega avtomobila. Šel na testno vožnjo. Pa me je stvar pustila hladnega. Pa ma avto 330hp.

Fn2 ima za lokalne stare ceste (za kar je tudi narjen) z rahlimi modifikacijami popolnoma dovolj moči. Je pa res, da pri drugi fabrki dobiš že v štartu za isti denar precej hitrejši avto. Stvar posameznika.

Jst mojga civica ne zamenjam za nobenga hot hatcha, tud za rs-a ne, ker ima še vedno tist drivers car filing, k ga težko najdeš v današnjih avtih in je poslednji bojevnik z NA mlinčkom noter (poleg clia RS), kar meni osebno zelo odgovarja. Morš izžet zadnje atome moči, da dohajaš kakšnega turbaka, ampak v kokpitu je nasmeh večji :))

peace
Boosted K20
Uporabnik
No moj ma še zaporo diferenciala, kar še nekaj doda, pri držanju hitrosti in izhodih iz ovinkov. Drugače pa mu malo zamerim vzmetenje - lahko bi bilo bolje kar je dokazal Mugen (sicer se že z nastavitvijo Camber/toe in menjavo vzmeti lahko doseže veliko spremembo, ampak še bolje je zamenjati tudi amortizerje). Zavore niso bogvekaj zanič pa tudi niso. Največji minus je dejansko teža. 150kg manj bi bilo odlično. Menjalnik je fantastičen, ne rabiš DSG, da prestavljaš hitro. Poleg tega pa zvok in vrtljaji naredijo svoje :D. Žal mi je, da nimam večkrat priložnosti se vozit po stranskih cestah, sicer pa ceste tako niso (že dolgo več) primerne kakršnemu koli pretiravanju.
LP
Uporabnik
Se strinjam mislm da honda ima nekaj svojega se razlikuje občutek vožnje od ostalih že sam VTEC ti pričara nasmeh.Razumem ljubitelje avtomobiliov ki imajo turbo pod pokrovom in so jim važne stotinke pa pač honda ni pravi nakup :wink:
Uporabnik
Original-One wrote:
Po drugi strani pa. Men je top :) Imam ga že skoraj pet let, od novga pa v njem še vedno uživam. Zelo. Men ni lepšga k na starih cestah, vržem iz četrte v tretjo, avto zapoje, se zavrti čez 8500rpm, takrat ga ni megana, ne forda, k bi mi ponuju več užitkov.. Stvar okusa. Sem bil že tik pred nakupom novega avtomobila. Šel na testno vožnjo. Pa me je stvar pustila hladnega. Pa ma avto 330hp.

Fn2 ima za lokalne stare ceste (za kar je tudi narjen) z rahlimi modifikacijami popolnoma dovolj moči. Je pa res, da pri drugi fabrki dobiš že v štartu za isti denar precej hitrejši avto. Stvar posameznika.

Jst mojga civica ne zamenjam za nobenga hot hatcha, tud za rs-a ne, ker ima še vedno tist drivers car filing, k ga težko najdeš v današnjih avtih in je poslednji bojevnik z NA mlinčkom noter (poleg clia RS), kar meni osebno zelo odgovarja. Morš izžet zadnje atome moči, da dohajaš kakšnega turbaka, ampak v kokpitu je nasmeh večji :))

peace
:ave:
Civic TypeR FK8 2019
Civic TypeR FK2 2016_ex
8 gen.Civic Type-r FN2 ex
7 gen.Civic Type-r EP3 ex
6 gen.Civic VTI ex
6 gen.Civic VTI ex
5 gen.Civic VTI ex
4 gen.Civic 1.6 16V ex
4 gen.Civic 1.6 16V ex
Uporabnik
Soichiro wrote:No moj ma še zaporo diferenciala, kar še nekaj doda, pri držanju hitrosti in izhodih iz ovinkov. Drugače pa mu malo zamerim vzmetenje - lahko bi bilo bolje kar je dokazal Mugen (sicer se že z nastavitvijo Camber/toe in menjavo vzmeti lahko doseže veliko spremembo, ampak še bolje je zamenjati tudi amortizerje). Zavore niso bogvekaj zanič pa tudi niso. Največji minus je dejansko teža. 150kg manj bi bilo odlično. Menjalnik je fantastičen, ne rabiš DSG, da prestavljaš hitro. Poleg tega pa zvok in vrtljaji naredijo svoje :D. Žal mi je, da nimam večkrat priložnosti se vozit po stranskih cestah, sicer pa ceste tako niso (že dolgo več) primerne kakršnemu koli pretiravanju.
Ja moj tudi. Quaife LSD, Hondata ecu, race manifold z komplet izpuhom brez cata, zdej k sm se pa odloču, da ga bom imel mam pa naročen še BBK (Stoptech), whiteline anti roll, naslednji mesec uzamem še kw v3. Pol bo pa za neki cajta dost. Mogoče pa tud kakšen kompresor u prihodnosti, nikol se ne ve :)

Glede bremz pa, katastrofalne so, glede na konje in težo avta. Nevem kako ti voziš, jaz ne divjam, me pa prime kakšen dan, se vsedem v avto in takrat pač ne šparam. V 5 letih, odkar ga mam sem zamenu že 5 kompletov diskov (tazadnji so bli tarox, slotted z ebc yellow stuff), vse sm zakuru. Tko, da zame so bremze katastrofa.

lp
Boosted K20
Brake Master
Poglej za kakimi DC5 kompletiv UK, včasih jih dobiš za relativno "ok" denar, 600-800€ (+dodaš agresivne ploščice)
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabnik
CupraR wrote:Poglej za kakimi DC5 kompletiv UK, včasih jih dobiš za relativno "ok" denar, 600-800€ (+dodaš agresivne ploščice)
Ja vem, ampak se mi enostavno ne da ukvarjat s tem. Rajš plačam več, pa dobim "plug and play" paket. Upam, da bo končo zdej mir z bremzami. Saj neki časa :)

Da nebomo off.

Nova honda sicer zgleda obetavno. Vem, da sem nazadnjaški, ampak men bi blo bolj všeč 2.0 al pa 2.2 NA pa tam cca. 240KM pa probat kej na teži narest.

To bi pa bil avto!

Čeprov hiter pa bo, predvsem bo pa zadoščal eko normam ( čeprov nevem koliko se bo lahko razlikoval od konkurence)
Boosted K20
Uporabnik
Ja na konc se bo pa novo CTR predelovalo iz 2.0T v 2.5~3.0 NA ker bojo ugotovil da je še vedno NA > Turbo :P
3 rules of life:
1. ****
2. Dont give a ****
3. Dont get fucked over

Civic coupe

Redline a day keeps the mechanic away
Brake Master
Original-One wrote:
CupraR wrote:Poglej za kakimi DC5 kompletiv UK, včasih jih dobiš za relativno "ok" denar, 600-800€ (+dodaš agresivne ploščice)
Ja vem, ampak se mi enostavno ne da ukvarjat s tem. Rajš plačam več, pa dobim "plug and play" paket. Upam, da bo končo zdej mir z bremzami. Saj neki časa :)
Sej zato sem omenjal ker more biti plug and play..
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabnik
pa kuko 1.6 turbo če sm jest v eni drugi novici prebrau da bojo nardil 2.0 tubo mašino s 300konji pa da hočjo prehitet cajt megana na nordschleife
Uporabnik
z 300 konji ne bojo nič naredil, bo treba še marsikaj drugega naredit da se bo to zgodilo, poglej si focusa, 300 konj, pa je 20s počasnejši od megana na nordšlifu
kot je meni znano so pri hondi že povedali da bojo ciljali na prerformance (aktualnega golfa gti)takrat je bil to še golf 6
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Honda Klub Staff
Honda si izkušnje že nabira v WTCC prvenstvu, kjer lani na tistih parih pripravniških tekmah niti ni bla tako za prvimi...tako da že dela tudi na ostalih stvareh, ne samo konjenici :yes:
ex GasVTI

HONDA KLUB SLOVENIJA | http://www.hondaklub.si
Uporabnik
sej se da, samo moreš vedet da more avto ostati v rangu 28 - 35k eur
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
Še pisker sam pristavim. Tudi sam sem zadovoljne z svojo R hondico. Swap zavor in izpuh, pa mi bo poleti spet šlo na smeh. Ko pa bo nova pa upam, da si jo bom lahko privoščil !!!

Kot sanja o gen 9 type-rju tudi t-R uporabnik.
.
WooP Woop Rider
Type-R Nighthawk Black Pearl FN2 2009 Ex.
Nissan Sunny 1.4 16V. 1994 Ex.
----
www.type-r.si
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels