Pa ne me narobe razumet, nisem značkar, ampak mentaliteta ljudi je pač taka da za hondo je malokdo pripravljen plačat tak denar...saj vemo kako je bilo z staro nsx
Če bo cena 40k+€ je lahko 10x najhitrejši ne vem kje, pa bo še vedno azijski fwd hothatch z petimi vrati. Kdo bo tolk dal za tak avto
Pa ne me narobe razumet, nisem značkar, ampak mentaliteta ljudi je pač taka da za hondo je malokdo pripravljen plačat tak denar...saj vemo kako je bilo z staro nsx
Za Honde, je marsikdo pripravljen plačat precej več, kolikor naj bi avto bil vreden, v primerjavi s konkurenco. To niti ne velja toliko za nova vozila, kot velja za rabljena.
Yogo
včasih je Honda naredila avto in se je govorilo o njem, ker so uporabniki širili glas, zdaj je pa en kup marketinga, avta pa od nikoder
tud izraz španska jetra za leona, ki je prvi šel pod 8 (če je že topodatek), ni ravno kulturen, avto je prekleto dober z dobro ceno, starega imam že nekaj let in ni še nič crknilo, servis je poceni, tudi uraden (7 let), v bistvu sem na Hondi prej kakšen končnik zamenjal, danes so avti precej zanesljivi, katerikoli že, tako da ta opevana zanesljivost ni nevem kakšen podatek
če pogledamo performance, pride še focus RS letos, mislim da so pač civica zaj..... na vseh področjih. Žal civic ni več podatek na avtomobilskem trgu
kaj razmišljajo v firmi ki umakne accorda iz Europe mi itak ni jasno, Mazda je 20 let nazaj bila nič proti accordu, danes je pa top avto v razredu, cena pa tudi zelo dobra, o modelni politiki kupejev, enoprostorcev, opuščenih terencev pa ni tole prava tema
tud izraz španska jetra za leona, ki je prvi šel pod 8 (če je že topodatek), ni ravno kulturen, avto je prekleto dober z dobro ceno, starega imam že nekaj let in ni še nič crknilo, servis je poceni, tudi uraden (7 let), v bistvu sem na Hondi prej kakšen končnik zamenjal, danes so avti precej zanesljivi, katerikoli že, tako da ta opevana zanesljivost ni nevem kakšen podatek
če pogledamo performance, pride še focus RS letos, mislim da so pač civica zaj..... na vseh področjih. Žal civic ni več podatek na avtomobilskem trgu
kaj razmišljajo v firmi ki umakne accorda iz Europe mi itak ni jasno, Mazda je 20 let nazaj bila nič proti accordu, danes je pa top avto v razredu, cena pa tudi zelo dobra, o modelni politiki kupejev, enoprostorcev, opuščenih terencev pa ni tole prava tema
ah fantje, prevec spekulirate. k ene branjevke na trznici ste. Dejte pocakat da avto pride ven potem pa ga skritizerajte, pohvalite oz. karkoli....
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Devil wrote:ah fantje, prevec spekulirate. k ene branjevke na trznici ste. Dejte pocakat da avto pride ven potem pa ga skritizerajte, pohvalite oz. karkoli....
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Z španskimi jetri se "zajebavam" ker je je bila Mk1 Cupra in je sedaj MK2 Cupra že 15 let pr bajtPrimoz wrote:včasih je Honda naredila avto in se je govorilo o njem, ker so uporabniki širili glas, zdaj je pa en kup marketinga, avta pa od nikoder
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
RS department ima verjetno že counter-strike
In to brez pompa na istem show-u.
http://www.carscoops.com/2015/02/renaul ... model.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jp Honda je podlegla globalizaciji in marketinškim prijemom.
Denar namesto v razvoj v 'pomp'.
Govora je o JAP kvaliteti, ki je več ni v tej opevani meri, ko se avto sestavlja v UK, itd.
Govorim iz izkušenj ( 2 x Accord, 1 x Jazz ), je pa H sestavljen na JAP dejansko nekaj drugega.
No pa še pri teh je pleh žalost ( Jazz ).
Toyota ( Avensis ) tudi ni biser so prav tako problemi.
Mitsubishi ( EVO ) je pa tudi zgodba zase, več na servisih kot Alfa ( karikirano ampak po lastnih izkušnjah ).
Deli pri JAP so pa dragi kot žafran, vse v sklopih, prav tako odzivnost naših servisov, ko gre za kaj bolj kompleksnega, oz. popravila v garanciji, itd.
Edina dobra izkušnja glede JAP servisov je bil pred leti Selič, kako je sedaj ne vem.
Skratka opevane kvalitete po mojih izkušnjah ni več.
Standardni deli so iz celotne oble, sestava v EU, razvoj pa razpršen po celem svetu.
Primer celo novi NSX -> http://www.autoblog.com/2015/01/19/acur ... ristensen/
Novi Civic Type R bo sestavljen v UK tako, da ne pričakujem bisera kar se tiče kvalitete.
Cena bo visoka, performance glede na konkurenco ne bo izstopal, ni awd ( cena verjetno bo
na kup el. novitet ( za njih ) bo verjetno kup porodnih težav, itd.
Osebno bi/bom z lahkoto switchnil na nekaj ne JAP.
Novi Focus RS je jako zanimiv ( awd, pogojno druzinski ), v bolj blagi obliki ( fwd, druzinski ) Seat Leon ST Cupra ali pa Škoda RS Combi.
Pa še bi se našlo.
Priznam pa, da bi si tudi sam želel, da me demantirajo in spravijo v salon.
LP
ROSIFUMI ni ravno tako k praviš.Se strinjam da ni kvaliteta karšna je bila pred 15 leti.Vendar ni to probčem kje je sestavljena oziroma izdelana.Še vedno Japonc predpiše in zahteva kvaliteto materijala,ki mora biti vgrajen.Še vedno je japonec najkvalitetnejši avtomobil.To kažejo tudi statistike.Res pa je,da ni več tako ogromne razlike,kar pa tudi logično.Saj danes stane tudi SEAT,ŠKODA,CITROEN 20.000eur,tako kot honda oziroma ostala japonska vozila.Zato tudi ne pričkovat več nekih hudih razlik v avtomobilizmu.Pač kupiš tisto kar ti je všeč
.
Rossifumi ima kar prav, tud ce mas na konkurenci 3 jurje vec stroskov kot na hondi, je honda se vedno drazja overall, s tem da performancno ni najboljsa, dejansko ni konkurencna
Opazam, da so bili 20let nazaj svaba fanatiki, potem so prisli japonci in smo bili jap fanatiki, nisem pa to vec, ker si grem samo v svojo skodo. Vozil forda 200.000 km, bila samo ena okvara lezajev, seat v 7 letih samo motorcek za brisalce, pa se ta v garanciji, turbina tud ne crkne, pa avta niti ni treba v obrate terat ker je ze do treh jurjev prehiter za normalen promet.
Pa si zelim kupit Hondo, ampak se bojim da nimajo nic zame, po turbacu si zelim nekaj na plugin strom, upam da Tesla da cen kaj sprejemnljivega cenovno
Opazam, da so bili 20let nazaj svaba fanatiki, potem so prisli japonci in smo bili jap fanatiki, nisem pa to vec, ker si grem samo v svojo skodo. Vozil forda 200.000 km, bila samo ena okvara lezajev, seat v 7 letih samo motorcek za brisalce, pa se ta v garanciji, turbina tud ne crkne, pa avta niti ni treba v obrate terat ker je ze do treh jurjev prehiter za normalen promet.
Pa si zelim kupit Hondo, ampak se bojim da nimajo nic zame, po turbacu si zelim nekaj na plugin strom, upam da Tesla da cen kaj sprejemnljivega cenovno
To da se bo civic sestavljal v UK res nima nobene veze s kvaliteto, vse sestavne dele in kontrole med načrtovanjem procesa nadzirajo japonci. Delam v avtomobilski industriji in vem kako to gre..
Malo za off, novega Audija Q3 delajo v španski tovarni..
Malo za off, novega Audija Q3 delajo v španski tovarni..
Po mojem mnenju in izkušnjah ima vezo.
Spodaj link ter izsek do članka, ki je dosegljiv za javnost:
http://www.msn.com/en-gb/news/other/hon ... ar-BBhS1X8
''Earlier this month, Ito scrapped Honda's goal of selling 6 million vehicles per year by 2017, saying the company needed to focus on quality instead of on sales targets.
Expanding production always carries the risk of quality fumbles, Brinley said. Consumer Reports wouldn't recommend the 2015
Honda Fit small car to U.S. customers because it was the first model made in Mexico. The Fit was recalled in the U.S. in July because some parts were assembled improperly.
Last October, Ito and other top executives took a pay cut after Fits made in Japan were repeatedly recalled for quality problems.
The massive quality problem at Takata centers on air-bag inflators that can explode with too much force, blowing apart a metal canister and sending fragments into the passenger compartment.''
Kar je pripeljalo do tegaj, da je odstopil CEO Takanobu Ito.
V UK tovarni izdeluje glavnino nestandardnih partov ( spodnji link -> str. 16 ) in me nihče ne bo prepričal, da je na koncu izdelek enako kvaliteten, kot če bi bil razvit ter izdelan na Japonskem.
http://www.nxp.com/events/communicating ... erview.pdf
Tudi R&D je znotraj EU., avto je delan samo za za EU trg, itd.
Tudi sam sem v razvoju že vrsto let v podjetju, ki deluje globalno in vem, da za isto dokumentacijo, predpisi lahko stojijo precej drugačni končni izdelki.
Glavna je mentaliteta ljudi, ki rokuje s podatki ter parti in ravno zaradi tega se je kupovalo Japonska vozila, opevalo kvaliteto.
To, da Audija Q3 delajo v španski tovarni mi ne pove ničesar, kar bi bi potrdilo tezo, da je enake kvalitete, kot če bi bil izdelan v DE - matici.
Imam pa izkušnje od 'brand' new BMWja ter Mercedesa, ki sta imela kar nekaj napak, ki jih ne bi smel imeti tak rang vozila.
Vse skupaj tudi plod globalizacije in hitrosti razvoja ...
Predvsem pa 24m garancije je smešna za ta rang.
Skratka osebno ne bom več kupoval avta znotraj ene znamke oz. znotraj 'JAP' nabora ampak tistega, ki me bo overall prepričal.
Avto sam po sebi s tem kaj ponuja kot paket, vzporedno veriga servisov ter ustrezen garancijski rok.
Mojih 5 centov.
LP
Spodaj link ter izsek do članka, ki je dosegljiv za javnost:
http://www.msn.com/en-gb/news/other/hon ... ar-BBhS1X8
''Earlier this month, Ito scrapped Honda's goal of selling 6 million vehicles per year by 2017, saying the company needed to focus on quality instead of on sales targets.
Expanding production always carries the risk of quality fumbles, Brinley said. Consumer Reports wouldn't recommend the 2015
Honda Fit small car to U.S. customers because it was the first model made in Mexico. The Fit was recalled in the U.S. in July because some parts were assembled improperly.
Last October, Ito and other top executives took a pay cut after Fits made in Japan were repeatedly recalled for quality problems.
The massive quality problem at Takata centers on air-bag inflators that can explode with too much force, blowing apart a metal canister and sending fragments into the passenger compartment.''
Kar je pripeljalo do tegaj, da je odstopil CEO Takanobu Ito.
V UK tovarni izdeluje glavnino nestandardnih partov ( spodnji link -> str. 16 ) in me nihče ne bo prepričal, da je na koncu izdelek enako kvaliteten, kot če bi bil razvit ter izdelan na Japonskem.
http://www.nxp.com/events/communicating ... erview.pdf
Tudi R&D je znotraj EU., avto je delan samo za za EU trg, itd.
Tudi sam sem v razvoju že vrsto let v podjetju, ki deluje globalno in vem, da za isto dokumentacijo, predpisi lahko stojijo precej drugačni končni izdelki.
Glavna je mentaliteta ljudi, ki rokuje s podatki ter parti in ravno zaradi tega se je kupovalo Japonska vozila, opevalo kvaliteto.
To, da Audija Q3 delajo v španski tovarni mi ne pove ničesar, kar bi bi potrdilo tezo, da je enake kvalitete, kot če bi bil izdelan v DE - matici.
Imam pa izkušnje od 'brand' new BMWja ter Mercedesa, ki sta imela kar nekaj napak, ki jih ne bi smel imeti tak rang vozila.
Vse skupaj tudi plod globalizacije in hitrosti razvoja ...
Predvsem pa 24m garancije je smešna za ta rang.
Skratka osebno ne bom več kupoval avta znotraj ene znamke oz. znotraj 'JAP' nabora ampak tistega, ki me bo overall prepričal.
Avto sam po sebi s tem kaj ponuja kot paket, vzporedno veriga servisov ter ustrezen garancijski rok.
Mojih 5 centov.
LP
Recimo po ne vem kateri eni nemški ali VB statistiki je v EU najbolj kvaliteten CR-V. Najmanj okvar. Moja Civic VTI je bila Made in Japan, zdaj imam Toyota Prius, ki je tudi Made in Japan.
Na žalost hybridina tehnologija me ni pri Hondi čisto prepričala.
Čisto smo zašli iz teme
dajmo se fokusirat nazaj na novi CTR, take primerjave in to lahko v kakšnem drugem topicu obdelate.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX