Uporabnik
Re: New Honda Civic Type R on the way
danes bral v delu, pride nov S3 ki bo imel natanko 300KM, sledi pa potem še RS3, ki bo imel še kakega konja več, tako da za Civic, ki je isti rang kot A3, 210KM dandanes res ni nič posebnega - resda je s cenovnega vidika nesmiselno primerjati, ker je/bo Audi verjetno 50% dražji, ampak kljub vsemu (glede na to da imajo manjši avtomobili kot so clio, fiesta že tudi po 200KM), ko je v 90'ih prišel Civic VTI z 160KM pa res ni bilo veliko takih avtomobilov z tako konjenico in je bila res top, tako da s tega vidika v tem času niso/ne gredo ne vem kako naprej....saj enako je pri dizlu, kaj pa ponuja honda 140KM oz. 150KM pri novem modelu, ki roko na srce niso nič posebnega oz. nič pretresljive, ponujajo normalno vožnjo, daleč od nekega super hitrega dizla....saj ima že vsak VW celo paleto motorjev, ki imajo več KM....zagotovo pa ni vse v KM, tako da za ljubitelje TypeR-ov (kot pri osebni meni, ki imam dizla) je še kaj drugega v igri kot pa samo konji.....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Brake Master
teac wrote:
A si ti iz lune padu al iz marsa?

Pozabil si mogoče omenit da grejo gume po eni ali maksimalno dveh sezonah in niso ravni poceni če pomislimo da so 18col +. Kje so še zavore? Servisi močno dvomim da so v rangu 1.4 mlinčkov ;) Mi lahko zaupaš katerega hot hatcha imaš trenutno pri hiši da se pozanimam o ceni servisa ter lahko naredim primerjavo?
1.8t 210ps, trenutno 2.0 tfsi 285ps.

Zadnji servis na 45k na verovskovi cca 95-100e.

Gume zdrzijo bp 45 km, prej jih emso j. Gume so cca 120 e po komadu. Ni nek strošek. Cnej k za kako Astro z 17col in glupi dimenzijo. Če voziš hitro še ne pomeni da rab material trpet.

Zavore so v rangu integre, res velik strošek po 80 k km..

Pr 10-15 k km na leto je največji strošek zavarovanje, pa še to je tam 800-900e..

Pa nima smisla, teoretikov vas je dost na forumu, naj tema ostane o TypeR.

Dovolj bi bilo 250 ps, max 1200 kg, lsd za cca 30 k eur.. Pa še to bi nove prodal 5 kom v Slo.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabnik
Res je honda nima velik dizlov,ampak to kar ima je odlično in je motor v vrhu(poraba,moč,kvaliteta,...).W...ima velik motorjev vendar polovica jih ni za nikamor so samo za številko ja mi pa imamo 10 dizlov na razpolago.Pri hondi recimo dizel 2.2 za accorda,za civica 1.6 nov dizl baje fenomenalen motor kar se tiče glasnosti,navora,porabe...Če kupuješ bencinarja tudi za civica 1.4 za ljudi ki jim moč ni važna,1.8 pa za družino in ljudi ki že hočejo dinamično vožnjo.Potem pa seveda type-R kar pa mislm,da je dovolj moči res pa da nikoli ni preveč :wink:.Tko da vsak najde motor zase...
Uporabnik
Kaj se sploh užigate za teh 210ps. To so prastare informacije, eni pa še kar plozajo to... Po vseh zadnjih informacijah, bo imel nov typer 270+ konjeh in 4WS(..cilj naj bi jim bil nardit boljši/hitrejši avto kot je Megane RS Trophy..sploh kar se tiče časov na Nordschelife ). Sicer tem japoncem kej dost ni za verjet zadnje čase, samo je pa vse več možnosti, da se bodo držal tega, ker so verjetno kar nekaj zagona dobil po zadnjih uspehih v BTCC in WTCCu + sedaj že 100% prihod v F1 z mclarnom.
ED7-EK4-EP3
Uporabnik
Ne vem no od kod vam 210 konjev ce je ze z nule jasno da bo radi imeli najboljsi cas okrog ringa in za to je jasno da rabijo 300 konjev.

http://www.carsreviews2014.com/2015-honda-civic-type-r/" onclick="window.open(this.href);return false;
5gen CIVIC HB ESI!! EX
7gen CIVIC SPORT harley davidson red!! EX
8gen CIVIC EXECUTIVE 1.8
Uporabnik
http://www.autoexpress.co.uk/honda/civi ... rrive-2015" onclick="window.open(this.href);return false;
ce mene ker vprasa bo 2.0T vtec motor. mogoce si bojo drznal it korak dlje in ponudl celo dve razlicici 1.6 in 2.0
lp
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabnik
http://www.autoexpress.co.uk/honda/civi ... rrive-2015" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
Kdaj se sploh aktivira VTEC pri Civicih 9. generacije? Se mi zdi, da se že malo prej (tm okol 4000 rpm), ko sem vozil testno 1.8..
Honda Klub Staff
ex GasVTI

HONDA KLUB SLOVENIJA | http://www.hondaklub.si
Uporabnik
ou jeah :love:
ModeratoR
Niiiiceee :D
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Aly wrote:Niiiiceee :D
ewo aly bos lahko nabavlo..

wing, podalski, break swap, updetane R litke, zici.... huh :mrgreen:
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Honda Klub Staff
ex GasVTI

HONDA KLUB SLOVENIJA | http://www.hondaklub.si
Uporabnik
http://www.youtube.com/watch?v=fBHUxqJqVBU" onclick="window.open(this.href);return false;
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Fotr Admin
honda.ctdi wrote:http://www.youtube.com/watch?v=fBHUxqJqVBU
0.36

Me prav zanima, če bodo takšne bremze pustili tudi na serijskem.
Uporabnik
Kaj se samo meni zdi, da zgleda kot, da je the stig za volanom? :D
"It's always something"
EP3 R-29028
Brake Master
G-4S wrote:
honda.ctdi wrote:http://www.youtube.com/watch?v=fBHUxqJqVBU
0.36

Me prav zanima, če bodo takšne bremze pustili tudi na serijskem.
Mah sej ti "junior" Brembo kiti so že tolk pocen ratal oz jih že na vsako Alfo z 180+ps tlačjo :D
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabnik
Meni je zanimiva opomba, da tole ne bo vtec motor (kao da EU ne dovoli)...je pa res vprašanje koliko je sploh smielno imeti vtec+turbo. A mogoče kdo ve ali bo 2.0 ali 1.6?
ModeratoR
Bojda bo 2.2?
Image
SilverCRX 98` wrote: ewo aly bos lahko nabavlo..

wing, podalski, break swap, updetane R litke, zici.... huh :mrgreen:
Imam občutek da pri tej generaciji to ne bo tako lahko, ker vidim da so tud obrobe spredaj blatniki ven nabuljeni in bo potegnilo preveč vsega za sabo :| ampak dajmo počakat da pride ven :wink: men je všeč zeeelooo
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Tud jaz sem zasledil da bi naj bil mugnov 2.2 motor upam da najdem vir kjer sem bral.
5gen CIVIC HB ESI!! EX
7gen CIVIC SPORT harley davidson red!! EX
8gen CIVIC EXECUTIVE 1.8
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels