Pozdravljeni ,imam eno veliko tezavo z prednjimi zavornimi diski za hondo accord dizel 2005 letnik,sicer v letu pa pol sem zamenjal tri komplete zavornih diskov i vsaki mi zacnejo po cirka dva mesca da tresejo pri bremzanju. prve sam vgradil od brembota,pol pa od japanpartsa,in zdele na zadnje ot ATE vsakic nove diske in ploscice. diski su cist normalni niso pregreti vsa klesca pregledana spucana podmazana,skratka zacel sem norit,ce lahko gdo pomaga bi bil hvalezan

... če bi OEM kupil bi imel mir ..., pa še ceneje bi te prišlo, če si tri komplete kupil ...
... drugače pa originalne kupi ali pa EBC in boš imel mir ...
P.S.
Moraš vedeti, da Brembo in ATE za nekaj "evričev" še ne pomeni kakovost.
https://www.ebczavore.si/trgovina?keyword=D1399" onclick="window.open(this.href);return false;
... drugače pa originalne kupi ali pa EBC in boš imel mir ...
P.S.
Moraš vedeti, da Brembo in ATE za nekaj "evričev" še ne pomeni kakovost.
https://www.ebczavore.si/trgovina?keyword=D1399" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Diske se da na avtu premerit z mikro merilcem,potem se jih s posebno stružnico za diske postruži na obeh straneh naenkrat,potem je običajno mir.
Imel enak problem.
Na koncu menjali pesto na desni strani. Ugotovljeno potem ko je mehanik z urco pomeril disk,
nato pa še pesto.
Šlo se je sicer za Accord l.2000.
Na koncu menjali pesto na desni strani. Ugotovljeno potem ko je mehanik z urco pomeril disk,
nato pa še pesto.
Šlo se je sicer za Accord l.2000.
Honda Accord Tourer 2.0 i-VTEC
Honda Accord 1.8iES l.01 LPG - prodan
Honda Civic 1.4i Bingo l.96 - prodan
Honda Accord 1.8iES l.01 LPG - prodan
Honda Civic 1.4i Bingo l.96 - prodan
pesto je krivo sigurno. Smo ze imeli kar nekaj takih primerov.
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
se opravicujem bil sm na dopustu pa nisem prej odg. Par mehanikov mi je povedalo da je sigurno pesto krivo ta teden bom ugotovil ali so oba kriva al samo eden od njih. zanima me ali se da zamenjati samo pesto ali moram komplet vse zamenjat in kje se lahko da kupiti pesto???
https://www.rezervniavtodeli24.si/honda ... sto_kolesa" onclick="window.open(this.href);return false;
Na 13 let staremu avtu ,bi jaz menjal tudi ležaj in nasvet , naj ti menja mehanik.
Na 13 let staremu avtu ,bi jaz menjal tudi ležaj in nasvet , naj ti menja mehanik.
samo original bos dobil.toskeking wrote:se opravicujem bil sm na dopustu pa nisem prej odg. Par mehanikov mi je povedalo da je sigurno pesto krivo ta teden bom ugotovil ali so oba kriva al samo eden od njih. zanima me ali se da zamenjati samo pesto ali moram komplet vse zamenjat in kje se lahko da kupiti pesto???
lezaj pa lahko aftermarket. SKF recimo
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
danes sm bil pri enemu mehankarju in smo z mikro urco zmerili diske in pesto diski so krivi pesto pa baje da ne!!! Eden od diskov je full kriv drugi je pa cisto mal,in zdej ne vem kaj bi naredil,a bi vseeno zamenjal pesti al pa ne???? Na potokarju so mi rekli da edino se orginal sprobam STANE JO PA DOBRIH 90 EVROV KOS,ampak na uradnemu servisu so mi rekli da ziher to ni do do diskov ce sm probu ze tri proizvajalca i na vse tri so iste napake. Ce je pesto krivo pol bi baje treslo od samega zacetka al pa ne ???
Jaz se strinjam, če bi pesto bilo zvito bi bremze tresle od novega takoj, vsaj jaz tako razmišljam.
Čeljusti ste kaj preverjali? da ne šteka cilinder v čeljusti, se ne vrača lepo in zato pregreva bremze in jih zvije? Ne vem, samo na glas razmišljam mogoče.
Čeljusti ste kaj preverjali? da ne šteka cilinder v čeljusti, se ne vrača lepo in zato pregreva bremze in jih zvije? Ne vem, samo na glas razmišljam mogoče.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Ma vse preverjeno dela vse kot treba 100% . Tko jst tudi mislim za pesto ce bi blo krivo bi takoj na zacetku treslo ...Aly wrote:Jaz se strinjam, če bi pesto bilo zvito bi bremze tresle od novega takoj, vsaj jaz tako razmišljam.
Diske prvo postružit na stružnici za diske,tu se gre za stotinke,ima jo tudi Selič,včasih se tudi novi Hondi zgodi,da diski opletajo.
Pa ne trije kompleti, in ce prav razumem novo ne trese, po parih bremzanjih pa takoj zacne.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
tocno tko po enmu mescu zacnejo in potem vse vec in vec...Aly wrote:Pa ne trije kompleti, in ce prav razumem novo ne trese, po parih bremzanjih pa takoj zacne.
kriv pesto....se niste pomerili?toskeking wrote:tocno tko po enmu mescu zacnejo in potem vse vec in vec...Aly wrote:Pa ne trije kompleti, in ce prav razumem novo ne trese, po parih bremzanjih pa takoj zacne.
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Devil wrote:kriv pesto....se niste pomerili?
toskeking wrote:danes sm bil pri enemu mehankarju in smo z mikro urco zmerili diske in pesto diski so krivi pesto pa baje da ne!!!
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Spregledal da ste merili. Baje da ni? To nic ne pomeni. Ce so va vodila o, in pa vodila ze ploscice ociscena in namazana, tako da se ploscica lepo premika, ter da ste dali baek ven, in da nima pikice rje, potem je skoraj sigurno pesto krivo. o je 1stotinka, in se na disku ki je se bolj ven z sredine pozna ze par stotink...in pa seveda da so ti res dali ATE diske....pa nalezna povrsina od pesta mora biti cista, in pa nic bakrene masti gor...
eventuelno bi bila lahko se zavorna cevka zabasana, ali pa abs enota, da batka ne spusti nazaj. Ampak zelo mala veretnost. Oz ko se vozis, pa ko se ustavis, morata biti oba diska isto topla.
eventuelno bi bila lahko se zavorna cevka zabasana, ali pa abs enota, da batka ne spusti nazaj. Ampak zelo mala veretnost. Oz ko se vozis, pa ko se ustavis, morata biti oba diska isto topla.
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Ta teden bom zamenjal eno pesto (uno kje je disk full kriv )ker drugi disk je pokazal da je tudi mal kriv ampak zelo mal,bremze se ne pregrevajo niti kaj blokirajo preveru osebno 100x ;ko se ustavis na ravnemu avto ne zabremza ampak pocasi se sam premika to se pravi da bremze delajo kot treba ,klesca vsakic spucana, podmazana ,skratka dela vse kot treba,junija biu na tehnicnem bremze odlicne,ne vem, bom zamenjal pesto pa zamenjal diske pa bomo vidli kaj bo...Devil wrote:Spregledal da ste merili. Baje da ni? To nic ne pomeni. Ce so va vodila o, in pa vodila ze ploscice ociscena in namazana, tako da se ploscica lepo premika, ter da ste dali baek ven, in da nima pikice rje, potem je skoraj sigurno pesto krivo. o je 1stotinka, in se na disku ki je se bolj ven z sredine pozna ze par stotink...in pa seveda da so ti res dali ATE diske....pa nalezna povrsina od pesta mora biti cista, in pa nic bakrene masti gor...
Bil sem zraven ko je meril diske in so res krivi ampak ko hotu zmerit se pesto je neki pac na hitar ker ni mel kam maagneta nastavit od mikro urce kot treba in zato ne morem trdit 100% za pesto in zato ga bom zamenju upam samo da bo u redu cenejsa verzija pesta ker za orginal pa ne bom dal 250 evrov??toskeking wrote:Ta teden bom zamenjal eno pesto (uno kje je disk full kriv )ker drugi disk je pokazal da je tudi mal kriv ampak zelo mal,bremze se ne pregrevajo niti kaj blokirajo preveru osebno 100x ;ko se ustavis na ravnemu avto ne zabremza ampak pocasi se sam premika to se pravi da bremze delajo kot treba ,klesca vsakic spucana, podmazana ,skratka dela vse kot treba,junija biu na tehnicnem bremze odlicne,ne vem, bom zamenjal pesto pa zamenjal diske pa bomo vidli kaj bo...Devil wrote:Spregledal da ste merili. Baje da ni? To nic ne pomeni. Ce so va vodila o, in pa vodila ze ploscice ociscena in namazana, tako da se ploscica lepo premika, ter da ste dali baek ven, in da nima pikice rje, potem je skoraj sigurno pesto krivo. o je 1stotinka, in se na disku ki je se bolj ven z sredine pozna ze par stotink...in pa seveda da so ti res dali ATE diske....pa nalezna povrsina od pesta mora biti cista, in pa nic bakrene masti gor...
Information
Moderators