Uporabnik
Otroški avtosedež
Zdravo.

Moj tamali je že prerastel svojo lupinco, tk da jo morm zamenjat z večjemu sedežu. Teh sedežev je tolk na trgu, da se sploh ne morm odločit. Gledal sem tudi teste na Adac-ovi strani, sam se mi zdijo zelo nepopolni. Nekaterih znamk sploh ni. Gledam pa velikostni razred 9-18kg. Zanima me kakšne izkušnje imate vi, ki te sedeže uporabljate. Zelo zanimiv mi je tudi Recarotov, sam so ga po tujih forumih kr orenk spluvali :)

Hvala za kakšen odgovor.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabnik
Re: Otroški avtosedež
Bom jaz za začetek. Imamo Maxi cosi Tobi in pa Roemer king plus. Roemer ima boljšo tkanino (manj občutljivo) vendar je precej manj praktičen kot Maxi cosi tobi. Pri tobiju se pasovi samodejno dvignejo in je zato posledično otroka precej lažje dat ali vzet iz sedeža. Sploh, če ima na sebi kako jakno. In otrok sedi kar visoko (lep razgled). Tobi ima edino malo slabšo plastiko tam pri zategovanju pasu.
Imata pa oba nastavljiv naklon in višino hrbtišča. Sta pa oba brez isofix sistema. Isofix ima model Pearl oz. safefix plus pri Roemerju.
Drugače smo pa tamali kupili lani Concorda transformer T (15-36kg) z isofixom in smo zelo zadovoljni. Torej poglejta še to znamko. Model T pro je od 9 -36 kg in imaš mir skoraj do pubertete :wink:
En dan bo treba s familijo malo po trgovinah in pretipat vse mogoče "toddlerje" :yes:
CRV
Uporabnik
Sem zasledil da je Tobi kr dober ja. King plus pa tk kujejo v zvezde, men se pa na pogled zdi čist navaden sedež brez neke izrazite bočne oprijemljivosti. Sej verjetno se motim, ker sedeža še nisem videl v živo. Moj Accord pa itak nima isofixa, tk da modeli z isofixom odpadejo. Od 9-18 bi pa kupil zato, ker tisti od 9-36 nimajo naklona oz.imajo res minimalen. Moj tamali pa rad spi v avtu. Bo pa kmal dopolnal 9 mesecev in mu naklon sedeža kr ustreza.

Trenutno se odločam med Maxi cosi Tobi, Roemer king plus in RECARO Young Expert plus ( malo verjetno ).
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
Jaz imam recarota in se res ne da kaj dosti nagnit, da bi otrok lahko spal v njem. Drugače sem pa kar zadovoljen z njim, robustno narejen, kvalitetna tkanina (snemljiva). Slaba stran so pasovi, ki se ob nepazljivem ravnanju začnejo obračati znotraj njihovega vodila.

lp andraz
...
Uporabnik
jst mam tud recarota od 9-18 zelo zadovoljen dosti bočnega oprijema tudi za glavico.
res pa da ima eno stopnjo naklona vendar moja tamala kr lepo spi notri

se mi pa zdi da pri romerju plačaš tud znamko
HONDA civic 96 - EX
HONDA accord 00 - EX
HONDA CR-V 07- exe plus - EX
Mazda CX5 15 - EX
CIVIC 08 1.8
Uporabnik
tref wrote:Moj Accord pa itak nima isofixa.
Kako nimaš isofixa, če ga imam jaz tudi (glej podpis)? Kljuke za pridtrditev so zelo dobro skrite.
Aja, še to. Če imaš usnje ali delno usnje priporočam začito oz. podlogo. NA ebay-u jih imaš polno.
CRV
Uporabnik
Mi imamo Brevi stol (0kg-18kg) pa smo zadovoljni z njim. Ima naklon sedeža in še eno posebnost da ga lahko vozimo obrnjenega kontra - tako kot lupinco. Smo ga kupili ko je mali dopolnil 5 mesecev in je prerasel lupinco. Tako da smo ga nekaj časa vozili obrnjenega kot v lupinci.
Mi smo z njim zadovoljni.
Uporabnik
fafnznabl wrote:
tref wrote:Moj Accord pa itak nima isofixa.
Kako nimaš isofixa, če ga imam jaz tudi (glej podpis)? Kljuke za pridtrditev so zelo dobro skrite.
Aja, še to. Če imaš usnje ali delno usnje priporočam začito oz. podlogo. NA ebay-u jih imaš polno.
Neke kluke so ja. A pa mora bit ta druga kljuka že zelo na srednjem zicu? Res so dobro skrite. Čudno mi je da na sedežu ni nikjer oznake za isofix.
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
E vidiš. Za tiste kljuke jih zatakneš. Ni problema, če je ena bolj proti sredini. Samo zahakljaj in "našponaj". Je sedež precej bolj vpet, kot samo s pasom. Ni pa sedaj isofix mus varianta. Tobi se čisto zadovoljivo vpne :yes:
CRV
Uporabnik
Sam sem pa res mislil da tale honda nima isofixa. Foter ma na Hyundaiu tk lepo vidno in estetsko narejeno. Ja nč. Če je isofix, pol bom nabavil nekaj z tem priklopom :) Zdej morm pa spet novo selekcijo naredit :) Verjetno pa niso vsi zici kompatibilni z isofix? drgač pa hvala za to zelo pomembno informacijo.
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
ja. Zadaj imaš dve "ščipalki" za zataknit. Popustiš in zatakneš kot karabin. Našponaš. Fertik. Simple as that. edino pri maxi cosiju imaš še spredaj na sredini tako 5cm široko in , ne vem, 30cm dolgo fiksirko.

Pa srečno :wink:
CRV
Uporabnik
Pa je kak problem pritrditve glede nato da ima kr globoko tiste kljuke?

Drgač pa mi je tale padel v oko.

http://www.mali-vragci.si/avtosedez-rom ... e-max-2012" onclick="window.open(this.href);return false;
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
Ni problema. Moraš le dobro razrahljati pas. No, pa malo je treba tisto usnje z roko odmaknit, da zatipaš tiste famozne kljuke. Prvič mogoče par minut dela. Naslednjič manj kot minuta.
Fino. Tega še zadaj "zasidraš". To si pa verjetno našel za zadnjimi vzglavniki :?:
CRV
Uporabnik
Neko kljuko sem našel zadi ja. Juter grem mal na ogled teh zicev in če bo ta ušeč mojmu tamalemu, ga bom nabavil.

Hvala za vse informacije.
Honda accord ictdi, 07
Fotr Admin
tref wrote:Foter ma na Hyundaiu tk lepo vidno in estetsko narejeno.
Bolj estetsko kot ima accord je težko. Torej povsem skrito (spodnji kakeljčki skriti v klopi, zgornji lepo zakriti s pokrovčkom na zadnji polici) :yes:

Sicer imamo pa tudi mi tako kot fafn, Roemer king plus in Maxi cosi Tobi. Bi se kar pridružil njegovem mnenju.

Glede istota pa tako: dokler smo imeli lupinico, smo imeli tudi isofix, ker je bolj praktično, kot navijat tisti pas. Stolček pa brez, ker je minimalna razlika v varnosti ter velika razlika v ceni in glumaznosti (predvsem slednje je moteče zame).
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels