Uporabnik
Re: zavorni diski Accord 2005
Na mojem avtu so tretje leto izmerili diske,odstopanja je bilo 4 stotinke,zadosti ,da je kar lepo treslo,prej mi dve leti ni šel merit,potem ko so diske podrejali za te stotinke ,pa ni več problema. Hočem povedat,ko se enkrat disk ulaufa oz. pregreje in se ga potem spravi v nulo,je potem vsaj po mojem konec odstopanja. Drugače pa z ful vročimi diski ne smeš prakticirat recimo takoj v avtopralnico ali pranje koles.
Uporabnik
hondacelje wrote:.... Drugače pa z ful vročimi diski ne smeš prakticirat recimo takoj v avtopralnico ali pranje koles.
Lahko, sam ne smejo biti za 20 EUR/kos.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
hondacelje wrote:Na mojem avtu so tretje leto izmerili diske,odstopanja je bilo 4 stotinke,zadosti ,da je kar lepo treslo,prej mi dve leti ni šel merit,potem ko so diske podrejali za te stotinke ,pa ni več problema. Hočem povedat,ko se enkrat disk ulaufa oz. pregreje in se ga potem spravi v nulo,je potem vsaj po mojem konec odstopanja. Drugače pa z ful vročimi diski ne smeš prakticirat recimo takoj v avtopralnico ali pranje koles.
ah kje,japanparts sm dal podrejati in je blo ok teden dva pol spet istoni to to...
Uporabnik
jah verjeli ali ne ampak pesto je bilo krivo ,zamenjal in nobenih problemov vec z diski...
ModeratoR
toskeking wrote:jah verjeli ali ne ampak pesto je bilo krivo ,zamenjal in nobenih problemov vec z diski...
zakaj da nebi verjeli?
Saj smo pa ze takoj na zecetku povedali da so krive peste....
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Devil wrote:
toskeking wrote:jah verjeli ali ne ampak pesto je bilo krivo ,zamenjal in nobenih problemov vec z diski...
zakaj da nebi verjeli?
Saj smo pa ze takoj na zecetku povedali da so krive peste....
ja ampak od 10 mehnikov samo eden je rekel da je mozno da je pesto krivo,ostali so skoraj trdili da ni pesto krivo,in me je to zmedlo,sicer pesto se da dobiti tudi kopija,jst sem za svojga dal ccc 30 evrov kar je dost ceneje kot orginal,pa se je ena nemska firma ni neki kitajc.
Še enkrat hvala vsem na pomoci ....
Uporabnik
Sposodil bi si temo za vprašanje o dotičnem modelu Accorda. Zanimam se za nakup bencinske izvedenke, ker ne delam relacij in bi samo zamašil dizla. Imate kakšna priporočila, na kaj naj bom pozoren pri ogledu in za kateri motor bi se odločili, 2.0 ali 2.4? Na avtonasveti.com so opisane samo napake pri dizlih, o bencinarju ne pise kaj veliko.
ModeratoR
Preveri rjo. Največji problem pr teh avtih (pod havbo, spodaj na vratih in zadnje obrobe najbolj), motorji so bolj ali manj bulletproof, seveda če so vzdrževani in z normalnimi kilometri.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Aly wrote:Preveri rjo. Največji problem pr teh avtih (pod havbo, spodaj na vratih in zadnje obrobe najbolj), motorji so bolj ali manj bulletproof, seveda če so vzdrževani in z normalnimi kilometri.
Hvala za nasvet, če pa kdo pozna koga, ki prodaja svoj konjiček pa mi pls napišite na zs :)
Uporabnik
Razmišljam o menjavi diskov in ploščic( ferodo in ate imam sedajn in bi tudi pri tem ostal). Nazadnje menjani pred 100k km.

Namreč pojavlja se mi problem, da prihaja do tresenja volana pri visoki hitrosti oz na AC. na regionalni cesti tega ni. Zanima me tudi, če je mogoče tudi zadaj zmontirati enak fi diskov kot spredaj? Npr. pri kolesu (biciklu) si rabil distančnik za zavorno čeljust in je bil problem rešen, kako je pri avtu?

Lahko kdo zrihta kakšen ugoden komplet diskov/ploščic?
ModeratoR
jure1 wrote:Razmišljam o menjavi diskov in ploščic( ferodo in ate imam sedajn in bi tudi pri tem ostal). Nazadnje menjani pred 100k km.

Namreč pojavlja se mi problem, da prihaja do tresenja volana pri visoki hitrosti oz na AC. na regionalni cesti tega ni. Zanima me tudi, če je mogoče tudi zadaj zmontirati enak fi diskov kot spredaj? Npr. pri kolesu (biciklu) si rabil distančnik za zavorno čeljust in je bil problem rešen, kako je pri avtu?

Lahko kdo zrihta kakšen ugoden komplet diskov/ploščic?
za zadaj imam moznost adapterja da se nosilec zadne celjusti prestavi bolj ven in tako imas lahko zadaj 300mm disk.

Lahko ti tudi dobim popust pri nabavi diskov in ploscic, ter po zelji tudi zmontiram vse skupaj.

Sem iz lj
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels