nakon nesrece koju sam dozivio ljetos i tako reci totalno unistio svoj bivsi eg nakon puno razmisljanja sta napravit odlucio sam se za kupnju drugog auta
i tako listajuci oglase na forumu naisao sam na vrlo zanimljiv auto.
Acura integra gs-r DB2 svega proizvedena u 3tisuce primjeraka.inace gs-r dolazi s motorom 1.7.
nazalost taj motor vise nije u tom autu.po bloku kaze da je unutra b16a1 i to iz civica iv-t(obd0)ali glava govori drugacije.ili je iz crx-a iv-t(obd1)
jer kao sto sam ja upucen prva generacija b16 motora(obd0) ima veliko naznaceno DOHC na poklopcu a druga generacija (obd1) veliko Vtec kao sto je u mom slucaju.
instalacije su ostale od bivseg motora kao i ecu koji nosi oznaku P61(obd1)
sto se tice motora.neznam u kakvom je stanju.ono sto je vidljivo je to da pusta ulje na brtvi glave(valjda),gornji nosaci motora su popucali i cijeli motor se pomaknuo unazad.jako se trese i osjeti se dosta u voznji.
getriba je YS1 na sajlu.skoro ista getriba kao kod b16a2 vti-a.kratka.
problem u getribi-krcanje pr prebacivanju u 3 brzinu.ali samo nakon sto se auto zagrije.dok je hladan sve je ok a i ne krci svaki put kada saltam
e sad ili je sinkron otisao skroz ili je samo nacet zbog krivog ulja u getribi.nadam se da ce problem bit(bar na neko vrijeme)rijesen stavljanjem mtf ulja
ovaj Vodovod CAI je vjerojatno djelo bivseg vlasnika.zasad je ovako dok ne nabavim inox usis.stavljena je moja BMC gljiva s jajeta i napravljen je AIR box koji sjeda u branik ispred kotaca
podvozje je bilo ajmo rec kaos.odmah se krenulo u nabavku energy suspensio komplet selena kao i doljnja 3 nosaca motora odnosno umetaka takodjer ES.
zadnji kraj je komplet promijenjen.
ostaje mi prednji kraj koji nije bas jednostavan za skinut jer tu su jos i kugle koje takodjer treba promijenit pa sam taj posao ostavio za majstora.
stavljeni su bilstein amortizeri u kombinaciji s eibachovim oprugama koje spustaju za 4cm.
e sad posto su njezini orginal amortizeri duzi za 7cm od orginal jajetovih stavljajuci ove koji su jos dodatno spusteni auto je dosta sjeo u pod.
takodjer prebacene su i Rota circuit8 felge s jajeta.
unutrasnjost je 80% u stock stanju,jako uscuvana bez ikakvih ostecenja.jedino sto fali su kozni sicevi i zadnja kozna klupa.
limarija je prilicno u ok stanju.ima na nekim mjestima tragova hrdje koja je pocela izbijat.u proljece mu slijedi rad na limariji i nova boja.
jos je na njemu orginal boja koja je vec toliko izbljedila da je postala hrapava,na nekim mjestima je popucala,laka nema ni malo.
po vidjenom nebi rekao da je auto bio teze karamboliran.
auto ima full opremu.od klime,abs-a pa do tempomata.abs ne radi(svijetli lampica)problem zasad neznam,klimi nedostaje remen i punjenje.
po rijecima bivseg vlasnika prednje celjusti su mijenjane.e sad od cega su tocno neznam ali po njegovim rijecima su s ek9.vucko kaze s acorda.
dosta su velika ali samo 1 klipic
sve u svemu opet me ceka puno posla kako bi auto doveo u red.
na prvom mjestu je motor,struja i ecu,jer ocito je da nesto nije uredu.jer nemoguce je da taj auto trosi 15litara benge(bez vtec-a)
netko se je igrao s ecu-om a i mapom.
dok ne odem kod majstora nemogu vam tocno rec problem.
muzika se takodjem morala cim prije ugradit(jer sam ovisan:) pa sam tako odmah poceo s radnjom prednjih panela za 10etke te gepeka i sub kutije.sve je radjeno poliesterom
da previse ne pisem i da poludite od citanja evo par fotki na brzaka