Sicer pa svet se vrti naprej, zato je opevanje preteklosti oz. primerjava prej in zdaj eno brezplodno nabijanje.
Novi Civic bi naj pomenil kvalitetni preskok in upam, da bo tako in da bo bolj prostoren tudi v višino, ker ta 9G pač ni.
Tole zgoraj pa nisem jaz napisal,tudi to kar si ti napisal se močno strinjamM.P. wrote:Ko berem te tvoje izjave, mi gre na smeh, ker ne veš kaj bi sploh rad ali pa ne znaš povedat. Bolj praktičnega, prostornega in uporabnega Civica kot je prišel z 8. gen. na svet, boš med starejšimi težko našel. Vsi novejši so samo malce "dopolnjeni". Saj mi je bila 6. gen. všeč in sem že skoraj kupil VTI-ja, pa sem drug avto dobil tako ugodno, da je bil moj prvi Civic 8. gen. in to eden prvih v Sloveniji. Z njim sem na cesti doživel take ovacije, kot bi se vozil s Ferarijem. Športen na zunaj, v prtljažnik s podrtimi sedeži sem pa lahko naložil več prtljage kot v kakega karavana.honda95 wrote:Samo sporočam ter sem že davno opazil da to ni več tisti pravi kot smo ga poznali!
Smo pa tudi tako daleč prišli da gledamo kako se menjajo žarnice in ne več praktičnost, prostornost in uporabnost
Tisti pravi, kot ste ga poznali, je pa sedaj CTR, o katerem lahko samo sanjaš ...
Tole si preberi:portos wrote:Mogoče kdo ve če je potrjeno da bo tudi limuzina civic na voljo pri nas? Logično bi bilo, ker Evropa nima več Accorda.
Ja res ker 310 in 550 konjev je premalo,mi rabimo 700!!Rudonya wrote:Očitno so poševnooki zaspali na lovorikah in se jim pozna odkar niso več toliko v športu.
Jaz pa mislim, da ne. Žal so ves čas pomembne prodajne številke in proizvajalec mora ponuditi tako osnovno različico kot tudi navite mašine in tukaj sploh nihče ne omeni Civica Type R. Kaj vam ni dosti, kar ponuja CTR. Ali je predrag, da bi o njem sploh razmišljali. Pa v njem se lahko pelje pet oseb, pa še prtljago vzamejo sabo. Seveda bo pa kaka druga znamka ponudila 500 konj v avtu te velikosti in boste spet kazali s prstom, da un ima, Civic pa ne.Gros wrote:Vtec je bil v preteklosti kar super izum po 20 letih bi lahko pa mašine ponujale kaj več moči kot so leta 96. 1,4 civic letnik 2016 ma glih tolk konjev kot civic 1996. Dobr no 10% več na papirju. Golf 1.4 je takrat mel 75 konjev. Golf 1.4 2016 ima lahko tudi 150 konjev.
Kam je torej šlo 20 let pri Hondi? Jaz mislim, da je folk upravičeno razočaran nad novimi modeli. Ja sej ga žre kak liter manj kot 20 let nazaj.
Primerjaš jabolke in hruške. Torej atmosferca in turbo.Gros wrote:Večina ljudi si ne more privoščit športnih modelov posameznih znamk. Več kot 2.0, 2.2 dizel ne gre.
Kar sem hotel povedati, da to kar je bila honda v 90ih pri bencinarjih, ni več. Zdaj so zaostali. Golf je sedaj 50 konjev oz. 50% pred hondo.
Saj so naredili par dizlov vmes pri hondi, pa hibrida. Na bencinu ima pa 1.8 mašina 140 konjev. 1.4 golf 150 konjev, 2.0 pa 300!!!
Civic 8. in 9. gen. je verjetno najbolj prostoren in prilagodljiv avto v tem razredu na tržišču, zato mi ni jasno kako lahko primerjaš letnik '90 z njim in od kje ideja, da današnji ne bi zmogel?!?Rudonya wrote: Z Civic-om letnik 1990 se nas je komot peljalo 5 in obenem je bil naložen do konca ter vlekel počitniško prikolico, česar današnji ne bi zmogel!
Prostoren družinski sedan z športimi geni ; pravi družinsko-športni in delovni konj obenem!
Saj ne rećem, poševnooki znajo delati kvalitetne zadeve, ampak zadnja leta pa streljajo precej mimo.
malo prebiram tole temo in mi ne da da ne bi še sam nekaj napisal, tole s zgoraj napisanim se ne morem strinjati, ker ne vem kaj točno potem ti gledaš. Meni se zdi ravno obratno, da Honda ne tlači vseh brez veznih pripomočkov, ki so dejansko neuporabni, ampak samo stanejo. Želiš konkretno primerjavo:Rudonya wrote:Povem ti kako je bilo v zlatih časih in kako danes očitno nočejo narediti več takega vozila!
Hkrati pa imajo japonci in vzhodnjaki res drugačen pogled kot mi evropejci in sicer predvsem da tlačijo notri vso mogočo opremo in veliko več dajo na ekstravaganco in ne škrtarijo.
Drugače pa se modeli tako zelo hitro menjujejo in jasno s tem tudi kvaliteta in vzdržljivost padata
M.P. wrote: Jaz pa mislim, da ne. Žal so ves čas pomembne prodajne številke in proizvajalec mora ponuditi tako osnovno različico kot tudi navite mašine in tukaj sploh nihče ne omeni Civica Type R. Kaj vam ni dosti, kar ponuja CTR. Ali je predrag, da bi o njem sploh razmišljali. Pa v njem se lahko pelje pet oseb, pa še prtljago vzamejo sabo. Seveda bo pa kaka druga znamka ponudila 500 konj v avtu te velikosti in boste spet kazali s prstom, da un ima, Civic pa ne.
8. gen. je bila revolucija glede na 7. gen., ki se sploh ni več prodajala. Ko je 8. gen. prišla ven, je bilo tako povpraševanje po tem modelu, da so se čakalne dobe s 6 mesecev podaljševale za več mesecev, ceno so dvignili za 1000 EUR, ker so jo lahko. In ko narediš tako obliko, je težko naslednjo generacijo narediti toliko lepšo od prejšnje. Primerjava z dolgočasnimi golfi, ki imajo že dvajset let vsi enako armaturo, je čisto neumestna.
Seveda pa je tu na forumu še vedno veliko takih, ki prisegajo na 6. gen., ker to pač imajo. Zakaj pa ne kupijo CTR? Ja seveda, novi CTR ne stane 5 jurjev.