Uporabnik
Optimizacija motorja - iščem pomoč
Lep pozdrav.

Sem iz primorske (okolica Postojne) in iščem nekoga ki bi mi nastavil motor mojega civic hatcback 97 D14A3/A4 motorja.

Generalka narejena - prevozil približno 1000Km (od dneva objave) od kadar smo naredili generalko.

Gor ima seaslni od ESI, izpušni kolektor 4-2-1 (kupljen na eBay-u, kitajc), izpusini sistem fi 60 (zunanji fi cevi) izpušni lonec - original predelan na zgoraj omenjeno cev.

Problem je sledeč:
ko voziš enakomerno avto lepo teče, ko pa daš gas začne motor dret in ne gre nikamor, na avtocesti v klance avto precej zgublja moč.
za optimizacijo sem pripravljen zapeljat še malo dlje od LJ, nebi se pa ravno rad vozil na drugi konec Slovenje. :D

Hvala za pomoč
Uporabnik
Re: Optimizacija motorja - iščem pomoč
1.4 ima tuning potenciala toliko kot hišni sesalec in tvojemu problemu ni pomoči, vsak € katerega se odločiš zabit za 1.4 daj lepo v šparovček in čez čas si boš lahko kupil vsaj vti motor.
"Ni pomembno koliko ima od nič do sto, ampak od sto do nič"
ModeratoR
Se ne bi mogel bolj strinjat. Namesto generalke in vsega kar si dal vanj bi bilo mogoce bolj smotrno kupit drug rabljen motor, zdaj ce si se odlocil to vozit dalje pac vozi, ampak ne bodi nkr in zapravljaj se naprej ker tud s optimizacijo ne bos prilezel dlje kt do kaksnih 100+/- vrgel bos pa se kar nekaj denarja vanj. Vozi to zdaj pa sparaj za kaj vec.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
OK fantje ta del razumem.

Meni osebno ni važna toliko moč motorja (zato vozim še vedno 1.4) rad bi samo motor ki delal kot mora.

Ima rad svojo hondico (do neke mere) in sem se odločil da če sem šel že tako daleč da bom naredil še to.

Tako da prosim če mi kdo lahko pomaga pri iskanju človeka ki bi optimiziral motor.
ModeratoR
http://www.tunerc.si da ne boš rekel da nisi dobil pomoči na forumu.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
http://www.tunerc.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Nepoznam osebno, vem pa da jih dosti tja vozi.
Uporabnik
Je še kakšen dober mojster bližje Primorske?
Uporabnik
Sem zvedel da je TunERC eden redkih v Slo ki ima sploh opremo za te hondice, tako da ja se bomo malo vozili.

Hvala za pomoč
Uporabnik
Pa poslikaj oba grafa prej in potem, da vidimo koliko je prirastka in kako je popravljena navorna krivulja.
Cena pa je?
Uporabnik
tunerc, novo mesto, dečko obvlada
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
Pozdravljeni.
Rabim pomoc. A se kdo razume v motorje. Imam problem ker mi na masini pusca olje ...
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels