Pod reklamacijo sem zamenjal sprednje zavorne ploščice zaradi cviljenja le teh. Po nekaj dneh novih ploščic, cviljenja ni ter upam da tako ostane. Trenutno imam prevoženih 25000 km. 
Po dolgem času se spet oglašam. Opravil sem drugi servis, prevoženih 38500 km. Avto deluje dobro, pojavil se mi je čriček v armaturni plošči (občasno, kadar je zelo mrzlo zunaj). Ko se avto ogreje po parih minutah, le ta izgine. Zimska porab se giblje okoli 5 litrov na 100 prevoženih kilometrov.
Včeraj, ko je močno snežilo, mi je zametalo radarski tempomat in pojavile so se sledeče lučke:
Tempomat ni več deloval, dokler nisem očistil sprednje maske.

Tempomat ni več deloval, dokler nisem očistil sprednje maske.

Last edited by format on 09 Mar 2020 23:01, edited 1 time in total.
Nič nenavadnega, tako pač je. Sneg se je prijel na ploščo pred radarjem in ni več deloval.Ni pa radar za masko, ampak zraven meglenke na voznikovi strani, tisto ploščo moreš očistiti.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Ja, sem očistil voznikovo stran zraven meglenke, prav tako sprednjo masko, kjer so senzorji. Po čiščenju je vse delovalo tako kot mora biti.
Format zanima me servisni interval za omenjen motor. Na angleškem forumu pravijo da ga imajo na 6400milj to je cca 10000km. Glede na to da je motor isti kot v mojem, ki je civic 9 generacije mi to malo čudno. Jaz delam na cca 18-20k.format wrote:Ja, sem očistil voznikovo stran zraven meglenke, prav tako sprednjo masko, kjer so senzorji. Po čiščenju je vse delovalo tako kot mora biti.
Hvala, za odgovor.
lp,simke
Tudi jaz sem imel med intervaloma prevoženih približno 19000 km. Na servisu so mi rekli, da je priporočljiv servis na približno 10-12000 km, odvisno, kdaj avto sporoči čas servisa. Meni v vmesnem času računalnik ni javil ničesar, verjetno zaradi lepe vožnje avta (takšna je bila razlaga na servisu). Verjetno bom naslednjič res šel narediti servis na 10000 km.
Prvo leto mojega lastništva je mimo, prevozil sem približno 30000 km, pod garancijo sem menjal dve stvari. Z avtom sem zadovoljen, samo pogrešam zložljive zadnje sedeže. Ne morem voziti kolesov zadaj, kot sem v Jazz-u. 
hehe, to je skoraj glavni adut ja, čeprav dveh novih koles (29” kolesa) več ne morem spraviti noter. ni jazz zastonj aka mini van.
Danes se mi je vključil simbol za servis. Verjetno bo potrebno menjati samo olje in filter. Prevoženih 46500 km. 8000 km prevoženih od zadnjega servisa.
V garanciji mi je odpovedal hladilnik klime.
To je prva okvara na avtu in upam da edina v naslednjih letih.
To je prva okvara na avtu in upam da edina v naslednjih letih.
Odpovedal hladilnik, kaj to je spustil?
Na koliko je servis po knjižici?
Na koliko je servis po knjižici?
Servis je na 10000 km oziroma ko ti javi avto, Jaz delam na približno 12000 km. Na servisu so menjali že kar precej hladilnikov. Vse pod garancijo.(bencin in dizel) Na 60000 km je potrebna menjav filtra goriva.
Honda ima potem v redu intervale. Poraba še vedno pod 5?
Jaz imam prvič dizla in ugotavljam, da je za avtocesto top, drugače se pa ne splača. Po mestu ga žre kot nor. Ne vem zakaj. Mogoče ves tisti nepotreben navor in teža... na regionalkah ni nekih silnih razlik z bencinarjem. Avtocesta pa ja, nizki obrati, visoka hitrost, tiho in učinkovito. Potovalni avto. Če ga hočeš malo pritisnit za užitek, je pa dizel mimohod.
Jaz imam prvič dizla in ugotavljam, da je za avtocesto top, drugače se pa ne splača. Po mestu ga žre kot nor. Ne vem zakaj. Mogoče ves tisti nepotreben navor in teža... na regionalkah ni nekih silnih razlik z bencinarjem. Avtocesta pa ja, nizki obrati, visoka hitrost, tiho in učinkovito. Potovalni avto. Če ga hočeš malo pritisnit za užitek, je pa dizel mimohod.
Na regionalki imam porabo med 4,2 do 4,5, AC okoli 5 vožnja med 100 ter 130 km/h (po predpisih). Največ kar sem se peljal je 145 km/h. Ja po mestu imam porabo okoli 6,5. Poprečno delam okoli 750 km z enim rezervoarjem goriva (33-35 l).
Tudi jaz imam prvič dizla.
Tudi jaz imam prvič dizla.
A si se kaj pozanimal kako je z egr ventilom pri Hondi dizel. Jaz ne vem kaj dosti o tem, berem pa da je egr pri dizlu bitveno bolj agresiven, sploh če cjaziš. Ko mašine ne goniš 100% se egr odpira in spusti skozi tudi 50% vsega lufta, ki pride v mašino. Se pravi saje še 1x noter skozi ventil, hladilnik in mašino. In pol se zadeve mašijo, svinjarija je vsepovsod. Sicer naj bi egr ventil zniževal NO izpuste, korist naj bi bila tudi nižja temperatura mašine. Samo to mi je malo čudno. Če cjaziš je odprt in kao znižuje temperaturo. Ko ga goniš polna je pa zaprt, ker mašina rabi polno moč. Hecno se mi zdi da znižuje temperaturo takrat, ko se hlajenje manj rabi. Kakorkoli zadeva je ekološka in problematična, vprašanje pa če ima sploh kako korist za mašino. Ima Honda določen kak interval na koliko naj bi se to čistilo? Vem, da zadeva crkne. Zagotovo crkne. Meni na bencinarju je crknila šele na 250k, pri dizlerjih se pa to dogaja bistveno prej. Pri bencinarjih se je brez veze ukvarjat s čiščenjem, ker so ventili poceni. Pri dizlih so lahko dragi za crknit.
https://www.youtube.com/watch?v=yzRR8BTVsyw&t=674s" onclick="window.open(this.href);return false;
EGR je samo za zapret. To samo sranje povzroča. Če zadeva pride čez tehnični z zaprtim egr in so NOx v redu, pol sploh ni kej dost za razmišljat.
EGR je samo za zapret. To samo sranje povzroča. Če zadeva pride čez tehnični z zaprtim egr in so NOx v redu, pol sploh ni kej dost za razmišljat.
Da malce obudim mojo temo. Danes sem prevozil 100000 km na svoji Hondi. Trenutno dela brez težav in upam da tako ostane.
Information
Moderators