Uporabnik
Izpit za motor z neomejeno kubaturo šele pri 24tih???
Lep pozdrav, pred 3 tedni sem dopolnil 21 let... Motorji so mi bili vedno pri srcu, nimam veliko izkušenj, rajši imam avto, za katerega imam še velike načrte v prihodnisti.
Ampak v soboto me je sodelavec peljal na vožnjo s CBRo 900rr... Po tej vožnji je velika možnost da načrti z avtom padejo v vodo in si omislim motor drugo sezono :D
Potem pa mi kolega pove, da je za neomejeno kubaturo možno delat izpit šele pri 24tih letih, z novim zakonom od 1.5.2008.... je to res? :shock:
Uporabnik
Kakor sem jaz seznanjena je 21 omejitev, nihče mi nič omenil ko sem se v petek šla prijavit
usmili se me in dvakrat premisli preden blekneš!
Uporabnik
Evo, klical inštruktorja, res je tak nov zakon od 1.5., se mi zdi čudno da ni bilo nikjer po TVju...
Uporabnik
Sej motor si še vedno lahko kupiš,se saj fentu ne boš prehitr z odprtim,neomejenim :) Pač se boš vozil z zablokiranim 24kw al kok pa si boš izkušnje nabral,do 24leta pa bo.Razen če hočeš kupit motor za frajart pa gnat,sam pol bi blo dobr,da doma pustiš dnar za pogreb še,sploh če mislš tazga kupit kokr si se pelju z njim-motor :wink:
Uporabnik
sm že uredil, ure začnem nabirat v roku 1 tedna, zdr. pregled mam čez par dni... letos si še ne bom kupil motorja, ampak rad imam odprte možnosti za naprej, ker 3 leta je mal predolga 8)
Uporabnik
WTf ma fak no jz bi pa glih čez en mesc dubu za neomejen pa bi se končn lahka legaln vozu kera bulana. Al to mogoc sam za une vela ku zde na nou delajo ku jz sm ze naredu izpit pred dvem letam?
My car/motorcycle , my temple.
Uporabnik
po mojem je to samo za une ko zdaj delajo...lahko se pa pozanimas kako je, ce ze mamo izpit pa tu napises
[b]Speed doesn´t kill, it´s the sudden stop that kills![/b]
Uporabnik
Osebno mislim, da to niti ni napačno...
Večina mulcev pri dvajsetih na motorju nima meja :roll:
Najprej je potrebno pridobiti izkušnje in drugače jih ni kot z prevoženimi km.

Na pisti pa mislim da celo nima veze ali imaš izpit ali ne, tko da kdor želi dat vse od sebe in izkoristit vso moč tisočakov ima vse možnosti.

Naj nekdo napiše, kakšne so omejitve po novem zakonu, ker naši vedno pretiravajo v (-) in ni nekih razumnih omejitev :roll:
Uporabnik
Brez zamere ampak če bi mene vprašal bi dovolu šele po 50-tem letu!
Še nisem vidu nobenga motorista pri nas da pelje kolkor toliko po omejitvah,da ne govorim o prehitavanje čez polne črte.Drgač pa mimogrede sem bil čez mejo v Celovcu in sem vozu za motoristom po omejitvi 50 kmh
Sam tolk o naših motoristih.
R-type ; Roman ti je pa prav napisal. Si res za k psihiatru.
Uporabnik
jfast wrote:WTf ma fak no jz bi pa glih čez en mesc dubu za neomejen pa bi se končn lahka legaln vozu kera bulana. Al to mogoc sam za une vela ku zde na nou delajo ku jz sm ze naredu izpit pred dvem letam?
prejšnja omejitev (ko so od 18 leta dali na 21), je veljalo za tiste, ki od takrat NAPREJ naredijo izpit. Za nazaj vsaj takrat zakona niso uveljavljali. Sedaj pa ne vem...
Uporabnik
AERODECK wrote:Brez zamere ampak če bi mene vprašal bi dovolu šele po 50-tem letu!
Še nisem vidu nobenga motorista pri nas da pelje kolkor toliko po omejitvah,da ne govorim o prehitavanje čez polne črte.Drgač pa mimogrede sem bil čez mejo v Celovcu in sem vozu za motoristom po omejitvi 50 kmh
Sam tolk o naših motoristih.
Aerodeck, a si imel kdaj motor?
Uporabnik
Večina mulcev pri dvajsetih na motorju nima meja Rolling Eyes

Na pisti pa mislim da celo nima veze ali imaš izpit ali ne, tko da kdor želi dat vse od sebe in izkoristit vso moč tisočakov ima vse možnosti.

Naj nekdo napiše, kakšne so omejitve po novem zakonu, ker naši vedno pretiravajo v (-) in ni nekih razumnih omejitev Rolling Eyes
to je res da more en pridobit izkušne sam če bojo dal na nevem kako starost to nebo nč dodal k izkušenosti samih voznikov.
Uporabnik
ah eden ma lahko več izkušenj pri 16tih kor marsikdo pri 30tih :roll:
[size=142][color=red]Honda - The Power Of Dreams[/size][/color]
Honda Civic 1.5 LSi
Uporabnik
jfast wrote:
Večina mulcev pri dvajsetih na motorju nima meja Rolling Eyes

Naj nekdo napiše, kakšne so omejitve po novem zakonu, ker naši vedno pretiravajo v (-) in ni nekih razumnih omejitev Rolling Eyes
to je res da more en pridobit izkušne sam če bojo dal na nevem kako starost to nebo nč dodal k izkušenosti samih voznikov.
In kako bi ti rešil zadevo...s predlogi na dan
Sinkhet wrote:ah eden ma lahko več izkušenj pri 16tih kor marsikdo pri 30tih :roll:
Možno je, a ni ravno pogosto :lol:
Uporabnik
ah eden ma lahko več izkušenj pri 16tih kor marsikdo pri 30tih Rolling Eyes
*2
Uporabnik
ne bi rekla da je res, zato ker moj brat sedaj pri 23ih dela za neomejeno ;)
Mr. Pig 8)
Uporabnik
In kako bi ti rešil zadevo...s predlogi na dan
Jah nvm lahka bi blo tko da bi prej mogu met švohnej motor saj dve let napisan na sebe al pa ke tazga. Sam ta omejitev bo mogoce dala sam kaj več zrelosti voznikom motorja izkušen pa pomojem nič.
Uporabnik
Tako bi bilo res najbolje, samo če bi bili sposobni to tudi izpeljat...
Kot praviš samo ta omejitev ne bo prinesla drugega kot zrelost....verjemi zrelost te tudi ob dobri izkušenosti na cesti velikokrat reši ***** :?
Uporabnik
Ja, pa tut poznam kere ku so skor 30 let star pa so manj zreli kukr kak najstnik.
Uporabnik
jaz sem ga dvignu 1.4 2008 pa mam pri 21. ze za neomejeno :wink:
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels