Uporabnik
Katero motorno olje
Na Jazzu me čaka servis. Gledam motorna olja in npr. Castrol na svoji strani za moj avto priporoča polnosintetično CASTROL EDGE 0W-40, zdaj pa imam Magnatec C3 5W-40. Razlika v ceni je manj kot 10 eur. Je kaj na tem?
Uporabnik
Re: Katero motorno olje
Pri letniku 2009 je verjetno ze vseeno. Drugace pa naj bi se 90% obrabe motorja zgodilo po vzigu ob hladnem motorju. Zato se pri novem avtomobilu splaca vedno izbrat 0 spredaj. 0 je vedno bolje kot 5 pri hladnem motorju.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
bull shit. sprednja številka pove gostoto olja. manjša kot je, bolj mrzli kraji morajo biti. najmanj 5 ali 10 ulivaj notri. 10-40w je taman za naše kraje
Uporabnik
Ja najboljše res, proizvajalec nima pojma kaj predpisuje?!?

Vlivajte notri, kar proizvajalec predpisuje. Pri 10 EUR razlike na eno leto se ne splača kaj drugega...
Uporabnik
http://www.advanced-auto-maintenance.co ... e-wear.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.minimania.com/Motor_Oils_-_I ... understood" onclick="window.open(this.href);return false;

Za tiste, ki znajo brat. U glavnem 0 spredaj je vedno bolje kot 5. Sploh pozimi.
Lahko pa rečemo tudi, da je prjatu ud unga ku puzna drucga rjku, da tu tku je in pol 10-40 ta bulš laufa.
Uporabnik
Tisti,ki želijo ,da bo motor dolgo in tiho deloval uporabljajo olje na kratke intervale menjave /5000 km/in kupujejo cenejša motorna olja.Za motor je predolg interval menjave in posledično predobro olje /drago/ pogubno.Ob nakupu bodi pozoren na datum pakiranja,olje mora biti čim bolj sveže/v istem letu/ , pakirano mora biti za zahodno tržišče, pozoren bodi tudi na nalepke ,ker je mnogo ponaredkov v obtoku. Lp
Uporabnik
ja, olje boš menjaval vsakih 5k km :? in proizvajalec ne ve kje boš avto uporabljal, zato moraš sam presodit kakšno je najboljše olje za tvoj avto.
Uporabnik
Vsak voznik ve,da motor deluje najtišje in z najmanjšo porabo ter posledično z večjo močjo z novim motornim oljem in ko postane motor glasnejši oz. dobi kovinski prizvok pač zamenjaš olje + obvezno oljni filter.
Uporabnik
eljuero wrote:Na Jazzu me čaka servis. Gledam motorna olja in npr. Castrol na svoji strani za moj avto priporoča polnosintetično CASTROL EDGE 0W-40, zdaj pa imam Magnatec C3 5W-40. Razlika v ceni je manj kot 10 eur. Je kaj na tem?
Gradacijo za tvoj motor in trg tako že vnaprej predpiše proizvajalec. Zakaj bi rad spreminjal gradacijo?
Magnatec 5w-40 je tudi polnosintetično. Ostani na tem, ki ga imaš zdaj, menjaj na 10k km ali 1 leto in je (odvisno kaj pride prej).

Pomembno pri olju je, da izpolnjuje API standarde aditivov, ki jih predpisuje proizvajalec motorja. Pri starejših motorjih so ti standardi že par let zadaj, kar pomeni da če je bil motor narejen v letu 2000 je bil takrat aktualen standard SJ. Sedaj oz. od leta 2010 je aktualen standard SN. Standardi se za nazaj pokrivajo. Kar pomeni, če je olje narejeno po novejšem standardu, kot ga tvoj proizvajalec zahteva za tisto leto motorja je to to. Več na linku: http://www.api.org/products-and-service ... b_gasoline" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's always something"
EP3 R-29028
Uporabnik
Shell Ultra Am-l 5w 30 Honda Accord 2.2i-ctdi. Ce Selic vliva taksno olje bo moralo biti ok. Sam menjam na 20.000 km.
Uporabnik
Ja hvala za pojasnila. Sem ostal na 5w40 magnatec, ki mu očitno paše. Pač me je zanimalo, če mu lahko privoščim še kaj boljše, brez da bi trpela denarnica.

Mi je pa hecno, da v navodilih od avta Honda toplo priporoča hišno motorno olje, na poobl. servisu pa točijo iz kerega soda pač imajo od prvega dne.
Uporabnik
https://540ratblog.wordpress.com/2013/0 ... t-ranking/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tale članek sigurno sodi semle.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels