Uporabnik
Mehanik z diagnostično opremo
Pozdravljeni,

Vozim avto naokrog v upanju, da ima kdo kako opremo za odkrivanje napak, ampak se na žalost srečujem bolj z ugibanjem in nepričakovanim pomanjkanjem diagnostične opreme.
Ali kdo ve za mehanika oz. delavnico, ki ima smoke mašino za ugotavljanje spuščanja mašine oz. dovoda zraka?
Nekje je treba začet iskat napake, nekateri bi začeli kar z menjavo delov :) pa da vidimo kaj bo. No, se mi zdi, da se da kar nekaj stvari izločit preden začneš probavat z deli.

Hvala za info.
Uporabnik
Re: Mehanik z diagnostično opremo
Na forumu imas userja "devil", ki se ukvarja z servisiranjem, tako da ga kontaktiraj in ti bo znal svetovati oz.se bos z njim dogovoril...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
V mojem primeru je fajn imet nekaj za puščanje vakuma iskat. Dimna mašina bi bila super, ampak dvomim, da jo ima.
Presenečen sem, da pri mehanikih v LJ in okolici, kjer sem bil, nimajo niti merilca za pritisk bencina.
Če poznate koga ki jo ima, rade volje peljem. Dost ceneje kot začet s sondami...
Uporabnik
Zakaj si odprl novo temo za probleme z istim avtom?

V rubriki "tehnika" imaš odprto temo, pa se ti nihče več ne javi. Morda pa problemi s tvojim avtom niso tako enostavni, da bi jih ti sam rešil s kitajskim OBD skenerjem. Morda boš pa le moral nekaj tudi plačati, da ti avto zrihtajo.

Tudi jaz sem imel pred kar nekaj leti težave z avtom, menjali smo svečke, naslednjič kable, pa sem rekel stop. Če ne veste, kaj je vzrok napake, bom pač malo potrpel in čez štiri mesece se je napaka sama pokazala na rednem servisu. Vzrok pa del za pet evrov. Pa uradni servis z dobrimi serviserji!
Uporabnik
Se opravičujem. Želel sem dobiti informacijo o določeni opremi, če je kje na voljo. Če obstaja mehanik, ki je specializiran za diagnostiko in je dobro opremljen. Rad bi izločil problem puščanja, ker 100% diagnoze nimam. Rad bi plačal test puščanja.
Bil sem že na uradnem servisu... ne samo enem. Na žalost ni dovolj samo dober tester. Tudi druge naprave za testiranje morajo bit in še kaj drugega. Ko prideš na lokacijo je lahko problem že merilec tlaka bencina.
Povsem zadovoljen bom s takimle testerjem:
https://www.amazon.co.uk/Automotive-Det ... tool+smoke" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels