In kaj potem vozis trenutno bencinarja z 200 konji ali dizla in pljuvas po bencinu?
Taki komentarji po navadi prihajajo od voznikov dizlov.
Lepo prosim če ne komentiraš mojih komentarjev, v kolikor jih ne prebereš v celoti. Ker če bi jih prebral, bi vedel da vozim CIVIC X generacije ( bencin).Hybrid wrote:In kaj potem vozis trenutno bencinarja z 200 konji ali dizla in pljuvas po bencinu?
Taki komentarji po navadi prihajajo od voznikov dizlov.
Hehe, kaj sploh gledate hibride, če vam ne dišijo. Dizel ima navor in če hočeš "neslišno" vozit po avtocestah z 2k obratov je to to. Voziš 150 in ga žre 6l. Bencinarja je treba pa pognat... in ga ne žre 6 l. Hibrid itak ni mišljen da bo vozil 150, sploh pa ne z visokim kozolcem z nevemkoliko upora. Hibrid crv je že tako joke kot koncept.
Za avtocesto rabiš medosno razdaljo, nizek upor, nizko težišče je pa že tako osnova vsega. Zvočne zatesnjenosti pa nobena honda v ponudbi nima za hvalit. Za nizke obrate rabiš dizel ali pa zelo veliko benz mašino. Kako gre zelo velika mašina pa turbo skupaj s hibridi... ne gre. To je samo bujna domišjija. Vozite 10. generacijo civic sport in je to to. Zadnja prava honda.
Za avtocesto rabiš medosno razdaljo, nizek upor, nizko težišče je pa že tako osnova vsega. Zvočne zatesnjenosti pa nobena honda v ponudbi nima za hvalit. Za nizke obrate rabiš dizel ali pa zelo veliko benz mašino. Kako gre zelo velika mašina pa turbo skupaj s hibridi... ne gre. To je samo bujna domišjija. Vozite 10. generacijo civic sport in je to to. Zadnja prava honda.
^^ Tu si po moje malo pristranski, razumem pa tvojo skrb glede hrupa, ce si veliko na avtocesti.Akul wrote: …
- MINUSI
Poraba je bila 6.8l kar tudi ni ugodno in je več kot pije moj CIVIC z 182KM ( porabo imam na prevoženih 18.000 kilometrov 6l)…
Ampak se enkrat o porabi v primerjavi s civicom - tudi jaz vozim civica, 2 leti vozenega po avtocesti in ze 2 leti avto zaradi pandemije stoji. Poraba z mrzlim motorjem na kratke razdalje je posteno cez 7 litrov n pred tem je bila z umirjeno voznjo povprecje z 25.000 km/leto 6.2-6.3. Z res agresivno voznjo zna civic bit pozresen in to ves verjetno tudi sam.
Ampak bistvo je da suv-u gre poprecna poraba 5.5 zelo v prid in na podlagi tega se jaz prvic pogledujem s kvazi terencem in bi ga mogoce celo imel.
6.8 na avtocesti mu ni za ocitat ker ko se bodo kilometri nabrali in poraba v neskoncnost zacela limitirati proti neki vrednosti, bo po moje tale novi hrv krepko manj popil od civica 10. In ne pozabi da je civic puscica proti Hrvju.
Da ne bo kakšne pomote. Moj CIVIC ima porabo 6l na trenutno prevoženih skoraj 19.000km. Koliko imaš ti porabo in drugi tukaj nima veze. Z enako vožnjo kot vozim svoj avto sem vozil HRV-ja, ker pač tako vozim. Poraba 5.5l kot navajaš je tovarniška, tega ni mogoče dosežti na cesti. Pa tudi za nek hybrid, je poraba za to kar ponuja za mene 3l previsoka. Avto s porabo 5.5l kot navajaš ni ekonomičen in pika. Dejstvo je da Honda tukaj ni dosegla želenega. Hrv bi moral za ponujeno ( kar se motorja tiče) imeti porabo okoli 3 litre, da bi lahko rekli da je EKO. Sem preprican da bi bil 1.5T z 182KM bolj ekonomice ali vsaj enakovreden. Pa peljal bi se kot gospod. Glede na tvojo porabo na CIVIC-u, HRV-ja ne boš spravil pod 7l. Tisto 5.5l pa sanjajte. Motor je žal slab.tinche wrote:^^ Tu si po moje malo pristranski, razumem pa tvojo skrb glede hrupa, ce si veliko na avtocesti.Akul wrote: …
- MINUSI
Poraba je bila 6.8l kar tudi ni ugodno in je več kot pije moj CIVIC z 182KM ( porabo imam na prevoženih 18.000 kilometrov 6l)…
Ampak se enkrat o porabi v primerjavi s civicom - tudi jaz vozim civica, 2 leti vozenega po avtocesti in ze 2 leti avto zaradi pandemije stoji. Poraba z mrzlim motorjem na kratke razdalje je posteno cez 7 litrov n pred tem je bila z umirjeno voznjo povprecje z 25.000 km/leto 6.2-6.3. Z res agresivno voznjo zna civic bit pozresen in to ves verjetno tudi sam.
Ampak bistvo je da suv-u gre poprecna poraba 5.5 zelo v prid in na podlagi tega se jaz prvic pogledujem s kvazi terencem in bi ga mogoce celo imel.
6.8 na avtocesti mu ni za ocitat ker ko se bodo kilometri nabrali in poraba v neskoncnost zacela limitirati proti neki vrednosti, bo po moje tale novi hrv krepko manj popil od civica 10. In ne pozabi da je civic puscica proti Hrvju.
To da ti reces da je motor slab nima nobene vrednosti, niti to kar recem jaz.
Cas bo pokazal svoje
Cas bo pokazal svoje
https://www.youtube.com/watch?v=LEx49PHP3ek" onclick="window.open(this.href);return false; o porabi, zelo pohvali, 
Govorim iz osebnih izkušenj. Imam že 8 Hondo. Vsi prejšnji motorji so bili bistveno boljši.tinche wrote:To da ti reces da je motor slab nima nobene vrednosti, niti to kar recem jaz.
Cas bo pokazal svoje
Lahko pohvali, sem pogledal posnetek. Celotni čas na avtocesti se je vozil med 80-100km/h. Brez sunkovitega pospeševanja itd. Kot sem napisal v postu po opravljeni testni vožnji, avto je odličen za tiste ki se vozijo do 100km/h in jim ga priporočam.concerto91 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=LEx49PHP3ek o porabi, zelo pohvali,
Akul wrote:Imam že 8 Hondo. Vsi prejšnji motorji so bili bistveno boljši.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Ja se strinjam. Za enkrat imam še 4.5 leta mir. Upam da bo zadeva do takrat izpopolnjena, ali pa bomo prešaltali žal drugam.sportman333 wrote:Akul wrote:Imam že 8 Hondo. Vsi prejšnji motorji so bili bistveno boljši., težko boš šel tudi na 9
, če bo šlo tako naprej oz. boš obdržal 1.5T za spomin na dobre stare bencin čase
Link:https://www.autoexpress.co.uk/honda/hr-v/mpgBuyers after lower running costs may be drawn to the strong economy figures of plug-in hybrid models - some of which quote more than 200mpg. However, in real-world conditions you would need to ensure the battery is always kept topped up, and mostly undertake shorter journeys in order to achieve such efficiency.
The self-charging hybrid set-up used by the HR-V means there is no need for plugging in, while the combination of the 1.5-litre petrol engine and two electric motors provides a WLTP-rated combined economy of 52.3mpg. Our own test of the HR-V took in lots of less-efficient motorway driving, but with an average of 55.1mpg, we still managed to comfortably beat Honda’s claimed maximum. In comparison, its Renault Captur E-Tech Hybrid rival returned 54.3mpg, while the SEAT Arona (with a standard 1.0-litre turbocharged petrol engine) managed 43.5mpg. We’re confident that the HR-V will easily exceed 60mpg on shorter in-town journeys.
Cudi me da tako vase zaverovano pises, nekdo je pristranski, ceprav so velikokrat to clanki
Jaz sem jo imel na testu cca 3 ure. Moram povedati, da sem kar razočaran in z zagotovostjo lahko povem, da to ne bo moj naslednji avto.
Minusov je enostavno preveč, da bi jih lahko spregledal.
Sploh ne vem, kje naj začnem... Ko sem se prvič vsedel v avto, mi je notranjost bila kar všečna. Takoj sem pa opazil, da nog ne morem pomakniti čisto nazaj proti sedežu, ker je pod sedežem nekakšna stopnica. Mene je to zmotilo, ampak ok, verjetno bi se navadil. Zmotilo me je tudi, da sredinski naslon za roko, ni vzdolžno nastavljiv in nikakor si nisem mogel najti pravega položaja za volanom. Sedalna površina se mi je zdela nekam kratka.
Prtljažnik mi je bil kar všečen in dovolj velik, ko se podrejo zadnja naslonjala klopi in tudi električno odpiranje prtljažnih vrat lepo funkcionira. Potem odpreš zadnja vrata in vidiš, da v vratih ni predala. Ok.Tudi v prednjih vratih je predal bolj skromen.
Potem pa vožnja. Z mesta avto lepo tiho spelje na elektriko, ampak po nekaj desetih metrih vožnje se zelo sliši hrup gum.
Po avtocesti sem prevozil enih 80 km in ves čas tja in nazaj vozil z tempomatom na 120km/h. Enih dvakrat sem ga na kratko pohodil do 140-150 km/h. Poraba le na avtocesti je bila 7,0l, kar je glede na povprečno hitrost občutno preveč. Tako porabo bi sicer zlahka spregledal, če bi vožnja po avtocesti, bila bolj sproščena, udobna in tiha. Pri prehitevanju kolone kamionov, me je pri vsakem prehitenem kamionu premaknilo, da sem moral smer ves čas korigirati. Pri pospeševanju ni samo glasen, ampak se dere kot sto hudičev in ni nobenega efekta od tega drenja. Pri Toyoti Corolli 2.0, ki sem jo imel pred časom tudi na testu, vsaj občutiš konkretno pospeševanje in tudi bolj tiho je vse skupaj.
Radarski tempomat tudi deluje slabše kot pri mojem 8 let starem Golfu. Tudi avtomatski vklop/izklop luči dela z nekajsekundno zakasnitvijo in ne trenutno kot pri mojem avtu.
Pa še zanimivo mi je bilo, kar najprej še sam nisem mogel verjeti svojim očem in sem še ženo vprašal če prav vidim... pri hitrosti 120km/h sem namreč opazil, da je havba pred mano vibrirala. Res, da je pihal veter, ampak vseeno tega še nisem nikoli videl.
Poraba po podeželskih cestah in lagodno vožnjo je bila 5,4, kar dosežem tudi z svojim 1.4 tsi Golfom in še manj. Je pa tudi res, da je avto imel prevoženih le nekih 300km in bo poraba sigurno manjša. Bi pa človek pri taki vožnji pričakoval porabo vsaj 4l, glede na to, da je to hibrid.
Avto sem vrnil, hvala lepa in gremo naprej na iskanje drugega avtomobila.
Sploh ne vem, kje naj začnem... Ko sem se prvič vsedel v avto, mi je notranjost bila kar všečna. Takoj sem pa opazil, da nog ne morem pomakniti čisto nazaj proti sedežu, ker je pod sedežem nekakšna stopnica. Mene je to zmotilo, ampak ok, verjetno bi se navadil. Zmotilo me je tudi, da sredinski naslon za roko, ni vzdolžno nastavljiv in nikakor si nisem mogel najti pravega položaja za volanom. Sedalna površina se mi je zdela nekam kratka.
Prtljažnik mi je bil kar všečen in dovolj velik, ko se podrejo zadnja naslonjala klopi in tudi električno odpiranje prtljažnih vrat lepo funkcionira. Potem odpreš zadnja vrata in vidiš, da v vratih ni predala. Ok.Tudi v prednjih vratih je predal bolj skromen.
Potem pa vožnja. Z mesta avto lepo tiho spelje na elektriko, ampak po nekaj desetih metrih vožnje se zelo sliši hrup gum.
Po avtocesti sem prevozil enih 80 km in ves čas tja in nazaj vozil z tempomatom na 120km/h. Enih dvakrat sem ga na kratko pohodil do 140-150 km/h. Poraba le na avtocesti je bila 7,0l, kar je glede na povprečno hitrost občutno preveč. Tako porabo bi sicer zlahka spregledal, če bi vožnja po avtocesti, bila bolj sproščena, udobna in tiha. Pri prehitevanju kolone kamionov, me je pri vsakem prehitenem kamionu premaknilo, da sem moral smer ves čas korigirati. Pri pospeševanju ni samo glasen, ampak se dere kot sto hudičev in ni nobenega efekta od tega drenja. Pri Toyoti Corolli 2.0, ki sem jo imel pred časom tudi na testu, vsaj občutiš konkretno pospeševanje in tudi bolj tiho je vse skupaj.
Radarski tempomat tudi deluje slabše kot pri mojem 8 let starem Golfu. Tudi avtomatski vklop/izklop luči dela z nekajsekundno zakasnitvijo in ne trenutno kot pri mojem avtu.
Pa še zanimivo mi je bilo, kar najprej še sam nisem mogel verjeti svojim očem in sem še ženo vprašal če prav vidim... pri hitrosti 120km/h sem namreč opazil, da je havba pred mano vibrirala. Res, da je pihal veter, ampak vseeno tega še nisem nikoli videl.
Poraba po podeželskih cestah in lagodno vožnjo je bila 5,4, kar dosežem tudi z svojim 1.4 tsi Golfom in še manj. Je pa tudi res, da je avto imel prevoženih le nekih 300km in bo poraba sigurno manjša. Bi pa človek pri taki vožnji pričakoval porabo vsaj 4l, glede na to, da je to hibrid.
Steve0 wrote:Jaz sem jo imel na testu cca 3 ure. Moram povedati, da sem kar razočaran in z zagotovostjo lahko povem, da to ne bo moj naslednji avto.
Vidim, da imamo vsi, ki smo vozili novo HR-V podobno mnenje, žal. Mene je najbolj zmotilo, da res nikakor nisem mogel najti dobro pozicijo za volanom, zelo neskladno mi deluje vse. Pa to dretje na avtocesti res presega vse meje, vsaj po mojem. Dokler je nisem preizkusil, sem bil zelo zainteresiran za moj naslednji avto, saj mi je sama oblika zelo všečna, pa tudi prostornost. To je pa tudi vse. Žal je ta hibrid za moje pojme popolnoma neposrečen, absolutno predrag, pa še nikamor ne gre in pije preveč za hibrida.
Sem preizkusil še Mazdo3 limuzino in je zgodba popolnoma drugačna. Avto je top in pelje se odlično. Slaba lastnost je edino to, da ni toliko prostoren. Bil pozitivno presenečen. Tako da sedaj bo novi avto ali Mazda3, ali pa celo mogoče civic X generacije, ki ga pa mimogrede splho več novega ne moreš dobit. Mislim
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn ... ubSTAR=304" onclick="window.open(this.href);return false;
Ta je v bistvu nova.
Ta je v bistvu nova.
To pa je skoda ce bo to postalo splosno mnenje o tem avtu.
Sem upal na boljsi vtis, predvsem o ugodni porabi in tudi spletne avto strani pisejo o tem.
No z internetom je pac tako, da vedno najdes to kar pac zelis najti
lp
Sem upal na boljsi vtis, predvsem o ugodni porabi in tudi spletne avto strani pisejo o tem.
No z internetom je pac tako, da vedno najdes to kar pac zelis najti
lp
Ne razumem, komaj je prišel novi ven, je za AMERIKO že novejši ( ki je pa meni osebno grd). Upam da je motor boljši, da majo vsaj še Amerikanci kaj od te honde.
Testni H-RV sem dobil za cel vikend. In ugotovil sem, da res rabiš par dni, da dobiš pravi občutek za ta avto. Meni je bilo lažje, ker imam zdaj bencinski H-RV s CVT menjalnikom. Hibrid je pa samo nadgradnja.
Kakšna je sploh razlika? Pri obeh imaš gas in bremzo, razlika je v tem, da pri mojem CVT sam določam, kdaj bo motor zatulil na polnih obratih, pri hibridu pa o tem odloča še računalnik avta. Vsakič, ko pri hitrosti nad 100 km/h želiš pospešiti, motor zatuli s polnimi obrati in tudi hitro neha, ko doseže dano hitrost. Vendar pa pri konstantni vožnji 140 km/h po avtocesti motor ne tuli konstantno. Presenetilo me je, da tudi po klancih iz Kopra navzgor proti Lj motor ni bil stalno na polnih obratih pri 140km/h, da je še moja žena priznala, da motor ni bistveno bolj glasen od mojega s CVT.
H-RV se mi ni zdel motorno podhranjen, glede na 100KM moči bencinarja, ker pri vseh pospeševanjih uporabi elektromotor. Pri prehitevanju na regionalni cesti je še mene presenetil s pospeškom. In takrat sem opazil zanimiv zvok motorja, slišalo se je, kot bi avto imel sekvečni menjalnik. Zato sem še parkrat izvedel tako pospeševanje na prazni cesti, da se prepričam, da se to res tako sliši. Na Youtube sem potem v enem od videov izvedel, da je to zvočna kulisa, ker ta avto itak nima menjalnika.
Avto sem preizkusil tako po avtocesti kot po regionalnih, Lj-Bled, Bled-Jezersko, nazaj v Lj in relacijo Lj-Izola in nazaj. Po regionalnih cestah je bila poraba enako kot po mestu 5,5L/100km, presenetila pa me je poraba iz Lj v Izolo. Po avtocesti pri hitrosti 140 km/h je bila do Kozine povprečna poraba 9,0L/100km, do Izole je padla na 8,1L, nazaj v klanec in do Lj pa 7,7L, kar je podobno, kot pri mojem s CVT menjalnikom. Prednost hibrida je res samo po mestu in po navadnih cestah, z Jezerskega do Kranja je bila poraba 2,1L/100km, do Lj pa 4,0.
Dobro dela tudi radarski tempomat, problem smo pa slovenski vozniki, ki skačemo na prehitevalni pas takoj, ko nekdo ni prilepljen na avto pred seboj. Radarski tempomat namreč drži trikrat večjo varnostno razdaljo, kot jo mi vozniki in takoj ko nekdo pade predte, avto zelo zmanjša hitrost. Ta razdalja se sicer lahko spremeni, pa je bilo premalo časa, da bi se naučil še to spremeniti. Sploh, ko sem ugotovil, da funkcijo Lane Assist (ohranjanje smeri vožnje, ko prevoziš črto brez uporabe smernika) lahko izklopiš, samo moraš pa to storiti vsakič, ko avto vžgeš. Pri mojem sem s tipko izklopil »za vedno«, pri novem H-RV pa to ne gre.
Novi H-RV je zelo zanimiv avto, tehnološko napreden, z množico varnostnih sistemov, se mi pa zdi, da je vsaka novejša generacija bolj mestni avto kot terenec, kljub visokemu odmiku od tal. Zato pa je bolj udobno vstopanje in izstopanje iz avta, avto je očitno namenjen umirjenim ljudem, ki z njim ne bodo dirkali po cesti, saj je končna hitrost samo 160 km/h. Vsekakor pa je dober avto.
Kakšna je sploh razlika? Pri obeh imaš gas in bremzo, razlika je v tem, da pri mojem CVT sam določam, kdaj bo motor zatulil na polnih obratih, pri hibridu pa o tem odloča še računalnik avta. Vsakič, ko pri hitrosti nad 100 km/h želiš pospešiti, motor zatuli s polnimi obrati in tudi hitro neha, ko doseže dano hitrost. Vendar pa pri konstantni vožnji 140 km/h po avtocesti motor ne tuli konstantno. Presenetilo me je, da tudi po klancih iz Kopra navzgor proti Lj motor ni bil stalno na polnih obratih pri 140km/h, da je še moja žena priznala, da motor ni bistveno bolj glasen od mojega s CVT.
H-RV se mi ni zdel motorno podhranjen, glede na 100KM moči bencinarja, ker pri vseh pospeševanjih uporabi elektromotor. Pri prehitevanju na regionalni cesti je še mene presenetil s pospeškom. In takrat sem opazil zanimiv zvok motorja, slišalo se je, kot bi avto imel sekvečni menjalnik. Zato sem še parkrat izvedel tako pospeševanje na prazni cesti, da se prepričam, da se to res tako sliši. Na Youtube sem potem v enem od videov izvedel, da je to zvočna kulisa, ker ta avto itak nima menjalnika.
Avto sem preizkusil tako po avtocesti kot po regionalnih, Lj-Bled, Bled-Jezersko, nazaj v Lj in relacijo Lj-Izola in nazaj. Po regionalnih cestah je bila poraba enako kot po mestu 5,5L/100km, presenetila pa me je poraba iz Lj v Izolo. Po avtocesti pri hitrosti 140 km/h je bila do Kozine povprečna poraba 9,0L/100km, do Izole je padla na 8,1L, nazaj v klanec in do Lj pa 7,7L, kar je podobno, kot pri mojem s CVT menjalnikom. Prednost hibrida je res samo po mestu in po navadnih cestah, z Jezerskega do Kranja je bila poraba 2,1L/100km, do Lj pa 4,0.
Dobro dela tudi radarski tempomat, problem smo pa slovenski vozniki, ki skačemo na prehitevalni pas takoj, ko nekdo ni prilepljen na avto pred seboj. Radarski tempomat namreč drži trikrat večjo varnostno razdaljo, kot jo mi vozniki in takoj ko nekdo pade predte, avto zelo zmanjša hitrost. Ta razdalja se sicer lahko spremeni, pa je bilo premalo časa, da bi se naučil še to spremeniti. Sploh, ko sem ugotovil, da funkcijo Lane Assist (ohranjanje smeri vožnje, ko prevoziš črto brez uporabe smernika) lahko izklopiš, samo moraš pa to storiti vsakič, ko avto vžgeš. Pri mojem sem s tipko izklopil »za vedno«, pri novem H-RV pa to ne gre.
Novi H-RV je zelo zanimiv avto, tehnološko napreden, z množico varnostnih sistemov, se mi pa zdi, da je vsaka novejša generacija bolj mestni avto kot terenec, kljub visokemu odmiku od tal. Zato pa je bolj udobno vstopanje in izstopanje iz avta, avto je očitno namenjen umirjenim ljudem, ki z njim ne bodo dirkali po cesti, saj je končna hitrost samo 160 km/h. Vsekakor pa je dober avto.
In tukaj nastane težava glasnosti motorja, ker je potrebno konstantno pospeševanje nazaj na želeno hitrost.M.P. wrote:problem smo pa slovenski vozniki, ki skačemo na prehitevalni pas takoj, ko nekdo ni prilepljen na avto pred seboj. Radarski tempomat namreč drži trikrat večjo varnostno razdaljo, kot jo mi vozniki in takoj ko nekdo pade predte, avto zelo zmanjša hitrost.
Information
Moderators