športne vozne lastnosti!!!! Od dizla?? To je delovni stroj!! Lahko ga mal zrihtaš podvozje.kolesa...,da se malo bolje pelje!! Ma o kaki športnosti pa nemormo govort pri avtu ki se vrti na 3000 obratih
Novo mazdo 6 sem vozu kmalu potem ko je prišla v slovenijo!! Avto je lep,lepa armaturka,podvozje ok,stoli so gasilske klopce-vsaj v primerjavi z akordom 03-07! Motor-ništa strašno,da gre bolj kot akord se nebi upal trdit,če ne drugega ima majn navora in trese se lih ene tolk kot akord
Novo mazdo 6 sem vozu kmalu potem ko je prišla v slovenijo!! Avto je lep,lepa armaturka,podvozje ok,stoli so gasilske klopce-vsaj v primerjavi z akordom 03-07! Motor-ništa strašno,da gre bolj kot akord se nebi upal trdit,če ne drugega ima majn navora in trese se lih ene tolk kot akord
accord 2.2i-dtec 09
CRV 2.O i-vtec l03
YZF R1 08
Malo lima malo žice evo opel kolice
CRV 2.O i-vtec l03
YZF R1 08
Malo lima malo žice evo opel kolice
Glede Mazde se nebi strinjal, motor je napram Hondinemu biserDOMINIK wrote:športne vozne lastnosti!!!! Od dizla?? To je delovni stroj!! Lahko ga mal zrihtaš podvozje.kolesa...,da se malo bolje pelje!! Ma o kaki športnosti pa nemormo govort pri avtu ki se vrti na 3000 obratih![]()
![]()
Ja samo ima Mazda tudi 100kg manj kot Honda in je zato recimo v šesti prestavi bolj občutna moč pri prehitevanjih. Pa tut tem številkam, sploh za Hondo ne gre čisto verjeti. Seveda je to samo moje mnenje, če ima kdo drugačno tudi pravAERODECK wrote:Tkole je mazda dizel ma 0-100 10,5 sek 204km/h končno
Honda isto tako karavan dizel pa 9,8 sek 209 km/h
Vse ostale debate so brez veze,zame je sam nabijanje u meglo.!!!
Ja Hondi ni za verjet ker itak ene dve sek.napišejo manj! Mazda ma 100kg manj in tudi 10KM.Drgač pa moje mnenje mazda Hondi ne seže do kolen!!SHOOT wrote:Ja samo ima Mazda tudi 100kg manj kot Honda in je zato recimo v šesti prestavi bolj občutna moč pri prehitevanjih. Pa tut tem številkam, sploh za Hondo ne gre čisto verjeti. Seveda je to samo moje mnenje, če ima kdo drugačno tudi pravAERODECK wrote:Tkole je mazda dizel ma 0-100 10,5 sek 204km/h končno
Honda isto tako karavan dizel pa 9,8 sek 209 km/h
Vse ostale debate so brez veze,zame je sam nabijanje u meglo.!!!
R-type ; Roman ti je pa prav napisal. Si res za k psihiatru.
Kar se tiče vsega ostalega res ne, glede motorja in podvozja je pa mazda spredajAERODECK wrote:Ja Hondi ni za verjet ker itak ene dve sek.napišejo manj! Mazda ma 100kg manj in tudi 10KM.Drgač pa moje mnenje mazda Hondi ne seže do kolen!!SHOOT wrote: Ja samo ima Mazda tudi 100kg manj kot Honda in je zato recimo v šesti prestavi bolj občutna moč pri prehitevanjih. Pa tut tem številkam, sploh za Hondo ne gre čisto verjeti. Seveda je to samo moje mnenje, če ima kdo drugačno tudi prav
To govoriš na podlagi občutkov ali ste dejansko merili oba avta pri enakih pogojih? Nekakšen vzporedni test zmogljivosti? Morda bi bilo zanimivo.
Sicer pa nimam nič proti Mazdi, mi je zelo všečen avto (lepši kot Accord) cena je pa tudi odlična skoraj 10k nižja od Accorda (če gledamo diesel). Res pa je, da nima toliko opreme.
P.S.: Ko rečem merili, mislim vsaj na kakšen GPS ali morda temu še primernejšo napravo.
Sicer pa nimam nič proti Mazdi, mi je zelo všečen avto (lepši kot Accord) cena je pa tudi odlična skoraj 10k nižja od Accorda (če gledamo diesel). Res pa je, da nima toliko opreme.
P.S.: Ko rečem merili, mislim vsaj na kakšen GPS ali morda temu še primernejšo napravo.
LP
Ups pomota mazda ma 10,9 sek. do 100/kmh in 198 končne,tko tuki je 100% da prodajaš meglo!!! Kar se tiče da je Hondin ctdi slabši od mazdinega to je pa nekaj novegaSHOOT wrote:Kar se tiče vsega ostalega res ne, glede motorja in podvozja je pa mazda spredajAERODECK wrote:Ja Hondi ni za verjet ker itak ene dve sek.napišejo manj! Mazda ma 100kg manj in tudi 10KM.Drgač pa moje mnenje mazda Hondi ne seže do kolen!!
R-type ; Roman ti je pa prav napisal. Si res za k psihiatru.
Lej, ko boš stestiral nekaj avtomobilov boš ločil med podatki na papirju in občutki za volanom, kaj več ti pa ne bom odgovarjal, ker vidim, da iščeš kreg...AERODECK wrote:Ups pomota mazda ma 10,9 sek. do 100/kmh in 198 končne,tko tuki je 100% da prodajaš meglo!!! Kar se tiče da je Hondin ctdi slabši od mazdinega to je pa nekaj novegaSHOOT wrote: Kar se tiče vsega ostalega res ne, glede motorja in podvozja je pa mazda spredaj
To govorim izključno na podlagi občutkov, nismo imeli vporednega testa, sem pa testiral oba avta enega za drugim...in na podlagi občutkov, ki jih nisem imel samo jaz ampak tudi drugi testni vozniki je dejstvo, da honda veliko slabše vleče od Mazde, o podvozju pa ne bom več zgubljal besed, je bilo že vse povedano. Kot sem že rekel prej, nekaj so podatki na papirju, nekaj pa je občutek za volanom. To pa lahko povem samo, kaj sem občutil sam, tisti, ki me poznamo mi verjamejo, za vse ostale pa predlagam test obeh in potem povejte svoje občutke. Samo, da ne bodo tisti pravi hardcore privrženci Honde razočarani, kot sem bil samSoichiro wrote:To govoriš na podlagi občutkov ali ste dejansko merili oba avta pri enakih pogojih? Nekakšen vzporedni test zmogljivosti? Morda bi bilo zanimivo.
No pa da se jst dodam svoje.
Sem vozil najnovejsega Accord 150KM dizla in novo Mazno 6 dizla.
Oba sta vredu avta.... Accord mi zunanja oblika ni vsec, dizel gre solidno je tih, ceprav sem imel obcutek da je rahlo glasnejsi od mojega, zdaj po obcutku niti ni obcutiti neke hude razlike med novim in starim dizlom, vsaj jst nisem opazil da bi bil novejsi kaj hitrejsi ali pocasnejsi, kot sem rekel edino kar sem opazil da je bil novejsi rahlo glasnejsi.
Kar se tice nove Mazde 6, zunanjost mi je ful lepa, notranjostpa ni nekaj ekxtra vsaj kar se tice materialov bi lahko bli boljsi. Mazdin dizel je za moje pojme dober, moti me glasnost je glasnejsi od Hondinih, motor je res po obcutku mocnejsi bolj podobno TDI-jem, kar pa ne pomeni da je boljsi oz hitrejsi, saj vsi ki smo se kaj vozli z TDI-ji da ti 140KM TDI da obcutek da ima 200KM, ker ma naenkrat ogromno navora. No po meritvah pa se izkaze da je pospesek celo slabsi od konkurence z 140KM.
Glede podvozja pa ne bom izgubljal besed tako Accord kot Mazda imata dobro podvozje, roko na srce za nase slebe ceste imata oba pretrdo podvozje, za nase ceste se bolje obnesejo francozi. Nagibanje je minimalno.
No ce se za primerjavo dodam svojega Accorda prejsnje generacije je pozvozje na mojem se bolj trdo kot na novem Accordu, nagibanje v ovinkih pa se manjso. zato se tudi tezko odlocim da bi dal sportne fedre, ker se dnevno vozim 150 km z avtom po nasih zelo slabih cestah.
To so moja videnja glede teh avtov ker sem jih probal,vsaj pa ima svoja zato je malo nerodno v avto reviji pisat da je nek avto boljsi samo po obcutku....v avto revijah moras podpreti svoja videnja z dejstvi!
SHOOT ce si testiral toliko avtomobilov kot pravis pol zame nisi nek talent ker to kar ti opisujes po obcutkih je eden boljsi od drugega blabla....pa kot pravis da s delas za neko avto revijo bi moral sam vedet da obcutek moci avta veckrat vara, kot sem prej pisal TDI vs ostali dizli, pa ze samo dizli proti bencincem, dizel ti da res obcutek kot da avto leti bolj kot benc,ceprav ni tako.
Pa brez zamere.
Sem vozil najnovejsega Accord 150KM dizla in novo Mazno 6 dizla.
Oba sta vredu avta.... Accord mi zunanja oblika ni vsec, dizel gre solidno je tih, ceprav sem imel obcutek da je rahlo glasnejsi od mojega, zdaj po obcutku niti ni obcutiti neke hude razlike med novim in starim dizlom, vsaj jst nisem opazil da bi bil novejsi kaj hitrejsi ali pocasnejsi, kot sem rekel edino kar sem opazil da je bil novejsi rahlo glasnejsi.
Kar se tice nove Mazde 6, zunanjost mi je ful lepa, notranjostpa ni nekaj ekxtra vsaj kar se tice materialov bi lahko bli boljsi. Mazdin dizel je za moje pojme dober, moti me glasnost je glasnejsi od Hondinih, motor je res po obcutku mocnejsi bolj podobno TDI-jem, kar pa ne pomeni da je boljsi oz hitrejsi, saj vsi ki smo se kaj vozli z TDI-ji da ti 140KM TDI da obcutek da ima 200KM, ker ma naenkrat ogromno navora. No po meritvah pa se izkaze da je pospesek celo slabsi od konkurence z 140KM.
Glede podvozja pa ne bom izgubljal besed tako Accord kot Mazda imata dobro podvozje, roko na srce za nase slebe ceste imata oba pretrdo podvozje, za nase ceste se bolje obnesejo francozi. Nagibanje je minimalno.
No ce se za primerjavo dodam svojega Accorda prejsnje generacije je pozvozje na mojem se bolj trdo kot na novem Accordu, nagibanje v ovinkih pa se manjso. zato se tudi tezko odlocim da bi dal sportne fedre, ker se dnevno vozim 150 km z avtom po nasih zelo slabih cestah.
To so moja videnja glede teh avtov ker sem jih probal,vsaj pa ima svoja zato je malo nerodno v avto reviji pisat da je nek avto boljsi samo po obcutku....v avto revijah moras podpreti svoja videnja z dejstvi!
SHOOT ce si testiral toliko avtomobilov kot pravis pol zame nisi nek talent ker to kar ti opisujes po obcutkih je eden boljsi od drugega blabla....pa kot pravis da s delas za neko avto revijo bi moral sam vedet da obcutek moci avta veckrat vara, kot sem prej pisal TDI vs ostali dizli, pa ze samo dizli proti bencincem, dizel ti da res obcutek kot da avto leti bolj kot benc,ceprav ni tako.
Pa brez zamere.
´96 CIVIC HB 1.4i "SOLD"
´00 CIVIC HB 1.4iS "SOLD"
´2004 Mazda 3
´2008 Accord 2.2 i-CTDI Limited Edition "SOLD"
´2009 Suzuki RM-Z 450 "SOLD"
´2004 Mazda 3
Nikjer ne piše, da sem stestiral orgomno avtov, ker jih nisem. Delam šele kratek čas in se šele učim, predvsem pisanje člankov. Vožnja mi gre zelo dobro od rok...zdej če ti misliš da temu ni tako je to tvoje osebno mnenje, me pa ne poznaš, torej je brezpredmetno. Kar se tiče avtomobilov ne bom več pisal, moje MNENJE je bilo podano, če se pa ne strinjate je pa vaš problem. Me pa čudi, da so vsi svetovni testi prišli do podobnega zaključka ampak ok, važno da imate vi prav in nihče drug. No hard feelingAless wrote:SHOOT ce si testiral toliko avtomobilov kot pravis pol zame nisi nek talent ker to kar ti opisujes po obcutkih je eden boljsi od drugega blabla....pa kot pravis da s delas za neko avto revijo bi moral sam vedet da obcutek moci avta veckrat vara, kot sem prej pisal TDI vs ostali dizli, pa ze samo dizli proti bencincem, dizel ti da res obcutek kot da avto leti bolj kot benc,ceprav ni tako.
Pa brez zamere.
Se strinjam da ne moremo imeti vsi iste obcutke.
Smo to me je najbolj zmotilo pr tvojem pisanju da si napisal da je en avto boljsi "hitrejsi" od drugega na podlagi obcutka!
Izmerjeni podatki so zame merodajni, ne mores rect da je prvi avto hitrejsi od drugega, izmeril pa si da je drugi hitrejsi.
Za nakup avta se strinjam da te mora prepricati avto pa ti dati dober obcutek.
Vendar ti kot strokovni delavec neke avto revije se tega ne bi smel drzati, bolj bi moral upostevat izmerjene podatke in na koncu se subjektivno oceno "obcutek".
P.S.: Saj sem ti dal primerjavo pelji 140KM TDI-ja pa bos rekel da ima po obcutku 200KM, po izmerjenih podatkih pa je enako hiter kot konkurenca.
Smo to me je najbolj zmotilo pr tvojem pisanju da si napisal da je en avto boljsi "hitrejsi" od drugega na podlagi obcutka!
Izmerjeni podatki so zame merodajni, ne mores rect da je prvi avto hitrejsi od drugega, izmeril pa si da je drugi hitrejsi.
Za nakup avta se strinjam da te mora prepricati avto pa ti dati dober obcutek.
Vendar ti kot strokovni delavec neke avto revije se tega ne bi smel drzati, bolj bi moral upostevat izmerjene podatke in na koncu se subjektivno oceno "obcutek".
P.S.: Saj sem ti dal primerjavo pelji 140KM TDI-ja pa bos rekel da ima po obcutku 200KM, po izmerjenih podatkih pa je enako hiter kot konkurenca.
´96 CIVIC HB 1.4i "SOLD"
´2004 Mazda 3
´2004 Mazda 3
ko glih primerjamo mazdo z accordom.z mojemu accordu dizlu sem proti mazdi 6 dizlu probal marsikaj.od semaforja do semaforja sem bil hitrejši in tudi na AC pri 130 km/h v 6. prestavi do konca sem bil hitrejši.glede lege na cesti ne bom upal trdit kateri je boljši ker za moje sposobnosti sta oba zelo dobra.kar bi blo več bi blo pa pretiravanje.mazda kuri tudi do litra več pri normalni uporabi avta.glasna je tudi bolj mazda.je pa lepša in ima večji prtljažnik 
js imam prejšen model accorda ki je za odtenek hitrejši od ta novega.
ALESS: ta novi accord je res glasnejši in tudi počasnejši.
js imam prejšen model accorda ki je za odtenek hitrejši od ta novega.
ALESS: ta novi accord je res glasnejši in tudi počasnejši.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Information
Moderators