ModeratoR
Re: New Honda Civic Type R on the way
:rockon:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
res je hud :love:
Uporabnik
mmmmm :love:
Image
Uporabnik
Baje da je neki test v avtomagazinu
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
Pošastno hudo dobra ;)
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Malo gledam po oglasih in me kar srat prime kaj ljudje vidijo na belih avtomobilih :? Mislim bela na CTR-ju je če mene uprašaš čist mimo...
Dočim tale barva je pa tko kot mora bit.: :D
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Bela oz. Championship White je nekakšen zaščitni znak Type-R modelov. Nekaterim je mimo..

Nekateri pa type-r v drugi barvi sploh mel nebi.. Recimo js.

ITR, EK9, EP3, FN2, FD2...NSX

To bi js mel vse belo :)
Honda Civic Sedan EK4 '97
Honda Civic 1.4i HB '97
ModeratoR
madejapan wrote:Malo gledam po oglasih in me kar srat prime kaj ljudje vidijo na belih avtomobilih :? Mislim bela na CTR-ju je če mene uprašaš čist mimo...
Stvar okusa, se ti ne zdi? Tudi jaz drugega kot belega ne bi imel, ampak hvala bogu da smo si tako različni, drugače bi bila samo ena barva avtov :wink:
madejapan wrote: Dočim tale barva je pa tko kot mora bit.: :D
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma nemoj? :roll: Edina barva na Civic-u 9 generacije za katero ne rabiš nič doplačat, ker ni niti metalik še manj perla :shock:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Še dobro se tukaj debatira o novi Civic TypeR :zakon:
CRX Esi l.97

Lp
Uporabnik
Poljaki so ze heknal ECU na novmu CTRu. Baje 360km/450 nm. :D In naj bi se blo potenciala.
3 rules of life:
1. ****
2. Dont give a ****
3. Dont get fucked over

Civic coupe

Redline a day keeps the mechanic away
Uporabnik
robivitez wrote:Poljaki so ze heknal ECU na novmu CTRu. Baje 360km/450 nm. :D In naj bi se blo potenciala.
:shock: :o :rockon:
6.gen Civic 1.5i LS- EX
Accord 2.4i Executive- EX
Accord 2.2 i-dtec- EX
7.gen. Civic- EX
CL7 Accord
Uporabnik
Ja neki je :D :D

Image
3 rules of life:
1. ****
2. Dont give a ****
3. Dont get fucked over

Civic coupe

Redline a day keeps the mechanic away
Uporabnik
@kratos in @aly, seveda se strinjam,da ima bela pri Type R tudi nek pomen oz. zgodovino pa vendar ne morem mimo tega,da je bela za "pozerje" pred kafanama in razne druge "look at me i am cool" mlade nadobudneže samo,da izpadejo "kao kul", ker je neka barva kvazi moderna. Mogoče pa mi ravno iz tega razloga ni všeč ker vsi mislijo kok je bela "in". Seveda ne pozabimo na bela poštarska in dostavna vozila :cry: :D
Edina bela ki mi je bila enkrat res ušeč mi je bila tale na spodnji sliki ko sem jo enkrat videl na tem Lexus-u. Res noro lep avto in čudovita biserno bela barva. :)
Image

Ampak kakor je napisal @aly, kar vam paše, zaradi mene če sploh nimate barve na avtu... :mrgreen:

Kar se pa tiče grafa moči spodaj od poljakov, a ni zadeva mal prehuda za 2.0 litražo? 180 konjev na liter prostornine?! :shock: :? Madona že serijski je precej nabrit. Se zavedam,da so Honde top of the top znane po tem,da delajo in delajo brez nekih posebnih težav ampak tole se mi zdi pa res hudo navit motor ali pač...?
Uporabnik
Bel type-r je nekaj čisto drugega, kot bel golf, seat in podobna konkurenca. Sicer pa brezveze ople vode tle odkrivat.

Kar se tiče motorja.. To so pač turbo konji. S turbino je take cifre brez problema dosežt.

Konkretn primer hudo navitih motorjev so recimo F20, b16b, b18c.. Tle so NA konji. Visoke cifre iztisnjene iz relativno malih prostornin brez prisilnega polnjenja
Honda Civic Sedan EK4 '97
Honda Civic 1.4i HB '97
Uporabnik
madejapan wrote:
Kar se pa tiče grafa moči spodaj od poljakov, a ni zadeva mal prehuda za 2.0 litražo? 180 konjev na liter prostornine?! :shock: :? Madona že serijski je precej nabrit. Se zavedam,da so Honde top of the top znane po tem,da delajo in delajo brez nekih posebnih težav ampak tole se mi zdi pa res hudo navit motor ali pač...?
Aha,....kaj pa A45 AMG s SERIJSKIMI 190KM na liter prostornine...
Uporabnik
{Mondy} wrote:
madejapan wrote:
Aha,....kaj pa A45 AMG s SERIJSKIMI 190KM na liter prostornine...
Ma pusti ti nemce k po 100kkm samo čakaš,da useka pod haubo :mrgreen: Malo za šalo veliko zares... :D

Nisem mislil,da ni nemogoče tako konjažo spravit na "serijsko vrednost" ampak sem imel bolj v mislih vzdržljivost samega motorja ter ostalih komponent ob takih obremenitvah. Kot sem prej zgoraj opisal za neko "normalno" Hondo z nekim "civilnim" motorjem se ti kljub vsemu kar se danes dogaja ob vsemogočih okvarah pri vseh znamkah se tukaj Honda še dandanes odraža fenomenalno. In potem če gremo v segment HH bo verjetno marsikateri kupec za tak znesek pogledal tudi proti "znani zanesljivosti" neke avtomobilske znamke. Tukaj pa pač roji po glavi če je novi Type-r tudi oz če bo zanesljiv kljub temu,da je že serijsko "zelo našponan". Pa pustimo zdaj tunanje, chipanje, predelave, itd... ker formula ma tudi ne vem 600km na liter ampak motor zdrži pa lih dve dirke.

Zame recimo ravno ostali konkurentje odpadejo ali pa se jih bi bal kupit ker enostavno nimam zaupanja,da bo zadeva delala vsaj 300-400kkm brez večjih posebnosti. Tukaj je vsaj pri meni Honda glede na pretekle izkušnje v veliki prednosti. Bmw-jev tudi vidit nočem več :tiho: :D

Malo mojih pet centov če "na glas razmišljam". Tako nekako v teji smeri sem mislil malo pouprašat kaj mislite za tega Type-ra. Se zavedam tudi morebitnega odgovora "čas bo pokazal" pa vseeno malo debate ne škodi :)
Uporabnik
če lahko 25 let stara honda iz skoraj original motorja iztisne +350KM, bi lahko tudi ti novejši kaj iz sebe spravili tako da dela.
Uporabnik
good movie
https://www.youtube.com/watch?v=lOL-OKXUmxs" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Bluebarry wrote:če lahko 25 let stara honda iz skoraj original motorja iztisne +350KM, bi lahko tudi ti novejši kaj iz sebe spravili tako da dela.
25let stara,da ima v originalu na liter prostornine 350km? Z turbo puhalom ali brez ter,da je zadeva delala brez problema 300-400kkm...? Dej mi zaupaj kater model Honde je bil tole ker sem očitno nekaj spustil :D

Kakor jaz vem je najbolj serijsko našponana S2000 katera ima 120ps na liter brez turbine in dela brez nekih večjih težav že več kot desetletje.

Enkrat sem se pogovarjal z možakarjem ki je bil precej tudi v dirkaških vodah in takrat si je lastil 1.8T predelanega na 230hp. Njegove besede so bile,da je taka moč glede na prostornino nekje v maksimumu,da bo motor oddelal življensko dobo recimo 500kkm in več...

Če sem jaz prav izračunal je tole zgoraj 127ps/liter, Honda Type-r ima pa če se ne motim 155ps/liter in to v serijski izvedbi. Če recimo tako pogledam je v mojih očeh zadeva kot prej omenjeno že serijsko "orenk nabrita" in se pač poraja uprašanje koliko bo tak avto zdržal na dolgi rok za uporabnika kot sem recimo jaz ki se izjemno ne želi drajsat po servisih.

Sicer pa sem ženi kupil novejši letnik turbaka za par jurjev druge znamke ki ima tudi čez 100hp/liter in če bo tisto delalo potem ni vrag ,da nebo tudi nov type-r delal kot se zagre :D In ko/če bo slednje prestalo preizkus lahko grem počasi v nakup Type-r-a za sebe :zakon:
Uporabnik
madejapan wrote: Enkrat sem se pogovarjal z možakarjem ki je bil precej tudi v dirkaških vodah in takrat si je lastil 1.8T predelanega na 230hp. Njegove besede so bile,da je taka moč glede na prostornino nekje v maksimumu,da bo motor oddelal življensko dobo recimo 500kkm in več...
Ja, če rabiš T da 1800 kubikov spravi od sebe originalnih 150 konjev. Hondinih 1800 pa 169 brez T. Pa dela. ;-) Eno mam na dvorišču, ki dela že 345.000km.
'91 ed9 - CRX - project
'97 mb6 - 1.8 vti - 4 fun
'09 cw2 - accord tourer - daily
exes: '96 ek3 '90 ed4 '91 ed7 '90 ee4 '97 mb3 '05 cn2
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels