Lep pozdrav , odločam se za nakup honde civi 2.2i CTDi in me zanima na voljo imam 1.8 bencinar in 2.2 dizel.
Sedaj pa me zanima kaksna je razlika med 1.8 in 2.2 ? Hval lepa za odgovor.
Lahko ti dam primerjavo med accordom 2.2ctdi in 2.0vtec, je verjetno isto kot za civica. Dizel je za moje pojme obcutek voznje lahko hitrejsi ker imas velik navor in s tem je boljsi obcutek, bencinar pa je za moje pojme bolj druzinsko naravnan za umirjeno voznjo, seveda se da tudi hitro voziti ampak logicno v bistveno visjih obratih kot dizel...sta pa oba za moje pojme dobra motorja, odvisno bolj od tebe kaj si bolj zelis...pri dizlu kot je ze na forumu napisano je treba biti pozoren na glavne dele ki so ce rabis menjati tudi zelo dragi (sklopka, ketna, turbina, itd...), servisi so malondrazji...pri benzu pa naceloma tankaj in vozi ce je bil kolikortoliko normalno vdrzevan. Ce imas na voljo oba se pelji z obema da vidis razliko se bos potem lazje odlocal...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Super hvala lepa za pojasnilo. Sicer se bolj nagibam na dizla, bom pa se razmislil.sportman333 wrote:Lahko ti dam primerjavo med accordom 2.2ctdi in 2.0vtec, je verjetno isto kot za civica. Dizel je za moje pojme obcutek voznje lahko hitrejsi ker imas velik navor in s tem je boljsi obcutek, bencinar pa je za moje pojme bolj druzinsko naravnan za umirjeno voznjo, seveda se da tudi hitro voziti ampak logicno v bistveno visjih obratih kot dizel...sta pa oba za moje pojme dobra motorja, odvisno bolj od tebe kaj si bolj zelis...pri dizlu kot je ze na forumu napisano je treba biti pozoren na glavne dele ki so ce rabis menjati tudi zelo dragi (sklopka, ketna, turbina, itd...), servisi so malondrazji...pri benzu pa naceloma tankaj in vozi ce je bil kolikortoliko normalno vdrzevan. Ce imas na voljo oba se pelji z obema da vidis razliko se bos potem lazje odlocal...
Moje (osebno) mnenje je tako da si izracunas kaj je se ti dolgorocno bolj splaca...jaz sem vozil dizla ko sem delal 40k +km na leto (res da sem ga menjal po sili razmer), a kakorkoli danes ko delam pa 20-25k km/leto pa niti pod razno nebi vzel dizla...zatonsem tudi na benzu zdaj, predvsem pri rabljenem ce res ne poznas zgodovine ti glavni potencialno pokvarljivi deli nanesejo hitro vec kot polovico vrednosti avta (v info.sklopka pri dizlu je cca.1.5k eur, ketna/turbo tudi tam nekje, tako da pri dizlu imas lahko hitro za 4-5k eur potencialnih menjav), seveda ni nujno ampak je pa fino da to vzames v zakup oz.se tega zavedas...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Information
Moderators