zivjo, zanimam se za nakup accorda 2.2i CTDi in bi rabil nekaj več info o teh avtomobilih oz o teh motorjih.kako dobro to deluje, kako draga je za vzdrževanje idt,...
zanima me če kdo pozna ta auto in če kaj ve o njem?? ker se zanimam za nakup. slišal sem da honde dizelčki ravno niso pohvaljeni ampak kljub temu mi je všeč ker bencinarja ne mislim skoz tankat. pa me zanima kaj nasvetov. vnaprej se zahvaljujem.lp
evo link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3572392&show=1
danes sem si ogledal accorda, ki je na netu najcenejša za 8000eur, res je da ima auto 260.000km ampak je servisna komplet poštemplana na pooblaščenem servisu,avto prodaja znanec ki ga je pred dobrim letom kupil od prvega lastnika.hauba in streha sta bila barvana in je vidno ampak baje da zaradi toče. to me niti ne moti toliko.samo strah me je teh kilometrov oz komu bom lahko čez kako leto tako vozilo prodal.
me pa zanima če vsi accordi dizli na pokrov motorja kadijo.ker sem pri prižgani dvignil čep in je zakadilo.a ma visoko odmično pa zato kadi al kako??
evo link vozila: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3621082&show=1
obenem se opravičujem za tako dolgo sporočilo in zahvaljujem na odgovorih.lp
Živjo.
Ne vem zakaj Hondin dizel nebi bil hvale vreden. Dobil je kar nekaj priznanj, tudi za najtišji diesel motor. Res pa je da "popije" nekaj več olja. To govorim o litru na 20k km. Js ti predlagam da avto zapelješ in tudi upam trdit da te nebo razočaral. Servisi pri pooblaščencih se gibljejo od 200-350k eur. Čez sam motor js nimam nobenih pripomb. Lepo gre, malo kuri, izredno tiho delovanje.
Glede takega števila prevoženih kilometrov je pa tk. Če je bil avto res pravilno vzdrževan, servisiran, se je z njemu lepo delalo, potem nebi smelo bit problem niti z tako velikim številom kilometrov. Kako ga boš pa pozneje prodal, ti pa ne znam povedat
Je pa res da je avto z tako kilometrino lahko že kar dotrajan. Malo več hrupa, razmajanih delov, obrabljena notranjost,... Zato ti svetujem da ne kupuješ najcenejšega Accorda na netu. Rajši naberi kak euro več in nabavi Accorda z pol manj kilometri ( govorim glede tistega z 260k km prevoženimi )
Ne vem zakaj Hondin dizel nebi bil hvale vreden. Dobil je kar nekaj priznanj, tudi za najtišji diesel motor. Res pa je da "popije" nekaj več olja. To govorim o litru na 20k km. Js ti predlagam da avto zapelješ in tudi upam trdit da te nebo razočaral. Servisi pri pooblaščencih se gibljejo od 200-350k eur. Čez sam motor js nimam nobenih pripomb. Lepo gre, malo kuri, izredno tiho delovanje.
Glede takega števila prevoženih kilometrov je pa tk. Če je bil avto res pravilno vzdrževan, servisiran, se je z njemu lepo delalo, potem nebi smelo bit problem niti z tako velikim številom kilometrov. Kako ga boš pa pozneje prodal, ti pa ne znam povedat
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Sama kilometrina je kot vedno relativna zadeva.
Avto ki je večino kilometrov naredil po avtocesti bo imel tudi pri 2x več kilometrih manj zguncano podvozje, manj obrabljen menjalnik in manj obremenjen motor kot pa avto, ki je imel mešan cikel po okoliških cestah in mestu
Sama kilometrina ti ne pove kaj dosti.
OK če ima 20.000 ali 200.000 prevoženih ti pove precej. če pa je razlika 130.000 ali 260.000 pa ne.
Bolj važen je temeljit pregled vozila pri nakupu. Zadeva, ki jo kljub vsemu pametovanju zelo melo ljudi naredi. Ker jim je škoda 200 € za temljit pregled.
Torej tudi če se odločiš za avto z precej manj kilometri ga daj pregledat pred nakupom, da ne boš kot uporabnik pred kratkim, ki je kupil civica 2.2, ki je imel oh in sploh zgodovino, sedaj pa se čudi kako je lahko tako zjeban.
Raje avto z 260.000 km in preverjeno zgodovino ter dobrim pregledom kot avto z malo kilometri brez vsega.
PS servisna knjiga brez preverjanja ali računov ni vredna niti mišjega prdca.
LP
Avto ki je večino kilometrov naredil po avtocesti bo imel tudi pri 2x več kilometrih manj zguncano podvozje, manj obrabljen menjalnik in manj obremenjen motor kot pa avto, ki je imel mešan cikel po okoliških cestah in mestu
Sama kilometrina ti ne pove kaj dosti.
OK če ima 20.000 ali 200.000 prevoženih ti pove precej. če pa je razlika 130.000 ali 260.000 pa ne.
Bolj važen je temeljit pregled vozila pri nakupu. Zadeva, ki jo kljub vsemu pametovanju zelo melo ljudi naredi. Ker jim je škoda 200 € za temljit pregled.
Torej tudi če se odločiš za avto z precej manj kilometri ga daj pregledat pred nakupom, da ne boš kot uporabnik pred kratkim, ki je kupil civica 2.2, ki je imel oh in sploh zgodovino, sedaj pa se čudi kako je lahko tako zjeban.
Raje avto z 260.000 km in preverjeno zgodovino ter dobrim pregledom kot avto z malo kilometri brez vsega.
PS servisna knjiga brez preverjanja ali računov ni vredna niti mišjega prdca.
LP
BMW 540i
Horsepower is how fast you hit the fence.
Torque is how far you take the fence with you.
Horsepower is how fast you hit the fence.
Torque is how far you take the fence with you.
Nevem kje si slisal da bi bli Hondini i-CTDI motorji slabi, kot ze povedano so dobli nagrado za najboljsi dizel motor, s temi motorji ni neki tezav. Redno servisiranje, redna kontrola olja, pa mrzlega ne tisat pa je to to.
Glede kilometrov je pa to tak naceloma bi moral avto zdrzat se vsaj enkrat toliko ce je redno vzdrzevan in normalno vozen, je pa tudi res da se pr teh kilometrih ze tu pa tam pozna obraba (podvozje, notranjost...)
Kot je Rtype povedal samo servisna ni dost vredna ce ni racunov ali pa se ne da preverit na servisu, tak da bodi pozoren na to.
Glede kilometrov je pa to tak naceloma bi moral avto zdrzat se vsaj enkrat toliko ce je redno vzdrzevan in normalno vozen, je pa tudi res da se pr teh kilometrih ze tu pa tam pozna obraba (podvozje, notranjost...)
Kot je Rtype povedal samo servisna ni dost vredna ce ni racunov ali pa se ne da preverit na servisu, tak da bodi pozoren na to.
´96 CIVIC HB 1.4i "SOLD"
´00 CIVIC HB 1.4iS "SOLD"
´2004 Mazda 3
´2008 Accord 2.2 i-CTDI Limited Edition "SOLD"
´2009 Suzuki RM-Z 450 "SOLD"
´00 CIVIC HB 1.4iS "SOLD"
´2004 Mazda 3
´2008 Accord 2.2 i-CTDI Limited Edition "SOLD"
´2009 Suzuki RM-Z 450 "SOLD"
Od hondinih mašin je bil problem turbo samo pri 1.7 dizlu ki je v sedmi generaciji civica. Glavna fora pa je, da ta mašina sploh ni od honde ampak od ISUZU-ja in jih najdeš tudi naprimer v prejšnji generaciji astre.LeonT wrote:A je komu že šla turbina na tem motorju? Sam imam 80.000 km prevoženih in jo nameravam prodati po izteku garancije (čez cca 6 mesecev), ker me skrbijo možne okvare.
Pri 2.2 mašini naj te turbina ne skrbi dokler imaš pravo olje notri in ne tišiš mrzlega ter ugašaš vročega.
Kot so ti ze rekli, je treba pri 2.2 i-CTDi bolj pogosto kontrolirati nivo olja (in ga tudi kaj doliti med servisnim intervalom), to je pa to. Ko bos kupoval rabljenega, predvsem poslusaj verigo ...
Aja, pa glede vzdrzevanja: na 40.000 km se zvecine menjajo zavorne ploscice, na 80.000 km diski. Pac so uporabljeni mehkejsi materiali, da se prej ustavis ... Se vedno pa lahko das kako aftermarket resitev gor pa te stevilke povecas ...
Aja, pa glede vzdrzevanja: na 40.000 km se zvecine menjajo zavorne ploscice, na 80.000 km diski. Pac so uporabljeni mehkejsi materiali, da se prej ustavis ... Se vedno pa lahko das kako aftermarket resitev gor pa te stevilke povecas ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!
Preventivno se pri vsakem motorju gleda olje dovolj pogosto. le tako se lahko včasih opazi tudi kakšno napako ali puščanje in se lahko odpravi napako brez večje škode.
Če motor porabi 1 l na 20000 je to malo. Vsak nekaj porabi, še posebej če je olje redko.
2.2 Hondin dizel ima tehnične rešitve, ki jih nima NOBEN drug.
Pri teh motorjih so bile nekatere verige slabe. Hodna jih je brezplačno menjala in podaljšala garancijo na 5 let. Dobro je tudi to preveriti kako je.
Če motor porabi 1 l na 20000 je to malo. Vsak nekaj porabi, še posebej če je olje redko.
2.2 Hondin dizel ima tehnične rešitve, ki jih nima NOBEN drug.
Pri teh motorjih so bile nekatere verige slabe. Hodna jih je brezplačno menjala in podaljšala garancijo na 5 let. Dobro je tudi to preveriti kako je.
Kot so že fantje povedali zgoraj, ne kupuj najcenejšega na avtonetu, za tistega, za katerega pa se boš odločil, pa le dobro preveri servisno zgodovino.
Poraba olja pa pri teh motorjih ni nek problem, jaz tega pri svojem, pa si ga lastim pol leta, nisem opazil in po prevoženih 8k km je nivo še vedno blizu maksimuma. ni mi pa odveč na vsakih 1k km preveriti nivoja.
Pa veliko sreče pri izbiri.
Poraba olja pa pri teh motorjih ni nek problem, jaz tega pri svojem, pa si ga lastim pol leta, nisem opazil in po prevoženih 8k km je nivo še vedno blizu maksimuma. ni mi pa odveč na vsakih 1k km preveriti nivoja.
Pa veliko sreče pri izbiri.
Mazda6 Sport CD 129 TE Plus '10
Nissan Note 1.4 16V Acenta chic '08
Evo cene servisov, ki sem jih jaz plačal:
20,000: 340 EUR
40.000: 520,00 EUR (vključno prednje ploščice)
50.000: 90,00 EUR (menjava zadnjih ploščic izven servisa)
60.000: 262,00 EUR
80.000: 650,00 EUR (prednje in zadnje ploščice, optika)
Zraven še komplet zimskih gum s platišči 800,00 EUR
komplet novih letnih gum: 520,00 EUR
4 litre olja za dolivat: 60,00 EUR
2 žarnici h1: 6,00 EUR
Poraba po BC: 7,5 litra (gre zelo hitro, sicer bi bila lahko tudi 6,00 če bi vozil po omejitvah)
To so bili vsi stroški do sedaj, z avtom sem super zadovoljen.
20,000: 340 EUR
40.000: 520,00 EUR (vključno prednje ploščice)
50.000: 90,00 EUR (menjava zadnjih ploščic izven servisa)
60.000: 262,00 EUR
80.000: 650,00 EUR (prednje in zadnje ploščice, optika)
Zraven še komplet zimskih gum s platišči 800,00 EUR
komplet novih letnih gum: 520,00 EUR
4 litre olja za dolivat: 60,00 EUR
2 žarnici h1: 6,00 EUR
Poraba po BC: 7,5 litra (gre zelo hitro, sicer bi bila lahko tudi 6,00 če bi vozil po omejitvah)
To so bili vsi stroški do sedaj, z avtom sem super zadovoljen.
Voznik za svoj avto verjetno ve na kolk časa mora gledat olje. Pri dizlih je pač priporočljivo večkrat pogledat pod havbo. Js na svojem pogledam na vsake 10k km, ker z mojo vožnjo vem da ni treba prej.D1 wrote:[quote="tref"
Kaj pa pri avtih ki spijejo pol litra na 1000km![]()
![]()
A je težko dvigniti havbo in šipko vsake toliko časa
Honda accord ictdi, 07
No, ker ze isces, bos pa tudi dobil odgovor.YUGO45 wrote:Čakte mal bolj pogosto je treba gledat oljehočte rečt da pri konkurenci ni treba tako pogosto
Konkurenca premore tudi kak senzor nivoja olja in prikaz njegove kolicine na potovalnem racunalniku. In ja, to pri Accordu dejansko pogresam. Ce bi bilo, bi havbo odpiral le za menjavo zarnic in dolivanje tekocine za pranje sip (to pac ne mores drugace resiti).
Samo zato, da so Japonci prisparali par jenov ... Posledicno pa pri voznikih analfabetih niso tako redki zaribani i-CTDi-ji, ki so ostali brez olja - takrat ko ti na armaturi posveti lucka za olje, je ze prepozno, skoda je ze narejena. Poznam primer iz prakse ...
Saj ne gre za strasenje. Stos je v tem, da ce tak avto malce bolj na obratih vozis, kaj hitro popije tisti liter olja. In ker te na to nic ne opozori, vozis naprej - dokler ni nivo olja premajhen in se zacne delati skoda. Pa bi se elegantno dalo prepreciti s senzorji in prikazom na potovalnem racunalniku (ter opozorili za manj vesce voznike).YUGO45 wrote:Eno je gledati drugo je poraba olja,ker mislim da 1l olja na 10000 ni številka kjer je potrebno opozarjati,da je potrebno pazit,ker tako je običajno pri vseh.Tako da mislim, da ni treba strašiti potencialne kupce
Pri vseh ostalih stroskih, ki jih imamo danes z avtomobili, se pa v celoti strinjam, da 1l ali pa 5l olja na 20.000 km res ni noben bav-bav. Kogar to moti, naj uporablja javni prevoz ...
Jaz olje itak menjam na 15.000 km, niti ne cakam tistih 20.000 km. Kdor maze, ta vozi, pravi stara modrost.
Pri tebi je pa majhna meja med nečim normalnim in čist zjahanim avtom, le poglej kaj si tukaj pisal. Pa ni to provokacija, da ne boš mislil, le včasih ne vem ali pišeš po tem kakšen je zunaj dan ali kako.YUGO45 wrote:Eno je gledati drugo je poraba olja,ker mislim da 1l olja na 10000 ni številka kjer je potrebno opozarjati,da je potrebno pazit,ker tako je običajno pri vseh.Tako da mislim, da ni treba strašiti potencialne kupce
Lp,Aly
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Vsak pri sebi najbolj ve, koliko bo odštel za avto in kaj želi za ta denar dobiti. Ko sem sam kupoval, sem šel pogledat tudi najcenejšega Accorda, ki je bil na netu. Vendar so me od nakupa odvrnile stvari, ki jih pri leto in pol staremu avtomobilu nisem pričakoval. Pa vendar je bil avto prav gotovo vreden tistega denarja, kolikor so zahtevali zanj.yogo wrote:zakaj pa ne najcenejšegalahko da je kljub nizki ceni avto vreden dnarja
Mazda6 Sport CD 129 TE Plus '10
Information
Moderators