Uporabnik
Re: Jazz
na mojem 2009 sem moral menjati lamdo sondo in katalizator pri 230k km. mogoče tudi razlog, ker se zadnja 4 leta vozi bolj na kratke razdalje in varčno - ženska noga. sklopka, vodna pumpa in ostalo vse še prvo. pa sklopka klime zapikala pred leti, ostalo dela. tok, tok
Uporabnik
Naš Jazz je ravnokar obrnil 300 kkm. Je letnik 2006 in edino omembe vredno popravilo je bilo popravilo zadnjega dela praga in blatnika. Je en čas zatekalo pri tesnilu, pa nismo bili pozorni. Sprednji diski so še originalni, zadnji so enkrat menjani. Pod haubo smo do sedaj menjali vžigalno tuljavo ( kabli od svečk do ...). Zadnja tri leta ga sicer uporabljamo kot drugi avto ( nekje 8000 km/ leto). Lep pozdrav
Uporabnik
Uporabnik
To pa je grdi stvor :)

300k km, nice
Uporabnik
:kaj: kaj pa vem... mi je navadna čist ok :D
.:. HONDA .:. MAZDA .:.SAAB .:.
Uporabnik
Hellyeah wrote:
:kaj: kaj pa vem... mi je navadna čist ok :D
V kakšnem smislu to misliš?
Čudna je oblika, kajne?
Uporabnik
Bolj kot ne čudna. :nene:
.:. HONDA .:. MAZDA .:.SAAB .:.
Uporabnik
Hellyeah wrote:Bolj kot ne čudna. :nene:
Aha.
Je pa zanimivo da so na vzhodu klasične limuzine oziroma sedani še vedno zelo popularni, medtem ko pri nas prevladujejo večinoma SUV-i in crossoverji
Uporabnik
Honda Jazz za arabski trg
https://d1cv7l9sq6r1qt.cloudfront.net/b ... a-jazz.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Ena iz Tirane
Image
Uporabnik
za dobrim konjem se vedno praši pravijo... ena iz relija
Image

pa še nekaj zanimivih taksističnih
Image
Image

Wrocław: Hala Ludowa
Image

in

policijskih
Image
Image

Zanimiva študija oziroma prototip Jazz Cabrio
Image
Uporabnik
nimam pojma :D

————————————————————————————
converse all star nere
Uporabnik
BrandonHoover wrote:nimam pojma :D
Kaj se čudiš?
Uporabnik
Pozdravljeni,

a je kdo že imel sledeči problem pri Jazz-u 2007 : včeraj so naekrat nehale "delati" kratke luči. Pozicijske delajo, dolge tudi. Pogledal sem vse varovalke, releje, menjal žarnice...pa nič.
Kaj bi lahko bilo narobe? Lučka na armaturi normalno kaže, da kratke luči svetijo.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
Lahko je vzrok v konektorju, kablih, ročki za vklop luči ...
Zadeva je očitno odslužila.
Uporabnik
Fantje živjo,

se opravičujem, ker tukaj pišem ampak sem videl zadevo Jazz in samo kliknil na zadnjo stran.
Vi ki ste prekaljeni mački ziher veste kje bi lahko najdel podatek katere znamke Honda vgrajuje v svoje avtomobile. Npr: zavorni diski so do proizvajalca " Brembo " ne vem če, ampak sem dal kot primer.
Sprašujem, ker ko bom menjal sp+zad diske+ ploščice, da se čim bolj približam originalu ker nočem da bi ob menjavi kaj cvililo ali se po nekaj kkm kakšen disk "skrivil" in bi ob zaviranju treslo. Se mi je že zgodilo zato sem bolj previden. Reklamacija ni šla čez.

Hvala vam lepa za odgovor!

Aleš
Uporabnik
Aleš D wrote:Fantje živjo,

se opravičujem, ker tukaj pišem ampak sem videl zadevo Jazz in samo kliknil na zadnjo stran.
Vi ki ste prekaljeni mački ziher veste kje bi lahko najdel podatek katere znamke Honda vgrajuje v svoje avtomobile. Npr: zavorni diski so do proizvajalca " Brembo " ne vem če, ampak sem dal kot primer.
Sprašujem, ker ko bom menjal sp+zad diske+ ploščice, da se čim bolj približam originalu ker nočem da bi ob menjavi kaj cvililo ali se po nekaj kkm kakšen disk "skrivil" in bi ob zaviranju treslo. Se mi je že zgodilo zato sem bolj previden. Reklamacija ni šla čez.

Hvala vam lepa za odgovor!

Aleš
Ne šparaj na zavorah, kupiš original in je mir. Sam sem tudi želel prišparati in sem kupil ATE malo boljše in bi naj bili celo boljši od originala. Zdržali so enako kot original, 80.000 km pa tudi cena je bila tam tam.

Pa sem želel prišparati na izpušnem loncu, original je držal 10 let, novi original je 360€, jaz sem pa šel k Novaku. Po 6 letih imam sedaj 3. Novakov lonec za 150 €, pa si izračunaj, na kakšnem prihranku bom čez 10 let.

Pa je bilo z ležajem sklopke klime podobno, sem dal popravljati avtoelektričaju, ki je "kao super" zrihtal, menjal navitje, dal nov super duper ležaj, plačal 100€ in je bil mir - leto in pol, nato je vse skupaj crknilo. Nato sem kupil original novo sklopko z navitjem in ležajem za 450€ in je že 4 leta mir.

Tekom svojega 25 letnega lastništva avtomobilov ugotovil, da se na avto splača dati zgolj in izključno original, če seveda misliš avto voziti, ker vse pri vsem ostalem se je še vedno izkazalo, da nisem nič prihranil. Če želiš avto na hitro porihtati za prodajo, kupiš neoriginale in prodaš.

LP
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
matko37 wrote:
Ne šparaj na zavorah, kupiš original in je mir. Sam sem tudi želel prišparati in sem kupil ATE malo boljše in bi naj bili celo boljši od originala. Zdržali so enako kot original, 80.000 km pa tudi cena je bila tam tam.

Pa sem želel prišparati na izpušnem loncu, original je držal 10 let, novi original je 360€, jaz sem pa šel k Novaku. Po 6 letih imam sedaj 3. Novakov lonec za 150 €, pa si izračunaj, na kakšnem prihranku bom čez 10 let.

Pa je bilo z ležajem sklopke klime podobno, sem dal popravljati avtoelektričaju, ki je "kao super" zrihtal, menjal navitje, dal nov super duper ležaj, plačal 100€ in je bil mir - leto in pol, nato je vse skupaj crknilo. Nato sem kupil original novo sklopko z navitjem in ležajem za 450€ in je že 4 leta mir.

Tekom svojega 25 letnega lastništva avtomobilov ugotovil, da se na avto splača dati zgolj in izključno original, če seveda misliš avto voziti, ker vse pri vsem ostalem se je še vedno izkazalo, da nisem nič prihranil. Če želiš avto na hitro porihtati za prodajo, kupiš neoriginale in prodaš.

LP
Se ne strinjam. Honda uporablja zavorni sistem ATE. Vsi originalni deli za HONDO so podjetja JAPAN PARTS in enaki kot original, le da so zapakirani v škatlo, originalni pa v folijo. S temi garancijskimi pogoji nas obvezujejo kupovati originalni material za servis, ki je drag ko žafran.
Uporabnik
Malo sem nerodno napisal in se opravičujem.
Kje lahko dobim podatek, katere znamke uporablja Honda kot njihovo originalno vgradnjo.
Ne bi šparal, ampak ker nisem vedel katera so original zavore, sem napisal da se približam orignalu. Za 1x me zanima za komplet zavor sp+zadnje + pakne sp+zadnje.

Hvala za odgovor!

Aleš
Uporabnik
Akul.

Hvala za odgovor!

Lp, Aleš :)
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels