Uporabnik
Oglasnik
Zdravo, pozna mogoče kdo kakšen dober spletni italianski oglasnik za motorna kolesa?
____ D e l S o l ____
/O>_ o___H___o_ <O\
||||=_/ _______ \_=|||

Enkrat Honda, vedno Honda!
Uporabnik
www.moto.it

...evo Simak-R ravno sem ti pravil,da bi vsi kupovali rabljena jajca v Italiji...tako ja vsi v Italijo,Italija je itak v kur..,zato nesimo vsi še ta naša 2 € dol,da si kaj opomorejo...mi bomo pa svoje motorje vozili na odpad :evil:

...sorry za off topic :wink:
Accord 2.0 sport
HR-V 1.6 sport
T-MAX 530
GSX-R 1000 K6
Uporabnik
Naj, sej se bojo nategnili pa bo jok in stok. :wink:
Jst si "ne upam" kupit rabljenega motorja iz IT,dam raje več tukaj (pa ne za uvoženega rabljenega iz IT! :D ) pa vsaj vem kaj imam,ker tudi lazje preveriš itd kot v IT.
Hitro postane poceni nakup zelo drag nakup,pa upajmo,da jih čim manj izkusi to.
Uporabnik
res je kar si napisal. je pa tudi res da večina motorjev lahko za mali denar zrihtaš in taki motorji so precej poceni. pri nas pa tudi zjebane dobiš še vedno za nenormano ceno. če se kolikor toliko spoznaš na motorje kr pejdi kaj gledat. ti pa predlagam da si vzameš koga ki zna italjansko. folku za razlagat kaj rabiš od dokumentov je res ... :roll:
Uporabnik
mislim, da je situacija z rabljenimi motorji v IT ravno takšna kot pri nas... maš nove, rabljene, razbite, dobro, slabo ohranjene, drage in poceni... imaš pa ene 10x večjo izbiro, kar pri nas nimaš, tako da lahko kupiš dober motor nekoliko cenene... če ima pa kdo kompleks na vozila iz uvoza, jke pa druga stvar... nekateri raje plačajo več za slabše vozilo, zgolj zato ker je Slovensko poreklo :lol:
Yogo
Uporabnik
Dvomim,da je kdo tako glup,da bo dal samo zato več,ker je slovensko vozilo.
Če pa preveri vozilo in je tako kot mora biti, pa verjamem, da je veliko ljudi kateri bodo dali raje več pa so mirni,kot pa manj pa imeli tisto uprašanje v glavi, a bo kej al ne bo kej,in kdaj bo, pa koliko bo...
Uporabnik
Simak-R wrote:Dvomim,da je kdo tako glup,da bo dal samo zato več,ker je slovensko vozilo.
Če pa preveri vozilo in je tako kot mora biti, pa verjamem, da je veliko ljudi kateri bodo dali raje več pa so mirni,kot pa manj pa imeli tisto uprašanje v glavi, a bo kej al ne bo kej,in kdaj bo, pa koliko bo...
po tvojem je torej od cene odvisno kakšno vozilo "dobiš"?

... in ja, takih, ki so "cepljeni" na vozila z Slovenskim poreklom je veliko :lol: ... to je opazno predvsem pri pooblaščenih prodajalcih ( ne švercerjih), ki prodajajo sjebana jajca pod "krinko" Slo. porekla :roll: ... no, taki naivni kupci imajo v svojih "skisanih" glavah mnenja, da Slovenski avti se pa ne razbijajo in števci "popravljajo" ... to namreč samo Italijani počnejo ( pa je pri njih dejansko to zakonsko poštimano in kazensko preganjano, z razliko od Slovenije) :wink: ... sicer pa so to zgolj moje izkušnje
Yogo
Uporabnik
yogo wrote:
Simak-R wrote:Dvomim,da je kdo tako glup,da bo dal samo zato več,ker je slovensko vozilo.
po tvojem je torej od cene odvisno kakšno vozilo "dobiš"?

... in ja, takih, ki so "cepljeni" na vozila z Slovenskim poreklom je veliko :lol: ... to je opazno predvsem pri pooblaščenih prodajalcih ( ne švercerjih), ki prodajajo sjebana jajca pod "krinko" Slo. porekla :roll: ... no, taki naivni kupci imajo v svojih "skisanih" glavah mnenja, da Slovenski avti se pa ne razbijajo in števci "popravljajo" ... to namreč samo Italijani počnejo ( pa je pri njih dejansko to zakonsko poštimano in kazensko preganjano, z razliko od Slovenije) :wink: ... sicer pa so to zgolj moje izkušnje
Če boš prebral še prvi del stavka ki ni označen z črno,boš videl od česa je odvisno po mojem kakšno vozilo boš dobil ;) Da se razumemo,ne trdim,da se nateg zgodi zagotovo pri nakupu iz IT,ampak ne poznam nikogar,ki ni imel problemov po nakupu motorja v IT,žal pa jih je kar nekaj...
In glede na to,da je Slovencu definitivno lažje preverit okoli vozila pri nas kot v Italiji (vidiš kolikokrat se kaj ugotovi že na tem forumu,ko se kupuje avto...)kdo pozna lastnika ITD ITD...
Uporabnik
:wink: :f_appl:
Accord 2.0 sport
HR-V 1.6 sport
T-MAX 530
GSX-R 1000 K6
Uporabnik
Simak-R wrote:
yogo wrote: po tvojem je torej od cene odvisno kakšno vozilo "dobiš"?

Če boš prebral še prvi del stavka ki ni označen z črno,boš videl od česa je odvisno po mojem kakšno vozilo boš dobil ;) Da se razumemo,ne trdim,da se nateg zgodi zagotovo pri nakupu iz IT,ampak ne poznam nikogar,ki ni imel problemov po nakupu motorja v IT,žal pa jih je kar nekaj...
In glede na to,da je Slovencu definitivno lažje preverit okoli vozila pri nas kot v Italiji (vidiš kolikokrat se kaj ugotovi že na tem forumu,ko se kupuje avto...)kdo pozna lastnika ITD ITD...
Kakih problemov točno? Je motor zaribal? So kupili "jajca"? So kupli "ukradeno robo?? Vse razen prvega se da lepo preverit, brez težav ;)

Koliko zadev si pa ti v IT ali v tujini kupil? Imaš izkušnje na tem področju? Saj ne mislim dost pametovat okoli tega, ampak žal je v mnogih primerih tako, da se določene stvari govorijo na podlagi "rekla-čula". NA fotumu se res marsikaj ugotovi, mnogo je pa tudi "natolcevanj" ljudi, ki avta še od daleč videli niso. Sicer pa se karamboliran avto, še prej pa motor opazi še po 5 minutnem ogledu... če se v nakp spuščajo laiki, se ne čudim, da jajca kupujejo :wink:

Kolega dolga leta uvaža ( samo) motorje, konkretno iz Milana kjer je izbira ogromna :arrow: cene nekoliko nižje in do sedaj problemov z motorji ni bilo ( ne z ukradenimi zadevami, zjebanimi zadevami, ki so sicer tudi na prodaj - karambolirani motorji, ravno tako kot pri nas). Tudi sam sem pred leti tam kupil motor, ga prodal naprej in lastnik ga še vedno "pegla" :twisted: .

Lahko konkretno povem o katerem prodajalcu govorim. Lastnik Luigi je po mojih izkušnjah pošten ( pove kako je z motorjem še pred ogledom), strokovno podkovan in zna svetovat, uredit dokumente in zrihtat rezervne dele nove/ rabljene po ugodnih cenah. Zraven je tudi delavnica, kjer z veseljem zamenjajo / popravijo kak bike. Žal nima spletne strani ker se zadeve zelo hitro "obračajo". Skratka priporočam ;). Njegova sestra ima v bližnji okolici tudi trgovino z novimi motocikli in opremo, tako da se z lahkoto uredi tudi popust za kako čelado, kombinezon.

MOTTAMOTO:
Mottamoto Di Motta Luigi & C. Snc
Via Degli Artigiani,4
23880 Casatenovo
Tel.: (+39) 0399960371

še link do lokacije:
http://www.prontoimprese.it/lombardia/l ... 36315.html

Druga zadeva pa je, ko se kupujejo vozila zgolj zaradi "super" ugodne cene, za katero se ponavadi skriva "surprise"... ampak ta praksa je zelo prisotna tudi pri nas ;)

Evo, to je iz moje strani vse
Yogo
Uporabnik
Od uvoznika za slovenijo sem kupil dva motorja in oba sta bila odlična, par frendov imam ki majo motorje iz italije pa brez problemov. Povsod so slabi, dobri pa nekaj vmes
če kdo rabi pa naj tle kaj pogleda al pa pokliče :

http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=6
Lahek kot peresce hiter kot raketa :)
Uporabnik
kle sem jaz dve sezoni nazaj kupu ninjo6 pa ni bilo nobenih problemov
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels