Toyota je v Slovenijo pripeljala novi C-HR, pa sem šel pogledat ali sem se prehitro odločil za H-RV in z njim tudi naredil en kratek krog.
C-HR ima bolj "všečen" design, nekako šminkerski (zato je bil tudi moji ženi všeč), ima zanimive detajle zunaj in znotraj. Po dolžini in širini je enak kot H-RV ampak malo nižji. To se pozna pri višini stropa, kjer je samo 3 cm dvignjeno naslonjalo glave že drsalo po stropu, ko sem premaknil sedež. Na zadnjih sedežih je zato precej bolj utesnjeno sploh zaradi padajoče strehe. Prtljažnik je manjši, dno je višje kot v H-RV in enako nakladalni rob, pod prtljažnikom je stiropor z vdolbinami za orodje, opremo, ..., nič ne moreš dodatnega spodaj dati. Ko podreš zadnja naslonjala ima 10 cm rob iz prtljažnika na podrta naslonjala in celoten volumen je manjši kot v Civicu 8. gen. Glede na velikost avta sem pričakoval prostornejšo notranjost.
Motor ima sicer manj moči (C-HR 116 : H-RV 130 KM) vendar več navora zaradi turbine (190 : 160), tako da tukaj sta oba podobna. Tudi cenovno je C-HR približno enak H-RV, kar je novo se plača. Ravno tako doplačaš kovinsko barvo, CVT menjalnik, smart kartico, ... Tako da komentarji o toliko cenejših Toyotah veljajo za starejše modele Toyot.
Rezime: če bi se danes odločal med H-RV in C-HR, bi verjetno vzel Hondo.
CHR hibrid 24.500, HRV elegance CVT je pa 25.000. Ne vem ali je pri tem že vključena subvencija.
CHR hibrid ima 122 konjev z elektriko. Nobeden od avtomobilov ni ravno prostoren. Opreme je že kar nekaj v osnovi na hibridu. V bistvu se obični sploh ne splača. 1500 je samo doplačila za hibrida od entra s cvt. Pa dobiš kar nekaj konjev upoštevajoč elektro. Če se navor sešteva je pa kar 300 skupaj. Vprašanje sicer če se tako gleda. Poraba 3,9 vs 6.
CHR hibrid ima 122 konjev z elektriko. Nobeden od avtomobilov ni ravno prostoren. Opreme je že kar nekaj v osnovi na hibridu. V bistvu se obični sploh ne splača. 1500 je samo doplačila za hibrida od entra s cvt. Pa dobiš kar nekaj konjev upoštevajoč elektro. Če se navor sešteva je pa kar 300 skupaj. Vprašanje sicer če se tako gleda. Poraba 3,9 vs 6.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Videl CHR-ja v živo - izgleda zanimivo, sveže, vpadljivo. Proti HRV-ju meni dosti boljši izgled tako zunaj kot znotraj, ne vem kaj so japonski oblikovalci imeli v mislih pri HRV-ju, z bolj konzervativno obliko do širših množic?!? Nisem prepričan, da jim je uspelo.. 
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Tak na oko bi rekel, da sigurno manj kot v HRV-ju..o točnih merah pa ne bi vedel. Je pa res atraktivnega videza, vsaj meni no!Gros wrote:Kolk je pa prostora znotraj?
Jaz sem se za H-RV odločil iz racionalnih razlogov, se pravi na zunaj ni pretirano velik, ima pa znotraj skoraj toliko prostora kot za razred večji SUV-i. Gledal sem Kia Sportage, Suzuki Vitara, Mitsubishi ASX, Hyundai ix35, Mercedes GLA ... Toyota C-HR je pa samo lep in zanimiv design z malo več prostora kot Clio. Še Civic 8. gen. ima v kabini in pri podrtih sedežih več prostora od C-HR.honda.ctdi wrote:Videl CHR-ja v živo - izgleda zanimivo, sveže, vpadljivo. Proti HRV-ju meni dosti boljši izgled tako zunaj kot znotraj, ne vem kaj so japonski oblikovalci imeli v mislih pri HRV-ju, z bolj konzervativno obliko do širših množic?!? Nisem prepričan, da jim je uspelo..
Se strinjam, ja. Sem ga včeraj še enkrat videl, res ni prostoren in me celo malo spominja na Nissan Juka..M.P. wrote:Jaz sem se za H-RV odločil iz racionalnih razlogov, se pravi na zunaj ni pretirano velik, ima pa znotraj skoraj toliko prostora kot za razred večji SUV-i. Gledal sem Kia Sportage, Suzuki Vitara, Mitsubishi ASX, Hyundai ix35, Mercedes GLA ... Toyota C-HR je pa samo lep in zanimiv design z malo več prostora kot Clio. Še Civic 8. gen. ima v kabini in pri podrtih sedežih več prostora od C-HR.honda.ctdi wrote:Videl CHR-ja v živo - izgleda zanimivo, sveže, vpadljivo. Proti HRV-ju meni dosti boljši izgled tako zunaj kot znotraj, ne vem kaj so japonski oblikovalci imeli v mislih pri HRV-ju, z bolj konzervativno obliko do širših množic?!? Nisem prepričan, da jim je uspelo..
http://siol.net/avtomoto/novice/autobes ... ope-431774" onclick="window.open(this.href);return false;
Honde nikjer....
Honde nikjer....
Modelarji vseh dežel, združite se.
Včeraj sem ob mojem parkiranem H-RVju zagledal možakarja, ki je z zanimanjem ogledoval avto zunaj in znotraj. Ko sem prišel zraven, je presenečeno pripomnil, da take Honde še ni videl. Imel je kako leto starega golfa karavan TSI z DSG menjalnikom in ko sem mu malo razkazal H-RV (CVT), je bil kar malo žalosten, da je kupil golfa. Oba avta sta imela ceno 25k evrov, samo H-RV je krepko bolj prostoren in uporaben, ko je slišal povprečno porabo 7,2 L/100 km (povprečje 10.000 km), pa je ostal brez besed, ker njemu kuri tudi 15.
Jaz sicer razumem, da vsak "svojega konja hvali" in da je H-RV dober in všečen voz ampak vseeno..golf "kuri" tudi 15?M.P. wrote:Včeraj sem ob mojem parkiranem H-RVju zagledal možakarja, ki je z zanimanjem ogledoval avto zunaj in znotraj. Ko sem prišel zraven, je presenečeno pripomnil, da take Honde še ni videl. Imel je kako leto starega golfa karavan TSI z DSG menjalnikom in ko sem mu malo razkazal H-RV (CVT), je bil kar malo žalosten, da je kupil golfa. Oba avta sta imela ceno 25k evrov, samo H-RV je krepko bolj prostoren in uporaben, ko je slišal povprečno porabo 7,2 L/100 km (povprečje 10.000 km), pa je ostal brez besed, ker njemu kuri tudi 15.
Hehe, meni je Qashqai zadnjič kuro 91 l na 100 km, ko sem čakal na boljšo polovico ... da pride "takoj" 
Sicer pa benz turbaki papajo konkretno več, če jih naganjaš. Pač moraš stil vožnje malo spremeniti ali pa javkati nad porabo.
Sicer pa benz turbaki papajo konkretno več, če jih naganjaš. Pač moraš stil vožnje malo spremeniti ali pa javkati nad porabo.
K smo ze ravno pri porabi... to da golf tsi 150km pokuri 15l je bosa!
Jest imam 2.0 TSI 200km z dsg-jem pa pokuri na kratkih relacijah max 10. Ce naredim furo avtocesta 100km je poraba pod 8.
Jest imam 2.0 TSI 200km z dsg-jem pa pokuri na kratkih relacijah max 10. Ce naredim furo avtocesta 100km je poraba pod 8.
Prenova za Hondo HR-V
Japonci so predstavili letošnjo generacijo Vezela, pri nas poznanega pod imenom HR-V.
Artur Švarc 26. januar 2018 | 10:28:33
Honda bo prenovljenega Vezela v njegovi domovini začela prodajati 5. februarja, k nam pa verjetno prihaja nekaj mesecev pozneje. Novi obraz HR-V-ja je zdaj izpolnjen na enak način kot že pri Civicu in Accordu in s tem zaokrožuje Hondino oblikovno filozofijo debelega zapolnjenega prostora med lučmi.
Nov je tudi odbijač, sprednje luči pa so samo še LED. Japonci bodo zdaj pri HR-V imeli serijsko Hondin Sensing, sistem za varnost in voznikove asistente, med drugim tudi sisteme za samodejno zaviranje, aktivni tempomat in sistem, ki drži avto na svojem voznem pasu.
Vir:
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=17765" onclick="window.open(this.href);return false;
Japonci so predstavili letošnjo generacijo Vezela, pri nas poznanega pod imenom HR-V.
Artur Švarc 26. januar 2018 | 10:28:33
Honda bo prenovljenega Vezela v njegovi domovini začela prodajati 5. februarja, k nam pa verjetno prihaja nekaj mesecev pozneje. Novi obraz HR-V-ja je zdaj izpolnjen na enak način kot že pri Civicu in Accordu in s tem zaokrožuje Hondino oblikovno filozofijo debelega zapolnjenega prostora med lučmi.
Nov je tudi odbijač, sprednje luči pa so samo še LED. Japonci bodo zdaj pri HR-V imeli serijsko Hondin Sensing, sistem za varnost in voznikove asistente, med drugim tudi sisteme za samodejno zaviranje, aktivni tempomat in sistem, ki drži avto na svojem voznem pasu.
Vir:
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=17765" onclick="window.open(this.href);return false;
Information
Moderators