Uporabnik
Re: Kateri servis priporočate
vw92 wrote:No, ce koga zanima koliko pride mene mali servis za accorda CL7: motorno olje 5W-40 (shell ali castrol), originalni filter olja, filter klime (aktivno oglje), filter zraka = 60€.

Ko pa vidim, da nekateri naprimer dajo toliko le za olje, brez filtrov in dela, bi pa avto prodal in vozil bicikel...hehehh..
Tako je, če mene uprašaš čisto normalna cena.
Uporabnik
madejapan wrote:
vw92 wrote:No, ce koga zanima koliko pride mene mali servis za accorda CL7: motorno olje 5W-40 (shell ali castrol), originalni filter olja, filter klime (aktivno oglje), filter zraka = 60€.

Ko pa vidim, da nekateri naprimer dajo toliko le za olje, brez filtrov in dela, bi pa avto prodal in vozil bicikel...hehehh..
Tako je, če mene uprašaš čisto normalna cena.
Seveda da je, ne pa neko nabijanje cen glede teh osnovnih opravil pri avtu, no, edino ce je avto mlajse pa je pol garancija pa te fore, pol pa je druga zgodba..je pa res da nikol ne bi in ne bom mel avta, da je v garanciji in da dajem na pooblascencu 150-200€ za menjavo olja in filtrov, in gledat majstra kak to v pol ure naredi ali pa se prej...torej zasluska ima v pol ure cca. 100€, tolko niti Messi ne zasluzi v pol ure :lol:
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
Jaz servisiram svojo Hondo pri Seliču in sem šel sedaj za foro gledat prejšnje račune in sem opazil, da je Selič spustil ceno olja. Pri zadnjem servisu letos februarja mi je računal liter olja Shell 5W-40 8,23 €, lani pa 12,50 €. Tako, da me je prišlo olje (3,8 l) 31,27 €, kar je OK cena. Pa za delo sem plačal 60 € neto, avto je bil tam 2 uri, se pravi ura dela 30 €.

Zame osebno so cene pri Seliču čisto primerljive z drugimi, če ne celo ceneje. Čeprav je avto star 8 let, ga bom še vedno vozil k njem, ker so prva liga.

lp
Uporabnik
kemarkone77 wrote:Jaz servisiram svojo Hondo pri Seliču in sem šel sedaj za foro gledat prejšnje račune in sem opazil, da je Selič spustil ceno olja. Pri zadnjem servisu letos februarja mi je računal liter olja Shell 5W-40 8,23 €, lani pa 12,50 €. Tako, da me je prišlo olje (3,8 l) 31,27 €, kar je OK cena. Pa za delo sem plačal 60 € neto, avto je bil tam 2 uri, se pravi ura dela 30 €.

Zame osebno so cene pri Seliču čisto primerljive z drugimi, če ne celo ceneje. Čeprav je avto star 8 let, ga bom še vedno vozil k njem, ker so prva liga.

lp
Včeraj sem na vpoklic k Seliču peljal svojega Accorda (kot zanimivost očitno je imel sam Accorde včeraj, vsaj dokler sem bil jaz tam do 11h, ena gospa pred mano, jaz ter še 2 gospoda za mano) ter hkrati opravil tudi redni letni servis. Zamenjan oljni filter, olje, mikro filter, tesnilo oljnega vijaka, drobni material ter delo v celotni vrednosti 91,80€.
Olje sem kupil na preko spleta, vendar če ima Selič res takšne cene kot pravi kemarkone77, potem sploh nima smisla, da ga naročam preko spleta in vozim s sabo. Namreč na motornaolja.com Shell Helix Ultra 5w-40 5l stane 36,9€ + 3€ poštnine (4l je po ceniku 29,9€) in je človek na istem, če vzame olje pri Seliču.

Tudi sam bom storil enako kot kemarkone77 in navkljub temu, da je avto star 6 let, ga bom še vedno vozil k Seliču, pa čeprav moram zato prevoziti pol Slovenije. Skratka odnos, profesionalnost in tudi ok cena, vse štima, tako da samo kapo dol celotni Seličevi ekipi :ave:
Uporabnik
Jaz pa to olje kupujem pri GMT na Zagrebški v Mariboru in je vedno cenejše. Nazadnje sem dala za liter 6€ - ker me že poznajo, mi vedno dajo popust. Ko sem Seliču to omenila, mi je rekel, da je to malo sumljiva cena, da je vprašanje, kaj mešajo noter, ampak, če ga imam samo za dolivanje tu pa tam, ni hudega.
Uporabnik
Ko berem te cene se počutim kot nategnjen osel :)

Redni servis AC Mobil MB, oktober lani.
4 l olja iz soda = 61 EUR, če brez popusta.
Delo (olje, filtri) 23 točk = 126 EUR, če brez popusta.
Suma s "popustom" = 215 EUR (- gumice).

Postavka delo sicer vedno variira od servisa do servisa?

Ni pa mi jasno, zakaj imajo 22% ddv na material, če ga sami "vgradijo".
Uporabnik
Pa sem še jaz našel podatke za svoj prvi servis:
Civic type-s 1,8 letnik 2011, servis pa je bil narejen septembra 2012.

13000 prevoženih km, menjava olja in oljnega filtra, dolitje 2 dcl hladilne tekočine, pregled vitalnih delov. Cena za vse skupaj 130€.
Kot rečeno, pred 3,5 leti, pri Žibertu v KR.
ModeratoR
eljuero wrote:Ko berem te cene se počutim kot nategnjen osel
Hvala enako :(

Dva tedna na AC delal servis po 1 letu starosti in 12500km in račun zgleda takole:
- Olje Magnatec 5W40 - 4,5L - 42€ + DDV
- Filter oljni 9,64 + DDV
- Mehansko delo - 1,3h - 65€ + DDV
- Ostale drobnarije (podložka, ekotaksa, potrošni material...)
-----------------------------------------
Skupaj 152,76€ :kaj:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Mogoče je pa le dobro, da se pogovarjamo o cenah, ker se očitno precej razlikujejo.
Za svoj zadnji mali servis pri Seliču sem za delo plačal 60 eur (olje, filtri, olje menjalnika, brisalec)
Veliki servis 2013 delo 120 Eur (poleg zgornjega še ventili, svečke, bencinski filter). Glede na količino dodatnega dela bi rekel value for money.
Žibertove cene mislim, da so precej podobne, AC zna bit pa druga scena. Tajkuni ****.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
eljuero wrote:Ko berem te cene se počutim kot nategnjen osel :)
:shock: :cry:
Verjamem, tudi jaz bi se!

P.S.: Lani za Accord-a CU plačal (seveda z računom in DDV) pri Selič-u 100 EUR za delo (olje, 2x filter, komplet prednje zavore, jermen, napenjalec, jermenica, obe polosovini dol-menjava manšete, dolitje zav. olja in odzračenje, nastavitev ročne zav., itd itd...
Aly wrote:Olje Magnatec 5W40 - 4,5L - 42€ + DDV
?? :shock:
Avensis Wagon T22 1999 LPG
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
dada wrote:Ko berem te cene se počutim kot nategnjen osel

Redni servis AC Mobil MB, oktober lani.
Suma s "popustom" = 215 EUR (- gumice).

Postavka delo sicer vedno variira od servisa do servisa?

Ni pa mi jasno, zakaj imajo 22% ddv na material, če ga sami "vgradijo".
Neumno se mi zdi, ko berem take komentarje, kje je najnižja cena dela. Vsi napišete olje, filter, par gumic, nihče pa ne napiše, kaj so vse naredili ali pregledali v postavki "delo". Kaj nihče tega ne vpraša? Menjati olje in filter je tako enostavno, da za to sploh ne rabite hodit na servis. Če nastavijo še ročno zavoro, pregledajo in očistijo zavore, menjajo zračne filtre, morda filter goriva, za vse to obstaja knjižica, kdaj oz. pri katerih kilometrih naj se to naredi, pa cena dela seveda naraste. Saj tudi v trgovini enkrat vzameš samo sadje, drugič pa "fasngo" in vsak ve, da to ni ista cena. Tako imajo vsi uradni servisi več ali manj enake cene servisnih storitev, razlika je samo v tem, da morda Selič, ki ima več strank, obračuna malo manj dela za posamezno servisno storitev in tako pridobi več strank. Tako zeloooo velikih razlik pa ni. Samo pri fušarjih.

Meni se iz Ljubljane ne splača vozit k Seliču, ker zjutraj zapeljem avto na AC-Mobil-Lj, po službi ga prevzamem. Da bi šel k Seliču, bi moral vzeti dopust, tu je še strošek goriva in ne bi nič prišparal. Pa s serviserjem se pogovorim, kaj vse bodo naredili, oz. kaj jaz dodatno želim.

Vedite, da je normativ menjave prednjih disk paken 1,2 ure. Pred leti sem se vračal s službene poti čez Gorenjsko in sem klical Žiberta za menjavo paken in mi je rekel, da lahko pridem ob 15.00. Direktno sem se pripeljal tja, takrat pa je ugotovil, da moram počakati dve uri. Ko sem po kratkem razmišljanju rekel, naj mi da samo pakne in grem, je šel ven in nestrpno gledal po delavnicah, kaj naj naredi, da me obdrži. Vzel sem pakne in jih doma sam zamenjal, rabiš samo dobre pol ure. Če ne znaš, pa pač čakaj in plačaj!
Uporabnik
Nihče ni omenil (vsaj ne, da bi zasledil) kje mora kdo servisirat svoj avto. Vsak naj ga tam, kjer mu to najbolj odgovarja. Dejstvo je, da jaz osebno za 4L olja, ki stane popvrečno med 25 in 30 EUR (za nas potrošnike z DDV-če ga pač nabaviš sam, za pooblaščene serviserje pa je nabavna cena še dosti nižja), OEM filter za manj kot 10 EUR in en konc železa z luknjo za 10 centov servisu/serviserju nebi plačal 150 EUR+, kateri ima dela cca 20 min (če je bolj sorte ki si rad vzame čas), pa naj bo to Selič, AC Mobil, lokalni župnik, Franc Rode ali pa Francis the Pope!
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
Gros wrote:Za svoj zadnji mali servis pri Seliču sem za delo plačal 60 eur (olje, filtri, olje menjalnika, brisalec)
Veliki servis 2013 delo 120 Eur (poleg zgornjega še ventili, svečke, bencinski filter). Glede na količino dodatnega dela bi rekel value for money.
Littlehonda wrote: Lani za Accord-a CU plačal (seveda z računom in DDV) pri Selič-u 100 EUR za delo (olje, 2x filter, komplet prednje zavore, jermen, napenjalec, jermenica, obe polosovini dol-menjava manšete, dolitje zav. olja in odzračenje, nastavitev ročne zav., itd itd...
Tukaj nekaj ne štima. Pri Acordu je za 100 EUR veliko več dela kot v prvem primeru samo osnovne menjave olja in filtrov za 60 EUR. Kaj pa pomeni komplet prednje zavore?
Uporabnik
M.P. wrote:Tukaj nekaj ne štima. Pri Acordu je za 100 EUR veliko več dela kot v prvem primeru samo osnovne menjave olja in filtrov za 60 EUR. Kaj pa pomeni komplet prednje zavore?
Seveda je veliko več dela, koliko in kako pa kateri servis komu zaračuna delo pa js ne vem niti se s tem ne obremenjujem....
Komplet zavore zame pomeni diski+ploščice (da ne bo zdej kdo dlakocepski in začel kaj vse spada še pod komplet zavore)
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
https://www.youtube.com/watch?v=3kf8C4Qxu-A" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ga kompletek, če je komu dolgcajt :)
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Na tem mestu se moram opravičit... Nekaj postov višje sem navedel ceno za navedeno storitev 100 eur...danes preveril račun, no sej je bila, ampak brez DDV :wink:
Legitimna priča: @Aly
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
ModeratoR
Hehe, ne kompliciraj, bistvo je še vseeno ostalo, in to je da je Selič precej cenejši od AC.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Aly wrote:Hehe, ne kompliciraj, bistvo je še vseeno ostalo, in to je da je Selič precej cenejši od AC.
jaz bi pa še dodal, da so zaupanja vredni popoldanci še precej cenejši od Seliča.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
ModeratoR
In jaz bi se strinjal :mrgreen:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX