Civic je zelo dober avto, to mi je povsem jasno. Sej za 22k dobim tudi novega civica, tako da še nisem čisto odločen. Škoda ker se ne da dobit civic grand, ker mi je lepši od navadnega.
Pred slabimi 3 meseci, ko sem vzel novo Hondo civic 1.5sport sem tudi jaz kolebal md Mazdo 3 in civicom. Ker sem hotel izključno skyactive X motor s 186 KM tesne mazde 3 v Sloveniji takrat nisem dobil zato sem šel na test s CX-30 s tem motorjem. Moram reči, da je bila glavna odločitev zakaj sem vzel Hondo predvsem v motorju. Mazdin motor ne kaže teh 186KM razen nad 6000RPM. Medtem, ko me je interier v mazdi 3 kot tudi sama vožnja malenkost bolj navdušila. No pretehtalo je tudi to, da sem bil do sedaj s hondo zelo zadovoljen.kemarkone77 wrote:Sicer sem Hondaš stastni, 18 let na Hondi, nobenih problemov nikol. Sedaj bom pa najverjetneje prešaltal na Mazdo3 limuzino. Ne ljubi se mi čakat civica, sploh pa ko bo samo hibrid in cena najbrž koli 30k. Mazda 3 skoraj nova z 2.0 motorjem, 150 konjev se dobi za 22k€, kar se mi zdi super cena za tak avto, ki daje vtis v notranjosti premium izdelka. Pa tut po testih se vozi bolje kot civic. Bom videl, nameravam poizkusit omenjeno mazdo in če bo vauuu efekt, je to to.
Lp,simke
Mazda meni osebno boljše izgleda ( ne limuzina ampak HB). Boljši interjer, tukaj honda peša, verjetno zato, da je cenovno dostopna. Če bi jaz delal na Mazdi, bi predlagal da kupimo od Honde motor 1.5T in bi prodajal samo ta motor.simke13 wrote:Pred slabimi 3 meseci, ko sem vzel novo Hondo civic 1.5sport sem tudi jaz kolebal md Mazdo 3 in civicom. Ker sem hotel izključno skyactive X motor s 186 KM tesne mazde 3 v Sloveniji takrat nisem dobil zato sem šel na test s CX-30 s tem motorjem. Moram reči, da je bila glavna odločitev zakaj sem vzel Hondo predvsem v motorju. Mazdin motor ne kaže teh 186KM razen nad 6000RPM. Medtem, ko me je interier v mazdi 3 kot tudi sama vožnja malenkost bolj navdušila. No pretehtalo je tudi to, da sem bil do sedaj s hondo zelo zadovoljen.kemarkone77 wrote:Sicer sem Hondaš stastni, 18 let na Hondi, nobenih problemov nikol. Sedaj bom pa najverjetneje prešaltal na Mazdo3 limuzino. Ne ljubi se mi čakat civica, sploh pa ko bo samo hibrid in cena najbrž koli 30k. Mazda 3 skoraj nova z 2.0 motorjem, 150 konjev se dobi za 22k€, kar se mi zdi super cena za tak avto, ki daje vtis v notranjosti premium izdelka. Pa tut po testih se vozi bolje kot civic. Bom videl, nameravam poizkusit omenjeno mazdo in če bo vauuu efekt, je to to.
Lp,simke
Ni mi pa jasno, zakaj je Honda imela v 8. generaciji in 9. boljše sedeže kot v 10. Zakaj tukaj korak nazaj.
To se popolnoma strinjam, jaz sem šel iz firbca pogledat 10gen, ko je prišla ven in ko sem se usedel iz Accorda v Civica me je to tako zelo zmotilo, da se nisem niti odločil za testno vožnjoAkul wrote:Ni mi pa jasno, zakaj je Honda imela v 8. generaciji in 9. boljše sedeže kot v 10. Zakaj tukaj korak nazaj.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Meni je pa ta model prodaje, določeni rangi opreme, bližje. Ne pa cel spisek opreme, da si avto sestavljaš kot tetris, cena pa naraste za 1/3. Se pa vedno sprašujem, zakaj nočejo narediti popolni avto. Pač 500 evrov dražji, a brez bedastih npr. sedežev. Vedno nekaj nelogično sfalijo.
Information
Moderators