Prepisano iz članka Avto magazin:
Tudi pri Hondi so se še pravočasno odzvali na novi trend pri uveljavljanju doslej manj priljubljenega razreda manjših terencev/križancev. Hondin HR-V po velikosti spada v povprečje tega razreda, ki ob razmeroma kratki dolžini (do 4,3 metra) ponuja nekoliko više nasajene kabine kot so te pri avtomobilih nižjega srednjega razreda. Hondin HR-V se izkaže z zasnovo sedežev, ki jo poznamo že iz Jazza in Civica, torej z možnostjo izrabe dodatnega prostora pod zadnjo klopjo, ker so posodo za gorivo namestili pod prednja sedeža.
Hodin HR-V bo na voljo v dveh motornih različicah, z 1,5-litrskim bencinskim ter 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem. Na voljo (le pri bencinskem motorju) je tudi samodejni (brezstopenjski) menjalnik. V nasprotju z marsikaterim tekmecem v razredu pa bo pri Hondi mogoče izbrati samo HR-V s prednjim pogonom. Omeniti velja, da je že v osnovni različici z oznako Comfort spisek uporabne opreme kar dolg in skromnejšim kupcem ne bo treba iskati bolje opremljenih različic Elegance ali Executive.
Podrobnejši pogled na cenik pokaže, da bodo kupci že od samega začetka prodaje deležni dva tisočaka popusta. S tem se cena pri osnovnem modelu 1,5 i-VTEC Comfort zniža na 20.900 evrov. 1,5 i-VTEC s samodejnim menjalnikom je povezan zgolj z dvema bogatejšima opremama, v različici 1,5 i-VTEC Elegance stane 25.990 evrov. Cena različice 1,6 i-DTEC Comfort znaša 23.490 evrov.
http://www.avto-magazin.si/novice/novo- ... onda-hr-v/" onclick="window.open(this.href);return false;
Avensis Wagon T22 1999 LPG
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Ja, res je. Zadnji lep avto je bil 6. gen, kajne. Ampak ko sem jaz dobil Civica 8. gen (prvi I-shift v Sloveniji), so pa mladci skakali okoli avta in ga občudovali, kot bi imel Ferarija!Bluebarry wrote:mtr je grd. izgleda slabše kot kakšne kie in hyundaji
Včeraj sem šel na testno vožnjo s HR-V in avto me je prepričal, da zamenjam Civica. Vozil sem HR-V elegance z ročnim menjalnikom, elegance oprema že vključuje paket ADAS (opozorilo nenamenske menjave pasov, prepoznava znakov, …) in me je kar naprej nekaj opozarjalo. Avto se lepo pelje, moč 130 KM je glede na težo 1300 kg povsem solidna, avto tudi solidno pospešuje, ni pa mišljen kot dirkalnik seveda. Prijetno je višje sedenje, dobri sedeži podprejo križ in imajo daljšo sedalno površino kot 8. gen. V kabini mi je bilo kot lastniku Civica vse »domače«, tipična Honda, čeprav armatura ni tako futuristična kot pri 8. gen. Avto je predvsem uporaben in ima znotraj dovolj prostora, zunaj pa ni velik. In testni je imel po 250 km prevoženega povprečno porabo 7,2 L/100 km.
Žal testnega avta s CVT-jem nimajo, ker so prvih par avtov s CVT in exclusive opremo že prodali. Vožnja z ročnim menjalnikom pa me je prepričala, da želim avtomatiko (kdor ima enkrat avtomatika nazaj ne gre več!)
CENA. Kar nekaj govora je bilo o ceni. Komur je HR-V predrag, naj pač kupi Dacio (kajne Bluebarry). HR-V comfort s 130 KM in ročnim menjalnikom stane 20.990 EUR. Avto ima kar nekaj opreme, ki jo opremi elegance in executive nadgrajujeta in seveda CVT. Pri nakupu novega avta vsak ve, koliko denarja je pripravljen odšteti za avto in temu primerno drag avto pač izbereš. Jaz ga bom naročil (elegance, CVT). V ceniku na internetu je tudi spisek opreme za comfort, elegance, executive.
Kot bi poslušal svojo ženo!M.P. wrote: CENA. Kar nekaj govora je bilo o ceni. Komur je HR-V predrag, naj pač kupi Dacio
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Kot bi poslušal svojo ženo!LITTLEHONDA wrote:M.P. wrote: CENA. Kar nekaj govora je bilo o ceni. Komur je HR-V predrag, naj pač kupi Dacio
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
čestitke, meni je oblika ql, kolega je ravno prodaj "okuženega" vw tiguana in se tudi odločal o hrv, no nato ker se mu je mudilo je vzel toyoto verso....kaj pa je razlika med elegance in executive opremo (imaš tam že usnje in še kakšen res smiseln priboljšek ali neko neuporabno hi-tech opremo).M.P. wrote:Ja, res je. Zadnji lep avto je bil 6. gen, kajne. Ampak ko sem jaz dobil Civica 8. gen (prvi I-shift v Sloveniji), so pa mladci skakali okoli avta in ga občudovali, kot bi imel Ferarija!Bluebarry wrote:mtr je grd. izgleda slabše kot kakšne kie in hyundaji
Včeraj sem šel na testno vožnjo s HR-V in avto me je prepričal, da zamenjam Civica. Vozil sem HR-V elegance z ročnim menjalnikom, elegance oprema že vključuje paket ADAS (opozorilo nenamenske menjave pasov, prepoznava znakov, …) in me je kar naprej nekaj opozarjalo. Avto se lepo pelje, moč 130 KM je glede na težo 1300 kg povsem solidna, avto tudi solidno pospešuje, ni pa mišljen kot dirkalnik seveda. Prijetno je višje sedenje, dobri sedeži podprejo križ in imajo daljšo sedalno površino kot 8. gen. V kabini mi je bilo kot lastniku Civica vse »domače«, tipična Honda, čeprav armatura ni tako futuristična kot pri 8. gen. Avto je predvsem uporaben in ima znotraj dovolj prostora, zunaj pa ni velik. In testni je imel po 250 km prevoženega povprečno porabo 7,2 L/100 km.
Žal testnega avta s CVT-jem nimajo, ker so prvih par avtov s CVT in exclusive opremo že prodali. Vožnja z ročnim menjalnikom pa me je prepričala, da želim avtomatiko (kdor ima enkrat avtomatika nazaj ne gre več!)
CENA. Kar nekaj govora je bilo o ceni. Komur je HR-V predrag, naj pač kupi Dacio (kajne Bluebarry). HR-V comfort s 130 KM in ročnim menjalnikom stane 20.990 EUR. Avto ima kar nekaj opreme, ki jo opremi elegance in executive nadgrajujeta in seveda CVT. Pri nakupu novega avta vsak ve, koliko denarja je pripravljen odšteti za avto in temu primerno drag avto pač izbereš. Jaz ga bom naročil (elegance, CVT). V ceniku na internetu je tudi spisek opreme za comfort, elegance, executive.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
S sestro sva bila na testni vožnji HR-V 1.5 bencinar 130 KM, ročni menjalnik elegance oprema.
Zunanjost: avto ima kupejevske linije, dinamičen, sodoben in čist izgled.
Vozni vtisi: avto se zelo lepo pelje, z dobro lego, zvezno pospešuje, kratek hod menjalnika, višje in dobro se sedi, sedeži so ustrezni, solidna zvočna izolacija. Ni dirkalnik a za povprečnega uporabnika več kot dovolj, gre le za SUV.
Notranjost: pregledna, sodobna, materiali prijetni na otip, čista armatura brez odvečnih gumbov, avto je znotraj prostornejši kot izgleda od odzunaj, prtljažnik je glede na konkurenco večji.
Motila me je polica v prtaljažniku, ki je cenena.
Poraba na 100 km: bencinar cca. 6-7, diesel: cca. 5.-5,5 ob neki povprečni vožnji.
Sestra se bo verjetno odločila za naročilo in nakup HR-V 1.5 bencinar 130 KM, ročni menjalnik, ter elegance oprema, ki največ nudi za ta denar in predvsem uporabno opremo.
Je pa treba vedeti, da je konkurenca pri osnovnih modelih res cenovno ugodnejša, a ne nudi vse te opreme. Ko odkljukate še dodatno opremo ste hitro na približno enaki ceni.
http://www.honda-avtocenter.si/novice/ ... urn false;
Za ceno kliknete na strani: Ceniki vozil
Za tehnične podatke in kaj nudi oprema za comfort, elegance, executive pa kliknite na strani: Katalog s tehničnimi podatki vozila HR-V.
Prijetno presenečen nad odnosom Hondinega zastopnika v v okolici Domžal , ki si vzame čas za stranko in nimaš občutka, da si le številka.
Zunanjost: avto ima kupejevske linije, dinamičen, sodoben in čist izgled.
Vozni vtisi: avto se zelo lepo pelje, z dobro lego, zvezno pospešuje, kratek hod menjalnika, višje in dobro se sedi, sedeži so ustrezni, solidna zvočna izolacija. Ni dirkalnik a za povprečnega uporabnika več kot dovolj, gre le za SUV.
Notranjost: pregledna, sodobna, materiali prijetni na otip, čista armatura brez odvečnih gumbov, avto je znotraj prostornejši kot izgleda od odzunaj, prtljažnik je glede na konkurenco večji.
Motila me je polica v prtaljažniku, ki je cenena.
Poraba na 100 km: bencinar cca. 6-7, diesel: cca. 5.-5,5 ob neki povprečni vožnji.
Sestra se bo verjetno odločila za naročilo in nakup HR-V 1.5 bencinar 130 KM, ročni menjalnik, ter elegance oprema, ki največ nudi za ta denar in predvsem uporabno opremo.
Je pa treba vedeti, da je konkurenca pri osnovnih modelih res cenovno ugodnejša, a ne nudi vse te opreme. Ko odkljukate še dodatno opremo ste hitro na približno enaki ceni.
http://www.honda-avtocenter.si/novice/ ... urn false;
Za ceno kliknete na strani: Ceniki vozil
Za tehnične podatke in kaj nudi oprema za comfort, elegance, executive pa kliknite na strani: Katalog s tehničnimi podatki vozila HR-V.
Prijetno presenečen nad odnosom Hondinega zastopnika v v okolici Domžal , ki si vzame čas za stranko in nimaš občutka, da si le številka.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
A ni bilo rečeno,da bodo novi motorji "turbači"? Kolikor sem sledil je bilo rečeno 1.0vtec turbo in 1.5vtec turbo? Poleg type-r-ovega 2.0vtec turbo motorja...Kako je zdaj z tem? 
Se pravi je v hr-v še vedno 1.5 litrška "atmosfera" z vtec-om in malo bolj "nabrisana z konjažo"?
Zanimivo, jaz sem mislil,da bodo v vse modele začeli dajat nova dva turbo motorja (1.0L Turbo Vtec in 1.5 Turbo Vtec). Po eni strani je pa atmosferen tudi še vedno vredu kar se tiče vzdržljivosti na malo bolj "tumbaste voznike".darkok wrote:Kakor vem ja, ali pa 1.6 diesel.
Jaz mislim da je razlog temu to, da se v svetu HR-V pod imenom Vezel prodaja že skoraj dve leti, takrat pa mislim da Honda še ni imela turbakov na polici, da bi jih enostavno vzeli in ponudili ...
Aha, kdaj pa je sploh predviden prihod 1.0 in 1.5L turbakov v Slo ali EU? Ker tele zadeve zgledajo zelo zelo obetavne

Ufff ... kera cena
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Executive" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Executive" onclick="window.open(this.href);return false;
To je najdražja verzija HRV-ja. Čeprav po uradnem ceniku je cena 29.490 + 160 (priprava vozila) + 550 kovinska barva.Fazer8 wrote:Ufff ... kera cena
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=" onclick="window.open(this.href);return false; ... 0Executive
Na začetku prodaje so dali 2000 EUR popusta, pa gre očitno tako dobro v prodajo, da so popust zmajšali na 1000 EUR. Trenutna čakalna doba (včeraj vprašal) je 8 mesecev. Danes naročen dobavljiv oktobra.
to je mal hard, ampak tudi kolega je nabavil vw polo-ta in ima čakalni rok 4.mesece
tko da....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Jaz bi rekel drugače. Očitno je avto tako zaželjen, da smo zanj pripravljeni plačati "visoko" ceno in čakati osem mesecev. Zakaj? Ker na zunaj ni ogromen, znotraj pa veliko prostora, sploh ko podreš zadnje sedeže. Več kot v marsikaterem za razred večjem SUV-u.eljuero wrote:da bi 8 mesecev čakal na avto, ki niti ni poceni? Honda je čisto out.
Podobna situacija je bila s Civicom 8.gen. ob predstavitvi leta 2006, ko tovarna ni bila sposobna zadostiti povpraševanju kupcev. Takrat so tudi Civicu po pol leta prodaje dvignili ceno, ko jo veliko drugih znamk že spušča.
Information
Moderators