Uporabnik
Cagiva Mito by dolenc46
Pa da vam poleg accorda predstavim še mojo prvo ljubezen. Upam samo da ni nič narobe če ni honda.

Gre se za Cagivo Mito letnik 1998 z 28.000 prevoženimi kilometri. Kupil sem jo pred slabim mesecem, ker sem si jo že 1 leto res zelo želel.

V bistvu sem imel do sedaj skuter, sem si reku da bo zadoščalo dokler ne naredim izpita za avto, me bo potem tako ali tako minila ljubezen do dveh koles...pa ja...sem naredu izpit in kaj kmalu ugotovil da to le ni to kar sem pričakoval. Čeprav so vsi to upali ker je v družini že bil motorist pa ga zdaj ni več.
Ampak to me ni ustavilo, in sem 1 mesec po opravljenem izpitu za avto pripeljal domov cestaka. Za motor še nimam izpita, ampak sem vseeno že naredil par kilometrov in sem tako navdušen kot še nikoli.

Sem imel v planu da bi dal celo barvat, pa sem si premislu, bom raje kupu en dober kombinezon pa novo čelado.

Evo še slike
Image
Image
Image
Image

Do zdaj sem imel tole raketo, ki pa ostaja doma, je blo preveč vloženega denarja da bi ga zdaj prodal, gre pa v bistvu do 80km/h v štric z mitotom :)
Image

Drugače pa samo upam da na mitotu naberem dovolj izkušenj in da me srečno pripelje na vsak cilj.
Uporabnik
Kaj je to tista Cagiva, katera ima 7 prestav?
____ D e l S o l ____
/O>_ o___H___o_ <O\
||||=_/ _______ \_=|||

Enkrat Honda, vedno Honda!
Uporabnik
Ja ima 7 prestav, ima pa gor že Gianelli izpuh.
Uporabnik
Lepo previdno po pameti na cesti pa bo kul,pa izpit narest pa bo 8)

kar se pa tega tiče kar si napsial: Sem imel v planu da bi dal celo barvat, pa sem si premislu, bom raje kupu en dober kombinezon pa novo čelado.
Dobr si se tole odloču :wink: 8)

Srečno in varno vožnjo ti želim!
Adria Drift Series www.adriadriftseries.com
Uporabnik
Simak-R wrote:Lepo previdno po pameti na cesti pa bo kul,pa izpit narest pa bo 8)

kar se pa tega tiče kar si napsial: Sem imel v planu da bi dal celo barvat, pa sem si premislu, bom raje kupu en dober kombinezon pa novo čelado.
Dobr si se tole odloču :wink: 8)

Srečno in varno vožnjo ti želim!
x2
Uporabnik
cagiva je kr lušn motorček :lol: sem mel stari model, tut s sedmimi prestavami in z 160ccm polini kitom. :roll: je šla kr občutno več od take kot imaš ti. :lol:

čuvej jo :wink:
Uporabnik
mito je za mene najlepsa 125.ka in mislim da tudi med najhitrejšimi
Uporabnik
Čestitke ob nakupu,pa srečno vošnjo :wink: pravi mali Ducati 998 :twisted:

...kje so ti časi ko smo se z 125-kami vozili :)
Accord 2.0 sport
HR-V 1.6 sport
T-MAX 530
GSX-R 1000 K6
Uporabnik
huda je, huda 8) a kej stuntaš?
Najraje pedenam svojo rjavico 6gen civica 1.4 v 1.5 da bo letu k integra.. Joj prejoj

A se men sam zdi, al so res sam štajerci na hondaforumu?
Uporabnik
Hvala za pohvale!

Ja Bostrom sej naslednja želja je pa 748...

UrosS nisem jst ravno stunter mam rajš ovinke in hitrost. :wink:

Prvo pa najbrž pride vsa oprema in pa nove gume. Ketna je videt še v redu edino disk je pa tut že svoje naredu, tako da to še pride. Aja pa prednji vizir prozoren ker ta je kar iz poliestra narjen in se ne vidi čez, pa še grdo je.
Uporabnik
:D ...greš pa po stopinjah mojega dobrega prijatelja...ki pa sedaj vseeno vozi Japonca :wink:
Accord 2.0 sport
HR-V 1.6 sport
T-MAX 530
GSX-R 1000 K6
Uporabnik
Uuuu...Mito pa Typhoon 8) Kot da sebe vidim 10 let nazaj...Kar se Mita tiče najboljša 125 za moje pojme...

Srečno vožnjo z njo in naj ti služi.Drgač pa tako kot so ti ostali rekli prvo izpit pol pa na cesto :wink:

Typhoon pa je itak zakon od skuterja...tudi jst ga imam še zdej in nevem če bo šel kdaj stran ...Jst mam not 70 kit in gre z lahkoto 100 + ... dele zanj je pa tudi lahko dobit :D
Uporabnik
Sej v bistvu med Aprilio RS in Mitotom ni neke hude razlike, čeprav pravjo da mito bolj gre in ima boljšo ciklistiko, čeprav pa po drugi strani rajši zariba. Tko da bomo vidl kako bo.

Mi je pa mito bolj všeč že iz razloga ker je bil včasih pri hiši Ducati 996 SPS, 916-ko ma pa stric. So pa bli doma pri nas 15let samo suzuki-ji.

Kar se typhoona tiče ma v bistvu zamenjano vse od gredi naprej pa do vilc in večjih koles...

Gre pa nekak tkole:
http://www.youtube.com/watch?v=nMtosLj8Bu8
Uporabnik
Včeraj greva z sošolcem do mene domov z namenom da greva sprobat razlike med najinima mitotoma. Nardiva ene 15km čez krivine, zamenanjava motorja, ugotoviva, da je moja leva ročka zvita na dol, njegova pa na gor, moja zadna guma za v kanto...

Pa sprobejva še na ravnini kakšne so razlike med mojim EVO1 in njegovim EVO2...
Ravnina dolga 1km z blagim ovinkom na koncu tako da se res da varno tiščat brez da ti kdo pripelje na cesto. Peljem njegovga mitota, vrtiva oba do konca čez vse prestave ko ga pr 140km/h kar na 1x ni več videt za mano, obrnem se zapelem nazaj in ga vidm kako ga rine do prvega placa...noče vžgat prav...kr zmankal ga je...

Potem sem mogu motor rint še do enga skladišča od koder sem ga danes prpelou domov s kombijem.

Po kosilu se ga lotva s prjatlom, plastkie stran vse odklopt, mašino vzameva dol in odnesevba v delavnco, kjer imam "ponk"

Sumu sem na semering na gredi in na ležaj ker je v obratih že ružu na konc pa žvižgou.

No in sem ga razdru in presenečen ugotovu da je bat ki ima za sabo slabih 1000km zaribou :f_sad:

Upam da se bo dal cilinder popravt, bat je pa za zamenat ker je obročke kar zašvasal not...

Evo slike te podrtije
Image
Image
Image

Mi je pa čudn zakaj je bat na vrhu ob robu kar obžgan kot da bi ga skurl :?: (2 slika)
Uporabnik
Jbei ga to je 2-taktn motor. Sm tut sam dau čez 500€ na mojo bivšo RS-ko.
My car/motorcycle , my temple.
Uporabnik
najbrš si mel premal bencina v mešanci, pa se je grel k psica in ti je posledično bat malenkost stopil.. lohk bi lo tut to :?
Najraje pedenam svojo rjavico 6gen civica 1.4 v 1.5 da bo letu k integra.. Joj prejoj

A se men sam zdi, al so res sam štajerci na hondaforumu?
Uporabnik
ja 2takt je zabaven za vozt, sam šraufat morš znat. Drugač sem pa v skuterja jst vrgu tud že čez 1k pa mi ni nč žou, sam vredn je pa nula.

Ne verjamem ker je bla svečka čist črna ne pa rjava tko k bi blo treba. Čeprav je pa blo al preveč olja ker je kr dobr kadila tut k je biu segret ali je pa to zarad obročkov k niso pobral vsega olja s sten in je zato kadil.

Sej gre jutr na obdukcijo k stricu pa bo on povedu kaj ga je tko z=bal, da lahko to zrihtam da se ne bo to ponovil.

:cry:
Uporabnik
res skoda za to kar se je zgodilo... :? drugac pa milsim da si cist pravi motor kupu.. :wink:
tudi sam sm si ga lastil slabe 2 leti nazaj imel sm kit gor in je do 200 prisu, kr z lahkoto.. :wink: je pa za moje pojme motor z dalec naj lepsim dizajnom.. 8)
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabnik
Če je svečka črna imaš preveliko dizo ali zapacan filter zraka(prej prevelika diza). Posledica je preveč goriva v mešanici z/g, slabo zgorevanje(siv dim tudi ko je na delovni temperaturi), slabo mazanje cilindra, ker ti nezgoreno gorivo "pere" stene cilindra in bata...pri daljšem priganjanju(sploh pri teh obratih) lahko pride do tega, kar se ti je zgodilo.
Dim iz izpuha je lahko tudi posledica usedlin na stenah izpuha. To je kar pogosto pri 2T, sploh če imajo slabo zgorevanje. Preglej izpuh.

Pa upam da mešanico sam delaš, ker na oljne pupice se ni za zanašat.

Če je krom na steni cilindra poškodovan, se da vtavit pušo iz gusa.

Športna smola se temu reče. Več sreče z motorjem v prihodnje.
Uporabnik
No pa mam. Danes sem nesu cyl, bat pa gred k stricu v upanju da bo reku da se da vsaj cyl rešit. No pa je sam še za u kanto. :cry:

Vzrok je pa premau bencina in je bat čist zažgal.

Zdej mi ne preostane druzga kokr dat 300€ za nov bat pa cyl. Bomo pa verjetn šli v italijo če nam bo en kolega zrihtou kej cenej.
Bom mal posliku ko bo nova roba doma in motor spet na cesti. :D
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels