Uporabnik
Nakup Honde Accord od 2004-2007 letnik
Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, in popolnoma nov v svetu Honde.
Že nekaj časa si po avto.netu ogledujem avtomobile. Gledal sem vse od avtov za 2k€ do novih za 15k€
Zadnja opcija mi je bila Škoda Rapid 1.2 TSi 110 KM. Predračun sestavljen za 14.491,51€. Če koga slučajno zanima lahko pošljem sliko.
Zakaj nakup novega?
Zaradi garancije. Preprosto povedano, pri vsakem novejšem avtu se bojim, tega kar se nam dogaja pr avtomobilih, ki jih imamo trenutno pri hiši in ki smo jih imeli. (Daewoo-Kalos 2003, Renault Scenic 2009, Renault Laguna 2004 - ni več naša)
Vozne lastnosti, super. Problemi se pojavijo pri praktično vsem drugem. Šala, da imaš lahko lučke v Renaultu namesto novoletne jelke niso za lase privlečene.
Od turbin do EGR ventilov, celo celotnega motorja in ostalih drobnarij. Mislim, da smo zamenjali že praktično vse kar se zamenjat da na teh avtih.
Sam sem strojnik z nekim osnovnim znanjem in in posluhom za avto.
Žal me potrpljenje do teh avtov mineva. Vsaka vožnja na kakšno daljšo relacijo je loterija.

Sedaj pa, da se dotaknem teme katero sem odprl.
Ponudbo za Škoda Rapid mi je zelo mamljiva. A kljub solidni plači. Se ne upam "zakreditirati" za 4 leta po 305€/mesec. To sem bil pripravljen narediti samo zaradi garancije.
Potem pa mi je včeraj 27.3.2017, svet obrnil na glavo fant moje sestre.
Pred hišo je parkiral Hondo Accord. Sicer karavan ampak ok. Šla sva se zapeljat in klub temu da ima precej prevoženih kilometrov se je po zelo "zjahani" cesti vozila veliko bolje kot Scenic. Že prej sem gledal Honde ampak jim nisem posvečal preveč pozornosti, ker nisem imel nobene reference. Sodelavci uvažajo avte in "se vsi na vse spoznajo". Kot se vam dozdeva je Golf kralj avtomobilizma za njih.
Honda mi je v prvem ovinku postala všeč. Umirjena ampak v trenutku ko pritisneš pedal, poskočna.
Zato me je zajela Honda mrzlica.
5 ur iskanja po avto.netu in par ur prebiranja različnih tem na forumu sem se odločil, da bi si rad našel Hondo Accord 2.2 CTDi.
Potreboval bi pa vašo pomoč.
Gre se za budget do 5000€. Privarčevanega imam cca 2000€. Odvisno od tega v kakšnem času bom našel primerno kandidatko lahko privarčujem še nekaj denarja. Preostanek sem imel namen plačati s kreditom.
Službeno delam dnevno 21km v eno stran. Torej samo s službeno potjo 42 km na dan. Ali če grem po avtocesti 54 km na dan. Relacija je Stopiče - Šentjernej.
Sedaj pa prosim vas, dragi forumaši (če še niste zaspali ob dolgočasnem branju), da mi svetujete, na kaj naj bom pozoren pri nakupu. Kakšne so pasti pri nakupu. itd.
Če je kdo pripravljen pomagati bom zelo vesel.

Hvala vsem, ki pridno pišete po forumu, in pomagate nebogljencem kot sem sam. :)

LP, Jernej
LP, Jernej
Uporabnik
Re: Nakup Honde Accord od 2004-2007 letnik
Moje mnjenje, je da za to kilometrino ki jo delaš, se ti bolj splača vzet 2.0 bencinarja. Jaz z njim delam ~60km na dan, povprečna poraba pri normalni vožnji je 7.5l, če pa malo bolj šparovno voziš pa 7-7.2l max. Preračunano na roke.

Plus tega je avto še bolj zanesljiv kot dizel. Ni šob, ni turbine, ni pumpe....pa za 5k€ boš lahko našel veliko lepšega in bolj ohranjenega bencinarja kot dizla.
ModeratoR
pri bencinarju je res nimas kaj skrbeti. ce je bil avto vredu vzdrzevan imas samo redne servise na 10.000km, velik servis na 100.000 oz. 5let in pa nastavitev ventilov na 40.000. potem pa odvisno od kilometrine in vzdrzevanja avta samo se potrosna roba, kot so kaksni koncniki, bremze, gume....

2.2 dizli so sicer zelo dobri motorji, problem pa je kot pri vseh avtih na balkanu....to da so vsi preverteni po 100.000 in vec kilometorv. Potem pa mislis da imas avto z malo kilometri in more bit se vse ok, ubistvu imas pa avto z viliko kilometri in moras menjat sklopko, vztrajnik ( kar velik strosek pri dizlu ), potem imas vsakih 20.000-40.000 naftni filter, ce to niso poceli, je vprasanje v kaksnem stanju so sobe ali pa celo bosch pumpa ( oboje velik strosek ), in pa kot pri vsakem dizlu je problem lahko se turbina, katero pac lahko hitro slisis ce se malo zapeljes. Prav tako treba biti pozoren na ketno. Pri temle dizlu je tole strosek cez 1000€ in ce ima avto blizu 300.000 se ze pocasi zacne slisati. Ce je ketna glasna, si lahko kar preprican da ima avto veliko kilometrov ali pa pac ni bil dobro vzdrzevan ( preredka menjava olja ).
se za referenco. Nova soba je 400€ obnova 150-200€, bosch pumpa obnova je tudi 350€, nova bolje da ne govorimo. Obnova turbine pa je cca- 400-500€.

Ce naletis na dizla s potrjeno knjigo in prilozenimi racuni, tako da si siguren o kilometrih, potem si zmagal. Seveda prej preveri glasnost ketne, stanje sklopke, in pa glasnost turbine. Je pa res da bo tak dizel med 7 in 9 tisocaki.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Glede na kilometre ki jih delas bi jaz vzel bencinarja, kot je ze napisal gan-san. Problem pri iskanju dobre rabljene honde je v tem da jih na netu skoraj ni ali pa takoj gredo, zakaj...kdor ima dizla/bencinarja in je to star 7,8.let avta ne prodaja ker je velika verjetnost da mu dela bp in se mu ga ne splaca prodajat ker po drugi strani ni nic vreden, kdor pa menja gre pa tak avto zelo hitro v promet.
Jaz bi ti svetoval, da malo spremljal tukaj forum http://www.hondaforum.si/viewforum.php?f=5" onclick="window.open(this.href);return false;, ce kdo katero prodaja, sicer pa bodi azuren na avto.netu (imam kolega, ki se s to prodajo/nakupi ukvarja in pravi da so sveroti on line na avto.netu in da dober avto gre v roku ure, dveh in ga ni vec na netu)....tko da keep going :zakon:
p.s.pa da ne bo kake zamere, 10.let star accord se pelje miljonkrat bolje od vsake nove skode rapid, pa ce je 100x krat nova, ker to kupujes avto ki je bil svoje case 30k eur, tako da to moras malo upostevati ko delas take primerjave
p.s.2.imeti nov avto zaradi garancije ti nic ne steje, ce ti garancija ne krije res vsega, pazi tam na drobni tisk, pa seveda mokre sanje vsakega slovenca - imeti nov avto, za koga; v najvecji meri za sosede :D
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Fantje zgoraj, so ti natancno in lepo vse napisali. :yes:

Ce si zelis redno servisirane honde z racuni in brez skritih napak, si lahko pogledas tole.
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=73629" onclick="window.open(this.href);return false;
Za vec informacij in slik vozila, pa seveda lahko naknadno posredujem.

Je pod 5000€ z moznim financiranjem.
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
Najprej hvala za hitre odzive.

Ja nekako sem imel tudi bencinarja v mislih ampak nisem bil prepričan v porabo.
Vozim pa precej dinamično. Nimam nekega veselja se počasi "cijazit" iz križišča ven. Na semaforjih pridno speljujem.
Nisem pa dirkač v kakšrnemkoli pomenu, se pa rad vozim do omejitev. Upam da me razmete. :D

Izbire za bencin pa tako ali tako ni nekaj preveč v Honda svetu avtov na avto.netu

Kaj pa pravite na predelavo na plin?
Tudi v tej smeri sem razmišljal ampak ne vem kako se kaj obnese, kakšne so pasti itd.

@vw92 - odgovor na ZS ;)
LP, Jernej
Uporabnik
glede plina ti bo odgovoril kdo drug, ampak poglej si vozilo od vw92 oz. ga pojdi gledat v živo, poglej na forumu njegovo predstavitev, mislim da kaj veliko zgrešiti ne moreš, avto ima še res nekaj lepih dodatkov, tko da.....pa srečno pri nakupu.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Brutus wrote:Najprej hvala za hitre odzive.

Ja nekako sem imel tudi bencinarja v mislih ampak nisem bil prepričan v porabo.
Vozim pa precej dinamično. Nimam nekega veselja se počasi "cijazit" iz križišča ven. Na semaforjih pridno speljujem.
Nisem pa dirkač v kakšrnemkoli pomenu, se pa rad vozim do omejitev. Upam da me razmete. :D

Izbire za bencin pa tako ali tako ni nekaj preveč v Honda svetu avtov na avto.netu

Kaj pa pravite na predelavo na plin?
Tudi v tej smeri sem razmišljal ampak ne vem kako se kaj obnese, kakšne so pasti itd.
Glede pospeskov benz-dizel, so tam tam, edino mogoce jas dam prednost benzu, ker recimo pri startu do 100km/h, ga dvignes v drugi, dizel pa kar mora ze v tretji biti.

Poraba benza je dokaj zmerna, kombinirana (mesto, manjsa relacija) med 7,5 in 8. Na daljse relacije, jas sem jih imel veliko, pa se poraba spusti na 7l, mogoce kaksen deci manj. Seveda to govorim za voznjo po omejitvah.

Tako da, jas vedno recem, raje 1,5l do 2l vecja poraba, vendar ni komponent kot so turbina, sobe, bosch pumpa, egr, DPF itd itd....

Glede plina, pa ce se bos vozil zelo veliko, potem da, VENDAR, moras paziti, kdo ti ga vgradi in za kaksen sistem gre.
Uporabnik
Kolikor sam opažam na tem forumu, nekateri ful hvalijo plin, avte pa pol menjajo na par let. Ne vem če je kdo tu, ki bi 5-10 let fural isti avto na plin. Sam nimam izkušenj s plinom.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Jaz mam dizla. Ma 330k kilometrov in je na prvi sklopki. Vztrajnik klopota in ketna se slisi ze eno 3 leta zdaj. Ampak dam radio bolj na glas pa je vse vredu. Racunam, da bo sel se ene 3-4 leta brez problemov.

Pri nakupu bodi pozoren na zvoke. Parkrat ga lepo iz 40 na ene 120 v tretji zakuri. Ne sme nic cukat.

Je pa tko. Glede na trenutne cene, grejo avti dobesedno za drobiz. Za 4000 evrov preprosto ne mores pricakovat, da bos dobil avto brez problemov.

Poraba je pa med 6 in 6 in pol. Pa sem precej dinamicen voznik. Racunaj se dodaten liter olja na servisni interval. Servisi so poceni. Olje (60) + oljni filter (10) + naftni filter (30 eur). Ostale tekocine in zracnega menjas po potrebi.

Zelo dober avto za ta denar. Je pa vedno tveganje, da ti utrga ketno pri tolko starem avtu.

Aja pa vidim v onem linku zgoraj, da se je avto servisiral s 5w-40. V knjizici pise 0w-30. Zdaj ljudje bodo rekli, da ni dosti razlike in res je ni. Tudi na uradnih servisih mogoce nalivajo 5w40 noter. Ampak glede na to, da mamo v Sloveniji kar mrzle zime bi jaz kupil avto, ki ima noter 0w30. Moras vedet, da se tale dizel ne segreje glih hitro. Rabi eno 5km, da se zacne temperatura vode premikat gor. Naceloma folk toci 5w40 noter, ker je bolj gosto in posledicno ne pije olja in ketna je bolj tiha. No to je vse fajn, dokler enkrat brez opozorila ne utrga ketne ali pa sesuje turbo.
Uporabnik
Ja jaz tudi ne vem zakaj se forsira 5W-40.
ModeratoR
5w30 se pri nas daje notri kokr jst vem. Tudi jaz dajem 5w30 razen ce ima stranka zeljo po drugi gradaciji
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Ce se toci olje 5W-40, kvalitetne znamke, v take bencinarje in se menjava na cca 10kkm, je to VEC, kot zadovoljivo za motor, katero se nahaja v tem podnebju, v katerem zivimo, saj po vseh specifikacijah ustreza zahtevanim standardom. Lahko pa seveda das notri tudi ostale gradacije, mislec, da bo s tem kaj bolje..

Vecji bebci se mi zdijo ljudje, ko dajo ta olja (5-30, 0-30, itd.) noter, in mislijo da imajo zdaj mir naslednjih 30.000km !!! :rotfl:
Potem pa ni cudno, da avto po nekaj letih ruzi, kot star traktor.

Moj gre proti 300kkm, pa se niti ketna, niti kaj drugega ne slisi, pa je notri redno vlivano 5W-40.
Uporabnik
Za zimo sigurno 0W-30 naslednjič, ampak zdaj imam pa 5W-40, ker mi je bilo to takrat rečeno, sam se pa kej dosti nisem ukvarjal. Zdaj se mi zdi, da je tista 0 spredaj za hladne razmere dost bolj pomembna kot 20, 30 ali 40 na koncu. Mrzel motor je tista stvar, kjer se zgodi 90% obrabe. Za normalno vožnjo govorim.
Ma za Slovenijo bi po moje moral 5ko spredaj kar vsi preskočit, ki so na sintetičnem. Mi mamo mrzlo zjutraj 9 mesecev na leto.
Btw v Leclercu imate interesenti za Shell 5W-40 akcijo po 5 Eur liter.
Uporabnik
@vw govora je o dizlu, spremljaj malo. Za bencinarja je 5w-40 ok. Za dizla je pa bolje 5w-30.

Pa tudi ketna na bencinarjih ni problematična, edino kakšna sterana ep3 zna imet raztegnjeno. Da bi jo utrgal na bencinarju pa še nisem slišal.
Uporabnik
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0Executive" onclick="window.open(this.href);return false; sodelavec prodaja ta avto,mislin da se ti ga splaca pogledat saj je avto zunaj in znotraj zelo lep in ohranjen. Opreme je itak najvec kar je mozno servisi redno delani avto se more it par let brez vsakega problema. Lp
Honda Civic 1.5 Eko 2000
Honda Crx Del Sol 1.6 Vti 1993
Honda Accord 2.0 2010
Honda Civic 1.4 Bingo Zverina
Honda Civic 2.0 Type R 2017
Uporabnik
Gan-san wrote:@vw govora je o dizlu, spremljaj malo.
Jaz spremljam malo, ti pa zgleda nic.. :) pisalo se je tudi nekaj o benzu :wink:
Gros wrote: Ma za Slovenijo bi po moje moral 5ko spredaj kar vsi preskočit, ki so na sintetičnem.
:rotfl:
Uporabnik
nevem kako je mozno, da ljudje menjujejo olje na 15 tisoc kilometrov in potem skrtarijo pri teh par evrov, ki bi jih stala pravilna gradacija olja.

drugace pa zadnji mesec je res dosti accordov na avtonetu tako da so cene super nizke. res odlicen cas za nakup.

tudi moj accord je trenutno na avto netu, ampak nevem, ce bom prodal trenutno, ker so cene za tisoc evrov nizje kot pred dvema mesecoma.
Uporabnik
vw92 wrote:
Gan-san wrote:@vw govora je o dizlu, spremljaj malo.
Jaz spremljam malo, ti pa zgleda nic.. :) pisalo se je tudi nekaj o benzu :wink:
Gros wrote: Ma za Slovenijo bi po moje moral 5ko spredaj kar vsi preskočit, ki so na sintetičnem.
:rotfl:
Kaj je pa tako smešnega. Misliš, da sem kaj narobe povedal ali je samo odraz tvojega pomanjkljivega razumevanja.

http://www.advanced-auto-maintenance.co ... e-wear.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.minimania.com/Motor_Oils_-_I ... understood" onclick="window.open(this.href);return false;

"It is time to dispel the notion that 0W-30 oil is too thin when our manual calls for 10W-30. A 0W-30 is always the better choice, always. The 0W-30 is not thinner. It is the same thickness as the 10W-30 at operating temperatures. The difference is when you turn your engine off for the night. Both oils thicken over the evening and night. They both had a thickness, a viscosity of 10 when you got home and turned your engine off. That was the perfect thickness for engine operation.

As cooling occurs and you wake up ready to go back to work the next day the oils have gotten too thick for your engine to lubricate properly. It is 75 F outside this morning. One oil thickened to a viscosity of say 90. The other thickened to a viscosity of 40. Both are too thick in the morning at startup. But 40 is better than 90 on start up. Your engine wants the oil to have a thickness of 10 to work properly. You are better off starting with the viscosity of 40 than the honey - like oil with a viscosity of 90."

Zdej pa prosim še za tvojo razlago, ker takile ***** mi grejo najbolj na *****. K se pametne delajo brez da bi karkoli povedali.
Uporabnik
Gros wrote: Kaj je pa tako smešnega. Misliš, da sem kaj narobe povedal ali je samo odraz tvojega pomanjkljivega razumevanja.

http://www.advanced-auto-maintenance.co ... e-wear.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.minimania.com/Motor_Oils_-_I ... understood" onclick="window.open(this.href);return false;

"It is time to dispel the notion that 0W-30 oil is too thin when our manual calls for 10W-30. A 0W-30 is always the better choice, always. The 0W-30 is not thinner. It is the same thickness as the 10W-30 at operating temperatures. The difference is when you turn your engine off for the night. Both oils thicken over the evening and night. They both had a thickness, a viscosity of 10 when you got home and turned your engine off. That was the perfect thickness for engine operation.

As cooling occurs and you wake up ready to go back to work the next day the oils have gotten too thick for your engine to lubricate properly. It is 75 F outside this morning. One oil thickened to a viscosity of say 90. The other thickened to a viscosity of 40. Both are too thick in the morning at startup. But 40 is better than 90 on start up. Your engine wants the oil to have a thickness of 10 to work properly. You are better off starting with the viscosity of 40 than the honey - like oil with a viscosity of 90."

Zdej pa prosim še za tvojo razlago, ker takile ***** mi grejo najbolj na *****. K se pametne delajo brez da bi karkoli povedali.
:ave: :zakon:
Zdaj si Univ. dipl. inz. Gros :)

Mislim, da lahko odpres temo z ostalimi uporabniki, kateri so tu zaceli s tem oljem in razlagas ter tolmacis kolikor hoces. Tole tu, pa prepusti naslovu te teme. :)
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels