Pozdravljeni,
Moja prva tema na tem forumu bo "varčevalno" obarvana. V časih, ko nas država stiska z vse višjimi davki, dragimi vrtci ... je lahko nekaterim že servis precejšen strošek. Ja vem, nekateri med vami, imajo dovolj denarja in ne gledajo na vsak cent, ti lahko temo mirno preskočijo. Namenjena je predvsem temu, da se medsebojno obveščamo, kje se da dobit poceni dele, kje je servis dober... V bistvu bi bil glavni cilj te teme dobiti ven res najcenejši servis Honde, ki bi bil obenem še kvaliteten.
Sam vozim honde že več kot 10 let in sem si glede uradnih servisov že ustvaril mnenje. Vem kateri so dobri, vem pa tudi, da se pri servisnem materialu za Honde dogajajo precejšni cenovni premiki, včasih tudi čudni, poleg tega se človek tudi naveliča fint, da ti sredi poletja nalivajo vitrex po 4 eur za liter, ali pa se spreminjajo količine olja na računih ali cene istih storitev.
Če bo komu morda rabil tale nasvet. Veliko vas verjetno uporablja Shellov 5W-40. Ta je po moje najcenejši v Leclercu. Včasih imajo celo posebne ponudbe in dobiš 7 litrov za cca 30 evrčkov. Na uradnem servisu seveda to ne bo šlo.
Še bolj hudo stvar pa sem v zadnjih dneh odkril v nekih spletni hondini trgovini:
http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine- ... 62e4a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdo ve koliko ti to olje računajo pri nas? Čista svinjarija!!! Ko človek malo preveri še cene svečk Iridium pri nas in v tujini potem si pa že kar malo jezen kako nas gulijo. Po moje ne gre za nič drugega kot dogovorne cene, kjer cene pri nas malo poštajgajo in se lahko hebeš, po domače povedano. Toliko pač je pri nas. In potem sprašuješ zakaj je bilo pa 3 leta nazaj še 75% cenej kot danes. Ja uvoznik je dvignil pravijo. Al pa ta je pa še boljša. Ja toliko pa nikoli ni bilo, to vam pa niso dali original delov. In to ti reče uradni servis za drugi uradni servis. Kar hočem povedat je to, da se da s pomočjo spleta pri glavnem servisu mastno prišparat pri delih, ker nas kar precej nategujejo. Vsaj tiste, ki gremo na uradni servis. No saj mogoče bo kdo rekel, da so slovenski hondini deli boljši od angleških. Nedvomno se na balkanu vse pozlati hehe. Se človek kar zamisli o cenovni "politiki" rezervnih delov pri nas. Poglejte koliko je v angliji celoten brisalec, koliko pa gumica pri nas...
Kakorkoli že jaz v tej štacuni še nisem kupoval, ampak nameravam. Poštnina 20 Funtov nese, če se prav spomnim do 20 ali 30 kg robe, nisem čisto prepričan, potem se pa začne dvigovat...
Kolikor sem videl so na straneh omenjeni tudi trije mehaniki, ki v popoldanskem času naredijo kak servis, oz. nekateri že imajo svoje firme. Uradni ponekod pustijo, da prineseš svoje olje za motor, ne vem pa kako bi gledali, če bi prinesel vse svoje. No saj vsega se sploh ne splača, saj imamo pri nas določene cene normalne, določene pa so cehovsko našponane do nerazumnih nivojev. Zanimalo bi me koliko popoldnaci računajo za male servise, menjavo olja v menjalniku in velike servise. Poleg tega me zanimajo tudi vaše izkušnje z njimi glede cen in kvalitete.
Pa veliko kilometrov
Bojan
Pa gledaš ceno z davkom in preračunano v eur?
Mene sicer jezi predvsem to, da lahko oni tam doli pridejo tako poceni skozi, ob občutno različnem standardu z nami.
Enako velja za vso potrošno robo. Bolj kot greš na vzhod, bolj vse preplačujemo.
Mene sicer jezi predvsem to, da lahko oni tam doli pridejo tako poceni skozi, ob občutno različnem standardu z nami.
Enako velja za vso potrošno robo. Bolj kot greš na vzhod, bolj vse preplačujemo.
Če boš kupoval na tej strani mi povej, pa bi še jaz naročil kakšne 4L nekega drugega olja, pa se poštnina razdeli.
Power is nothing without control!
**** klimo!
**** klimo!
res je, žal je v SLO takšna politika oz. marže dobaviteljev, da te boli glava in ne samo pri servisih za avto, nasploh skoraj vsa potrošnja....če gledaš obleke, multimedijo, igrače, itd...žalostno, ampak resnično.eljuero wrote: Mene sicer jezi predvsem to, da lahko oni tam doli pridejo tako poceni skozi, ob občutno različnem standardu z nami.
Kar se tiče teme, pa mislim, da če bi vse dele za servis nabavil sam, bi te verjetno tudi vsak popoldanec malo postrani gledal, razen če ti je to kolega-prijatelj, da ti to delo opravi za par 10 eur....saj drugače od same storitve za servis verjetno prav veliko zaslužiti ne more.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Se bova zmenila konec tedna. Pošlji mi artikel pa bom pogledal. Pa vin številka mora biti tudi, ker vsak artikel posebej preverjajo. Sem gledal so pakne tudi pol cenejše kot pri nas.Stallone wrote:Če boš kupoval na tej strani mi povej, pa bi še jaz naročil kakšne 4L nekega drugega olja, pa se poštnina razdeli.
Drugače pa nisem mislil da bi kdo delal celoten servis za 10 evrov. Zanima me koliko popoldanski mehanik oz. neuradni servis računa za mali servis (olje, filtri), večji servis (zraven še olje menjalnika)...
Uradni servis za mali servis računa 40-60 eur za delo. To se mi zdi poceni, če upoštevaš, da pol pobere država. Je pa v eni uri vse fertik.
Verjetno tudi sicer ni težko nekoga dobit za 40 eur za mali servis. Zanima me torej koliko plačujete pri popoldancih oz. neuradnih servisih? Če kdo hodi k njim? Pa kako ste kaj zadovoljni? Pomembno je, da poznajo honde, da kej ne ****. Na bmw-forumu majo 100 stranske debate o neuradnih servisih, tukaj pa vsi samo k Seliču? Sam ne zdej od Seliča pisat, ker uradni servisi tule niso tema.
BMW-jaši imajo speciaizirane neuradne servise, mi imamo pa samo uradne??
Modelarji vseh dežel, združite se.
Jaz Shell olje kupujem pri GMT na Zagrebški v Mariboru - mi vedno dajo popust tak da plačam cca 11-12€ za liter, včasih celo maj kot 11€.
7 gen. civic 1.6 04l.
olje mobil 5/40, oljni filter, hladilna tekocina. kontrola vseh tekocin in sveck. pa se pregled podvozja.
40€ pri vojci z njegovim materjalom. pa se na pir me je zapelo..
olje mobil 5/40, oljni filter, hladilna tekocina. kontrola vseh tekocin in sveck. pa se pregled podvozja.
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....
CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Se podpisem pod to,jaz tudi vozim vse k njemu in je res ugodn glede servisov za drugo pa nevem ket nisma nic kaj drugega delala na mojih avtihSilverCRX 98` wrote:7 gen. civic 1.6 04l.
STREET LEGAL HONDA TEAM
40 eur za vse skupaj je pa kar malo huda. A se hecate?
Jst vozim k Urošu, blizu Škofje Loke...pa je servis 20€...pa olje po 12€...oljni filter je slabih 10€...zračni pa okol 10€...oziroma za Sko 40€...ko je dražji...itd... Čist sprejemlive cene, sploh ko je vse uradno...
40 € je za tebe dosti? Da naredi servis in on da materjal?Gros wrote:40 eur za vse skupaj je pa kar malo huda. A se hecate?
STREET LEGAL HONDA TEAM
po moje je mislil - premalojure_vti wrote:40 € je za tebe dosti? Da naredi servis in on da materjal?Gros wrote:40 eur za vse skupaj je pa kar malo huda. A se hecate?
Ja to se mi zdi neverjetno poceni. Selič ima delovno postavko 15 ali pa 20 delovnih točk po 3 Eur. To je 45 ali 60 eur brez davka za delo. Ma pod 200 Eur skupaj z materialom ponavadi ne gre.
Za 40 Eur ti serviser ne more računat dela, ker že sam material nanese toliko oz. več. Mikrofilter je 15, pa zračni filter 25 in je konec
No če ga samo spiha, je pol oljni filter 10 eur. Olje je pa cca 30 eur. Ni glih računice.
lp
Za 40 Eur ti serviser ne more računat dela, ker že sam material nanese toliko oz. več. Mikrofilter je 15, pa zračni filter 25 in je konec
lp
Da si mal sposodim temo, koliko je nekje povprečna cena za OEM svečko na servisu?
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Pred parimi meseci sem informativno spraseval za svečke za mojega Cvica 1.8 letnik 2011 in se mi zdi, da je bila ponudba 23 € + DDV na svečko. Jih grem pa naslednji teden kupit, ker imam servis na 120k km zelo kmalu in ti lahko sporočim točno ceno. Če pa rabiš ceno za navadne svečke ti pa ne znam povedati cene.
Rabim zgolj okvirno, da vidim ali se jih splača na coxmotor.com iz GB uvozit.aleš_honda wrote:Pred parimi meseci sem informativno spraseval za svečke za mojega Cvica 1.8 letnik 2011 in se mi zdi, da je bila ponudba 23 € + DDV na svečko. Jih grem pa naslednji teden kupit, ker imam servis na 120k km zelo kmalu in ti lahko sporočim točno ceno. Če pa rabiš ceno za navadne svečke ti pa ne znam povedati cene.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
poklici na servis in vprasaj.zsoru wrote:Da si mal sposodim temo, koliko je nekje povprečna cena za OEM svečko na servisu?
Dizli imajo ogrevalne, bencinarji imajo navadne in tudi razlicne....tako da najbolje da poklices.
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Kam peljati k "popoldancu" na servis v okolici Domžal (do 20 km).
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Franci Ihanhondavti wrote:Kam peljati k "popoldancu" na servis v okolici Domžal (do 20 km).
Information
Moderators