Sem nov na forumu, in popolnoma nov v svetu Honde.
Že nekaj časa si po avto.netu ogledujem avtomobile. Gledal sem vse od avtov za 2k€ do novih za 15k€
Zadnja opcija mi je bila Škoda Rapid 1.2 TSi 110 KM. Predračun sestavljen za 14.491,51€. Če koga slučajno zanima lahko pošljem sliko.
Zakaj nakup novega?
Zaradi garancije. Preprosto povedano, pri vsakem novejšem avtu se bojim, tega kar se nam dogaja pr avtomobilih, ki jih imamo trenutno pri hiši in ki smo jih imeli. (Daewoo-Kalos 2003, Renault Scenic 2009, Renault Laguna 2004 - ni več naša)
Vozne lastnosti, super. Problemi se pojavijo pri praktično vsem drugem. Šala, da imaš lahko lučke v Renaultu namesto novoletne jelke niso za lase privlečene.
Od turbin do EGR ventilov, celo celotnega motorja in ostalih drobnarij. Mislim, da smo zamenjali že praktično vse kar se zamenjat da na teh avtih.
Sam sem strojnik z nekim osnovnim znanjem in in posluhom za avto.
Žal me potrpljenje do teh avtov mineva. Vsaka vožnja na kakšno daljšo relacijo je loterija.
Sedaj pa, da se dotaknem teme katero sem odprl.
Ponudbo za Škoda Rapid mi je zelo mamljiva. A kljub solidni plači. Se ne upam "zakreditirati" za 4 leta po 305€/mesec. To sem bil pripravljen narediti samo zaradi garancije.
Potem pa mi je včeraj 27.3.2017, svet obrnil na glavo fant moje sestre.
Pred hišo je parkiral Hondo Accord. Sicer karavan ampak ok. Šla sva se zapeljat in klub temu da ima precej prevoženih kilometrov se je po zelo "zjahani" cesti vozila veliko bolje kot Scenic. Že prej sem gledal Honde ampak jim nisem posvečal preveč pozornosti, ker nisem imel nobene reference. Sodelavci uvažajo avte in "se vsi na vse spoznajo". Kot se vam dozdeva je Golf kralj avtomobilizma za njih.
Honda mi je v prvem ovinku postala všeč. Umirjena ampak v trenutku ko pritisneš pedal, poskočna.
Zato me je zajela Honda mrzlica.
5 ur iskanja po avto.netu in par ur prebiranja različnih tem na forumu sem se odločil, da bi si rad našel Hondo Accord 2.2 CTDi.
Potreboval bi pa vašo pomoč.
Gre se za budget do 5000€. Privarčevanega imam cca 2000€. Odvisno od tega v kakšnem času bom našel primerno kandidatko lahko privarčujem še nekaj denarja. Preostanek sem imel namen plačati s kreditom.
Službeno delam dnevno 21km v eno stran. Torej samo s službeno potjo 42 km na dan. Ali če grem po avtocesti 54 km na dan. Relacija je Stopiče - Šentjernej.
Sedaj pa prosim vas, dragi forumaši (če še niste zaspali ob dolgočasnem branju), da mi svetujete, na kaj naj bom pozoren pri nakupu. Kakšne so pasti pri nakupu. itd.
Če je kdo pripravljen pomagati bom zelo vesel.
Hvala vsem, ki pridno pišete po forumu, in pomagate nebogljencem kot sem sam.
LP, Jernej