Insane
Nakup Scooterja / mopeda
Rabim nasvet. Pojma nimam o teh prduljah. Sem brskal po starih temah ampak so res stare....

Kolegica bi kupila moped ali scooter za prevažanje po mestu in na rožnik (tam dela). Cena je do nekje max 500 €.

Najbolj me zanima zanesljivost, poceni vzdrževanje, mala poraba in preprostost vožnje. Izgled ni pomemben. Pač neki za drdrat od A do B.

Kolikor mi je jasno je Typhoon ena boljši izbir med scooterji. Pri mopedih, ki so boljši ker imajo velika kolesa (prednost) je izbira majhna.

Predlogi? Kaj pazit?

Če kdo pozna koga da prodaja kaj podobnega in je v dobrem stanju se priporočam.

Hvala
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabnik
Re: Nakup Scooterja / mopeda
Typhoon je dober, vendar je še zračno hlajen. Sam bi izbiral (sploh, če je skuter za punco) kak Zip, ker je manjši, lažji pa še vodno hlajen. Vsekakor pa se bi ustavil na piaggiotu ali gileri runner. Piaggio ima res največ kosov, tako od konkurence kot original (za nas, ki živimo blizu Italije pa sploh). ZIP-e se precej težje dobi, vendar se da. Drugače je še piaggio quartz, ki se tudi dobro obnese.

Nikakor pa ne kupuj kakih kitajskih "jajc", ker ko nekaj crkne (in crkne sigurno), imaš samo probleme z rezervnimi deli...
Insane
Thanks. Gilera Runner je potem tudi ok za vzdrževanje?

Ostali ki ste iz Lj in okolice. Kam pa vozite prdulje šraufat?

Kaj pa kaj takega?

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3847575

Ima večja kolesa. Motor pa je verjetno enak?

LP
BMW 540i

Uporabnik
kolegica ima neki takega in je full zadovoljna.
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3732648
Civic EG5-swap tuned B16 -sold

EK4 Ferio - sold

Accord CL9 - sold
Uporabnik
Šraufat ga boš lahko pa k men vozu. Večino skuterjev tle okol mene jst pošraufam tko da prbližno vem za kaj se gre.

Drgač pa ko kupuješ skuterj nej bo na ferg,(v bistvuje vse razen aprilia SR Ditech je el. vbrizg) ker drugo še na uradnih servisih ne znajo popravt, pa če kej crkne stane več kot cel skuter.
Kot drugo je fajn da kupš tak skuter ki še ni bil predelan(brez zamere ampak od štajercev ne kupuj) ker to eni mulci vsak dan cyl gor dol, blok skup, narazen...od kakšen punce ali podobno.

V bistvu pa ne morš kupt slabga skuterja, če le ni kitajc, typhoona mam jst pa je zračno hlajen ampak je čist ok(je predelan pa se tut nič ne pregreva), gilera runner, piaggio NRG in pa aprilia SR(ferg) pa imajo vsi piaggio mašine, tako da nimaš kaj falit. Potem ostane še najbolj priljubljen yamaha aerox(ga mam tud doma :D ) pa lahko rečem samo vsaka mu čast. Moj ima že prek 40k km pa je notri še prvi bat in cyl, zamenjan pa je samo auspuh in valjčki pa je končna po števcu od avta dobrih 90km/h. Star je pa 10 let.

No pa malaguti(konkretno ta iz linka ma isto mašino kot yamaha aerox tako da ni tudi ogromno zdrži).

Aja pa za 500€ boš težko dobil RES ohranjen skuter, sploh runnerco. :wink:

Pa še par mojih predlogov:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3905676
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3862886
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3864350
Insane
Hvala ti za podatke. Pa prosil bi za tel št po zs. Da se za servis zmenimo.

LP
BMW 540i

Uporabnik
Tamau ima NRG 50ccm, notri so blokade, gre kakih 60 po stevcu in kuri ene 5 litrov +- nekej.

Ta drug brat ima Gilera Runner 180 4T, gre ene 130 in zelo hitro tudi pride do te hitrosti, kuri max 3.5 litre.

Zanimivi so teli skuterji :)
[url=http://www.jdm.si/]JDM.si[/url]
ITR#05182
Uporabnik
dolenc46 wrote:Drgač pa ko kupuješ skuterj nej bo na ferg,(v bistvuje vse razen aprilia SR Ditech je el. vbrizg) ker drugo še na uradnih servisih ne znajo popravt, pa če kej crkne stane več kot cel skuter.

S temu se pa nebi strinjal. Sam imam SR-a Ditech R Factory (el. vbrizg, piaggiotov agregat) in moram rečt da je zakon motor.
Vsaj kar se glede ekonomičnosti in prijaznosti do narave tiče je daleč pred fergazarjem. Moja je odblokirana, brez predelav, gre max. 83km/h, pije pa smešnih 2,5litra. Napram kolegovi, ki je navadna, se pravi na ferg., ima končno cca. 4km/h manjšo, porabo pa še enkrat večjo.
Glede agregatov z el. vbrizgom je pa tako, res je da v primeru okvare nimaš sam kaj delat na njem in greš lahko samo via uradni servis, po drugi strani pa so danes te agregati tako vzdržljivi da ob normalni uporabi pomoje ni bojazni da bi kar tako crknu...
Ghost Racing Honda
Uporabnik
Ja to je res, samo kdo pa še "normalno" uporablja skuter. Če pa kupiš novega je pa spet preveč €. Jaz sem samo zaradi cene če se kaj pokvari odsvetoval nakup Di-techa. Drugače je uredu skuter, ga ima kolega pa kr špila, samo se mu pa pozna da ne gre več tako kot včasih, ima blizu 20k km pa nima več neke prave moči. Se pa gre za ta star model SR-ke. Ti maš verjetno ta novo.

Za novo sem slišu da jih elektronika matra, pa za 2 primera vem da jima je šla tako da ne vem koliko je zanesljiv. :?:

Jst sem še zmeri za fergazer, simpl narjen, če kej crkne je pocen za popravt(sploh zračno hlajeni) pa tud ne pije tko hudo. Men yamaha aerox pije dobre 3 do 4 litre pa gre skoraj 100km/h,kar je dosti več od Di-techa. Ma pa že več kot 40k km pa se zelo malo čuti na izgubi moči Se ampak ne tako hudo.

Zamenjan je pa samo auspuh in vario po novem ker je bil original že zelo znucan. Auspuhu smo kolen že 3x švasal ker ga je prežrl od vseh teh kilometrov, jermen je bil že skoraj pol tanjši od novega,.... mašina pa kr dela in dela. Lahko da je ta skuter izjema ampak naj ti povem da je skos gas do konca :rockon:

Aja pa prijaznost do narave :rotfl: kolkr teji sesalci onesnažijo naravo se res nebi sekirou ali je ferg ali ajnšpric.
Insane
Drži, 2 taktniki in prijaznost do narave ne gre skup. Sicer pa žrejo tile skuterji nenormalno., glede na to da nikam ne grejo. Stara Aprilia Pegaso 650 kolegu žre okoli 5 litrov. Malo navit scooter pa 4 do 5 litrov. Ja fak no. :rotfl: Edino kar jih drži pokonci je to da ne rabiš izpita. Vse ostalo je kr neki.

Pa da o ceni ne govorimo.

Jaz zase nikol ne kupim tega kupa plastike, pa še čez robnik ne moreš zavit. Ampak kaj čmo, če ostali rabijo.

LP
BMW 540i

Uporabnik
Ja poraba ni majhna glede na kubaturo. :?

Drgač pa men typhoon pije 10l+ ko ga žgem, in ob tanku k je velik 4 litre se ne morem prav daleč pelat, sem ga pa spravu tud že pod 2 litra. :shock:
Uporabnik
No kakorkoli, stvar okusa, oba agregata imata svoje prednosti in slabosti, na vsakemu posamezniku pa je da se sam odloči kaj mu je bolj.
Moram rečt da sem si to Aprilio kupil samo zarad tega, ker sem jo dobil od kolega za borih 800evrov z 3200km, cena nove se giblje čez 2600evrov :rockon: .

Zase sem zmagal. Vozim se praktično zastonj, na mojmu vti-ju ne nabijam kilometrov in še krepko prišparam na bencinu. Če sem prej dajal čez 250evrov za benz, me sedaj pride 30 evrov na mesec :D .
Ghost Racing Honda
ModeratoR
prodaj vtija pa kup bingota pa bo 20€ na mesec...
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Insane
Devil wrote:prodaj vtija pa kup bingota pa bo 20€ na mesec...
:rotfl:
BMW 540i

Uporabnik
Devil wrote:prodaj vtija pa kup bingota pa bo 20€ na mesec...
Ne skrbi fant, ga imam poleg vti-ja doma, pa ga ne vozim. Če misliš da mi je težko tankat bencin, potem slabo misliš.

Itak pa nisem šel v nakup skuterja, zato ker bi mi blo škoda za benz v vtija, sem pa pač izpostavu porabo, ker trenutno pri tem opazim največji prihranek...

Je pa razlog za nakup skuterja predvsem to, da se po končanem šihtu ne vsedem v pregret avto, ki se mi itak ne shladi do doma, prišparam marsikatero buško in praske na avtu, ki so posledica šlamparije ljudi na parkiriščih, prihranim na času za pot v službo in nazaj, parkirni prostor ni vprašaj, nimam skrbi da mi bo kakšna toča zbila avto...
Ghost Racing Honda
Insane
No da zaključimo temo. Scooter smo kupili, dolenc46 je bil v veliko pomoč in pregledal prduljo. Če kdo rabi serviserja, priporočam dečka. :yes:

LP
BMW 540i

Uporabnik
Po mojem je stara Vespa še vedno zakon...

Če dela, dela zmerom in drži ceno....
www.svetoglasov.si VSI OGLASI NA ENEM MESTU VIDEO OGLASI
Uporabnik
GašperValenčič wrote:Po mojem je stara Vespa še vedno zakon...

Če dela, dela zmerom in drži ceno....
V primerjavi z novejšimi skuterji, ima Vespa vozne lastnosti na nivoju skiroja... Je pa lepa za vidt :)
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels