Uporabnik
Re: Honda Cvic XI. gen. 2022
Upam da bo tale hondin hybrid tako dober, kot toyotin hybridni sistem zadnje generacije, kjer se po mestu in regionalki, realno vec kot 60% vozis v tisini brez benzinskega motorja in poraba pod 4litre...
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
Ce je temu tako pol je isti sistem kot pri crv. Zadeva nima cvt ampak 3 mode. Od 0 pa do ne vem kolk so dolocili recimo 70 kmh al pa 100 zaradi mene. Odvisno kolk so razmerja... Je samo ev mode. Se pravi to kar govorite. Vozis v fiksnem razmerju kar se tice menjalnika in sam na elektriko. Pri doloceni hitrosti se vklopi recimo mode 2. To je samo bencinski motor. To je prikuplano na overdrive, samo vmes so se druga razmerja da prides pol na spet neko fiksno stevilko pac odvisno od avta in generacije.... V glavnem spet fiksno razmerje.
Pol mas pa se hibridni mode, kjer se prikljuci tretji motor, ki je povezan na isti aksi s pogonskim elektricnim in ta motor fila pogonski motor. Preko benza seveda.
To je nekaj kar dela t hondin hibridni sistem poseben in je z njim manj sranja kot z raznimi obicnimi cvtji.tudi toyotinimi.
torejimamo super motor, brez menjalnika kar je tudi super,.za.sedet je dober. :zakon:
Koliko je pa cena?
Uporabnik
Če smem vprašati, kje pa že vršijo testne vožnje, če uradne predstavitve še ni bilo in tudi cene še ni. Meni je bilo rečeno po 25.10.. Ali ste testne vožje opravili zaposleni v prodajnih salonih.

Ali se da to na zvočnikih izključiti ( naj bi zvok motorja prihajal preko zvočnikov, ali kako je že nekdo zapisal).

Bi pa povprašal kakšen je hrup pri 130 in več na uro in v klanec po možnosti?
Uporabnik
Akul wrote:Če smem vprašati, kje pa že vršijo testne vožnje, če uradne predstavitve še ni bilo in tudi cene še ni. Meni je bilo rečeno po 25.10.. Ali ste testne vožje opravili zaposleni v prodajnih salonih.

Ali se da to na zvočnikih izključiti ( naj bi zvok motorja prihajal preko zvočnikov, ali kako je že nekdo zapisal).

Bi pa povprašal kakšen je hrup pri 130 in več na uro in v klanec po možnosti?
Kje sem bil jaz ne bom razlagal, se je pa dalo zmenit (pa nisem prodajalec ...) :-) Na ta vprašanja pa ne bil znal odgovoriti , ker sem imel avto prekratek čas in sem pridobil samo osnovne občutke.
Uporabnik
vw92 wrote:Upam da bo tale hondin hybrid tako dober, kot toyotin hybridni sistem zadnje generacije, kjer se po mestu in regionalki, realno vec kot 60% vozis v tisini brez benzinskega motorja in poraba pod 4litre...
Ja to bomo videli, sam po moji logiki bi moral biti kar primerljiv. Če gledaš teste na HRV-ju so doseglji dobre rezultate oz čisto primerljive z Toyoto.
Uporabnik
Akul wrote:Bi pa povprašal kakšen je hrup pri 130 in več na uro in v klanec po možnosti?
Glede na to da bo v Civicu močnejši motor kot v HRV mislim da bi moralo biti bolje (motor je podoben ali mogoče celo enak kot je pri CRV ?)
Civic:
Največja moč motorja v kW/KM @ vrt/min 105kW(143) @ 6000
Največji navor (Nm) @ vrt/min 186Nm @ 4500
Največja moč elektromotorja v kW/KM 135kW/ 184KM
Največji navor elektromotorja (Nm) 315 Nm
0 → 100 km/h (sekund) 7,9
Najvišja hitrost (km/h) 180
HRV:
Največja moč motorja v kW/KM @ vrt/min 79 [107]@6000-6400
Največji navor (Nm) @ vrt/min 131Nm @ 4500-5000
Največja moč elektromotorja v kW/KM 96[131]
Največji navor elektromotorja (Nm) 253
0 → 100 km/h (sekund) 10,6
Najvišja hitrost (km/h) 170
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
testno voznjo sem opravil v Avstriji...tukaj so priceli s testnimi z 12.10, s tem da je v petek prvi tip ze prevzel svojega rdecega civica in je po njegovih izjavah s prvimi vtisi cez vikend vec kot navdusen... cene se tukaj pricnejo pri elegance nekje okoli 33, sport 34,5 in advance 38k. sedel sem tudi v salonskem advanceu, vendar mi sibedach ne pase in tudi na zadnjih sedezih je pri 185cm bistveno nizje vse skupaj...el. sedezi so edino kar bi blo zanimivo ker le-ti pri sport niso mozni kot opcija...
Uporabnik
jurgi1 wrote:testno voznjo sem opravil v Avstriji...tukaj so priceli s testnimi z 12.10, s tem da je v petek prvi tip ze prevzel svojega rdecega civica in je po njegovih izjavah s prvimi vtisi cez vikend vec kot navdusen... cene se tukaj pricnejo pri elegance nekje okoli 33, sport 34,5 in advance 38k. sedel sem tudi v salonskem advanceu, vendar mi sibedach ne pase in tudi na zadnjih sedezih je pri 185cm bistveno nizje vse skupaj...el. sedezi so edino kar bi blo zanimivo ker le-ti pri sport niso mozni kot opcija...
jaz pa v SLO :wink:
Uporabnik
Naj nekdo tole poskusi na AC. Kolikor razumem sistem ima samo 2 brzini. Ena je za prenos elektromotorja. Druga je za prenos bencinskega motorja pri visokih hitrostih. Največ vozi s pomočjo električnega, ki ga polni bencinski motor na najbolj učinkoviti stopnji delovanja (ki se pri polnjenju ne spreminja). Menjavanje brzin pa simulirajo preko zvočnikov :)
Vsekakor je pozitivno da nima cvt-ja in stalnega servisiranja. Prestavi pa dejansko samo 1x ko zagrabi sklopka in vrže iz štroma direkt na bencin. Glede na to, da naj bi bil prenos pri delovanju bencina za civica 1:1 verjetno sploh ni tako glasen na AC. :ave:
Uporabnik
Hybrid wrote:Naj nekdo tole poskusi na AC. Kolikor razumem sistem ima samo 2 brzini. Ena je za prenos elektromotorja. Druga je za prenos bencinskega motorja pri visokih hitrostih. Največ vozi s pomočjo električnega, ki ga polni bencinski motor na najbolj učinkoviti stopnji delovanja (ki se pri polnjenju ne spreminja). Menjavanje brzin pa simulirajo preko zvočnikov :)
Vsekakor je pozitivno da nima cvt-ja in stalnega servisiranja. Prestavi pa dejansko samo 1x ko zagrabi sklopka in vrže iz štroma direkt na bencin. Glede na to, da naj bi bil prenos pri delovanju bencina za civica 1:1 verjetno sploh ni tako glasen na AC. :ave:
Še vedno ne razumem kaj imajo za simulirati preko zvočnikov. Če je elektrika je tiho. Če je zadeva enaka kot v CRV-ju potem bog pomagaj, ker CRV se dere kot bi nekoga klali na avtocesti. Ko bo opcija, bom šel poizkusiti.
Uporabnik
Elektrika je dokler je v bateriji kaj. Potem se mora pa priklopiti bencinski motor in sicer se priklopi v najbolj učinkovtem področju. Ta motor potem žene drugi elektromotor, ki proizvaja elektriko za prvi pogonski elektro motor.
Tako pač je, ostali hibridi uporabljajo bencinski motor v vseh možnih obratih, ki so lahko zelo neučinkoviti... Honda pa uporablja bencinski motor, da generira elektriko in ta elektrika poganja elektro motor. Sliši se čudno, ampak tako je. Brez vezna pretvorba energije, ampak bencinski motor je lahko zelo neučinkovit pri pospeševanju... in zgleda se ta pretvorba energije manj pozna, če motor dela na optimalnih obratih, kot če na vseh obratih žene direkt.
Dretje je pa odvisno od prenosa. Kot rečeno je tu 1:1, se pravi en vrtljaj mašin 1 vrtljaj koles. Koliko je pri crv pa ne vem.
Uporabnik
Hybrid wrote:Dretje je pa odvisno od prenosa. Kot rečeno je tu 1:1, se pravi en vrtljaj mašin 1 vrtljaj koles. Koliko je pri crv pa ne vem.
Tolele pa ne gre čez.
Uporabnik
Ne je še vmes zobnik ali 2.

Tkole je za crv:
https://hondanews.com/en-US/honda-autom ... s-features" onclick="window.open(this.href);return false;

Pri crv je 0,8:1 za engine, ampak skupen prenos je bistveno nižji. Pri civicu se pa ne ve, ker ni nič objavljeno.
Nekje sem slišal da je prenos iz 1:1, ampak očitno je bilo mišljeno za engine? ne vem.
Bo treba počakat na podatke, itak bojo pa ljudje na testu povedali ali se dere pri 130 na uro.
Uporabnik
tudi mene je predvsem zaradi nekaterih mnenj o hibridih pri npr. toyota chr in pa tudi HRV zanimalo kako je pri visjih hitrostih...nisem sicer vozil po AC ampak le po regionalni in rahlo v klanec s ca. 120kmh pa moram rect da je bilo vse bp....
tole glede simuliranja menjalnika preko zvocknikov je mislim da le v sport programu ne pa v eco ali normal....
meni se vseeno zdi ideja z bencinarjem kot generatorjem za poenostavljeno receno malo e-baterijo in e-pogon zanimiva, ker je pri voznji en del kot v e-avtu en pa kot pravi vtec...
sam sem hotel isti dan probat tudi nissan qashqai e-power, ki naj bi imel nek podoben princip delovanja, vendar ni bil na voljo in sem dobil v test 1.3 150 ps hibrida, ki pa je je imel skoraj dvojno porabo za podobno voznjo kot civic... seveda je to visji in tezji avto ipd. ampak poraba preko 10l, nekje v povrecju naj bi imel 7,5...
Uporabnik
Hybrid wrote:Naj nekdo tole poskusi na AC. Kolikor razumem sistem ima samo 2 brzini. Ena je za prenos elektromotorja. Druga je za prenos bencinskega motorja pri visokih hitrostih. Največ vozi s pomočjo električnega, ki ga polni bencinski motor na najbolj učinkoviti stopnji delovanja (ki se pri polnjenju ne spreminja). Menjavanje brzin pa simulirajo preko zvočnikov :)
Na testno vožnjo sem dobil CRV in novi HRV hybrid, oba po cel vikend in tudi jaz sem pri HRV opazil zvok menjave brzin. Bencinski motor pa dela v Atkinsovem ciklu samo pri manjših hitrostih in polni baterijo za vožnjo z elektriko. Pri višjih hitrostih (nad 80, 90 km/h) pa sigurno preklopi sistem na vožnjo z bencinskim motorjem in z njim tudi pospešuje (pomeni se dere), baterijo pa polni spet, ko voznik spusti gas. Lahko pa voznik izkoristi moč obeh motorjev pri prehitevanju, ko pohodiš gas do konca, avto pospešuje z obema motorjema hkrati.
Uporabnik
M.P. wrote:[Na testno vožnjo sem dobil CRV in novi HRV hybrid, oba po cel vikend in tudi jaz sem pri HRV opazil zvok menjave brzin. Bencinski motor pa dela v Atkinsovem ciklu samo pri manjših hitrostih in polni baterijo za vožnjo z elektriko. Pri višjih hitrostih (nad 80, 90 km/h) pa sigurno preklopi sistem na vožnjo z bencinskim motorjem in z njim tudi pospešuje (pomeni se dere), baterijo pa polni spet, ko voznik spusti gas. Lahko pa voznik izkoristi moč obeh motorjev pri prehitevanju, ko pohodiš gas do konca, avto pospešuje z obema motorjema hkrati.
In kakšne so ugotovitve primerjave, je CRV kaj bolje za peljati v AC glede na to da ima močnejši motor (je pa verjetno tudi par 100kg težji kot CRV). Za HRV smo na podlagi komentarjev lahko ugotovili, da je super za po mestu, regionalkah, ni pa za nekoga, ki se veliko vozi po AC.
Za CRV sem jaz skeptičen zaradi velikosti in teže....tako da glede na to da bo motor v Civicu enako močan kot pri CRV bi morala biti vožnja v Civic-u najboljša in tudi po AC ne problematična...jaz bom šel v naslednji 14.dneh malo pogledat k Žibertu, ki mi je blizu, da vidim to čudo od blizu in če ne bo kake pretiranega navala za testne vožnje, se bom zapeljal par km....(če bodo res v SLO v salonih od 25.10.22, kot je bilo nekje zapisano).
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Lahko sicer tule pisemo na veliko, ampak civic ima resen problem. Cena se zacne pri 34 in gre do 39.
Vse ostalo so mali problemi. Baterija je baje cisto mala tko da tut ce crkne ne bo to en strosek. Menda je samo za km ali 2. Tko da masina bo laufala cel cajt... Kolk pa lahko prisparas pri 35k je pa druga.... 3 deci benza na 100?
S tako majhno baterijo to sploh ni hibrid, bolj potujoci agregat :D
Uporabnik
sportman333 wrote:
M.P. wrote:[Na testno vožnjo sem dobil CRV in novi HRV hybrid, oba po cel vikend in tudi jaz sem pri HRV opazil zvok menjave brzin. Bencinski motor pa dela v Atkinsovem ciklu samo pri manjših hitrostih in polni baterijo za vožnjo z elektriko. Pri višjih hitrostih (nad 80, 90 km/h) pa sigurno preklopi sistem na vožnjo z bencinskim motorjem in z njim tudi pospešuje (pomeni se dere), baterijo pa polni spet, ko voznik spusti gas. Lahko pa voznik izkoristi moč obeh motorjev pri prehitevanju, ko pohodiš gas do konca, avto pospešuje z obema motorjema hkrati.
In kakšne so ugotovitve primerjave, je CRV kaj bolje za peljati v AC glede na to da ima močnejši motor (je pa verjetno tudi par 100kg težji kot CRV). Za HRV smo na podlagi komentarjev lahko ugotovili, da je super za po mestu, regionalkah, ni pa za nekoga, ki se veliko vozi po AC.
Za CRV sem jaz skeptičen zaradi velikosti in teže....tako da glede na to da bo motor v Civicu enako močan kot pri CRV bi morala biti vožnja v Civic-u najboljša in tudi po AC ne problematična...jaz bom šel v naslednji 14.dneh malo pogledat k Žibertu, ki mi je blizu, da vidim to čudo od blizu in če ne bo kake pretiranega navala za testne vožnje, se bom zapeljal par km....(če bodo res v SLO v salonih od 25.10.22, kot je bilo nekje zapisano).
CRV hybrid je na avtocesti glasen. Tudi poraba pri moji vožnji je bila 7.1l. Trenutno imam porabo na CIVIC X 182KM 5,8l. Sedaj mi pa nekdo naj razloži zakaj imeti hibrida ki porabi liter manj?? Oz. CRV porabi kot hibrid bistveno več.
Uporabnik
Akul wrote:CRV hybrid je na avtocesti glasen. Tudi poraba pri moji vožnji je bila 7.1l. Trenutno imam porabo na CIVIC X 182KM 5,8l. Sedaj mi pa nekdo naj razloži zakaj imeti hibrida ki porabi liter manj?? Oz. CRV porabi kot hibrid bistveno več.
Ja računice ni, to je jasno :D , kot je jasno drugo dejstvo, da nekdo ki bo želel kupiti Hondo čez 1.leto bo imel na voljo samo še hybrid-e :nene: , razen seveda če boš namensko kupoval rabljen avto, bodisi Civic X 1.5t ali CRV, ki pa mislim da je 1.5T bil na voljo še 2019, potem je pa že hybrid prišel....
Za moje pojme je najbolj problematična cenovna politika, ki jo je prinesla t.i. hybridizacija.....če danes želiš spodoben avto, ga pod 30k€ sploh ni (razen še te nekaj zaloge civic X z 1.5t motorjem kar jih je).....drugače pa "normalnega/vsaj kolikor toliko družinskega avta" pod 30k ni....
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Sploh pa če si ga dobil še po tistih super ugodnih cenah, koliko je bila že 1.5t 22,900 :D :zakon:
Prelude 2.0 '97 - EX
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels