Uporabnik
Honda E+
Živjo,

je kdo od vas že testiral omenjeni model?

Danes ga zasledil pri Čepinu in to še v akciji
Uporabnik
Re: Honda E+
zanimiv poskus električnega avta. za mestno/primestno vožnjo je zagotovo super, ampak 32 k€ po subvenciji pa ni več tako super, sploh glede na to da ima relativno majhno baterijo s 35,5 kWh.

Sekret od e-up se je slabo leto nazaj prodajal po 11 k€ po odšteti subvenciji z 31,5 kWh baterijo, e-golf je bil 19,5 k€ isto z 31,5 kWh baterijo.
...
Uporabnik
Škoda da je samo električna izvedba. Men je avto strašno všeč vizualno in bi bil sigurno kupec, ce bi imeli se bencinski motor na razpolago.
Uporabnik
Ja, mislim da so zmanjšali subvencije in da narod počasi dojema da so omenjene električna vozila luksuzna in povrh še nepraktična.
A to je kot nekaj vmes med modeloma Jazz in Civic samo v električni verziji ?
Uporabnik
40k EUR za neka elektro jajca :rotfl: :lol: , pa sem Honda fan, če že, za 40k EUR imaš Type R in imaš avto kot se za gre, ne pa ta e-mlinček.....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
sportman333 wrote:40k EUR za neka elektro jajca :rotfl: :lol: , pa sem Honda fan, če že, za 40k EUR imaš Type R in imaš avto kot se za gre, ne pa ta e-mlinček.....
Se strinjam!
Uporabnik
Akul wrote:Škoda da je samo električna izvedba. Men je avto strašno všeč vizualno in bi bil sigurno kupec, ce bi imeli se bencinski motor na razpolago.
Zanimivo, kako so okusi lahko različni. Meni je pa tole tako grdo, da ga zastonj ne bi vzel, kaj šele, da bi moral plačat zanj :tiho: ...
Sem pa opazil, da razmetavajo s elektriko... display je enormen, kot da je elektrike na voljo za razmetavanje... tak lcd ne kuri prav malo in gotovo vzame nekaj koristnih km.

še nekaj: moč 113kW :rotfl: prav rad bi videl, koliko sekund je ta moč na voljo, preden jo elektronika zmanjša do naslednjega polnjenja...
Enkrat je pred menoj "do konca" pospešil renojev zoe, ker me je videl v ogledalu... saj ne rečem, sem mu komaj sledil, a to pospeševanje mu je gotovo vzelo nekaj deset km avtonomije... :P
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabnik
Ja, očitno je povsod elektrike res preveč, vprašanje kaj si naš Nikola Tesla misli.
Povsod te oborožijo z opremo katere sploh ne potrebuješ, na koncu pa imaš avtomonijo manjšo, katera pa se z leti še manjša.
Podoben primer sem doživel nekajkrat ko te elektrificirani prehitevajo in izsiljujejo na koncu pa jih vidiš nejevoljne kako polnijo oziroma iščejo da se priklopijo na polnjenje.
Da ne govorimo kako je testni mestni avtobus sredi Zokilanda crknil oziroma se izpraznil in je bil zaradi tega potreben obvoz in narod je bil posledično živčen ipd...
Uporabnik
Ta mali avto vizualno zgleda zelo v redu, samo dve napaki ima. Pod pokrovom bi moral bit vsaj 1.0t iz civic če ne kar 1.5t, pa cena bi morala biti tam nekje 16ke, potem bi pa bil zanimiv, seveda z normalnimi stranskimi špegli, ker tele kamere za nazaj, že samo to pride verjetno 5k€ od avtomobila, zato pa je tako drag.
Pa baje je težek dobre 1500kg, kar je ogromno.
Uporabnik
Drži.
Lahko bi komot naredili novi model Logo, samo jim to očitno ni v interesu.
Uporabnik
Vizualno mi je všeč je pa zadeva predraga napram konkurenci. Sicer bi imel EVja ampak če si v mestu je misija nemogoče kje zadevo sploh polnit če nimaš lastne garaže. Predvsem okrog starih blokov je že navaden parking težko najt.
Uporabnik
Res je in večina Ljubljane, da o ostalih mestih in urbanih področjih ne govorim, nima dovolj polnilnic, povrh tega pa so še te zaparkirane.
Pa tudi prevelike so razdalje med njimi, npr. v občini Škofljica imaš samo dve mesti nasproti Žage, naslednja pa je v Grosupljem ali v Centru prestolnice, cca. 12km stran.
Kaj boš naredil, če se ti vmes izprazni?
Okoli starih blokov je res nemogoče najti, lep primer sta Litostrojska in Prušnikova, da o Štepanjskem naselju ne govorim.
Res nepraktično.
Uporabnik
Dostikrat se "reklamira", da naj bi se EV polnil ponoči. Potemtakem bi rabili toliko "polnilnic" kot bo avtomobilov...
Res bi bilo zanimivo videti blok ter iz vsakega balkona podaljšek dol do avta... :rotfl: :rotfl:
Sploh se vedno bolj pogosto pojavljajo posamezni članki o resnični "čistosti" teh umazanih električnih avtov :slaba:
Dejstvo je, da ti avti res v velikih mestih pomagajo k čistejšemu zraku, a žal na račun okolišev, kjer so tovarne in jih izdelujejo.

Dejstvo je tudi, da če bi bili vsi avti v SLO električni bi rabili še ene tri, štiri nuklearke, da bi vse to polnili. Pa sploh še nisem prišel do omrežja: pri nas je zadnje čase pogosto (na dan, dva) metalo ven 500A varovalko na trafo postaji (samo eno fazo). Po 14 dneh so ugotovili, da je nekdo v soseski kupil EV in ga očitno "poskušal" polnit doma na eno fazo. Zdaj so jo menda povečali in je mir (ali pa so dedcu zagrozili, da ne sme polnit na eno fazo in je nabavil trifazni polnilnik...).
Trafo je še iz 60ih let, upam da vedo, kaj delajo in da ima (še) zalogo...
Zadnja leta pri obnovah hiš vsi dajejo toplotne črpalke, ki hudo obremenijo omrežje, ki je marsikje še iz YU dobe. Potem pa še EV, pa vedno več je steklokeramičnih ali indukcijskih plošč v kuhinjah... in katastrofa je tu.
Uporabnik
Drži.
Tako v urbanem kot suburbanem okolju zadnja leta prihaja do izpada elektrike zaradi omenjenih vozil in vgradnje toplotnih črpalk ter ostalih premočnih novodobnih zadev v stare objekte.
Sem že parkrat videl kako je varovalke skurilo, ko sem pil kavo in je narod medtem priklopil električna vozila ker polnilnic ni bilo ali so bile le-te zasedene.
To se ne bi čudil če bi kabli viseli iz balkonov in oken, zadnje leto pa je ponekod videvati polnilnice tam kjer so bile do nedavnega taxi postajališča in trafike.
Kar se pa ''čistosti'' vozil tiče pa gre samo za čisto proizvodnjo in ostalo čistočo v tovarni in njeni okolici
Uporabnik
Rudonya wrote:Kar se pa ''čistosti'' vozil tiče pa gre samo za čisto proizvodnjo in ostalo čistočo v tovarni in njeni okolici
No,ja...tam, kjer se avti sestavljajo ja... mislil sem tovarne, kjer izdelujejo baterije, motorje, baker zanje... te stvari so pa dokazano hudo svinjske, proizvedejo enormne količine CO2, ogromna poraba (na svinjski način pridobljene) elektrike in še kaj. Na kratko: so toliko čiste kot sem jaz ženska... :mrgreen: Povzeto skupaj se e-avto "ekološko" praktično nikoli ne izravna z bencinskim, oz. šele pri nekaj sto kkm.
S tem da pri E avtih prevladajo druge "svinske" stvari: obraba gum in zavor (prah, ki leti z njih).

Zadeve je pač treba gledati globalno, ne pa kot konj s plašnicami na očeh.
Uporabnik
Protoncek wrote:No,ja...tam, kjer se avti sestavljajo ja... mislil sem tovarne, kjer izdelujejo baterije, motorje, baker zanje... te stvari so pa dokazano hudo svinjske, proizvedejo enormne količine CO2, ogromna poraba (na svinjski način pridobljene) elektrike in še kaj. Na kratko: so toliko čiste kot sem jaz ženska... :mrgreen: Povzeto skupaj se e-avto "ekološko" praktično nikoli ne izravna z bencinskim, oz. šele pri nekaj sto kkm.
S tem da pri E avtih prevladajo druge "svinske" stvari: obraba gum in zavor (prah, ki leti z njih).

Zadeve je pač treba gledati globalno, ne pa kot konj s plašnicami na očeh.
Lepo napisano.
Predkratkim sem na obisku pri znancu v bloku videl kako si po garažah kradejo elektriko.
Da o tem kako pa se omenjena vozila med vožnjo segrevajo in zagorijo ne rabiva izgubljati besed.
Uporabnik
Ta barva ji pa lepo pristoji, kajne ?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... dvance%20+" onclick="window.open(this.href);return false;

Te dve pa imata popolni paket :
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn ... elsearch=e" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Rudonya wrote:Ta barva ji pa lepo pristoji, kajne ?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... dvance%20+" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn ... elsearch=e" onclick="window.open(this.href);return false;
Sem Hondas po duši, sam tale avto ga zastonj ne bi imel. Notri katastrofa, sami ekrani, grdo, vsaj meni. Pri nas če bodo enega prodali, bo velik. Naj raje delajo avte iz 90ih
Uporabnik
kemarkone77 wrote:
Rudonya wrote:Ta barva ji pa lepo pristoji, kajne ?

Sem Hondas po duši, sam tale avto ga zastonj ne bi imel. Notri katastrofa, sami ekrani, grdo, vsaj meni. Pri nas če bodo enega prodali, bo velik. Naj raje delajo avte iz 90ih
Ne slediš modi :)
Prav smešno je, kakšne avte delajo.
Uporabnik
eljuero wrote:Ne slediš modi :) Prav smešno je, kakšne avte delajo.
Ne vem, če to ni že žalostno :shock: :D :lol: in ne samo smešno....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels