Imam en problem ki ga nikakor ne morem odpravit, in sicer računalnik sam od sebe frizne, se pravi miška postoji, lučka za disk na računalniku pa ostane prižgana, in ne morem nič več z računalnikom delat, preostane mi le da ga resetiram, potem spet deluje en čas...
Operacijski sistem je WIN XP...Ventilatorji oz.hlajenje deluje normalno...
Kje bi lahko bil problem?
ali ti disk pušča kake piskajoče zvoke, definitivno je neka napaka v vezi z diskom, najverjetneje je kak slab sektor in zadeva zmrzne, Probaj v biossu izklopiti S.M.A.R.T funkcijo če bo kaj pomagalo
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Hvala za odgovor!
Disk sem pred parimi urami kupil popolnoma nov, ga razdelil in winse na novo naložil, vendar še stvar zopet zamrzne, šredvsem ko računalnik obremenim...
Disk sem pred parimi urami kupil popolnoma nov, ga razdelil in winse na novo naložil, vendar še stvar zopet zamrzne, šredvsem ko računalnik obremenim...
probaj zamenjati RAM-e, če imaš možnost... če imaš pa več ploščic pa preizkusi eno po eno...
VTEC - učinkovito blaži stres...
Stvar je taka, da sem odstranil stare rame, ipd. pa je vedno zaštekal, nato sem odlopil napajanje dvd-rom-a, in ga danes priključil nazaj, cel dan ni zaštekal, vendar se bojim da bo spet...
Na tako težavo sem naletel enkrat. Napaka je bila v napajalniku. Očitno je dajal premalo toka in ob izklopu CD-Roma, dodatnega diska (notranjega) je deloval normalno. Ne pa vzet stvar za 100%. Provaj si izposodit napajalec, da ne kupuješ na slepo novega.DeyCh wrote:Stvar je taka, da sem odstranil stare rame, ipd. pa je vedno zaštekal, nato sem odlopil napajanje dvd-rom-a, in ga danes priključil nazaj, cel dan ni zaštekal, vendar se bojim da bo spet...
1. zlaufaj memtest na ramih. Če je tule vse ok..
2. poberi ven vse rame razen enga in ga pusti v slotu 1, če tule mašina dela ok..
3. naloži Prime95. Izberi torture test, samo procesor in ga zagoni za 10 minut (če imaš možnost spremljanja temperatur jih glej). Če je vse ok ...
4. zaženi spet prime95 in izberi opcijo procesor + ram. Laufaj cca 10 minut. Če je tule vse ok pomeni da sta proc in ram 1 ok. Prav tako ram slot 1 na plati.
5. Vstavi vse rame v vse slote in zaženi prime 95, spet ciljaj proc in ram. Če po 10 min ribne imaš problem v ostalih ramih ali enem od slotov matične.
6. Vzami ram 1 (ki ej preverjeno delal) in ga prestavljaj po slotih ter testiraj. Če je vseposod ok, potem so sloti ok.
7. Testiraj vsak ram posebej v slotu 1 dokle rne najdeš krivca
Pomoje niti na pol ne boš prišel preden najdeš težaka (verjetno ram in lahko pade že na mem testu).
8. Če se odpoved dogaja random oziroma vs edela ok v zgornjih testih imaš možnosti:
- matična plošča ima napako
- matična ima nekje zadaj kratek stik
- napajalniku niha sekundarni del
- napajalnik se pregreva
....
Če boš do tule prišel bomo nadaljevali.
Pa pridno na delo.
LP
2. poberi ven vse rame razen enga in ga pusti v slotu 1, če tule mašina dela ok..
3. naloži Prime95. Izberi torture test, samo procesor in ga zagoni za 10 minut (če imaš možnost spremljanja temperatur jih glej). Če je vse ok ...
4. zaženi spet prime95 in izberi opcijo procesor + ram. Laufaj cca 10 minut. Če je tule vse ok pomeni da sta proc in ram 1 ok. Prav tako ram slot 1 na plati.
5. Vstavi vse rame v vse slote in zaženi prime 95, spet ciljaj proc in ram. Če po 10 min ribne imaš problem v ostalih ramih ali enem od slotov matične.
6. Vzami ram 1 (ki ej preverjeno delal) in ga prestavljaj po slotih ter testiraj. Če je vseposod ok, potem so sloti ok.
7. Testiraj vsak ram posebej v slotu 1 dokle rne najdeš krivca
Pomoje niti na pol ne boš prišel preden najdeš težaka (verjetno ram in lahko pade že na mem testu).
8. Če se odpoved dogaja random oziroma vs edela ok v zgornjih testih imaš možnosti:
- matična plošča ima napako
- matična ima nekje zadaj kratek stik
- napajalniku niha sekundarni del
- napajalnik se pregreva
....
Če boš do tule prišel bomo nadaljevali.
Pa pridno na delo.
LP
Last edited by R type on 11 Apr 2011 21:10, edited 1 time in total.
BMW 540i
Horsepower is how fast you hit the fence.
Torque is how far you take the fence with you.
Nevem več kje je problem, nov je disk, win xp na novo naložen, ko računalnik zamrzne, ga resetiram, ko se na novo nalaga včasih postoji v nalaganju winsov pri "dobrodošli"
Računalnik uporabljam v službi, zato še nisem uspel testirat ramov, bom jih pa vsekakor
Hvala za vse odgovore!
Računalnik uporabljam v službi, zato še nisem uspel testirat ramov, bom jih pa vsekakor
Hvala za vse odgovore!
Ma disk je zadnje kar preverjaš glede na opisane simptome.
Kot sem rekel, sledi postopku. Malo tu malo tam, bo teško rešilo težavo in če tudi jo bo ne boš točno vedel kaj je.
Pri takih težavah so najverjetnejši krivec rami, sledi matična potem proc, grafična, napajalnik in na koncu disk. Najbolje po vrsti.
LP
Kot sem rekel, sledi postopku. Malo tu malo tam, bo teško rešilo težavo in če tudi jo bo ne boš točno vedel kaj je.
Pri takih težavah so najverjetnejši krivec rami, sledi matična potem proc, grafična, napajalnik in na koncu disk. Najbolje po vrsti.
LP
BMW 540i
ko boš meu pržgan pc si odpri Upravitelja opravil pa mal poglej ker procese, če ker odstopa...DeyCh wrote:Problem je testirat, ker včasih kar na namizju mrkne,...
The Power of Dreams
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=44819
Potem začni z točko 2. Torej vse rame ven, daj prvega v slot 1 in probaj. Če zmrzne, daj drugi ram v slot 1. Če še zmeraj zmrzne daj ta ram v slot 2...DeyCh wrote:Problem je testirat, ker včasih kar na namizju mrkne,...
Sporoči rezultate.
LP
Last edited by R type on 11 Apr 2011 21:11, edited 1 time in total.
BMW 540i
Ima na novo naložen clean instal winsov. Kaj če mu odstopat?tommy_22 wrote:ko boš meu pržgan pc si odpri Upravitelja opravil pa mal poglej ker procese, če ker odstopa...DeyCh wrote:Problem je testirat, ker včasih kar na namizju mrkne,...
LP
BMW 540i
No, danes sem vstavil svoje rame, 512 ddr, ker ni dosti časa med delovnim časom exsperimentirat še nisem probal vsega, vendar mi je danes namesto 30x zamrznil le 1x, pa še to takrat, ko sem imel odprtih nadpovprečno programov...
No, kot sem že rekel, vstavil sem rame iz svojega starega računalnika in zadeva deluje normalno, res pa je da zlo pošasi saj je le 512 ram-a, uporabljam pa kar nekaj programov, od TECDOC-a do microcata itd.
Sedaj imam težavo na drugem računalniku, in sicer ko zaženem program iz serverja, le v tem programu zamrzne računalnik...
Sedaj imam težavo na drugem računalniku, in sicer ko zaženem program iz serverja, le v tem programu zamrzne računalnik...
a nimate nobenga računalničarja v firmi???DeyCh wrote:No, kot sem že rekel, vstavil sem rame iz svojega starega računalnika in zadeva deluje normalno, res pa je da zlo pošasi saj je le 512 ram-a, uporabljam pa kar nekaj programov, od TECDOC-a do microcata itd.
The Power of Dreams
kolikor se da, probam rešit sam, drugače pa ni nikogar ki bi bil računalničar, mislim na firmi...
Da si sposodim temo... Ko se odlogiram in pustim prižgan računalnik v mirovanju par ur (ponavad ko spim al pa ko grem v službo), pridem nazaj in potraja tudi po 20 sekund da se sploh monitor prižge, ko se pa prijavim, mi pa internet ne dela in moram pogosto resetirat modem, da potem spet dela. Med celodnevnim geekanjem se to nikoli ne zgodi, danes ponoči se tut ni... Predlog? Je pa računalnik star pol leta.
Information
Moderators