Živjo,
Hja, kaj naj rečem. V glavnem imam veliko za povedat. Predvsem !!graj!!
Gre za Civica VTi, ki je družinski, Prej ga je imel oče, zdaj ga imam jaz. Vse skupaj se je začelo lani jeseni, k ga je oče peljal k Čepinu zaradi zavor. Malo so "škrtale". In se je začelo, mesec dni po servisu so spet začele pojavljati težave spet za zadnji zavori; vmes sem jaz "pojerbal" avto in ga peljal k Čepinu. Spet so menjali zadnje ploščice ter pregledali vse ostale zavore. Bilo je decembra. Nato sem šel na smučanje in spet opazil, da so težave na zadnji zavori in že celo na sprednji. Peljem na reklamacijo in zavore spet razderejo in kao "očistijo". Potem je reku on malo starejši mehanik, da nagaja ker kao niso stuženi diski. Pa sm mu rekel, da to kmalu ugotovijo

. Jaz bumbar se naročim na servis v upanju, da pa bo zdaj mogoče res bolje. in pridem čez 14 dni. Sestužijo diske in on seveda spet ponovi cel postopek mazanja batov na zavorah (že četrtič).
No za en mesec je dobro in spet začno ropotati zavore. Zdaj pa sm znorel in šel k Čepinu se zbunit. Postopek seveda spet ponovijo. Tokrat brezplačno...hvalabogu. Mehanik je zatrjeval, da mi vedno nekaj vrže med diske in ploščice. Kao kamenje

.Že malo komično zgovarnjanje.
Obljubi si, da me ne vidijo več, a sem tudi spet upam, da bo strav rešena. Ampak ni bila. Čez dober teden spet...škrtanje v zavorah. Adijopamet...
Nisem se več sekiral in lepo poklical gospoda Seliča v Šmartno, se naročil na servis in v roku enega tedna odpravil vse težave. Hja za kaj pa je šlo?! Zadnji bat na zavori sploh ni bil dobro pritrjen, ter senzor za ABS je bil snet, po ugotovitvah že dlje časa. Zavrore sploh niso bile pravilo stružene in podrejane, in še par malenkosti.
Upam, da sem dovolj povedal, Selič je pač profesor, Čepin pa... Verjetno si sami mislite
lp