Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
Nekatere ženske kupijo avto zato ker jim je všeč Civic. In ker vedno vozijo po omejitvah ali raje malo počasneje, saj jih prehitevate na cesti, kajne, zato kupijo motor z manj konji. Seveda je to temperamentnim mladcem težko razumeti. In take ženske tudi rade doplačajo za avtomatiko.
Uporabnik
Drugi avto gor dol, edino če ne znese je logično po moje. Pri avtu za 20 jurjev cestnina pomeni 0. Tuki maš pa večji ekran, povezljivost, dvopodročno klimo, senzorje, kamero, 1.5 mašino in 180 konjev, ledice, DAB,.... Poraba je zanemarljiva opreme je pa toliko več, da že to odtehta 3 jurje. Strinjam se 1.0 je dovolj, ampak 3 jurje za vse to je res no brainer. tudi potem ko prodajaš se to obrne. Ponavadi se ne glih.
Modelarji vseh dežel, združite se.
ModeratoR
Gros wrote:Drugi avto gor dol, edino če ne znese je logično po moje. Pri avtu za 20 jurjev cestnina pomeni 0. Tuki maš pa večji ekran, povezljivost, dvopodročno klimo, senzorje, kamero, 1.5 mašino in 180 konjev, ledice, DAB,.... Poraba je zanemarljiva opreme je pa toliko več, da že to odtehta 3 jurje. Strinjam se 1.0 je dovolj, ampak 3 jurje za vse to je res no brainer. tudi potem ko prodajaš se to obrne. Ponavadi se ne glih.
GO FOR IT!
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
HB sploh ni zame. Najbolj me hebe kako bi preživel s sedeži. Bom raje počakal CRV ali pa kak Mondeo, MB... nekaj več uporabnosti je tut fajn če ima avto. No nikoli se ne ve. Civic ima dosti za ponudit, če ti je sedež najpomembnejša stvar je pa le treba razred višje.
Uporabnik
Gros wrote:HB sploh ni zame. Najbolj me hebe kako bi preživel s sedeži. Bom raje počakal CRV ali pa kak Mondeo, MB... nekaj več uporabnosti je tut fajn če ima avto. No nikoli se ne ve. Civic ima dosti za ponudit, če ti je sedež najpomembnejša stvar je pa le treba razred višje.
ahhh, kolega ki ima 1.95cm je isto stokal...ko je kupoval nov avto je šel gledat zadnjega accorda, full oprema, ni da ni....oh in sploh je javkal, da ni dovolj prostora, da je prenizek, da ne more dati dovolj nazaj sedeža, itd...kr neki, potem je nabavil vw tiguana, kvazi terenc, super je sedel visoko, še el.sedež je imel, ni da ni...kaj mu je pomagalo, ko je bil vsak mesec na servisu z novim avtom :shock: ...na koncu ga je prodal....sedaj se vozi v toyoti auris, stari 8.leti in kakor ga slišim ga sedeži in manj prostora prav nič ne motita - je pa res, da avto dela kot se za gre... (p.s. in je imel v mladosti resne težave s hrbtenico, p.s.2.se pa resda vsakodnevno ukvarja z športom oz. je aktiven...), tko da kot sem že prej pisal, kdaj tvojih postov res ne razumem, lej za 21k, kot je ta honda ti verjetno ne boš dobil optimalnega avta....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Tudi honde ne dobim take kot bi jo rad za 21. 23+ 2 za cvt+ 700 za farbo in stroške => 25.700.
Kakorkoli sport 1.5 hb je prava zadeva, če ti hb ustreza. Limuzino je pa vprašanje, če se splača doplačevat, vsaj dokler ne vidiš kolk bo karavan. Sploh pa če bo karavan v sport različici. Ne vem sicer zakaj je hb 1.5 sport, grand 1.5 pa isto kot hb 1.0 comfort, elegance...
Saj imajo tudi druge firme podobne finte, ampak ne moreš bit vesel zaradi tega.

A kdo ve se da dobit brushed alu wrap, tak isti kot je bil na prototipu type r? Tak hb 1.5 bi pa mogoče pognal kri po žilah :D
spodaj najcnej farba, čez pa folija :mrgreen: 2 rdeča emblema in :****:
Uporabnik
Sam sem namerno vzel švohnej motor pri nakupu crv. Varčnejši (res ne dosti), kar precej manj letnih stroškov (cca 200€), podaljška uda ne rabim. Dodatni konji/večji motor je za večino ljudi povsem nepotreben, sam recimo skoraj nikoli ne pridem v situacijo, kjer bi jih rabil (ajd, kdaj je treba bolj počakat za kakim tovornjakom, ampak to ima bolj veze s samoohranitvenim nagonom).
Uporabnik
Pri crv moraš doplačat tudi pogon na 4 kolesa in je cena kar bistveno višja, konjev pa 40 več. Tisti, ki je s hribov to ne vidi ravno kot podaljšek, ampak to potrebuje. Samo ne vem, če je registracije kaj več za to. 1.6 je 1.6. Razlika nad 1,35 in do 1,35 je kolk 30 evrov na leto?
Za crv daš minimalno 23 čukov in vsako leto je vsaj 2500 manj vreden (na začetku). Če hočeš šparat potem to najlažje narediš s cenejšim/starejšim avtom. Ostali stroški so peanuts, razen porabe če delaš 40k... tako jaz gledam na to. In če moram dat 2500 na leto, mi je vseeno, če dam 3000, da bom zadovoljen. Je pa 2500 veliko denarja na leto, da ne bo napačno zvenelo.
Uporabnik
So situacije, ko ti pride tistih 40 konjev prav. Večini v Sloveniji pa ne. In isto AWD.
Uporabnik
Prišel iz testne vožnje, 1.5 Prestige, ročni menjalnik, HB.

Najprej plusi:
Avto izgleda bomba, ena rdeča sport je čakala na prevzem novega lastnika, hud hud avto, res.
Motor - super, menjalnik tudi, oprema res dobra, radarski tempomat super dela, tudi sedeži so mi bili ok, pa sem bil 2 uri v avtu. Adaptivno podvozje je tudi lepo občutiti, je pa za po malo slabši cesti bolje imeti na mehko, drugače avto preveč skače in se skozi vklaplja ESP. Aja, ESP je pri Gen 8 bil popolnoma izklopljiv, tukaj ni. Beda.
Brake Hold super dela, se mi res lepo dopade. Digitalni radio je super!

Minus:
Totalno me je pa razočarala lega na cesti. Zdaj jaz ne vem, ali so gume, ali kaj, samo to ni bilo za nikamor, samo rine prek nosa ven pa notranje kolo vrti v prazno. V glavnem, totalno me je odvrnilo od nakupa. Mogoče sem pa preveč razvajen iz moje enke, samo tu pa civic res nima za burek proti bmwju.

Še en minus je cukanje pri počasni vožnji v koloni, Alfa 156 in bmw imajo to bolje rešeno.
Klima mi tudi piha v glavo, neglede kako nastavim zračnike. Je sicer bolje, kot v Gen 8, samo še vedno je moteče.
Material sedežev na Sport opremi je obupen. Gen 8 ima to res lepo narejeno.
Prestige oprema ima nekih 11 zvočnikov, pa ni nekega efekta hudega. Enako, kot moje osnovno ozvočenje na bmwju.

Če bi lahko to kombinacijo motor-menjalnik dal v bmwja, bi to bil res skor popoln avto, tako pa pač moram živeti še naprej z dizlom, pa čeprav ima konjev enako kot Civic.
Fun is not a straight line!
Uporabnik
Pa sem ga končno peljal. 1.5 Prestige.

Na kratko:
+ vsa ta elektronika, ki zaznava vse živo
+ aktivni tempomat (dodobra preverjen z dvema butastima motoristoma)
+ menjalnik (ročni)
+ lega na cesti (avto se sicer pri hitreje voženih ovinkih nagiba, a zdrsne zlepa ne); pa še presenetljivo mehko pobira grbine (glede na 235/45/17 gume)
+ nizka poraba goriva (testni avtomobil je imel 7,2l/100km)
+ digitalni števci
- zmogljivosti (sem pričakoval (pre)več)
- sedeži bi res lahko bili boljši
- preglednost nazaj (je praktično ni, senzorji in/ali kamera nujni)
- gumbi na volanu (res bi lahko bili bolje porazdeljeni in ne iz trde plastike)

Pod črto: rad bi preizkusil še CVT, preden se odločim, katerega. Grand ne bo, Prestige ali pa 1.0 prav tako ne. Najverjetne kar 1.5 Sport, edinole ogled parkiranih ob salonu je odprl še več dilem glede barve. Sploh zato, ker se na nekatere čaka do pozne jeseni ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!
Uporabnik
Kaj pa sedaj voziš?
Uporabnik
Vocko wrote:Kaj pa sedaj voziš?
DS3 1.6 THP
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!
Uporabnik
Kar se tiče sedežev se popolnoma strinjam stabo "kvaliteta materiala zelo slaba"

To kar praviš da ima slabo lego na cesti se pa ne strinjam. Nevem kaj si pričekoval ampak meni je čist vredu, in to da ti neki ESP prižiga če nimaš na mehko nastavljeno podvozje to pa res nevem :D se mi zdi mal smešan :roll: :roll: :roll:
Uporabnik
GoranCH wrote: To kar praviš da ima slabo lego na cesti se pa ne strinjam. Nevem kaj si pričekoval ampak meni je čist vredu, in to da ti neki ESP prižiga če nimaš na mehko nastavljeno podvozje to pa res nevem :D se mi zdi mal smešan :roll: :roll: :roll:
Da pojasnim. Nisem imel priliko sprobati na meni poznanih cestah, pa okoli LJ je nora gužva, tako da sem šel na Toško čelo, se pravi zelo v hrib, druga in tretja brzina. Niso ravno idealni pogoji za sprednji pogon z močnim motorjem. Vseeno se mi je zdelo, da veliko prehitro zdrsne.

Ko sem se pa peljal po eni res razrukani cesti malo hitreje s trdo nastavljenim podvozjem, je avto kar skakal in prišlo je do trenutkov, ko so bila kolesa malo v zraku, tako da je delal ESP. Z mehkim podvozjem tega ni bilo, kar je tudi logično. Na lepi, gladki cesti je vsekakor boljše imeti trdo podvozje.

Sej pravim verjetno sem preveč razvajen iz moje enke, M-podvozje, 19'', vrhunske gume, pa zadnji pogon.
Uporabnik
Bmw je super za vozit, samo traja ne prav dolgo. Ko en renault al pa opel. Na enki crkujejo še ročni menjalniki in to po par letih. Pri 200k crkuje že vse, ketne se trgajo.... Ni to avto na dolgi rok in nima istega kroga kupcev. Tisti, ki bi radi delali dosti km, dosti bolje skozi pridejo s hondo.
Uporabnik
No ni treba posploševati...

Alfa 156 1.9 mJTD, kupljena s 100kkm, prodana s 200kkm, spuščena do amena, čipana na 170 konjev, teral sem jo na polno, crkovalo samo podvozje (hiba 156), mašina pri 300kkm (se slišiva z sedanjim lastnikom) še dela kot urca, turbo, šobe še prve, vztrajnik tudi, edino sklopka je šla na 215kkm.

Civic 2.2 dizel, kupljen nov 2007, prodal sem ga l. 2013 s približno 120kkm. Servisi delani na 10kkm pri Seliču. Počen kolektor, šel vztrajnik in sklopka, zadnje ploščice menjane 3x, zadnji diski 2x. Puščalo olje na dihtungi glave, ko so hoteli dati grelne svečke ven, je to trajalo 3 dni, ker je vse zaribalo. Ketna je tudi bila tik pred menjavo.

Megane 1.5 dci l.2007, kupljen isto nov za ženo, prodan leta 2014 s 155kkm. Crknil kompresor klime (so mi ga zastonj zamenjali) in pocrkale vse tiste tipke na vratih za zaklepanje. To je to. Je pa ta avto bil drugače res sekret za vozit, podvozje, volanski mehanizem, črički, groza res. Smo zamenjali z novim meganom, GT Line, to je pa druga zgodba. trenutno ima 85kkm, crknil EGR ventil, menjali v garanciji. Servisi za đabe, 120-250€ na uradnem.

BMW 120d, l 2013 - trenutno 65000 km, crknilo NIČ, niti žarnica ne. Da bi menjalniki crkovali - prvič slišim za to. Ketne pa ja, se raztegne in se jo zamenja, strošek 800€, torej nič hujšega. Navadna menjava olja in filtrov pri Seliču je bila vedno okoli 300-400€, pri bmwju je manj.

Pri vsakem avtu se lahko naserješ, je pa res da so nekatere znamke bolj podvržene napakam, kot druge. Čisto odvisno, kakšne sreče si, jaz sem se pri Hondi nasral, pa vem da je bila moja bolj izjema, kot ne. Pa še dizlica je bila, bi veliko raje imel bencinarja.
Uporabnik
Da se vrnemo nazaj na temo :), danes bil pri zibertu v kr in sem si podrobno ogledal crno 1.5 turbo verzijo.
Jah, moram priznati da vsi ki ste grajali sedeze, imate kar prav, prvi sedezi so slabi...presiroki, sploh te ne primejo, ne mores primerjati z sedezi v accordu, kakorkoli...kar me je pa na zunaj zmotilo je zadaj, tista dva rora sta samo na dalec videti ok, ko se malo spognes in pogledas spodaj, vidis da sta samo nastavka siroka, sami izpusni cevi pa bolj sibki.
Je pa res, crna je na zunaj z crnimi fetnami zelo vpadljiva, ampak ne glede na vse civicu kljub vsem hi-fi gadgetom, ki so seveda fajn, se veliko manjka do accorda....
p.s.je pa zvok od zadaj zaradi turbota fajn in seveda boljsi od mojega 2.0 accordovega :)
Ce pa gledas na splosno in seveda nisi 100% pacient in te vse moti, je pa treba priznati da je kot celoten paket civic z 1.5 motorjen kar zelo optimalen avto!
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
sportman333 wrote:kar me je pa na zunaj zmotilo je zadaj, tista dva rora sta samo na dalec videti ok, ko se malo spognes in pogledas spodaj, vidis da sta samo nastavka siroka, sami izpusni cevi pa bolj sibki.
Pri konkurenci je podobna slika.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Vocko wrote:
GoranCH wrote:
sem se pa peljal po eni res razrukani cesti malo hitreje s trdo nastavljenim podvozjem, je avto kar skakal in prišlo je do trenutkov, ko so bila kolesa malo v zraku, tako da je delal ESP. Z mehkim podvozjem tega ni bilo, kar je tudi logično. Na lepi, gladki cesti je vsekakor boljše imeti trdo podvozje..
Kateri avto je najhitrejši? Službeni in testni.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels