Uporabnik
Re: Honda Cvic XI. gen. 2022
Akul wrote:Prvi CIVIC 11 generacije so že v Sloveniji, ampak uradne predstavitev še ni bila, zato se še ne prodajajo. Testne vožnje naj bi bile od 25.10. dalje.

Začetna cena pa 33.800eur vse do 38.000eur. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
pričakovano :), in kaj je sedaj to za ena mašina za EU 2.0 hybrid s koliko konji? (ali enaka jajca kot so v novem HRV?), potem takem je že skoraj CRV za 40k bolj ugoden nakup :lol: :(
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Akul wrote:Prvi CIVIC 11 generacije so že v Sloveniji, ampak uradne predstavitev še ni bila, zato se še ne prodajajo. Testne vožnje naj bi bile od 25.10. dalje.

Začetna cena pa 33.800eur vse do 38.000eur. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
What? :kaj: Nore cene. To je 10.000 eur dražje kot prejšnji civic, isti rang avta. Verjamem, da je avto dober, ampak cena je pa vseeno oreng prevelika za enega povprečnega Slovenca, komu je Civic navsezadnje tudi namenjen. Ali pač ne več. Čudni cajti. Sem kr srečen, da sem pred kratkim nabavil civica X, upam da mi služi vsaj še 10 let
Uporabnik
https://honda.si/modeli/nova-vozila/novi-civic/" onclick="window.open(this.href);return false;

Katalog, torej pri nas bo 2.0 ehev...140km in elektro motor 135kw, pospešek 7.9, poraba pa 4.2 in 3 vrste opreme elegance, sport, advance...verjetno potem 34/36/38k eur...
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Ja pred cca 14 dnevi so jo dobili v Ac mobil sem bil slučajno pri njih in sem jo videl. Avto je všečen vendar mislim, da s tem modelom ciljajo na širši krog kupcev ker je meni osebno avto bolj konzervativen kot pa je X generacija. Ja cene so pa bolane. Veliko se jih ne bo prodalo.

lps
Uporabnik
Kaj klasičnega CIVICA ne bo več v ponudbi oziroma bo samo še hibridna verzija?

Škoda lahko bi ponudbo dopolnili s kupejem kot je to bilo čez lužo
https://www.daltshondaorillia.com/pdf/2 ... -coupe.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Rudonya wrote:Kaj klasičnega CIVICA ne bo več v ponudbi oziroma bo samo še hibridna verzija?
Nope, Honda za EU ponuja samo še "boge" in okolju prijazne hibride :kaj: :shock: :evil: .....žal. v ZDA je zgodba povsem drugačna, kjer imaš tudi ogromno drugih modelov, ki jih v EU sploh ni (npr. novi Accord, pa resen pick-up npr. RidgeLine in verjetno še n drugih modelov....). Vprašanje če bo novi TypeR sploh v EU (to je mislim da še edini ne-hybridni motor).
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Se mi je zdelo.
Čeprav je za vzorec naštetih videti pri nas.
Oprosti, realno, namesto hibrida raje kupim legendarni model in ga po potrebi obnovim.
Evo primerka :
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... da%20Civic" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... da%20Civic" onclick="window.open(this.href);return false;

Pa še en Logo se prodaja, katerih je v Zagrebu še veliko
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... nda%20Logo" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
sportman333 wrote:https://honda.si/modeli/nova-vozila/novi-civic/

Katalog, torej pri nas bo 2.0 ehev...140km in elektro motor 135kw, pospešek 7.9, poraba pa 4.2 in 3 vrste opreme elegance, sport, advance...verjetno potem 34/36/38k eur...
Ali je kdo od vas, ki se zgražate nad ceno pogledal cene drugih znamk in modelov. Osnovni Clio, kateri je bil pred krizo 11 je sedaj 15-16. S full opremo tudi 20 kEUR in več. Opevanega Golfa pa tudi ni več pod 30 k EUR.

Tako, da cena 34 do 38 K je čisto primerna za ta čas in ta trenutek. Je pa dejstvo, da lep čas novi avtomobili ne bodo za ceno, katero smo jih kupovali pred Covid krizo.

https://siol.net/avtomoto/novice/poprav ... ete-589568" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
zsoru wrote:
sportman333 wrote:https://honda.si/modeli/nova-vozila/novi-civic/

Ali je kdo od vas, ki se zgražate nad ceno pogledal cene drugih znamk in modelov. Osnovni Clio, kateri je bil pred krizo 11 je sedaj 15-16. S full opremo tudi 20 kEUR in več. Opevanega Golfa pa tudi ni več pod 30 k EUR.

Tako, da cena 34 do 38 K je čisto primerna za ta čas in ta trenutek. Je pa dejstvo, da lep čas novi avtomobili ne bodo za ceno, katero smo jih kupovali pred Covid krizo.

https://siol.net/avtomoto/novice/poprav ... ete-589568" onclick="window.open(this.href);return false;
Res je, žal je taka realnost...saj če smo pošteni, včasih če si šel v trg...je bilo 50eur kar nekaj za kupit...danes pa kupiš par stvari pa je krepko čez....
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
zsoru in sportsmann33 imata prav. ampak jaz za hibridni avto, ki je okolju bolj neprijazen kot benciner ne bom dal toliko denarja. Tudi rabljenega ne bom kupil, ker bo batarija zanič. Baje da TOYOTA 10let garancije na baterijo, jaz pa se vprašam pri koliko prevoženih kilometrih. 10let pri meni pomeni med 450k do 500k.
Uporabnik
Zadnja prava honda v evropi za normalen (typre r ni bil za normalen denar, in tudi 11 gen ne bo, če ga bojo prodajali pri nas) denar je bila 10 generacija 1.5t sport. Avto je hiter in tudi zgleda hiter. Če bi iz usa/kanade privlekli 11 generacijo z 1.5t bi bilo super, stal pa verjetno nebi več kot 25k eur, kar bi bilo sprejemljivo. Ta enajsti hibrid pa s ceno ni konkurenčen ostalim znamkam, plus tega mu ni ostalo nič od tistega po čemer so honde slovele.
Hibridi vsi dajejo garancijo na baterijo. Samo prodajalci "pozabijo" povedat, da če po garanciji baterija crkne, je avto za na odpad, ker pride do ekonomske totalke. Povedano še drugače ti takega avta s pretečeno garancijo na baterijo nihče več nebo kupil, kar pomeni da mu vrednost pade na par 100 eur. Pameten človek niti 1 do dve leti pred iztekom garancije baterije takega avta ne bo kupil, vsaj jaz ga nebi.
Uporabnik
Ja, samo močno dvomim da bo pri nas na Balkanu kakšna streznitev in da bo narod kupoval bolj razumno in tako kot smo nekoč.
Uporabnik
made-in-japan wrote:Zadnja prava honda v evropi za normalen (typre r ni bil za normalen denar, in tudi 11 gen ne bo, če ga bojo prodajali pri nas) denar je bila 10 generacija 1.5t sport. Avto je hiter in tudi zgleda hiter. Če bi iz usa/kanade privlekli 11 generacijo z 1.5t bi bilo super, stal pa verjetno nebi več kot 25k eur, kar bi bilo sprejemljivo. Ta enajsti hibrid pa s ceno ni konkurenčen ostalim znamkam, plus tega mu ni ostalo nič od tistega po čemer so honde slovele.
Hibridi vsi dajejo garancijo na baterijo. Samo prodajalci "pozabijo" povedat, da če po garanciji baterija crkne, je avto za na odpad, ker pride do ekonomske totalke. Povedano še drugače ti takega avta s pretečeno garancijo na baterijo nihče več nebo kupil, kar pomeni da mu vrednost pade na par 100 eur. Pameten človek niti 1 do dve leti pred iztekom garancije baterije takega avta ne bo kupil, vsaj jaz ga nebi.
Se strinjam, če ze kupiš tak avto bo za max.5let ker potem ga ne bos mogel prodati...kdo ti bo to kupil, ko bo potencialno baterija več kot 2x dražja kot vrednost celega avta... jaz spremljam crv....iz spodobnih 32k eur 1.5t lifestyle je sedaj 40k ehev
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
problem s temi cenami je, da se vse v zvezi z avti draži. tudi deli, servisi ...
glede avta pa nova realnost kaj lahko imamo v garaži. letni dohodek, kot neko merilo včasih glede ranga avta, žal ni 40k.
Uporabnik
Še vedno ni cen?
Tale avto je drugače v redu. 2.0 mašina, noter deluje bolje kot prejšnja serija. Sedi se dobro, bolje kot hrv.
Jaz glede baterije ne bi preveč jamral, ker to je ziher majhna baterija in ne more bit ravno draga. Poleg tega Lionske kar dolgo držijo.
Je za vprašat na servisu kolk je nova, sicer ti pa tudi kje drugje dobavijo, verjetno še boljšo čez 8 let.
Imam pa občutek, da bodo rabljene cene strmoglavile, če bo res 30k+ cena. Isto imam občutek za Hrv. Hibridi rabljeni, to ne bo nben hotu met.
Malo me pa čudi, da honda ne bi mogla biti sedaj bistveno bolj konkurenčna od ostalih. Jen je cepnil 25%, kar je iz japonske bi moralo bit zelo ugodno.
Uporabnik
Meni je všečne oblike, predvsem po slikah sodeč notri ima bistveno boljše sedeže kot X serija in tudi zunaj izgleda manj ekscentrično....bolj umirjena / družinska oblika....ampak kot so zapisali da bi dal za srednji sport paket 36k eur, se mi zdi pač preveč, konec koncev gre za avto srednjega razreda....razen če s tem modelom želijo nadomestiti v eu tudi accorda, to naj bi bila ideja že prejšnjega granda (meni osebno je trenutno avto do 30k eur, najlepši in da ima kakortoliko spodoben motor je mazda cx-30 x186....pa še te se dražijo in to tudi že 32k)...
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
sportman333 wrote:Meni je všečne oblike, predvsem po slikah sodeč notri ima bistveno boljše sedeže kot X serija in tudi zunaj izgleda manj ekscentrično....bolj umirjena / družinska oblika....ampak kot so zapisali da bi dal za srednji sport paket 36k eur, se mi zdi pač preveč, konec koncev gre za avto srednjega razreda....razen če s tem modelom želijo nadomestiti v eu tudi accorda, to naj bi bila ideja že prejšnjega granda (meni osebno je trenutno avto do 30k eur, najlepši in da ima kakortoliko spodoben motor je mazda cx-30 x186....pa še te se dražijo in to tudi že 32k)...
Accorda težko nadomestijo, ker se v Accordu letnik 2009-2014 pelje bolj udobno kot v X generaciji CIVIC. Prav tako nismo preizkusili novejših Accordov, ki jih ni v Europi.

Kar se tiče motorja pri Mazdi X186 ( pri vseh modelih ki imajo pred konjskimi močmi X spredaj), mi je prodajalec pri SELMARJU motor odsvetoval, ker je baje tako navit, da je potrebno vsak drugi servis menjati svečke in stane servis preko 400eur ( baje so neke posebne svečke). Priporočil je motor s 150KM, ker nima težav s svečkami in redni servis pride 180-200eur.
Rekel je tudi da se v pospeških kaj dosti ne pozna razlika. Kaj verjeti in kaj ne? Na zalogi je imel oba motorja. Na testno vožjo nisem šel. Bom pa šel v kratkem.
Uporabnik
servis za 180 pri pooblaščencu se mi skoraj zdi misija nemogoče. ceno olja tržijo kot žafran pa četudi gre za olje, ki ga kupiš v lidlu.
Uporabnik
eljuero wrote:servis za 180 pri pooblaščencu se mi skoraj zdi misija nemogoče. ceno olja tržijo kot žafran pa četudi gre za olje, ki ga kupiš v lidlu.
Redni servis za CX-30 pride 180-200eur, tako mi je rekel na SELMARJU v Celju. Pošteno mi je odgovoril zakaj je na motorju x186 drag vsaki drugi servis, nič ni skrival. Tudi za Hondo X generacije plačam toliko oz. manj kot 180eur. Servis me pride 160eur. Olje, vsi filtri ( kabinski, zracni in oljni) pa delo.
Uporabnik
Akul wrote:Kar se tiče motorja pri Mazdi X186 ( pri vseh modelih ki imajo pred konjskimi močmi X spredaj), mi je prodajalec pri SELMARJU motor odsvetoval, ker je baje tako navit, da je potrebno vsak drugi servis menjati svečke in stane servis preko 400eur ( baje so neke posebne svečke). Priporočil je motor s 150KM, ker nima težav s svečkami in redni servis pride 180-200eur.
Rekel je tudi da se v pospeških kaj dosti ne pozna razlika. Kaj verjeti in kaj ne? Na zalogi je imel oba motorja. Na testno vožjo nisem šel. Bom pa šel v kratkem.
Sem malo povrprašal, ker spremljam tudi Mazda forum in so lastniki napisali, da imajo v navodilih SKYACTIV-X 2.0 Replace every 64,000 km, torej je to 3 oz. 4.servisni interval (če se delajo na 15k km), in pravijo da so samo svečke 200€, tako da potem je vsak 3. oz. 4. servis toliko dražji (za G motor pa je interval Replace every 120,000 km). Torej, če je samo to, to niti ni tako grozno slabo.....razlika med obema je nekaj (v navoru 240 nm vs 213, 0-100 8,6sek vs 10,0 sek), mislim pa da je največja v porabi....
no pa naj bo dovolj, da ne bo preveč off-topic :D

Ko bo šel kdo na test Civic XI se priporočam za poročila/zapise :zakon: :lol:
Prelude 2.0 '97 - EX
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels