Uporabnik
bom še enkrat napisal, za tiste ki niso razumeli sarkazma v mojem prvem postu.
Rossi res ni bil dober v dežju, ampak to je že daleč nazaj (125 ccm če se prav spomnim). Zadnja leta je bil za vse profesor tudi na dežnih dirkah ;) Res pa je da je v dežju bil ponavadi tudi suzuki bolj pri vrhu, na suhem so imeli premalo HP napram konkurenci.

PS: rossi ni več daleč nad vsemi ;)
Uporabnik
jah no kot obrnes....kje je imel lani talent???In zkj.so vsi ki so na novo so od letos tako dobri ? so vsi talenti?
pomoje je skoraj vse v motorju.... :lol:

Hopkins je bil meni vedno vsec kot voznik...skoda za njega ki vedno je imel smolo....
Haydenu pa newem kaj naj recem....naj pusti hondo .... :D

lp :)
Uporabnik
PS: rossi ni več daleč nad vsemi

:twisted: upam da mu bo uspelo letos premagat spet vse...ki itaq se vedno on sam bori proti vsem.....in da že spet dokaze da je on daleč najboljsi....od vedno

:lol:
Uporabnik
Lani stoner ni mel motorja tapravga, letos so ga bol nardil po njegovih zeljah. Itaq je pa vazen da je motorist dobr in motor, drugac je brezveze kar koli govort. Pa tut lani si je stoner se nabiru izkusnje in je kazal sm in tja odlicne voznje. Pa tut razlika med netovarniskim mostvom in tovarniskim je ogromna. Rossi ni vec najvecji car (zame se vedno) zato, ker nima materijala tapravga. Ampak to je pac dirkanje. Se vedno je pa najvecji talent zadnjih let, ker ce nebi bil, potem bi se vozu zadi z sotekmovalcem na zadnjem mestu... Hayden se mi pa ne smil kej prevec, lani se mi zdi da si ni zasluzu naslova...usaj jst tko mislm. Ni mi najbol usec, ceprou ni slab dirkac. Letos ga je honda zaj*** ker so nardil motor po merah pedrose, ker tut sami vedo, da je bolje stavit na mlajsega dirkaca, ki bo dalj casa pri mostvu in bo osvajal stopnicke. Mah najbols bi blo, da bi mel vsi enake motorje z enakimi gumami in enakimi nastavitvami, pol pa da vidmo kdo je najbolsi. Pomojem rossi en krog pred vsemi 8)
Uporabnik
@destuff: motor je samo orodje za dosego cilja (dobesedno).
In ja, lani sta v razred motoGP prišla dva velika talenta, Stoner in Pedrosa. Stonerju se lani žal par stvari ni poklapalo (beri: je bil veliko na tleh), drugače bi imel lep izkupiček točk že lani.

Kot sem nekje prebral (fanatičnim Rossijevim navijačem je to težko dopovedat): ni Rossi postal slab voznik, drugi so postali boljši. Ali boljši od njega pa bo pokazala že ta sezona.

Pa da ne bo pomote: navijam za čimbolj zanimive tekme in izenačene pilote ;)
Uporabnik
Se povsem strinjam in lepo je videti nove obraze na stopničkah...
Uporabnik
Seveda so postali dirkaci bolsi, v tem ni dileme. Ampak se mi zdi, da nebi postal tko dobri oziroma bolsi, ce nebi sli motorji naprej, posledicno tehnologija. Ker ce se spomnemo starih dobrih casov (ki niso tako dalna zgodovina) in naveze rossi repsol, k je biu skor za en krog hitrejsi od drugih se mi tezko zdi, da bi tok hudo napredoval dirkaci. Zdej pa ko so mostva razvila svoje dirkalnike do perfekcije, ne pride vec tok do izraza talent oziroma ni vse odvisno od dirkaca, ampak tudi od motorja in vsega kar pase skupaj. Vglavenm, mostva so tok skupi zdej, da je tezko bit hitrejsi od vseh za en krog, moto gp postaja vse bolj in bolj formula ena. Upam sam da ne bojo dirkaci v moto gp-ju posnemal unih iz f1, k ne prehitevajo na progi ampak v boxih :roll:
Uporabnik
@misty kaj bo lahko pokazala sezona?ko lani ?da je hayden boljsi od rossi-ja,ce ne bi imel smole bi bil prvak z skoraj 100 pik prednosti...al ne?

