Uporabnik
Prelude forum Slovenia
Pozdravljeni,

je kdo od vas na omenjenem forumu ter ali se sploh izplača biti gor oziroma ali je kaj aktiven in poučen ter ali se najde kaj koristnega na njem?
http://prelude.mojforum.si/" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala za odgovor
ModeratoR
Re: Prelude forum Slovenia
Če me spomin ne vara ni več kakšnega dogajanja na njem.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Aly wrote:Če me spomin ne vara ni več kakšnega dogajanja na njem.
:yes: verjetno je tudi samih preludk že zelo malo na SLO cestah oz. so bolj kot ne redkost....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Res je, forum je neaktiven in tudi težko dostopen.
Sem jih pa v teh dneh videl kar nekaj in sicer ena je v Šiški v Ljubljani nasproti Centra Urbane Kulture (bivši Kino Šiška), ena pa je na Igu.
Kakšne so pa kaj vaše izkušnje z omenjenim modelom in na kaj je potrebno paziti pri nakupu?
Uporabnik
Jaz sem jo imel cca.5.let in naredil cca.140k km, na 100k km podlage, brez težav, to je bil za tiste čase super avto, jaz sem imel 2.0, 134km in avto je šel zelo dobro, ker je lahek....v tem času samo redni servisi in bencin....dobra zadeva in spomini na mlade čase...veliko sem z njo prekruzal,to je bil avto za 2 in uživancijo....trip potovanja po jugo jadranski magistrali do dalmacije....moja ni imela težav z rjo, ker je bila prvij 8.let na primorskem, sicer so bile to znane težave (jaz sem menjal samo vložek za ključavnico za vžig, drugih izvenrednih popravil nisem imel), je pa res da sem servisiral na 10k km (tak je bil tam tudi uradni servisni interval).....šla je naprej v roke enemu fantu na forumu (@crx del sol98) in mislim da je tudi on naredil še kar nekaj k km, ko je šla naprej...nekam....
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Največji problem je lahko avtomatski menjalnik. Tega je treba dobro preverit. Mašina niti ne bi smela bit.
Uporabnik
Hybrid wrote:Največji problem je lahko avtomatski menjalnik. Tega je treba dobro preverit. Mašina niti ne bi smela bit.
Kaj pa je narobe z njim?
A večina na trdo preklaplja v tiptronic oziroma roči +/- način?
Je bolje vzeti 2,0 ali 2,2 motor?
Uporabnik
Problem je ce niso menjali olja, kar se rado zgodi.
Uporabnik
A to misliš olje za menjalnik ali motor?
Res je tudi da je zelo malo Hond redno servisiranih.
Uporabnik
ali je kdo od vaju (Rudonja, Hybrid) imel Preludko ali to malo na pamet "streljata", jaz govorim za 2.0 motor, in to je bil bullet-proof, pa si lahko vozil z njo lepo ali pa stalno v visokih obratih, kot sem že napisal, Preludka je imela predpisan servisni interval na 10k km, zdaj kako folk dela servise je pa vsak odgovoren zase, najbolj smešno je, da folk ne dela servisov, varčuje na materialu, potem pa pričakuje da bo avto delal neomejeno kilomterov, oh in sploh, saj je Honda in potem so razočarani, ker kaj "crkne" in potem to kao ni več Honda kvaliteta. In za ta 2.0 model - ročni menjalnik jaz nisem zasledil, da bi bili kakšni težavni deli.....pri 2.2 je bil vsekakor 4ws potreben rednega vzdrževanja, ker je bil že sam po sebi posebnost.....ampak se ponavljam.
Prelude 2.0 '97 - EX
ModeratoR
Luka, mislim da govorita o avtomatskem menjalniku, ki roko na srce v tistih generacijah Hondinih vozil nimajo najboljšega rezimeja. Jaz ga nisem vozil nikol, alisal pa kaj slabega za njih.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Pogovarjamo se na splošno.

Težko je najti originalnega in nepredelanega.

Ta doda rezervni menjalnik ker očitno ne bi zdržal omenjenih predelav https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Prelude" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Vprasal si me o menjalniku in sem ti odgovoril o menjalniku. A sploh beres? V prejsnjem postu sem ti napisal da masine niso problem.
Od kod vem od lastnika, ki se vedno vozi prelude.
Preverit je treba servisno zgodovino. Vseeno pa malo dvomim da kupujes, ampak samo malo ...
Uporabnik
Ne skrbi, na splošno gledam ker je na vrsti drugi avto za daily drive.
Bom preveril servisno zgodovino, to je jasno.
Na kaj pa je potrebno biti pozoren in katero olje pa se uporablja za 4WS sistem?

Hvala
Uporabnik
Servisno zgodovino pri 30 let starem avtu boš težko preveril ;) . 4WS je pri 4. in 5. generaciji električen( ni hidrauličnega olja ).
Če te zanima 4. generacija, 2.0 brez 4ws.
Obnovljeno podvozje( kolesni ležaji, stabilizatorji, kugle, končniki, nanovo zaščiteno podvozje, etc )
Novi vsi diski, obnovljene in pobarvane čeljusti, nov izpuh(športni), nove gume, nov katalizator.
Zraven še priložim delov v vrednosti cca 1500€.
Tehnični narejen bp.
Tankaj-vozi naslednjih 5 let.
Prodam, ampak vse v kompletu z deli 4500€
"Ni pomembno koliko ima od nič do sto, ampak od sto do nič"
Uporabnik
Hvala za omenjeni podatek.
A imaš mogoče avtomatski menjalnik?
Uporabnik
Ročni. Avtomatik je za nemške jajce, ne za Japonce
Uporabnik
stony wrote:Ročni. Avtomatik je za nemške jajce, ne za Japonce
:zakon: :yes:
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
sportman333 wrote:
stony wrote:Ročni. Avtomatik je za nemške jajce, ne za Japonce
:zakon: :yes:
Odvisno kako to dojemaš.
Jaz celo življenje že vozim avtomatiko in lepo vklopim dinamični oziroma športni program.
Sem se enkrat peljal z Prelude letnik 1997 in zadeva ima lepo overdrive in comfort funkcijo.
Japonci pač znajo z razliko od kvazi nemcev.
Koliko pa je normalno da ti zadnja kolesa obrne v nasprotno smer?
Uporabnik
Koliko je to celo življenje? Da vem o kateri avtomatiki se pogovarjamo.
Pri 4ws se zadnje kole zasučejo do 6 stopinj kontra od sprednjih in cca 1 stopinjo v smeri sprednjih.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels