Cene vseh vozil so šle gor...mislim da več niti navadnega cliota ni za 9 10keur..ampak je kaksnih cca 5keur drazji...tak da kljub temu, da civic recimo za 33keur ponudi ogromno opreme, sportni videz, hibridni sklop, in če je res še tako znotraj kvalitetno narejen ter se pelje vrhunsko, je ta cena sprejemljiva...ni pa seveda cena sprejemljiva za mojo placo...rabim šefu rečt, da mi jo zviša za 30%, kot je recimo odnos X sport plusa napram XI sport 
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Od Mazde jaz z "levim" učom gledam X186 model, tega z navadnim G150 zagotovo ne, za to imam Accorda, ki je zagotovo boljši od Mazde, tako da še enega podobnega ne potrebujem....tudi cene CX-30 je šla v zadnjih pol leta kar malo spremljam gor za cca.3k€Akul wrote:Gledam Mazdo CX-30 in pa Peugeot 3008 ( imata slabe motorje ampak sta mi včeč).
Hja, časi ko si kupil avto z 20% pologa in potem imel "normalen" obrok karkoli to že pomeni
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
vw92 wrote:Cene vseh vozil so šle gor...mislim da več niti navadnega cliota ni za 9 10keur..ampak je kaksnih cca 5keur drazji...tak da kljub temu, da civic recimo za 33keur ponudi ogromno opreme, sportni videz, hibridni sklop, in če je res še tako znotraj kvalitetno narejen ter se pelje vrhunsko, je ta cena sprejemljiva...ni pa seveda cena sprejemljiva za mojo placo...rabim šefu rečt, da mi jo zviša za 30%, kot je recimo odnos X sport plusa napram XI sport
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Malo sem pregledal zadevo. Na baterijo je semo 5 let garancije. Tudi pri CRV-ju. To je bistveno slabše kot pri Toyoti ( 10let). Zadnjič je nekdo rekel da je 5let +3, ampak to ne drži. Bolj me zanima koliko je strošek nove baterije oz. kdo bo kupil rabljen tak avto star 5 let, ko bo vedel da je baterija na koncu garancije ali moči. Če gledam po telefonih, baterija ne zdrži niti 2 leti. Čakam da me pokličejo na testno vožnjo, da bom lahko presodil kako in kaj.
se priporočam za poročilo testne vožnje, ali je kakšen hud naval oz. koliko se čaka?Akul wrote:Malo sem pregledal zadevo. Na baterijo je semo 5 let garancije. Tudi pri CRV-ju. To je bistveno slabše kot pri Toyoti ( 10let). Zadnjič je nekdo rekel da je 5let +3, ampak to ne drži. Bolj me zanima koliko je strošek nove baterije oz. kdo bo kupil rabljen tak avto star 5 let, ko bo vedel da je baterija na koncu garancije ali moči. Če gledam po telefonih, baterija ne zdrži niti 2 leti. Čakam da me pokličejo na testno vožnjo, da bom lahko presodil kako in kaj.
Se strinjam glede baterije, pri Toyoti imajo (oz. vsaj imeli) so da če si hodil na uradne servise so ti podaljševali garancijo na baterijo, drugače imajo glede garancije pa kot kaže malo "mešano na žaru"
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Tule je slabost ne samo vzdržljivost oz. garancija ampak tudi sama kapaciteta. Kaj boš z baterijo s katero lahko narediš samo 1 ali 2 km. To je samo šminka, to nima nobenega pomena. V njej ne moreš kaj dosti shraniti, niti ne izkoristiti. To je samo vmesna postaja generatorja, da gre štrom najprej v baterijo in pol naprej v drugi elektromotor. Ta bi morala biti đabe za 2 km. To je res samo za to da lahko napišeš da jo imaš.
Tule je nekaj podatkov o toyotini. Samo to je vse staro.
https://www.batterydesign.net/toyota-pr ... 2-battery/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma pa tudi toyotina malo zmogljivosti 1,3kWh. Amapak imajo še plug in varianto tam pa menda že nekaj km lahko delaš.
Stara hondina baterija je stala cca 2 jurja, če si jo naročil v tujini pri nas pa skora 4 če se prav spomnim
V končni računici vse kar prišparaš na bencinu pol pokriješ z baterijo
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 98&ref=srp" onclick="window.open(this.href);return false;
Tole je boljša varianta
https://www.batterydesign.net/toyota-pr ... 2-battery/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma pa tudi toyotina malo zmogljivosti 1,3kWh. Amapak imajo še plug in varianto tam pa menda že nekaj km lahko delaš.
Stara hondina baterija je stala cca 2 jurja, če si jo naročil v tujini pri nas pa skora 4 če se prav spomnim
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 98&ref=srp" onclick="window.open(this.href);return false;
Tole je boljša varianta
Dejmo najprej avto stestirat. Potem bomo pa videli koliko gre na baterije in koliko na bencin ali kako to deluje.Hybrid wrote:Tule je slabost ne samo vzdržljivost oz. garancija ampak tudi sama kapaciteta. Kaj boš z baterijo s katero lahko narediš samo 1 ali 2 km. To je samo šminka, to nima nobenega pomena. V njej ne moreš kaj dosti shraniti, niti ne izkoristiti. To je samo vmesna postaja generatorja, da gre štrom najprej v baterijo in pol naprej v drugi elektromotor. Ta bi morala biti đabe za 2 km. To je res samo za to da lahko napišeš da jo imaš.
Tole je boljša varianta
na honest john so kar pohvalili. tudi vožnjo na štrom. pa zanimivo, da se ob veliki obremenitvi le voziš direkt na bencin.
Kaj pa praviš na Insight Sport?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Insight" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Insight" onclick="window.open(this.href);return false;
Tema je kot jaz vem -> Honda Cvic XI. gen. 2022, torej kaj ima to veze z 15.let starimi jajci ?!?Rudonya wrote:Kaj pa praviš na Insight Sport?
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Želim samo povedati da so bili časi ko so znali delati vozila in kaj se splača nabaviti ter da ti sproti še ostaja lova.sportman333 wrote:Tema je kot jaz vem -> Honda Cvic XI. gen. 2022, torej kaj ima to veze z 15.let starimi jajci ?!?Rudonya wrote:Kaj pa praviš na Insight Sport?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Insight" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
Razumeš?
To da je pa krntija lahko samo kreljo reče kateri nima pojma kaj je dobro in vidi samo precenjeno nemško sveto trojico.
https://avto.finance.si/9005388/Novi-ci ... g?src=live" onclick="window.open(this.href);return false;
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
"Glavno vlogo namreč igra elektromotor s 135 kilovati moči in 315 newtonmetri navora, ki energijo črpa iz baterije zmogljivosti 1,05 kilovatne ure"
Baterija je še manjša kot jo imel prius 15 let nazaj
Baterija je še manjša kot jo imel prius 15 let nazaj
Tudi Crv ima mislim baterijo 1kwh
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Vsak malo drugace gleda na to. Jaz bi hotel imet vec, samo to je pol ze polnilni hibrid. Ko se spuscas po dolgem klancu, da si lahko napolnis baterijo. Meni se zdi to najvecja prednost hibrida.
Ce je majhna kapaciteta pol je pa to okras. Ne vozis kaj dosti izkljicno na elektriko. Kar se mene tice, ce ne gre 10 km brez da vzge agregat... Sicer pa itak 34k, huda.
Ce je majhna kapaciteta pol je pa to okras. Ne vozis kaj dosti izkljicno na elektriko. Kar se mene tice, ce ne gre 10 km brez da vzge agregat... Sicer pa itak 34k, huda.
ja to je odvisno od vsakega kaj želiš oz. kaj ponujajo, se pa strinjam, da vsi proizvajalci to ponujajo zaradi eko vidikov, o sami uporabnosti pa ni kaj veliko za dodati, ekologija je trenutno topHybrid wrote:Vsak malo drugace gleda na to. Jaz bi hotel imet vec, samo to je pol ze polnilni hibrid. Ko se spuscas po dolgem klancu, da si lahko napolnis baterijo. Meni se zdi to najvecja prednost hibrida.
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Evo dva sta že na avto netu. Z advance opremo pride 39,6k eur, z sport opremo pa dobrih 36k eur. To je dražje kot je kazalo. Avto je zelo drag in imho jih bo še manj na cestah kot je 10 gen. Je pa lep ta z sport opremo. Če bi bil 28k eur bi bil zanimiv.
Ja, prodajajo se z razlogom in temu so primerne tudi cene glede na čas in razmere.made-in-japan wrote:Evo dva sta že na avto netu. Z advance opremo pride 39,6k eur, z sport opremo pa dobrih 36k eur. To je dražje kot je kazalo. Avto je zelo drag in imho jih bo še manj na cestah kot je 10 gen. Je pa lep ta z sport opremo. Če bi bil 28k eur bi bil zanimiv.
Odvisno pa je kaj ti je bolj pomembno, ampak pri Hondi dobiš vse skupaj s športnostjo v paketu zapakirano v enem.
To pač ni avto za kardaširanje, ampak za uživanje v vožnji.
Vse kar imaš tu serijsko moraš pri precenjeni nemški sveti trojici doplačati.
Sem ga danes videl v živo novega civica in me oblika ni preveč navdušila. Nisem ga pa vozil. Ampak pri obliki ni tistega "vau" efekta kot je bil npr pri 10 generaciji. Me je pustil kr hladnega, 10 generacija mi izgleda veliko bolj športno, vsaj meni.
Ni mi pa čisto jasna ta logika z temi hibridi, drugje po svetu ne vsiljujejo tolk teh hibridov kot v Evropi. Povprečna poraba novega civica je okoli 5 litrov, moj grand 10 generacije pa pije povprečno slabih 6 litrov. Meni to ne potegne pač, sploh pa cena. Po mojem mnenju se jih bo prodalo zelo malo. In tut mislim da je ta elektrifikacija in hibridi pot v slepo ulico. Očitno je bila X generacija še zadnja prava Honda.
Ni mi pa čisto jasna ta logika z temi hibridi, drugje po svetu ne vsiljujejo tolk teh hibridov kot v Evropi. Povprečna poraba novega civica je okoli 5 litrov, moj grand 10 generacije pa pije povprečno slabih 6 litrov. Meni to ne potegne pač, sploh pa cena. Po mojem mnenju se jih bo prodalo zelo malo. In tut mislim da je ta elektrifikacija in hibridi pot v slepo ulico. Očitno je bila X generacija še zadnja prava Honda.
Hvala za opisano izkušnjo.
To glede vsiljevanja hibridov pa je samo v EU, drugod po svetu tega ni.
Če pogledaš najnovejše verzije so pod opombo navedene da bodo samo v EU na voljo kot hibridi.
Lep primer tega je novi Ford Explorer kateri pri nas ne bo na voljo kot bencinar, ampak samo kot hibrid, ipd...
To glede vsiljevanja hibridov pa je samo v EU, drugod po svetu tega ni.
Če pogledaš najnovejše verzije so pod opombo navedene da bodo samo v EU na voljo kot hibridi.
Lep primer tega je novi Ford Explorer kateri pri nas ne bo na voljo kot bencinar, ampak samo kot hibrid, ipd...
Information
Moderators