zato ne mores rect da je hayden odlicen voznik ali pa talent ... :?: :?: :?:

je imel dober motor ki mu je dovolil odlicno odvozit vse dirke....samo moje mnenje...in isto se dogaja letos sto razliko da stoner na ducatiju se bolj grize ko hayden lani....in ko reces "da je bil veliko potleh" je bil stalno potleh in to ne zaradi motorja...ampak ker je pretiraval....naj spomnem se melandrija na yamahi je bil vec natleh ko na motorju.....in je prisel na hondo in hopla je postal talent :?: :?: :?: :?:

strinjam se z SHOOT-om da postaja vedno bolj f1 in upam tudi jst da se bo cim prej spremenilo da bojo zadnji krogi tako napeti kot prvi ....in tudi jst kot ti MISTY...navijam za čimbolj zanimive dirke in izenacenost med vsemi...in da bi bli vsi čim bolj fer do drugih in da bo moto gp ostal cist sport kot je bil vedno...... :wink:

btw: na kerem prog.pa gledate dirko :?:
Uporabnik
destuff wrote:btw: na kerem prog.pa gledate dirko :?:
EuroSport 8)
Uporabnik
Sej so bli vsi dirkaci ze doskrat na tleh...sam tega ne mors razumet kot da niso talenti, ampak lahko razumes to, da majo za en kur*** motor in hocjo iz njega iztisnt vse kar se da IN SE VEC...ker pa je motor za en kur*** pa se to ponavad konca u pesku al pa celo v bolnici. Je pa res da stonerja mal motor vn vlece, ceprou je talent. Ker ce bi bil na hondi ki je letos res poden od podna bi bla drugacna slika in bi bil rossi dalec pred vsemi. Sam to je vse "ce bi bilo"...pa ni tko, ker je drugace :lol:
Uporabnik
FRiKi wrote:
destuff wrote:btw: na kerem prog.pa gledate dirko :?:
EuroSport 8)
x2 Uni trije so legende 8)
Uporabnik
jst gledam na italia 1 , in je cel uzitek ko padejo komentatorji not...padajo take da je kr veselje jih poslusat.... :lol:
Uporabnik
Rossijeva yamaha preprosto ni konkurencna na visokohitrostnih progah proti ducatiju, kar tudi rossi sam priznava, tako da na prejsni dirki ki je bila pisana na kozo ducati dela take stale z yamaho pomoje dost pove 8) res pa je da je stoner sam priznal da sta oba vozila na noz in posledicno delala napake.
ne vem zakaj ustraja na yamahi? upam da se po drugi sezoni preseli kam drugam 8)
To lead, sometimes you have to follow.
Uporabnik
hehe....to bi blo tudi zanimivo.....a mislite da bi se vrnil na hondo nazaj?

8)

ali pa ducati? :twisted:

lp
Uporabnik
na hondo najverjetneje nikoli več ... preberte si njegovo avtobiografijo. :wink:

glede njegove superiornosti pa pokaže že dejstvo, da ne glede na katerem motorju je vozil ne glede v katerem razredu je bil se je vedno boril za naslov prvaka oz. bil v igri vse do zadnje dirke. za razliko od ostalih konkurentov, ki se letno menjajo.

btw še vedno menim, da si bo letos ponovno nadel krono svetovnega prvaka. 8)

lp!
Uporabnik
Dirkalniki so v nekem časovnem trenutku vedno razviti do perfekcije. Ne vem koliko ste samo teoretiki v tej debati, vendar, še tako dober in izpopolnjen dirkalnik potrebuje odličnega pilota ki upravlja z njim. Rossi bi na navadni r6 delal boljše čase kot večina ali pa kar vsi tukaj na njegovi M1 (pa pustimo dejstvo da njegovega motorja sploh u roke ne bi dobili). Torej: še tako izpopolnjen motor ni nič, če ni dirkača ki ga bo peljal. In ko vam bo to jasno (dodajte še ščepec rossijeve nesreče v zadnjih dveh sezonah) pa so točke tam kjer so. Letos trenutno in lani. Hayden mi je antipatičen, vendar lani je zbral največ točk in postal svetovni prvak. Antipatičen mi je tudi Pedrosa, pa vendar ne zanikam njegovega talenta.
Pa prosim, ne mi primerjat F1 in motoGp ;)

@destuff: če, bi, blablabla
Proti tvojim argumentom se pa res ne da :P
In nisem nikoli rekel da je hayden odličen voznik ali pa talent. Je pa dovolj da je skupaj spravil konstantno sezono, z nekaj svoje sreče (pa mal tudi jokcanja pred zadnjo dirko) pa je sezono končal na prvem mestu. nič če. Sezona je zaključena in svetovni prvak 2006 je bil Hayden.
Kar se tiče Melandrija, tudi Stonerja in mnogih drugih (ja, kolikokrat je bil pa rossi s hondo na tleh????): z nekim motorjem se bolj "ujameš" ti bolj "leži", drug pač ne. Plus tega so izkušnje iz sezono v sezono večje. Na tleh nisi pa nikoli zaradi motorja, vedno zaradi pretiravanja (če malo posplošim).

dirke gledam na motogp.com kanalu, včasih pa na eurosportu
Uporabnik
@misty....jst samo povem ko razmisljam in kar vidim...ne samo jst ampak vsi pol pa itaq vsak vrze to v svoj koš....in si misli svoje....pa sej ni vazno ce je en pilot tebi vsec ali pa antipatičen dejstvo je da ti pravis talentu ki nek poseben talent ni....
jst mislim da pedrosi bos dal kasn koli motor bo dobro odvozu...melandri pa stoner npr....ne...kar so ze sami pokazali...pa ne mi izkusnje vlect vn ki nimajo veze v tem primeru.....samo moje mnenje... :D

bla,bla bla oky.....ne bom vec :oops:

Go Go Go Vale :twisted:

itaq da ni isto fi in moto gp sam se bojim da ce gre tko naprej pa bo....saj vidite sami da vedno bolj so gume v igri....boo...bomo vidli...

a na motogp.com placas kej za gledat????
Uporabnik
samo še nekaj za primerjavo. Če že primerjate voznika na "enakem" materialu, Rossija in Edwardsa. Kako to da ima Capirossi trenutno 38 točk, 3 več kot Edwards (Edo bi jih imel več, če ne bi šlo nekaj narobe na prejšnji, dežni dirki; spet ČE). Res da Capirossi nekaj stagnira po rojstvu otroka, vendar z istim motorjem kot ga ima Stoner bi človek pričakoval da bo ... tretji v skupnem seštevku :D če je že ducati tako hudoooooo dober motor in stoner čisto brez talenta in sposobnosti.

In ja, ne morem si kaj, rossi je v mojih očeh odličen voznik, se je že vpisal v zgodovino motociklizma in upam da bo kako vrstico še dodal, pa vendar. Vsakič ko berem ali poslušam kakega njegovega fanatičnega navijača :roll: se trudim mu pokazat da so še drugi dirkači, ki so ravno tako dobri da se kosajo z njim. Je pa res da do sedaj bolj muhe enodnevnice, on pa svojo vrhunsko formo kaže že kar nekaj sezon.

Še enkrat: kdor se je sposoben kvalificirat na motogp tekmo je vrhunski voznik v svetovnem merilu. Za zmago pa mora še odpeljati celo tekmo brez večjih napak in ne mi govort da človek, ki je tega sposoben nima talenta, da se je le vsedel na trenutno boljši motor od konkurence, dodal gas in pritiskal bremzo, vmes ga pa že eneparkrat založil na koleno. In iz tega razloga mislim da ti delaš krivico talentu, brez da bi argumentiral zakaj ni talent. Pejt se peljat, pa boš videl koliko talenta je potrebno za vsako sekundo dol na dirkališču. V motogp razredu pa talente ločujejo stotinke in tisočinke.

motogp.com kanal je plačljiv
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels