ModeratoR
Re: Honda civic 10 gen 2017
portos wrote:Sedenje je čisto nasprotje 9. generaciji. V 10. gen. se sedi izredno nisko in športno.
Men se ni zdelo, predvsem v tem Prestige-u ... res pa je da jaz nisem merodajen, sem navajen malo drugačnega sedenja kot v normalnem Civicu
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Zanimivo, mislim da so 10.gen znižali višino sedenja bokov za 3,5cm napram 9.gen., ko so prestavili posodo za gorivo nazaj.

9. gen Type R je pa za 3,0cm sedenje nižje od navadne 9.gen.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
ModeratoR
Ja saj zato se pa meni zdelo tu tu :yes:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Honda is back :D Osnovni model bo 18 jurjev in to bo že kar dobro opremljen.
Kar se sedeža tiče je dober v tem razredu. V bistvu boljši od večine. Sam bi rabil še kak dodaten zob za nazaj potegnit, malo daljše sedalo oz. še bolje nastavljivo dolžino sedala in pa nastavitev naklona sedala. Pol bi blo idealno. No tudi višje bi lahko šlo še malo, vendar je potem tu že streha. Drugače se pa sedi dobro, ni primerjave z 9. gen, mostiček ni napoti, kot pri večini... Seveda je pa v tem razredu bolje, če si malo nižje rasti. Upam, da bo limuzina, ki pride kmalu imela še malo več prostora za sedež nazaj potisnit.
Zgleda pa od znotraj sport oprema super. Sem bil kar presenečen. Karbon finiš 8) Bomo videli kakšen bo drugi vtis.

Jamrači zdaj pa kar tiho bodimo, avto je dober, cena proti vsem pričakovanjem konkurenčna, oprema pa precej nad konkurenco, bravo honda! :D
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Kaj 10 generacijo bodo delali smo v VB, al mogoče tudi na Japonskem?
Uporabnik
Včeraj sem si jo ogledal pri Ambrožu v Radomljah. Gre za 1.5 turbo hatcback, ročni menjalnik in predzadnji nivo opreme.
Mene je avto na zunaj navdušil, me kar malo spominja na type r s svojo živo rdečo barvo. Pravi mali ameriški mišičnjak "muscle car" mi izgleda od strani; še več prednji del pogled iz strani pod kotom mi deluje malo kot 911. Od strani izgleda kot, da jo bo razneslo od moči in ima tipične ameriške stranske bele smernike na prednjem odbijaču. Dva izpuha krasita zadnji konec, spredaj krasne ledice polni led pri kratkih in dolgih lučeh. Za piko na i pa se lepo poda črna elek.sončna streha in mini spojer na zadnjem delu ter michelin prevmatike 235 40 17. Avto izgleda dosti lepše v živo kot na slikah. Kar se tiče zadka je stvar okusa na prvi pogled mi je bil tako tako, po cca. pol ure sem se ga navadil. Good job honda :yes:
Sedi se notri zelo dobro na ele.sedeži, ergonomija je ok, placa odzadaj je dovolj, pogled na armaturo mi ne deluje plastično, ima brezžično polnjenje telefona, odlagalnih povšin zadovoljivo, lepa grafika števcev-ko zazeženeš s pametnim ključem se grafika števcev digitalno lepo prižge z animacijo, možnost izbire barv števca, prostora nad glavo dovolj.
Zelo kratka vožnja in prvi vtis: avto se lepo pelje, moči dovolj pri 180 konjičih, brez turbo luknje, kratki hodi menjalnika.

Zavor nisem poizkusil so pa menda ta prave in podvozja v ovinkih. Sedeži niso več magic seats zaradi rezervoarja, prtljažnik se mi je zdel majhen na oko, čeprav po drugi strani naj bi bil med večjimi v razredu.

Komaj čakam, da vidim limuzino ki naj bi bila še lepša in petardo od type r.

Cena bo zelo konkurenčna in nižja v AUT. Avto se bo dobro prodajal zaradi cene, izgleda in veliko serijske opreme.
Cena osnovnega 1.0 turbo z že kar dobro osnovno opremo naj bi bila cca. 18 tisoč kar je več kot odlično. :rockon:
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Limuzina je v ameriki cenejša. Me zanima, če bo tudi tukaj. Me zanima tudi ali bojo imeli tole barvo za vse nivoje:
http://www.roadandtrack.com/car-shows/p ... prototype/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tole je res top šit :)

Ena banalna stvar me je še razveselila, sicer jo je imela že stoenka in jugo, ampak sedaj je na žalost redkost, sploh v tem razredu, pri veliko znamkah pa je del mastnega doplačila za boljše sedeže v kompletu. Naslonjalo za glavo ima 2 nastavitvi naprej nazaj (ne samo gor in dol). Medtem, ko v 9. seriji zadeva žuli glavo, da kar nervozen ratam, če se usedem, se tukaj zadeva elegantno nagne nazaj 8) . Kdor je malce večji v 9. seriji itak ni mogel sedet, tu pa je zadeva povsem druga.
Adijo golfiči... :P
Uporabnik
Itak da bo limuzina dražja. V ZDA je pač 5v hb nekaj posebnega.
Je omenjena cena 18k za vstopni civic uradna? Ker potem bodo res morali konkretno znižati jazzu ... kar ne bi bilo slabo za prodajne številke.
ModeratoR
Prilepil si link iz Septembra 2016, in že dolgo vemo da je ta konceptni CTR bil prelepljen s folijo, to ni barva.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
18 jurjev je uradna cena.
Škoda, da se ne da dobit takega sivega, ker je res hud. Ali ti ga mogoče povijejo v folijo, če naročiš ?? :D
Ja drugače so limuzine pogosto cenejše, ker je prtljažnik bolj preprost.
Uporabnik
Najcenejši je na mobile.de 18.900€. 4000-5000€ dražja od vstopnih modelov konkurence (Focus, Leaon in drugih) in ni v ničemer boljši od njih, razen v velikosti prtljažnika.

Ponudili bi lahko tudi v Evropi 1.8 vtec kot najcenejši model, ki so ga malo posodobili za 10.gen in ga že ponujajo v nekaterih delih sveta, v Ameriki je vstopni model 2.0 vtec. Osnovno ceno bi dali na okoli 15 - 16 000€ in bi se prodajal kot vroče žemljice, tako bo pa daleč od prodaje VW, Focusa ali Megana.

Škoda.
Honda Civic 1.5T Sport
Uporabnik
Cena 21k za 180hp ni tako velika če gledaš za primerjavo naprimer golfa 150hp s primerljivo opremo. Problem je pomojem v tem ker ti pri teh avtih dajo še nevem kake ugodnosti in dodatne popuste na to ceno. Pri hondi je cena kakršna je. vzemi ali pusti.
Uporabnik
Najcenejši 1.5. je trenutno na mobile.de 23,470€, pa še ta ni na voljo ampak samo po naročilu. Torej pri nas bo bližje 25,000€ zarad razlike v davku.

Trenutno 1.5 model ki ga pa lahko kupiš in odpelješ je 25.980€. Ne vem kje dobivate cene 18k in 21k za 1.0 in 1.5 modele. Pa ne mešat Britanske funte pa Eure.

Sicer mi je avto všeč in je bil plan da nasledi mojo 8.gen ampak niti slučajno za tako ceno. Če že ponujaš avto ki je za 20% + dražji od konkurence, mora biti izdelek skoraj na vrhu v vseh pogledih (materiali, kvaliteta, vozne lastnosti, prostor v avtu) ampak v večini od teh je samo v povprečju.
Honda Civic 1.5T Sport
Uporabnik
Kake bedastoce kvasite. Kater avto ima v osnovi 130 konjev, kateri ima vse asistencne siteme v osnovi, kateri ima dvo podrocno klimo. Osnovna skoda nima naslona za roke, pa sajbe na gepl, seat ima ekran enobarven pa majhen....
Honda ima trenutno vse na najvisjem nivoju.
Uporabnik
Honda ime trenutno vse na najvišjem nivoju. Če ti tako praviš, potem bo verjetno držalo.
Honda Civic 1.5T Sport
Uporabnik
http://www.honda-srbija.rs/automobili/n ... e.481.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Civic je ze v osnovi "bogato" opremljen.

Kateri vw, skoda, seat, renault, itd, tega razreda, ponuja osnovni model s tako opremo??
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
478l prtljažnika. Je to resnično? Samo 100l manj kot crv
Uporabnik
Pa še en evropski in zelo iskren test 1.0 trivaljnika:
http://www.sntuning.com/honda-civic-ex- ... ol-review/" onclick="window.open(this.href);return false;

Komaj čakam, da vidim cenik. Tudi sam si težko predstavljam, da bi bile slovenske cene nižje od nemških ali avstrijskih. Bi bilo pa dobrodošlo, da Honda pri nas popravi prodajne številke ...

Za razliko od nekaterih se mi ne zdi problem, če je trivaljnik cenjen na 18 jurjev, če je na ta račun dobro založen z opremo. Tisti, ki želijo kupiti oskubljene megane ali fokuse za 13-15 jurjev, naj jih. Avto mora imeti dobro opremo, ne pa biti lojtrni voz.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!
Uporabnik
Gros wrote:Kake bedastoce kvasite. Kater avto ima v osnovi 130 konjev, kateri ima vse asistencne siteme v osnovi, kateri ima dvo podrocno klimo. Osnovna skoda nima naslona za roke, pa sajbe na gepl, seat ima ekran enobarven pa majhen....
Honda ima trenutno vse na najvisjem nivoju.
:zakon: :zakon:

In pa edinstven izgled, ki te ne pusti hladnega ali se noro zaljubiš ali pa sovražiš. Honda si upa tvegati tu in ima jajca :D
Mene je prepričala moram reči čeprav sem najprej dvomil po slikah.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Meni so tako rekli, da bo imel kompleten sensing, edino za klimo ne vem ali bo v osnovi avtomatska ali dvo področna. Tukaj se mi je verjetno zareklo.
Drugače ima osnovni leon 86km
pa poglejte si kaj je to osnovna oprema
http://cc.porscheinformatik.com/cc-si/s ... /S/auv/430" onclick="window.open(this.href);return false;

Tole npr. je opcijsko!
Media System Colour (vključuje RB5)
5" barvni zaslon na dotik
Funkcije zvoka: MP3/ WMA
Povezljivost: USB / SD / Bluetooth/ Aux-in
6/8 zvočnikov \Obvezno s PLA \8 zvočnikov pri XC in FR

Leon style nima skoraj nič kar ima honda, asistenčnih sistemov nima niti excelence, vse je za doplačilo.
No saj je vseeno. Meni se zdi avto povsem konkurenčen. Bomo videli natančen spisek opreme.
Upam, da bodo naredili tudi karavana za evropo in da bo zadek boljši od hb.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels