Uporabnik
Re: Novi civic 10 gen sedan USA
Torej je še vedno nadpovprečen :)

Sicer pa svet se vrti naprej, zato je opevanje preteklosti oz. primerjava prej in zdaj eno brezplodno nabijanje.
Novi Civic bi naj pomenil kvalitetni preskok in upam, da bo tako in da bo bolj prostoren tudi v višino, ker ta 9G pač ni.
Uporabnik
M.P. wrote:
honda95 wrote:Samo sporočam ter sem že davno opazil da to ni več tisti pravi kot smo ga poznali!
Smo pa tudi tako daleč prišli da gledamo kako se menjajo žarnice in ne več praktičnost, prostornost in uporabnost
Ko berem te tvoje izjave, mi gre na smeh, ker ne veš kaj bi sploh rad ali pa ne znaš povedat. Bolj praktičnega, prostornega in uporabnega Civica kot je prišel z 8. gen. na svet, boš med starejšimi težko našel. Vsi novejši so samo malce "dopolnjeni". Saj mi je bila 6. gen. všeč in sem že skoraj kupil VTI-ja, pa sem drug avto dobil tako ugodno, da je bil moj prvi Civic 8. gen. in to eden prvih v Sloveniji. Z njim sem na cesti doživel take ovacije, kot bi se vozil s Ferarijem. Športen na zunaj, v prtljažnik s podrtimi sedeži sem pa lahko naložil več prtljage kot v kakega karavana.

Tisti pravi, kot ste ga poznali, je pa sedaj CTR, o katerem lahko samo sanjaš ...
Tole zgoraj pa nisem jaz napisal,tudi to kar si ti napisal se močno strinjam :)
Uporabnik
Danes vozila tudi niso več tista delovna,komfortna,športna,..ipd...ampak samo še dizajn in elektronika štejejo! :cry:
Z Civic-om letnik 1990 se nas je komot peljalo 5 in obenem je bil naložen do konca ter vlekel počitniško prikolico, česar današnji ne bi zmogel!
Prostoren družinski sedan z športimi geni ; pravi družinsko-športni in delovni konj obenem!
Tisti Ferrari zvok, ko ga pohodiš in pretakneš oziroma pretakne pri speljevanju :yes:
Da o trpežnosti ne govorim ; ponavadi motor preživi pločevino :mrgreen:
Škoda ker takih ne delajo več!
:evil:

Danes moraš biti res pozoren, kaj kupuješ in sicer danes gledamo kako se menjajo žarnice in kaj nudi od (komunikacijske) opreme :lol:
Honda pa tudi pri nas na trgu zadnjih 15let ni več tako uspešna, medtem ko je pri dvokolesnikih ravno obratno!
Saj ne rećem, poševnooki znajo delati kvalitetne zadeve, ampak zadnja leta pa streljajo precej mimo.
Uporabnik
portos wrote:Mogoče kdo ve če je potrjeno da bo tudi limuzina civic na voljo pri nas? Logično bi bilo, ker Evropa nima več Accorda.
Tole si preberi:
http://hondanews.eu/eu/en/cars/media/pr ... -show-2016" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Vtec je bil v preteklosti kar super izum po 20 letih bi lahko pa mašine ponujale kaj več moči kot so leta 96. 1,4 civic letnik 2016 ma glih tolk konjev kot civic 1996. Dobr no 10% več na papirju. Golf 1.4 je takrat mel 75 konjev. Golf 1.4 2016 ima lahko tudi 150 konjev.
Kam je torej šlo 20 let pri Hondi? Jaz mislim, da je folk upravičeno razočaran nad novimi modeli. Ja sej ga žre kak liter manj kot 20 let nazaj.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Očitno so poševnooki zaspali na lovorikah in se jim pozna odkar niso več toliko v športu.
Uporabnik
Rudonya wrote:Očitno so poševnooki zaspali na lovorikah in se jim pozna odkar niso več toliko v športu.
Ja res ker 310 in 550 konjev je premalo,mi rabimo 700!! 8)
Uporabnik
Gros wrote:Vtec je bil v preteklosti kar super izum po 20 letih bi lahko pa mašine ponujale kaj več moči kot so leta 96. 1,4 civic letnik 2016 ma glih tolk konjev kot civic 1996. Dobr no 10% več na papirju. Golf 1.4 je takrat mel 75 konjev. Golf 1.4 2016 ima lahko tudi 150 konjev.
Kam je torej šlo 20 let pri Hondi? Jaz mislim, da je folk upravičeno razočaran nad novimi modeli. Ja sej ga žre kak liter manj kot 20 let nazaj.
Jaz pa mislim, da ne. Žal so ves čas pomembne prodajne številke in proizvajalec mora ponuditi tako osnovno različico kot tudi navite mašine in tukaj sploh nihče ne omeni Civica Type R. Kaj vam ni dosti, kar ponuja CTR. Ali je predrag, da bi o njem sploh razmišljali. Pa v njem se lahko pelje pet oseb, pa še prtljago vzamejo sabo. Seveda bo pa kaka druga znamka ponudila 500 konj v avtu te velikosti in boste spet kazali s prstom, da un ima, Civic pa ne.

8. gen. je bila revolucija glede na 7. gen., ki se sploh ni več prodajala. Ko je 8. gen. prišla ven, je bilo tako povpraševanje po tem modelu, da so se čakalne dobe s 6 mesecev podaljševale za več mesecev, ceno so dvignili za 1000 EUR, ker so jo lahko. In ko narediš tako obliko, je težko naslednjo generacijo narediti toliko lepšo od prejšnje. Primerjava z dolgočasnimi golfi, ki imajo že dvajset let vsi enako armaturo, je čisto neumestna.

Seveda pa je tu na forumu še vedno veliko takih, ki prisegajo na 6. gen., ker to pač imajo. Zakaj pa ne kupijo CTR? Ja seveda, novi CTR ne stane 5 jurjev.
Uporabnik
Večina ljudi si ne more privoščit športnih modelov posameznih znamk. Več kot 2.0, 2.2 dizel ne gre.
Kar sem hotel povedati, da to kar je bila honda v 90ih pri bencinarjih, ni več. Zdaj so zaostali. Golf je sedaj 50 konjev oz. 50% pred hondo.
Saj so naredili par dizlov vmes pri hondi, pa hibrida. Na bencinu ima pa 1.8 mašina 140 konjev. 1.4 golf 150 konjev, 2.0 pa 300!!!
Uporabnik
Gros wrote:Večina ljudi si ne more privoščit športnih modelov posameznih znamk. Več kot 2.0, 2.2 dizel ne gre.
Kar sem hotel povedati, da to kar je bila honda v 90ih pri bencinarjih, ni več. Zdaj so zaostali. Golf je sedaj 50 konjev oz. 50% pred hondo.
Saj so naredili par dizlov vmes pri hondi, pa hibrida. Na bencinu ima pa 1.8 mašina 140 konjev. 1.4 golf 150 konjev, 2.0 pa 300!!!
Primerjaš jabolke in hruške. Torej atmosferca in turbo.
Po novem ima honda 1.0 in 129 hp in 1.5 in 182 hp ter 2.0 in 310hp, kmalu bo pa 2.0 in 340 hp.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Ja po novem. Če si kupoval letos je pa bilo tako kot je bilo. Zakaj so vztrajali na atmosfercih....
Uporabnik
Rudonya wrote: Z Civic-om letnik 1990 se nas je komot peljalo 5 in obenem je bil naložen do konca ter vlekel počitniško prikolico, česar današnji ne bi zmogel!
Prostoren družinski sedan z športimi geni ; pravi družinsko-športni in delovni konj obenem!

Saj ne rećem, poševnooki znajo delati kvalitetne zadeve, ampak zadnja leta pa streljajo precej mimo.
Civic 8. in 9. gen. je verjetno najbolj prostoren in prilagodljiv avto v tem razredu na tržišču, zato mi ni jasno kako lahko primerjaš letnik '90 z njim in od kje ideja, da današnji ne bi zmogel?!? :kaj: Glede oblike bi se dalo razpravljat, ker očitno Japonci stvari vidijo drugače kot npr. Nemci ampak lepota je čisto subjektivna stvar..glede kvalitete in vzdržljivosti pa še vedno mislim, da so v samem vrhu in tudi različne lestvice širom po svetu temu pritrjujejo! :wink:
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabnik
Povem ti kako je bilo v zlatih časih in kako danes očitno nočejo narediti več takega vozila!
Hkrati pa imajo japonci in vzhodnjaki res drugačen pogled kot mi evropejci in sicer predvsem da tlačijo notri vso mogočo opremo in veliko več dajo na ekstravaganco in ne škrtarijo.
Drugače pa se modeli tako zelo hitro menjujejo in jasno s tem tudi kvaliteta in vzdržljivost padata
Uporabnik
Rudonya wrote:Povem ti kako je bilo v zlatih časih in kako danes očitno nočejo narediti več takega vozila!
Hkrati pa imajo japonci in vzhodnjaki res drugačen pogled kot mi evropejci in sicer predvsem da tlačijo notri vso mogočo opremo in veliko več dajo na ekstravaganco in ne škrtarijo.
Drugače pa se modeli tako zelo hitro menjujejo in jasno s tem tudi kvaliteta in vzdržljivost padata
malo prebiram tole temo in mi ne da da ne bi še sam nekaj napisal, tole s zgoraj napisanim se ne morem strinjati, ker ne vem kaj točno potem ti gledaš. Meni se zdi ravno obratno, da Honda ne tlači vseh brez veznih pripomočkov, ki so dejansko neuporabni, ampak samo stanejo. Želiš konkretno primerjavo:
- accord, ki si ga sedaj lastim, nima star-stop sranja, hvala bogu :zakon: , nima sranja avtomatskega parkiranja :zakon: , hvala bogu.
- ww tiguan od kolega, isti letnik, oboje je imel, za oboje je fajn doplačal...ne vem več točno koliko, verjetno več kot 1k eur....ja start-stop je ugasnil na kompu, ker mu je acu crknil po 2.letih, med drugim ravno zaradi tega dodatka, avtomatski parking pa mislim da je uporabil 2x, da je pokazal kako deluje....

med drugim se v tej temi ne morem strinjati veliko bolj kot s tem zapisom :zakon:
M.P. wrote: Jaz pa mislim, da ne. Žal so ves čas pomembne prodajne številke in proizvajalec mora ponuditi tako osnovno različico kot tudi navite mašine in tukaj sploh nihče ne omeni Civica Type R. Kaj vam ni dosti, kar ponuja CTR. Ali je predrag, da bi o njem sploh razmišljali. Pa v njem se lahko pelje pet oseb, pa še prtljago vzamejo sabo. Seveda bo pa kaka druga znamka ponudila 500 konj v avtu te velikosti in boste spet kazali s prstom, da un ima, Civic pa ne.
8. gen. je bila revolucija glede na 7. gen., ki se sploh ni več prodajala. Ko je 8. gen. prišla ven, je bilo tako povpraševanje po tem modelu, da so se čakalne dobe s 6 mesecev podaljševale za več mesecev, ceno so dvignili za 1000 EUR, ker so jo lahko. In ko narediš tako obliko, je težko naslednjo generacijo narediti toliko lepšo od prejšnje. Primerjava z dolgočasnimi golfi, ki imajo že dvajset let vsi enako armaturo, je čisto neumestna.
Seveda pa je tu na forumu še vedno veliko takih, ki prisegajo na 6. gen., ker to pač imajo. Zakaj pa ne kupijo CTR? Ja seveda, novi CTR ne stane 5 jurjev.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Js sm socialc priznam in sem fural hondo iz 90-ih z 90 konji, sedanko. Nekateri ste meli samo kak deci ali dva večje mašine pa ste se furali na 130 hp, če se prav spomnim. Type R je imela pa 180 hp.
Ja osmica je bila super po dizajnu, ampak 95 konjev, se pa ni za hvalt v današnjih časih. 140 na 1.8 tut ne. Fajn je če so mašine vsaj konkurenčne, če je človek navajen da so 30% ali več boljše od konkurence.
Uporabnik
sportman333, točno tako je kot si napisal!
Pozna tudi taka primera, ki sta se zgodila zaradi omenjenih sistemom, saj gre v tem primeru za tržni nateg in nič drugega!
Drugače pa je zanimivo, da sedaj vsi preklapljajo na (pol)digitalne števce ; včasih je bil to prestiž in si moral doplačati ogromen znesek ; moj pokojni stric je moral v Fiat Tipo doplačati skoraj ogromno vsoto in si mulci smo samo :roll:
Podobno je kar se tiče šibedahov, saj ga večina danes sploh ne ponuja oziroma imajo steklene površine tako kot na stavbah v čimvečjem loku :slaba:
Če ne drugega upam, da je vsaj klasični avtomatski menjalnik in ne tisti tronici in podobne zadeve
Uporabnik
Fajn je, da so končno ponudili tudi nove turbo bencinske motorje. 8 in 9 serija bosta postali povsem nezanimivi, ker to je res bolečina, če majo citroeni, pa renaulti... vsi več konjev kot Honda. Tole novo bi znalo spet jt tako kot je treba. Človek bi si želel še varianto na plin, tako kot to že imajo mnogi.
Uporabnik
A hočeš reči, da se Honda s tem modelom X generacije na novo prebudila?
Uporabnik
Mislim, da lažje odkartaš keš za 1.5 avto s 182 konji kot za 1.4 s 100. Če ne bodo ostali dali novih mašin na mizo bo Honda spet tam kjer bi morala bit ves čas. :yes:
Mislim, da tudi lažje požreš kako pomanjkljivost pri izgledu, če ma zadeva 182 konjev.
Uporabnik
Ni vse v obliki, ampak večina danes gleda žal samo še na to!
Pomembe so malenkosti in skriti detajli, ki odločajo :wink:
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels